قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

ریشه‌های تورم از نگاه یک تحلیلگر اقتصادی/ مشکلات بدون تغییر در سیاست‌های کلان اقتصادی و سیاست خارجی رفع نمی‌شود

به گفته یک کارشناس اقتصادی و امور بانکی بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی موجود، ریشه در سیاست‌های کلان اقتصادی و سیاست خارجی کشور دارد.
 ریشه‌های تورم از نگاه یک تحلیلگر اقتصادی/ مشکلات بدون تغییر در سیاست‌های کلان اقتصادی و سیاست خارجی رفع نمی‌شود

تأمین مالی بخش تولید طی سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد ایران تبدیل شده است. وابستگی گسترده بنگاه‌های اقتصادی به شبکه بانکی، همزمان با محدودیت منابع مالی، نرخ‌های سود دستوری، تورم مزمن و تداوم کسری بودجه، فشار مضاعفی را بر نظام بانکی و بخش واقعی اقتصاد وارد کرده است.

در چنین شرایطی، بسیاری از کارشناسان معتقدند اصلاح سیاست‌های پولی، بازنگری در نظام تعیین نرخ سود، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و کاهش وابستگی دولت به منابع بانک مرکزی، از مهم‌ترین پیش‌نیازهای خروج اقتصاد از وضعیت کنونی است. از سوی دیگر، تداوم نااطمینانی‌های اقتصادی، محدودیت‌های ناشی از شرایط جنگی و کاهش درآمدهای دولت، اجرای سیاست‌های اصلاحی را با دشواری‌هایی مواجه کرده است.

امیرحسین امین‌آزاد کارشناس اقتصادی و مدیرکل اسبق نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی درباره مهم‌ترین چالش‌های تأمین مالی تولید اظهار داشت: راهکارهای مختلفی برای رفع این مشکل وجود دارد اما به اعتقاد من یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که طی سال‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفته، سرمایه‌گذاری خارجی است. صنایع کشور برای بازسازی، نوسازی و ارتقای توان تولیدی خود به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارند و تحقق این موضوع نیز بیش از هر چیز به سیاست‌های کلان کشور وابسته است. نرخ سود بانکی باید از نظام قیمت گذاری دستوری خارج شود

این کارشناس بانکی اظهار داشت: در حوزه سیاست‌های پولی یکی از مهم‌ترین اصلاحات مورد نیاز برای تامین مالی تولید، حرکت از نظام قیمت‌گذاری دستوری نرخ سود به سمت آزادسازی نرخ سود است تا امکان تأمین مالی مناسب برای بخش واقعی اقتصاد و تولید فراهم شود.

امین آزاد تصریح کرد: زمانی که نرخ سود بانکی به‌مراتب پایین‌تر از نرخ تورم تعیین می‌شود، حجم بسیار زیادی از تقاضای …





 عزیزم طلسمت کرده اند؛ برای شکستن طلسم فالوم کن و 600میلیون بزن به کارتم /
۴۰ دقیقه قبل / سایت رکنا

عزیزم طلسمت کرده اند؛ برای شکستن طلسم فالوم کن و 600میلیون بزن به کارتم /

حوادث رکنا: رمال‌ها با تغییر رویه، کسب‌وکار خود را از کوچه‌ها به شبکه‌های اجتماعی منتقل کرده‌اند و با برگزاری وبینار، مشاوره و پاکسازی انرژی، قیمت‌هایی تا 600 میلیون تومان تعیین می‌کنند.

 سید حسن خمینی: گاهی ثمرات مصالحه درست از صد‌ها جنگ بیشتر است/ پیامبر (ص) درباره صلح حدیبیه فرمودند «این مصلحت الهی است»؛ کمتر از سه سال بعد از این صلح هم فتح مکه و پیروزی نهایی اسلام به وقوع پیوست
۱۶ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

سید حسن خمینی: گاهی ثمرات مصالحه درست از صد‌ها جنگ بیشتر است/ پیامبر (ص) درباره صلح حدیبیه فرمودند «این مصلحت الهی است»؛ کمتر از سه سال بعد از این صلح هم فتح مکه و پیروزی نهایی اسلام به وقوع پیوست

سید حسن خمینی در جریان مراسم میثاق هیئت دولت با آرمان‌های امام خمینی (ره)، تأکید کرد: فتح مبین احد، بدر، خندق و تبوک نیست؛ مربوط به صلح حدیبیه است. گاهی ثمرات مصالحه درست از صدها جنگ بیشتر است.

 پیشخوان؛ رادیو همشهری | مرور تیترهای روزنامه‌های امروز، یکشنبه اول شهریور ۱۴۰۵
۲۹ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پیشخوان؛ رادیو همشهری | مرور تیترهای روزنامه‌های امروز، یکشنبه اول شهریور ۱۴۰۵

مرور تیترهای روزنامه‌های امروز یکشنبه اول شهریورماه ۱۴۰۵ را در رادیو همشهری بشنوید.

 دعوت وزارت بهداشت از کانون‌های دانشجویی برای ارائه ایده‌های نو
۲۹ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

دعوت وزارت بهداشت از کانون‌های دانشجویی برای ارائه ایده‌های نو

مدیرکل امور فرهنگی وزارت بهداشت از استقبال این وزارتخانه از ایده‌های نو کانون‌های فرهنگی، انجمن‌های علمی، نشریات دانشجویی و تشکل‌های اسلامی برای افزایش مشارکت دانشجویان، به‌ویژه دانشجویان ورودی جدید خبر داد.

