قیمت طلا امروز




 سایت انصاف نیوز / ۲ ساعت قبل

کاهش ولادت، زنگ خطر جمعیتی در قائنات | انصاف نیوز

فرماندار قائنات با هشدار نسبت به کاهش ۹.۶ درصدی ولادت در شهرستان گفت: ادامه این روند می‌تواند تا سال ۱۴۴۰ به کاهش جمعیت منجر شود و ضرورت برنامه‌ریزی جدی برای مدیریت چالش‌های جمعیتی را دوچندان می‌کند.
 کاهش ولادت، زنگ خطر جمعیتی در قائنات |  انصاف نیوز

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

فرماندار قائنات با هشدار نسبت به کاهش ۹.۶ درصدی ولادت در شهرستان گفت: ادامه این روند می‌تواند تا سال ۱۴۴۰ به کاهش جمعیت منجر شود و ضرورت برنامه‌ریزی جدی برای مدیریت چالش‌های جمعیتی را دوچندان می‌کند.

به گزارش سایت خاورستان، جلسه شورای هماهنگی ثبت احوال شهرستان قائنات با حضور یدالله غلام‌پور، فرماندار قائنات، و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار شد و آمارهای حیاتی پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۵ مورد بررسی قرار گرفت.

در پنج ماهه نخست امسال، ۷۰۰ ولادت در شهرستان قائنات به ثبت رسیده که ۳۷۳ مورد پسر و ۳۲۷ مورد دختر بوده است. از این تعداد، ۴۲۷ ولادت در مناطق شهری و ۲۷۸ مورد در مناطق روستایی ثبت شده است.

بر اساس آمار ارائه‌شده، نرخ ولادت در قائنات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹.۶ درصد کاهش داشته است. در سطح استان، تنها شهرستان‌های سربیشه و بشرویه رشد مثبت ولادت داشته‌اند و بیشترین کاهش با ۱۸.۵ درصد مربوط به شهرستان عشق‌آباد بوده است.

در همین مدت، ۲۸۹ مورد وفات در شهرستان ثبت شده است. میانگین سن فوت‌شدگان ۶۷ سال و پنج ماه اعلام شد که برای مردان ۶۵ سال و پنج ماه و برای زنان ۶۹ سال و چهار ماه بوده است.

بیشترین فراوانی فوتی‌ها با ۴۳ نفر مربوط به گروه سنی ۸۵ تا ۸۹ سال بوده است.

همچنین طی پنج ماه نخست امسال، ۲۸۲ مورد ازدواج و ۹۶ مورد طلاق در قائنات ثبت شده است. میانگین سن ازدواج مردان ۲۸ سال و زنان ۲۲ سال اعلام شده است.

تعداد طلاق‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۹۱ مورد به ۹۶ مورد افزایش یافته است. میانگین سن طلاق در مردان ۳۵ سال و شش ماه و در زنان ۳۰ سال و پنج ماه بوده و میانگین طول زندگی مشترک زوج‌های متقاضی طلاق نیز ۱۰ سال گزارش شده است.

غلام‌پور با اشاره به اهمیت آمارهای جمعیتی در برنامه‌ریزی‌های اجتماعی و فرهنگی گفت: «گزارش‌ها آینده خوبی را نشان نمی‌دهند» و با ادامه این روند، جمعیت شهرستان تا سال ۱۴۴۰ رو به کاهش خواهد گذاشت.

وی بر ضرورت اطلاع‌رسانی درباره وضعیت جمعیتی و آگاهی مردم از این آمار تأکید کرد و افزود: این موضوع نیازمند یک فکر اساسی است و شرایط جمعیتی تنها مختص قائنات نیست، بلکه استان و کشور نیز با چنین وضعیتی مواجه هستند. …





دوشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۵ - 31 August 2026