قیمت طلا امروز




 سایت ورزش ۳ / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

از ستایش جوکوویچ تا انتخاب نادال

مربی پیشین جوکوویچ دست روی نام نادال گذاشت.
 از ستایش جوکوویچ تا انتخاب نادال

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از تسنیم، گوران ایوانیشویچ، قهرمان ویمبلدون 2001 و مربی پیشین نواک جوکوویچ در اظهارنظری قابل توجه درباره سه اسطوره بزرگ نسل اخیر تنیس، نواک جوکوویچ، رافائل نادال و راجر فدرر را با یکدیگر مقایسه کرد. مرد کروات اگرچه شاگرد سابق خود را کامل‌ترین و بهترین تنیسور می‌داند اما برای یک مسابقه فرضی که نتیجه آن به قیمت جانش تمام شود، انتخاب متفاوتی دارد: رافائل نادال.

ایوانیشویچ یکی از چهره‌هایی است که اظهاراتش درباره جوکوویچ اعتبار ویژه‌ای دارد. او از سال 2018 تا 2024 در کنار ستاره صربستانی کار کرد و در این دوره به او برای کسب 24 عنوان قهرمانی، از جمله هشت گرنداسلم، کمک کرد. همکاری‌ که جوکوویچ را در یکی از درخشان‌ترین دوره‌های دوران حرفه‌ای‌اش همراهی کرد و ایوانیشویچ را به یکی از نزدیک‌ترین افراد به ذهنیت و شخصیت این قهرمان تبدیل کرد.

با این حال، وقتی از ایوانیشویچ درباره مقایسه جوکوویچ، فدرر و نادال پرسیده شد، او برای هر سه بازیکن ویژگی متفاوتی در نظر گرفت.

او درباره جوکوویچ گفت: برای من، نواک یکی از بزرگ‌ترین ورزشکاران تاریخ و احتمالاً بهترین تنیسور دنیاست.

ایوانیشویچ در ادامه توضیح داد که فدرر به دلیل زیبایی بازی و ظرافت تکنیکی‌اش جایگاه ویژه‌ای دارد، در حالی که نادال نماینده مبارزه، مقاومت و جنگندگی در زمین است.

او درباره فدرر اظهار داشت: فدرر با زیبایی خیره‌کننده‌ای بازی می‌کند و حتی وقتی خوب بازی نمی‌کند، تماشای بازی‌اش لذت‌بخش است.

 توصیف ایوانیشویچ از نادال متفاوت بود: نادال همه چیزش را می‌دهد. اگر قرار باشد مسابقه‌ای را انجام دهم که زندگی‌ام به نتیجه آن وابسته باشد، به نادال اعتماد می‌کنم.

این اظهارنظر شاید در نگاه نخست متناقض به نظر برسد؛ چگونه ممکن است ایوانیشویچ، جوکوویچ را بهترین تنیسور بداند اما برای یک مسابقه سرنوشت‌ساز نادال را انتخاب کند؟ پاسخ او به تفاوت میان کیفیت کلی یک بازیکن و ویژگی‌های ذهنی او در یک مسابقه بزرگ باز می‌گردد.

ایوانیشویچ معتقد است جوکوویچ از نظر مجموعه مهارت‌ها و توانایی‌های فنی کامل‌ترین بازیکن میان این سه نفر است: نواک کامل‌ترین است. او بهترین تنیس را بازی می‌کند. مثل یک کوسه یا مار است؛ شما را به دام می‌اندازد و خفه می‌کند و دیگر راه برگشتی وجود ندارد.

جوکوویچ را نباید فقط از روی رفتارش در زمین قضاوت کرد

ایوانیشویچ در بخش دیگری از صحبت‌هایش تلاش کرد تصویری متفاوت از شخصیت جوکوویچ خارج از زمین ارائه دهد؛ شخصیتی که به گفته او با تصویری که گاهی از این بازیکن در جریان مسابقات دیده می‌شود، فاصله زیادی دارد.

مربی سابق جوکوویچ تأکید کرد که یکی از اشتباهات رایج درباره این تنیسور، قضاوت کردن شخصیت او صرفاً بر اساس رفتارهایش در زمین مسابقه است.

این مربی کروات گفت: مردم ابتدا او را بر اساس چیزی که در زمین می‌بینند قضاوت می‌کنند و این اشتباه است. او شوخ‌طبع است و می‌خواهد به دیگران کمک کند. بنیادهایی راه‌اندازی کرده، در حوزه تنیس فعالیت کرده و به افراد زیادی کمک کرده است. ، جوکوویچ بارها پیش از مسابقه به سراغ دیگران می‌رفت و تلاش می‌کرد به آنها کمک کند؛ رفتاری که بخشی از شخصیت اوست و لزوماً با تصویری که مخاطبان از عصبانیت‌هایش در زمین دارند، همخوانی ندارد.

 ذهنیت؛ تفاوت اصلی جوکوویچ با دیگران

قهرمان ویمبلدون 2001 معتقد است چیزی که جوکوویچ را از بسیاری از بازیکنان دیگر جدا می‌کند، بیش از آنکه به ضربات یا توانایی‌های فنی مربوط باشد، به قدرت ذهنی او ارتباط دارد.

