قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

سی‌ان‌ان: اهداف ترامپ از جنگ با ایران تغییر کرد

دولت دونالد ترامپ در حالی وارد ششمین ماه جنگ با ایران شده که تلاش می‌کند راهی برای پایان دادن به این درگیری پیدا کند.
 سی‌ان‌ان: اهداف ترامپ از جنگ با ایران تغییر کرد

سی‌ان‌ان نوشت: در ابتدای جنگ، آمریکا خواستار تسلیم کامل ایران، تغییر نظام، جلوگیری دائمی از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای و پایان حمایت ایران از گروه‌های منطقه‌ای از جمله حزب‌الله بود. با این حال، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، اخیراً اهداف جنگ را به دو موضوع محدود کرده است: تضمین ادامه صادرات نفت و گاز کشورهای خلیج فارس به بازار جهانی برای پایین نگه داشتن قیمت انرژی در آمریکا و جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای. این تغییر در حالی رخ داده که جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پیش‌تر به‌عنوان مهم‌ترین هدف جنگ معرفی می‌شد. حتی دونالد ترامپ نیز در ماه مه تأکید کرده بود افزایش قیمت سوخت در برابر دستیابی به این هدف امنیتی برایش اهمیتی ندارد. خبر مرتبط آیا ترامپ به دنبال محاصره زمینی ایران است؟

محاصره زمینی می‌تواند با متوقف کردن واردات مواد غذایی، انرژی و منسوجات، فشار بر مردم ایران را افزایش دهد، اما کارشناسان می‌گویند اجرای چنین اقدامی دشوار خواهد بود.

سی‌ان‌ان می‌نویسد اهداف اعلام‌شده آمریکا از آغاز جنگ بارها تغییر کرده‌اند. در برخی فهرست‌ها نابودی زیرساخت‌های موشکی ایران، تضعیف نیروی هوایی و دریایی و قطع حمایت از گروه‌های منطقه‌ای قرار داشت و در برخی دیگر خبری از این اهداف نبود.

اکنون تمرکز واشنگتن بر حفظ جریان انرژی و بازگشت قیمت نفت و گاز به شرایط پیش از جنگ، نشان می‌دهد یکی از مهم‌ترین اهداف جدید آمریکا عملاً بازگرداندن وضعیت به پیش از آغاز درگیری است.

این شبکه همچنین با اشاره به انعطاف بیشتر ترامپ …



 فشار حداکثری ترامپ علیه ایران؛ تهدید اقتصادی پس از شکست در جنگ
۱ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

فشار حداکثری ترامپ علیه ایران؛ تهدید اقتصادی پس از شکست در جنگ

صفحه سیاست-

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه گذشته در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال تهدید کرد هر کشوری که به نهادهای مالی، کسب‌وکارها، فرودگاه‌ها یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هرگونه «خط نجات» اقتصادی به ایران ارائه کنند، با عواقب اقتصادی گسترده‌ای مواجه خواهد شد.

این موضع را می‌توان نشانه‌ای از ورود سیاست ضدایرانی دولت ترامپ به مرحله‌ای تازه دانست؛ مرحله‌ای که در آن واشنگتن علاوه بر هدف قرار دادن مستقیم اقتصاد ایران، تلاش می‌کند هزینه همکاری اقتصادی با تهران را برای سایر کشورها نیز افزایش دهد.

با این حال، ادعای آغاز یک «عملیات اقتصادی» جدید علیه ایران، از منظر تاریخی موضوع تازه‌ای نیست. جمهوری اسلامی ایران از سال‌ها پیش با مجموعه‌ای از تحریم‌های بانکی، نفتی، تجاری و هوایی مواجه بوده و در طول این دوره، سازوکارهای مختلفی برای کاهش آثار این محدودیت‌ها شکل گرفته است. تحریم‌های آمریکا علیه ایران؛ سیاستی با سابقه چند دهه

تحریم بانکی ایران از آبان ۱۳۵۸ آغاز شد و در ادامه، حوزه‌های مختلف اقتصاد ایران را دربر گرفت. تحریم‌های سنگین نفتی نیز از اسفند ۱۳۷۳ وارد مرحله جدی‌تری شد و صنعت هوانوردی ایران نیز از مرداد ۱۳۹۷ با تحریم‌های متمرکز آمریکا مواجه شد.

در واقع، آنچه امروز دولت ترامپ از آن به عنوان فشار اقتصادی بی‌سابقه یاد می‌کند، ادامه مسیری است که آمریکا طی چند دهه گذشته بارها آن را آزموده است.

