قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

هشدار ظریف درباره سیاست خارجی ایران/ آیا تهران نباید قربانی روسیه و چین شود؟

وزیر امور خارجه پیشین ایران و رئیس اندیشکده پایاب، با تأکید بر ضرورت بازسازی روابط ایران با اروپا و مدیریت تنش با آمریکا، هشدار داد که بدون کاهش تنش با واشنگتن، پیوندهای سیاسی و اقتصادی ایران با دیگر بازیگران جهانی برای آنها هزینه‌مند خواهد بود و حتی دوستان همسو با تهران نیز از گسترش روابط با ایران پرهیز خواهند کرد.
 هشدار ظریف درباره سیاست خارجی ایران/ آیا تهران نباید قربانی روسیه و چین شود؟

محمدجواد ظریف در ادامه یادداشت خود درباره راهکارهای آینده سیاست خارجی ایران، بر ضرورت توازن فراگیر در روابط خارجی تأکید کرده و معتقد است ایران در کنار روابط با همسایگان، چین و روسیه، نمی‌تواند اروپا را از معادلات خود حذف کند. او همچنین جایگاه آمریکا را به عنوان عامل برهم‌زننده پیوندهای جهانی ایران مهم می‌داند و تأکید می‌کند که مدیریت تنش با آمریکا پیش‌نیاز پیوند و همکاری با همسایگان، چین، روسیه و جنوب جهانی و برقراری توازن فراگیر در روابط خارجی است.  بازسازی پیوندها با اروپا گریزناپذیر است

وزیر خارجه پیشین ایران در ادامه بر ضرورت بازسازی پیوندها با اروپا و همکاری‌های سازنده اقتصادی و سیاسی با کشورهای قاره سبز تأکید می‌کند.

به نوشته ظریف، این همکاری باید با درک توانمندی‌ها و تنگناهای اروپا دنبال شود.

او یادآوری می‌کند که دستاوردهای سیاسی ایران در شکست دادن دولت اول ترامپ در شورای امنیت و مجمع عمومی ملل متحد بدون همکاری اروپا شدنی نبود؛ همان‌گونه که آمریکا نیز نمی‌توانست بدون همکاری اروپا ادعای بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران را به سرانجام برساند.

ظریف همچنین به حضور سنتی اروپا در صنایع و تجارت ایران اشاره می‌کند و می‌نویسد اگرچه این حضور کاهش یافته، اما همچنان قابل چشم‌پوشی نیست. «خودمختاری راهبردی» اروپا خیالی بیش نیست

ظریف با اشاره به تجربه برجام و بحران اوکراین معتقد است «خودمختاری راهبردی» اروپا خیالی بیش نیست.

او می‌نویسد بنگاه‌های اروپایی به جای توجه به سیاست‌های دولت‌های خود، گوش به فرمان خزانه‌داری آمریکا هستند.

از نگاه وزیر خارجه پیشین ایران، همین مسئله نشان می‌دهد که ایران برای گسترش پیوندهای اقتصادی و سیاسی با اروپا، ناگزیر از توجه به عامل آمریکا نیز هست. بزرگ‌ترین مانع پیوندهای جهانی ایران است

ظریف جایگاه آمریکا را به عنوان برهم‌زننده پیوندهای جهانی ایران انکارناپذیر می‌داند.

او می‌نویسد هرچند پیوند دوستانه و حتی عادی با آمریکا هیچ‌گاه برای جمهوری اسلامی ایران امکان‌پذیر نبوده، اما امروز با آغشته شدن دستان زمامداران آمریکایی به خون رهبر شهید و کودکان مینابی، راه چنین گزینه‌ای بسته شده است.

با این حال، ظریف تأکید می‌کند تنش و رویارویی با آمریکا بزرگ‌ترین مانع پیوندهای جهانی ایران است.

او بر همین اساس مدیریت تنش با آمریکا را پیش‌نیاز پیوند و همکاری با همسایگان، چین، روسیه و جنوب جهانی و همچنین برقراری توازن فراگیر در روابط خارجی می‌داند. حتی دوستان ایران هم از روابط پرهزینه با تهران پرهیز می‌کنند

ظریف در ادامه می‌نویسد بدون مدیریت تنش با آمریکا، پیوندهای سیاسی و اقتصادی با ایران برای دیگر کنشگران جهانی آن‌چنان هزینه‌مند است که حتی دوستان همسو با ایران نیز از آن پرهیز داشته باشند.

به نوشته او، این کشورها تنها با چالش‌ها و تنگناهای گوناگون و هزینه‌های گزاف به پیوندهای اندک و نامتوازن تن می‌دهند.

