قیمت طلا امروز




 سایت انصاف نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

نقد استاد ادبیات بر غلط‌نویسی در تابلوهای تبلیغاتی شهری | انصاف نیوز

محمد بهبودی نیا در سایت روزنامه خراسان نوشت: «به تازگی غلط نویسی و آشفته نویسی در تابلوهای تبلیغاتی شهری به یک بحث جنجالی تبدیل شده است. با دکتر اسماعیل امینی، استاد زبان و ادبیات فارسی در این باره گفت و گو کرده ایم.
 نقد استاد ادبیات بر غلط‌نویسی در تابلوهای تبلیغاتی شهری |  انصاف نیوز

محمد بهبودی نیا در سایت روزنامه خراسان نوشت: «به تازگی غلط نویسی و آشفته نویسی در تابلوهای تبلیغاتی شهری به یک بحث جنجالی تبدیل شده است. با دکتر اسماعیل امینی، استاد زبان و ادبیات فارسی در این باره گفت و گو کرده ایم.

اگر کسی همین امروز تصمیم بگیرد سرستون‌های تخت‌جمشید را فیروزه‌ای رنگ کند، طاق‌بستان را با کاشی‌های مدرن بپوشاند یا روی سی‌وسه‌پل سازه‌ای در سبک معماری سوررئال نصب کند، بی‌تردید با اعتراض افکار عمومی و بسیاری از کارشناسان روبه‌رو خواهد شد؛ زیرا همه می‌دانیم میراث فرهنگی را نمی‌توان با سلیقه‌های شخصی و فقط به منظور جلب توجه دستکاری کرد.

اما وقتی نوبت به خط و زبان فارسی می‌رسد، انگار حساسیت ها رنگ می بازد. این روزها غلط‌‎نویسی روی تابلوهای شهری، بیلبوردهای تبلیغاتی، سردر فروشگاه‌ها و حتی برخی نوشته‌های رسمی، آرام‌آرام به امری عادی تبدیل شده است.چند نمونه از این پریشانی های نوشتاری عبارت اند از«سر خکنب دونرو غن»، به جای سرخ کن بدون روغن، «روغ نول وسیو نبدن » به جای روغن و لوسیون بدن.

این جا دیگر مسئله، پویایی یا به‌روزرسانی زبان نیست؛ زبان فارسی همواره زنده و پویا بوده اما در مورد خط و درست‎نویسی موضوع کمی متفاوت است. نگرانی از جایی آغاز می‌شود که غلط ‌نویسی و سلیقه‌ورزی جای قواعد زبان را می‌گیرد و آرام‌آرام یکی از مهم‌ترین ارکان هویت فرهنگی ما را دستخوش آشفتگی می‌کند. درباره این آسیب و پیامدهای آن با دکتر اسماعیل امینی، استاد زبان و ادبیات فارسی و پژوهشگر، هم‌کلام شده‌ایم.

این روزها غلط‌های نگارشی و آشفته نویسی های زیادی با هدف جلب توجه عابران و تبلیغات برخی محصولات، روی تابلوهای تبلیغاتی شهری دیده می‌شود. مگر برای این موضوع قانون وجود ندارد؟

بله این تابلوهای تبلیغاتی را در سطح شهر تهران دیده ام و اتفاقا در صفحه شخصی ام به شدت با این کار مخالفت کرده ام. برای برخورد با این موضوع آیین‌نامه و قانون وجود دارد و انتظار می‌رود با کسانی که تخلف می‌کنند، برخورد شود. کسی که نام‌های عجیب و غریب خارجی روی محصولات یا مراکز تجاری می‌گذارد، معلوم است که بالاخره سبیل دو نفر را چرب کرده که توانسته است مجوز بگیرد؛ زیرا قانوناً این کار ممنوع است. معتقدم وقتی این اتفاق می‌افتد، یعنی سبیل یک نفر چرب شده است.

ببینید همه خودروها باید معاینه …



 رگبار بارش‌های تابستانه در ۵ استان
۹ ساعت قبل / سایت تابناک

رگبار بارش‌های تابستانه در ۵ استان

طی امروز(۳۱ مرداد) در ۵ استان کرمان، هرمزگان، فارس، خراسان شمالی و رضوی رگبار باران در ساعات بعد از ظهر رخ می‌دهد.

 دادستان مشهد دستور برخورد قاطع با مروجین فساد و برهنگی را صادر کرد
۱۰ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

دادستان مشهد دستور برخورد قاطع با مروجین فساد و برهنگی را صادر کرد

دادستان مرکز استان خراسان رضوی در جلسه ستاد صیانت از خانواده تاکید کرد: در کنار اقدامات فرهنگی، باید برخوردی بازدارنده با افرادی که عامدانه نسبت به ترویج برهنگی و بی‌عفتی اقدام می‌کنند، صورت گیرد تا مظاهر فساد از سطح شهر برچیده شود.

 دادستان مشهد دستور برخورد قاطع با مروجان فساد و برهنگی را صادر کرد | تشکیل شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های ناهنجاری اجتماعی در مشهد
۱۰ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

دادستان مشهد دستور برخورد قاطع با مروجان فساد و برهنگی را صادر کرد | تشکیل شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های ناهنجاری اجتماعی در مشهد

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی از ابلاغ دستورات ویژه به ضابطین قضایی برای شناسایی و برخورد با مروجان فساد و برهنگی در فضای حقیقی و مجازی خبر داد.

 وضعیت جوی کشور در ۴۸ ساعت آینده
۱۱ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

وضعیت جوی کشور در ۴۸ ساعت آینده

یک کارشناس هواشناسی گفت: طی امروز(۳۱ مرداد) در ۵ استان کرمان، هرمزگان، فارس، خراسان شمالی و رضوی رگبار باران در ساعات بعد از ظهر رخ می‌دهد و در برخی مناطق با وزش باد شدید همراه خواهد بود.