تجربه نشان داده است که تحریم‌ها می‌توانند هزینه مبادلات اقتصادی ایران را افزایش دهند، دسترسی به منابع مالی را محدود کنند و فشار قابل توجهی بر اقتصاد و معیشت وارد سازند؛ اما نتیجه نهایی آنها الزاماً مطابق اهداف اعلام‌شده واشنگتن پیش نمی‌رود. شکست فشار حداکثری ترامپ در دور اول

یکی از مهم‌ترین آزمون‌های سیاست تحریمی آمریکا، کارزار «فشار حداکثری» دولت اول ترامپ پس از خروج واشنگتن از برجام در سال ۱۳۹۷ بود.

هدف اصلی این سیاست، به‌ویژه در حوزه انرژی، رساندن صادرات نفت ایران به نزدیک صفر بود. با وجود فشار گسترده آمریکا، ایران توانست مسیرهای صادراتی خود را بازسازی کند و در سال‌های بعد، فروش نفت به سطوحی برسد که با دوره برجام قابل مقایسه بود.

از این منظر، تجربه دور نخست ترامپ …



پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 کالابرگ هم دیگر پاسخگو نیست
روزنامه هفت صبح

کالابرگ هم دیگر پاسخگو نیست

تورم ۱۲۸ درصدی مواد غذایی بسیار بالاتر از تورم عمومی است و فشار اصلی را بر دهک‌های پایین وارد می‌کند
 کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما
سایت نفت ما

کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما

دی ماه سال گذشته بود که همزمان با حذف ارز ترجیحی، کالابرگ یک میلیون تومانی به همه مردم ایران داده شد. کالابرگی که قرار بود با تغییر نرخ کالاهای اساسی نیز اعتبار آن افزایش یابد اما نه تنها این رقم ثابت مانده بلکه برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ نیز به دنبال لغو قرارداد هستند و برخی از آنها نیز فروش با اعتبار کالابرگ را متوقف کردند.
 ستاره جوان ایران راهی فوتبال پرتغال می‌شود
سایت هم میهن

ستاره جوان ایران راهی فوتبال پرتغال می‌شود

هافبک تکنیکی و لژیونر ایرانی شاغل در روسیه به لیگ فوتبال پرتغال می‌پیوندد.
 آدم ربایان دختر تهرانی را به ترکیه قاچاق کردند + جزییات یک پرونده برون مرزی برای نجات دختر ایرانی
سایت رکنا

آدم ربایان دختر تهرانی را به ترکیه قاچاق کردند + جزییات یک پرونده برون مرزی برای نجات دختر ایرانی

حوادث رکنا: فریب با وعده اعزام به ترکیه پایان تلخی برای زن جوان داشت؛ اما عملیات ضربتی و غافلگیرانه کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، به اسارت وی پایان داد و آدم‌ربای تبهکار را در مخفیگاهش در شهرک راه‌آهن به دام انداخت.
 دفترچه سوالات کنکور تجربی ۱۴۰۵ منتشر شد + لینک دانلود دفترچه کنکور
روزنامه شرق

دفترچه سوالات کنکور تجربی ۱۴۰۵ منتشر شد + لینک دانلود دفترچه کنکور

دفترچه سوالات آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی ۱۴۰۵ در درگاه اینترنتی سازمان سنجش منتشر شد.
 واردات خودروهای کارکرده قانون دارد، اما اجرایی نمی‌شود!
سایت هم میهن

واردات خودروهای کارکرده قانون دارد، اما اجرایی نمی‌شود!

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به برخی اخبار منتشر شده درباره آزاد شدن واردات خودروهای کارکرده سه تا پنج ساله، گفت: واردات خودروهای کارکرده موضوع جدیدی نیست و قانون آن وجود دارد، اما تاکنون این قانون اجرایی نشده و همچنان جزئیات اجرای آن مشخص نیست.
 رسانه‌ها اجازه ندهند تصویر نادرستی از سیستان و بلوچستان ساخته شود
سایت ایران آنلاین

رسانه‌ها اجازه ندهند تصویر نادرستی از سیستان و بلوچستان ساخته شود

k: زاهدان | سیستان و بلوچستان | رسانه های خارجی | هفته وحدت
 کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند
سایت نورنیوز

کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند

سفر جرد کوشنر به مصر و سرزمین‌های اشغالی، در ظاهر برای احیای طرح صلح غزه انجام شد؛ اما همزمانی گفت‌وگو با حماس و حمایت از شروط تل‌آویو، دوگانگی راهبرد آمریکا و نیاز ترامپ به دستاوردسازی سیاسی را آشکارتر هم کرد.