ظریف در ادامه یک اصل را مورد تأکید قرار می‌دهد: هر پیوندی که یک سوی آن انتخاب و چاره‌ای جز ادامه در هر شرایطی نداشته باشد، بی‌تردید رابطه‌ای یک‌سویه و با کمترین دستاورد خواهد بود. ایران نباید در مذاکرات با آمریکا قربانی شود

وزیر خارجه پیشین ایران در ادامه تأکید می‌کند که هرگونه مدیریت تنش با آمریکا باید با نگاه به نگرانی‌های روسیه و چین صورت گیرد؛ به شیوه‌ای که این دو کشور نیز منافع خود را در کاهش تنش ببینند و نه در قربانی کردن ایران در مذاکرات با ترامپ و جانشینان او.

او بر ضرورت توجه به این ملاحظه در تنظیم روابط خارجی ایران تأکید دارد تا مدیریت تنش با آمریکا به قیمت تضعیف پیوندهای ایران با روسیه و چین تمام نشود. مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند مانع نتیجه مطلوب شود

ظریف در بخش پایانی این بخش از یادداشت خود، به تجربه مذاکرات غیرمستقیم و با واسطه اشاره می‌کند.

او معتقد است مذاکرات غیرمستقیم و با واسطه به دلیل اشتباه در انتقال پیام‌ها و منافع و گرایش‌های میانجی، از دستیابی به نتیجه بهینه در زمان مناسب پیشگیری می‌کند.

بر همین اساس، ظریف بر ضرورت مدیریت هوشمندانه روابط خارجی و استفاده از دیپلماسی مستقیم و کارآمد برای دستیابی به نتایج مطلوب تأکید دارد.

در مجموع، چارچوب پیشنهادی ظریف بر این پایه استوار است که ایران برای حفظ و گسترش جایگاه خود در جهان باید همزمان روابط خود با همسایگان، چین، روسیه و اروپا را تقویت کند و از سوی دیگر، تنش با آمریکا را مدیریت کند؛ چرا که به اعتقاد او، ادامه تنش بدون مدیریت، هزینه روابط ایران با سایر بازیگران جهانی را افزایش می‌دهد و حتی می‌تواند دوستان و شرکای همسو با تهران را نیز از گسترش این روابط بازدارد

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



۱۴ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

الجزیره: چین و روسیه چگونه می‌توانند برنامه ترامپ برای منزوی کردن ایران را ناکام بگذارند؟

روسیه هم‌اکنون تحت تحریم‌های گسترده آمریکا قرار دارد و تا حد زیادی خارج از چارچوب اقتصادی تحت رهبری آمریکا فعالیت می‌کند. چین نیز بار‌ها نشان داده است که هرگاه منافع اقتصادی‌اش ایجاب کند، حاضر است تحریم‌های آمریکا را نادیده بگیرد.

 


۴ دقیقه قبل / سایت تابناک

روسیه:حتی با موفقیت مذاکرات ایران و عمان، خطرات در هرمز باقی می‌ماند

به گزارش تابناک به نقل از خبرگزاری تاس؛ سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد که حتی در صورت موفقیت مذاکرات ایران و عمان در مورد ناوبری در تنگه هرمز، خطرات بیشتر باقی خواهد ماند.

 

این دیپلمات ارشد روس در مصاحبه با نشریه News.ru گفت: «وضعیت فعلی در خلیج فارس به سختی می‌تواند "آتش‌بس" نامیده شود، با توجه به تبادل نسبتاً منظم حملات، بازگرداندن محاصره دریایی یا گسترش طرف‌های درگیر در بحران. با این حال، خطرات وخیم‌تر شدن اوضاع و تشدید حتی در صورت موفقیت مذاکرات ایران و عمان در مورد رژیم ناوبری در تنگه هرمز نیز باقی می‌ماند.»

 

پیشتر، روسیه اعلام کرد مسکو با تمامی طرف‌های درگیر در خلیج فارس در تماس است و بر ضرورت برقراری فوری آتش‌بس و بازگشت تنگه هرمز به فعالیت عادی تاکید دارد.


۵۲ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

روسیه ایران را برای مذاکره با آمریکا تحت فشار نمی‌گذارد

صفحه سیاست-

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «علت این درگیری نه در کارهایی که ایران انجام داده یا نداده است، بلکه در تجاوز بی‌ملاحظه و ناموجهی است که توسط ایالات متحده علیه ایران آغاز شده است.» او افزود که تصور نمی‌کند ایران از پایبندی به تفاهمات و توافقات موجود سر باز زده باشد.

در همین زمینه، نبنزیا اظهار داشت که روسیه برای از سرگیری مذاکرات با ایالات متحده، ایران را تحت فشار قرار نمی‌دهد.

وی در پاسخ به سوالی در این مورد گفت: «روسیه، در اصل، هیچ فشاری بر هیچ‌کس، چه ایران و چه هر کشور دیگری، وارد نمی‌کند. ایران یک کشور مستقل است و حق دارد تصمیمات خود را بگیرد.»

