قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۱ ساعت قبل

تحریم آمریکا، قانون تجارت چین نیست

سمانه غیبی
 تحریم آمریکا، قانون تجارت چین نیست

دولت آمریکا در روزهای اخیر مرحله تازه‌ای از فشار اقتصادی علیه ایران را آغاز کرده است. این‌بار پیام واشنگتن تنها خطاب به تهران نیست؛ کشورها و شرکت‌هایی که روابط اقتصادی خود با ایران را ادامه می‌دهند نیز مخاطب این پیام‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در دوم شهریور اعلام کرد کشورها و شرکت‌هایی که روابط اقتصادی خود با ایران را حفظ کنند، ممکن است با تحریم‌های ثانویه مواجه شوند. اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، از آغاز «تهاجم اقتصادی» علیه ارتباطات مالی ایران سخن گفته و پیش‌تر نیز مشخصاً از چین خواسته بود با واشنگتن همکاری کند. البته آمریکا فعلاً از اعمال یک‌باره مجازات علیه همه شرکای تجاری ایران خودداری کرده و از در نظر گرفتن مهلتی برای تطبیق با سیاست جدید خبر داده است.

منطق تحریم ثانویه نسبتاً روشن است: آمریکا به یک شرکت خارجی می‌گوید میان ادامه تجارت با ایران و دسترسی به بازار و نظام مالی آمریکا، یکی را انتخاب کند.

برای بسیاری از شرکت‌ها، این انتخاب دشوار نیست. اگر حجم تجارت با آمریکا چندین برابر رابطه اقتصادی با ایران باشد یا یک بانک برای تسویه معاملات خود به دلار و شبکه مالی بین‌المللی وابسته باشد، مدیران آن شرکت یا بانک، حتی اگر دولت متبوعشان تحریم آمریکا را قانونی ندانند، احتمالاً ترجیح می‌دهند ریسک نکنند.

اما هنگامی که طرف مقابل چین باشد، معادله پیچیده‌تر می‌شود. وزارت خارجه چین در واکنش به اقدامات تازه واشنگتن اعلام کرده است تحولات را دنبال خواهد کرد و اقدامات لازم را برای حفاظت از حقوق و منافع خود انجام می‌دهد. پکن همچنین بار دیگر تأکید کرده که تحریم و فشار را راه‌حل مسئله ایران نمی‌داند.

این موضع تازه‌ای نیست. چین سال‌هاست تحریم‌های یک‌جانبه و اعمال فرامرزی قوانین آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد. از نگاه پکن، تجارت یک شرکت چینی با کشوری ثالث، اصولاً نباید با تصمیم یک‌جانبه دولت دیگری ممنوع شود. پکن در سال‌های اخیر نیز چارچوب‌ها و مقرراتی برای مقابله با آثار اجرای ناموجه قوانین خارجی تدوین کرده است. با این حال، این سازوکارها الزاماً به معنای اجبار همه بنگاه‌های چینی به پذیرش ریسک تجارت با ایران نیست، بلکه ابزاری برای حفظ استقلال تصمیم‌گیری و قدرت چانه‌زنی چین در برابر فشارهای خارجی به شمار می‌رود.

با این همه، میان «به رسمیت …



 درآمد ۵۰ میلیاردی دانشگاه‌ آزادی‌های سیرجان از مهندسی معکوس
۲۲ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسکانیوز

درآمد ۵۰ میلیاردی دانشگاه‌ آزادی‌های سیرجان از مهندسی معکوس

مدیر کارگاه مهندسی‌معکوس واحد سیرجان دانشگاه آزاد از فعالیت ۶ کارگاه تخصصی در حوزه ساخت، تعمیر و بازسازی تجهیزات صنعتی خبر داد و گفت: این مجموعه در سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان درآمد داشته و در کنار استفاده از نیروهای متخصص، از ظرفیت دانشجویان و دانش‌آموزان هنرستانی نیز بهره می‌گیرد.

 هشدار یک زلزله‌شناس درباره خطر سیلاب‌های ناگهانی
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

هشدار یک زلزله‌شناس درباره خطر سیلاب‌های ناگهانی

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به پیامدهای سیلاب اخیر نپال و هشدار کارشناسان درباره احتمال بروز پدیده النینو، بر ضرورت راه‌اندازی سامانه‌های میدانی هشدار سیلاب‌های ناگهانی در مناطق شهری، روستایی و مسیرهای پرتردد کشور تاکید کرد و گفت: این سامانه‌ها با وجود هزینه نسبتا پایین، می‌توانند فرصت لازم برای نجات جان افراد در معرض خطر سیلاب را فراهم کنند.