 تقدیر عضو شورای شهر تهران برای احداث مجموعه‌های آموزشی پیش دبستانی تا پیش‌دانشگاهی
۲۹ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تقدیر عضو شورای شهر تهران برای احداث مجموعه‌های آموزشی پیش دبستانی تا پیش‌دانشگاهی

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای تهران گفت: احداث مجموعه‌های آموزشی سبب می‌شود که افراد کم‌برخوردار در حیطه آموزشی کمبودی حس نکنند.

 واکنش رئیس شورای شهر تهران به سخنان ترامپ درباره فشار اقتصادی بر ایران
۴۳ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

واکنش رئیس شورای شهر تهران به سخنان ترامپ درباره فشار اقتصادی بر ایران

مهدی چمران گفت: اظهارات تهدیدآمیز اخیر ترامپ مبنی بر تحریم شرکای تجاری ایران، تکرار سیاست‌های مداخله‌جویانه تاریخی و خلاف عرف بین‌الملل است که در نهایت به تضعیف جایگاه آمریکا و بروز بحران‌های داخلی برای این کشور منجر خواهد شد.



معمای دارایی‌های ایران؛ دلار‌ها کجاست و تناقض‌گویی مسئولان برای چیست؟
سایت اقتصاد ۲۴

معمای دارایی‌های ایران؛ دلار‌ها کجاست و تناقض‌گویی مسئولان برای چیست؟

قالیباف از آزادسازی میلیارد‌ها دلار از اموال بلوکه شده ایران سخن می‌گوید، اما رئیس کل بانک مرکزی تأکید می‌کند «حتی یک دلار» هم در اختیار ایران قرار نگرفته است! مردم هم نمی‌دانند که بالاخره پول‌های ایران کجاست و چه میزان از آن واقعاً قابل دسترس است؟
بحران مس در راه است / چرا کمبود عرضه می‌تواند این فلز حیاتی را به یک دارایی ژئوپلیتیکی تبدیل کند؟
سایت تجارت نیوز

بحران مس در راه است / چرا کمبود عرضه می‌تواند این فلز حیاتی را به یک دارایی ژئوپلیتیکی تبدیل کند؟

قیمت مس در سال ۲۰۲۵ بیش از ۴۰ درصد افزایش یافت و در سال ۲۰۲۶ نیز به رکوردهای جدیدی رسید؛ روندی که نشان می‌دهد جهان با رشد سریع تقاضا و محدودیت جدی در سمت عرضه این فلز روبه‌رو است.
نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر جنگ اشتراکات بسیاری در کلام هر دو دیده می شود/ آیا می‌توان این همگرایی را از «لحظه جنگ» به «دوران پس از جنگ» منتقل کرد؟
سایت اقتصادنیوز

نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر …

اقتصادنیوز: قالیباف از «هسته سخت ۹۰ میلیونی» حرف می‌زند و خاتمی از «حتی ناراضیان»؛ اما هر دو در حال توصیف یک واقعیت هستند، ایران فقط مجموعه‌ای از موافقان وضع موجود نیست. دفاع از ایران، متعلق به همه ایرانیان است؛ حتی کسانی که با بخشی ازسیاست‌ها و عملکردهای حاکمیت موافق نیستند.
سایت اقتصادنیوز

بیلبوردی عجیب در تهران برای تبلیغ مهاجرت+ عکس

ارزِ ارزان از زنجیره دارو حذف شود، قبض آن را چه کسی پرداخت می‌کند؟ | بدهی بیمه‌های پایه، تأمین دارو را مختل می‌کند
سایت اقتصادنیوز

ارزِ ارزان از زنجیره دارو حذف شود، قبض آن را چه کسی پرداخت می‌کند؟ | بدهی بیمه‌های پایه، تأمین دارو را مختل می‌کند

اقتصادنیوز: با خروج تدریجی بخش‌های بیشتری از زنجیره دارو از تخصیص‌های ارز ترجیحی، حالا نگرانی‌ها نه فقط از افزایش قیمت، بلکه از کمبود منابع مالی تولیدکنندگان و همچنین افزایش هزینه‌ برای بیماران است.
پیامدهای توقف درآمدهای نفتی در تجارت، تولید و معیشت خانوارها | خبر بد چگونه به بازار منتقل می‌شود؟ | هنوز می‌توان از بدترین سناریو جلوگیری کرد اما...
سایت اقتصادنیوز

پیامدهای توقف درآمدهای نفتی در تجارت، تولید و معیشت خانوارها | خبر بد چگونه به بازار منتقل می‌شود؟ | هنوز می‌توان از بدترین …

اقتصادنیوز: آینده اقتصاد ایران بیش از هر چیز به تحولات سیاسی و نحوه واکنش سیاست‌گذار داخلی وابسته است. در سناریوی نخست فشار خارجی کاهش می‌یابد، بخشی از صادرات نفت از سر گرفته می‌شود و دسترسی ایران به منابع مسدودشده، بهبود پیدا می‌کند. در این صورت، بازار ارز می‌تواند تا حدودی آرام شود، انتظارات تورمی کاهش یابد و دولت فرصت پیدا کند، کسری بودجه را با هزینه کمتری مدیریت کند. حتی در این سناریو نیز بازگشت سریع اقتصاد به وضعیت عادی بعید است.