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت مسکو هیچ برنامه‌ای برای برگزاری بسیج مردمی گسترده ندارد، چون به هیچ وجه نیازی به انجام این کار نیست.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همچنین ادامه داد: «فکر می‌کنم بارها رسما گفته شده که در حال حاضر به بسیج گسترده نیاز نداریم و تا جایی که من می‌دانم، چنین چیزی برنامه‌ریزی و انتظار نمی‌رود.»

به نقل از خبرگزاری تاس، پیش از این، دیمیتری مدودف نایب رئیس شورای امنیت روسیه گفته بود که دشمن با انتشار شایعاتی در مورد بسیج قریب‌الوقوع در روسیه، به دنبال بی‌ثبات کردن اوضاع پیش از انتخابات است.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در ادامه ابراز تمایل کشورش برای دبیرکل بعدی سازمان ملل متحد مبنی بر مشارکت فعال‌تر در حل بحران اوکراین را اعلام کرد.

نبنزیا به خبرنگاران گفت: «ما می‌خواهیم دبیرکل جدید در حل بحران مؤثرتر باشد، اما برای دستیابی به این هدف، دبیرکل تازه انتخاب شده باید آماده شرکت در این فرآیند باشد، حتی اگر احتمال موفقیت همیشه وجود نداشته باشد.»

نبنزیا در مورد احتمال ایفای نقش سازمان ملل متحد به عنوان بستری برای حل بحران اوکراین، به خبرنگاران توضیح داد: «بسیاری از چیزها به دبیرکل و شخصیت او بستگی دارد.»

روسیه بارها آمادگی خود را برای تلاش برای دستیابی به یک راه حل مذاکره‌ای برای بحران اوکراین، بر اساس تفاهمات حاصل شده توسط روسای جمهور روسیه و آمریکا در اجلاس آلاسکا، از جمله رسیدگی به علل ریشه‌ای درگیری، در درجه اول تهدیدات علیه امنیت ملی روسیه، تأیید کرده است.

 




 نحوه برگزاری دوره‌های آموزشی بازار سرمایه
۸ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

نحوه برگزاری دوره‌های آموزشی بازار سرمایه

دوره های آموزشی شرکت های مالی در روزهای آینده نحوه برگزاری، زمان و موضوعات آن ها مشخص شد.

 نیویورک‌تایمز: ترامپ تمایلی به جنگ نظامی گسترده با ایران ندارد| فشار اقتصادی را تشدید می‌کند
۳۰ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

نیویورک‌تایمز: ترامپ تمایلی به جنگ نظامی گسترده با ایران ندارد| فشار اقتصادی را تشدید می‌کند

یک رسانه آمریکایی نوشت که با وجود تهدید ترامپ به فشار اقتصادی علیه ایران، او علاقه‌ای به حمله نظامی گسترده ندارد.

 فاطمی: نان عده‌ای در اختلاف‌افکنی است/ هنوز فکر می‌کنند فصل انتخابات است/ دشمن در مذاکره هم چیزی به دست نخواهد آورد
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

فاطمی: نان عده‌ای در اختلاف‌افکنی است/ هنوز فکر می‌کنند فصل انتخابات است/ دشمن در مذاکره هم چیزی به دست نخواهد آورد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه دشمن در مذاکره هم مانند جنگ چیزی بدست نخواهد آورد، درباره وحدت شکنی برخی افراد گفت: نان عده‌ای در اختلاف‌افکنی است و هنوز فکر می‌کنند دوره انتخابات است و تصور می‌کنند اگر دولت را به گوشه رینگ ببرند در انتخابات آینده پیروز خواهند شد.

 گرانی مسکن ناشی از سوءمدیریت و بی توجهی مسولان وزارت راه است / چرا ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده نوسازی نمی‌شوند؟
۳۱ دقیقه قبل / سایت تابناک

گرانی مسکن ناشی از سوءمدیریت و بی توجهی مسولان وزارت راه است / چرا ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده نوسازی نمی‌شوند؟

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به ضعف عملکردی در وزارت راه و تاثیر آن بر افزایش قیمت در این حوزه گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت مسکن، عدم عرضه کافی...

 «عایشه وهاب»؛ سیاستمدار افغان‌تبار منتقد اسرائیل وارد کنگره آمریکا شد - تسنیم
۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

«عایشه وهاب»؛ سیاستمدار افغان‌تبار منتقد اسرائیل وارد کنگره آمریکا شد - تسنیم

عایشه وهاب سیاستمدار منتقد رژیم صهیونیستی، با وجود تلاش و مخالفت لابی اسرائیل، در انتخابات کالیفرنیا پیروز شد.

 شایعه جدید بنزینی تکذیب شد
۱ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

شایعه جدید بنزینی تکذیب شد

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس جمهور شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی را تکذیب کرد.