 عارف: در بیان عملکرد دولت بی‌انصافی می‌شود
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

عارف: در بیان عملکرد دولت بی‌انصافی می‌شود

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم در دو سال گذشته همزمان با اداره کشور در شرایط جنگی، اقدامات پایه‌ای و ظرفیت‌سازی مهمی در حوزه‌های زیربنایی، راهبردی و انرژی انجام داده است، گفت: با وجود این اقدامات، در بیان عملکرد دولت بی‌انصافی می‌شود. وی همچنین خواستار تبیین علمی گفتمان وفاق ملی و آسیب‌شناسی عملکرد رسانه‌ای دولت شد و تأکید کرد مسئولان دولتی نباید در رسانه‌ها با یکدیگر اختلاف و آمار متناقض ارائه کنند.

 پاسکاری نظارت در بازار طلای آنلاین؛ از سامانه‌ای که نرسید تا پلتفرم‌هایی که سقوط کردند
۵۹ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

پاسکاری نظارت در بازار طلای آنلاین؛ از سامانه‌ای که نرسید تا پلتفرم‌هایی که سقوط کردند

وقتی طلای آنلاین فروخته می‌شود، دقیقاً چه نهادی مسئول تایید وجود طلای فیزیکی در خزانه است؟ این روزها این پرسش بی‌پاسخ، تردیدهای زیادی درباره روند نظارت بر پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا ایجاد کرده است.

 ژاپن، کره‌جنوبی و آمریکا رزمایش مشترک برگزار می‌کنند
۴۸ دقیقه قبل / سایت هم میهن

ژاپن، کره‌جنوبی و آمریکا رزمایش مشترک برگزار می‌کنند

ژاپن، کره‌جنوبی و آمریکا در تازه‌ترین نمایش هماهنگی نظامی خود در شرق آسیا، از برگزاری رزمایش مشترک سه‌جانبه با هدف سنجش آمادگی در برابر تهدیدهای موشکی و هسته‌ای کره‌شمالی خبر دادند؛ رزمایشی که در سایه تحولات امنیتی منطقه و لغو برخی رزمایش‌های مشترک واشنگتن و سئول، حامل پیامی معنادار برای پیونگ‌یانگ است.

 تقسیم سود پشت درهای بسته/ مجمع پتروشیمی مارون با چالش‌های حاکمیت شرکتی
۲۶ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

تقسیم سود پشت درهای بسته/ مجمع پتروشیمی مارون با چالش‌های حاکمیت شرکتی

مجمع عمومی پتروشیمی مارون با تصویب افزایش سرمایه ۴.۲ هزار میلیارد تومانی و تقسیم سود نقدی ۴۳۵۰ ریالی در هر سهم به پایان رسید.



سایت خبرآنلاین

ببینید | هیجان به قیمت جان؛ اسکیت‌سواری مرگبار در چالوس

سایت تابناک

قتل با اسلحه وینچستر بر سر معامله یک خودرو

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خانه واقعی محمدرضا گلزار، لوکیشن این فیلم سینمایی شد + ویدئو

چطور نگاه دنیا به چین عوض شد؟
سایت عصرایران

چطور نگاه دنیا به چین عوض شد؟

نظام سیاسی چین، برخلاف ایالات متحده - که نهادهای آن آلوده به تأثیر اسرائیل و شبکه‌های مخوف لابی‌های وابسته به آن قرار گرفته‌اند - کارآمد، منضبط و بسیار کمتر...
تاناکورا در موبایل | قیمت انواع لباس دست‌دوم
روزنامه هفت صبح

تاناکورا در موبایل | قیمت انواع لباس دست‌دوم

بازار لباس دست‌دوم از مغازه‌های تاناکورا به ‌صفحات اینستاگرامی و پلتفرم‌های آنلاین منتقل شده است
چرا ایران نمی‌تواند تجارت خارجی‌اش را با رمزارز تسویه کند؟
روزنامه هفت صبح

چرا ایران نمی‌تواند تجارت خارجی‌اش را با رمزارز تسویه کند؟

یک کارشناس اقتصاد دیجیتال معتقد است که محدودیت نقدشوندگی و تعداد صرافی‌های بزرگ در جهان اجازه نمی‌دهد رمزارز در مقیاس ده‌ها میلیارد دلار جایگزین شبکه بانکی در تجارت خارجی ایران شود.