ایوانیشویچ گفت اگر 100 تنیسور را بدون اطلاع از رتبه و هویت‌شان کنار یکدیگر قرار دهید، ممکن است تفاوت میان آنها چندان چشمگیر نباشد اما زمانی که مسابقه آغاز می‌شود و امتیازات حساس از راه می‌رسند، تفاوت واقعی آشکار خواهد شد. وقتی مسابقه شروع می‌شود، وقتی ضربات و امتیازها اهمیت پیدا می‌کنند، آن زمان است که تفاوت را می‌بینید.

او جوکوویچ را از نظر ذهنی بازیکنی «افراطی» و در عین حال نابغه توصیف کرد؛ بازیکنی که برای رسیدن به بالاترین سطح، باید منطق و ذهنیت خاص او را پذیرفت.

ایوانیشویچ درباره آغاز همکاری‌اش با جوکوویچ نیز خاطره‌ای جالب نقل کرد. به گفته او، در ابتدای همکاری به او گفته شده بود که اگر نتواند «دیوانگی» جوکوویچ را درک کند، نمی‌تواند با او کار کند.

ایوانیشویچ گفت: او یک نابغه است که حتی نمی‌توانید تلاش کنید کاملاً درکش کنید، چون خودتان را خسته خواهید کرد. ارتباط با او، به‌ خصوص در جریان مسابقات، گاهی بسیار آشفته به نظر می‌رسد.

 شباهت ایوانیشویچ و جوکوویچ

ایوانیشویچ در ادامه تأکید کرد که از نظر روحیه، ذهنیت و حتی نحوه بیان احساسات، شباهت‌هایی میان خودش و جوکوویچ می‌بیند.

به گفته او، جوکوویچ فردی است که احساسات خود را پنهان نمی‌کند و در زمین مسابقه همان چیزی را نشان می‌دهد که در ذهنش می‌گذرد. همین ویژگی می‌تواند گاهی باعث واکنش‌های شدید او شود اما از سوی دیگر بخشی از قدرت ذهنی‌اش را نیز تشکیل می‌دهد.

ایوانیشویچ همچنین طول عمر حرفه‌ای جوکوویچ را یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای او می‌داند: رسیدن به بالاترین سطح آسان نیست اما ماندن در آن سطح برای مدت طولانی حتی دشوارتر است.

جوکوویچ اکنون در مرحله‌ای از دوران حرفه‌ای خود قرار دارد که هر مسابقه و هر تورنمنت می‌تواند بخشی از آخرین فصل‌های حضور او در بالاترین سطح تنیس باشد. با این حال، از نگاه ایوانیشویچ، چیزی که هنوز او را از نسل‌های بعدی جدا می‌کند، همان توانایی برای تغییر سطح بازی در مهم‌ترین لحظات است.

در سوی دیگر، نادال و فدرر هرکدام میراث متفاوتی بر جای گذاشته‌اند. فدرر با ظرافت و زیبایی بازی‌اش به یکی از محبوب‌ترین چهره‌های تاریخ این ورزش تبدیل شد و نادال با جنگندگی، تحمل درد و توانایی بازگشت از دشوارترین شرایط، تصویری متفاوت از قهرمان تنیس ارائه کرد.

اما برای ایوانیشویچ، اگر قرار باشد همه این ویژگی‌ها در یک مسابقه فرضی سنجیده شوند، انتخاب او همچنان روشن است: جوکوویچ کامل‌ترین بازیکن است، فدرر زیباترین سبک را ارائه می‌دهد اما وقتی پای یک مسابقه مرگ و زندگی در میان باشد، ایوانیشویچ به نادال اعتماد خواهد کرد.

این مقایسه بار دیگر نشان می‌دهد که رقابت میان جوکوویچ، نادال و فدرر تنها بر سر تعداد گرنداسلم‌ها و رکوردها نبود؛ هر یک از آنها تعریف متفاوتی از قهرمانی در تنیس ارائه کردند. از هنر فدرر و جنگندگی نادال تا ذهنیت بی‌رحمانه و توانایی همه‌ جانبه جوکوویچ، سه سبک متفاوت در یک دوره تاریخی کم‌نظیر کنار یکدیگر قرار گرفتند؛ دوره‌ای که ایوانیشویچ خود بخشی از آن را از نزدیک تجربه کرده است.



۲ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

بنیامین فرجی، فراتر از یک استعداد/ مسیر متفاوت ستاره ۱۶ ساله پینگ‌پنگ ایران

به گزارش خبرنگار ورزشی برنا، اگر قرار باشد مسیر بنیامین فرجی را تنها با تعداد مدال‌هایش اندازه بگیریم، بخش مهمی از داستان او را از دست داده‌ایم. اتفاق مهم درباره این بازیکن ۱۶ ساله، فقط برنز مالمو یا مدال‌هایی که پیش از آن به دست آورده نیست؛ مسئله اصلی این است که فرجی خیلی زودتر از سن معمول، خود را وارد رقابت با بازیکنانی کرده که سال‌ها تجربه حضور در بالاترین سطح تنیس روی میز جهان را دارند.

در اسمش جوانان اروپا در مالمو، فرجی در رده زیر ۱۹ سال به میدان رفت و در مسیر رسیدن به نیمه‌نهایی از فرانچسکو ترویزان ایتالیایی، آنتوان نوآرو فرانسوی، دومینیکاس ساموئلیوس دانمارکی، هونگ چه‌ین از چین‌تایپه و تیاگو آبیودون پرتغالی عبور کرد. پنج پیروزی متوالی او را به جمع چهار بازیکن پایانی رساند. جایی که در یک مسابقه نزدیک و هفت‌گیمه، با نتیجه ۴ بر ۳ مقابل ریوسه‌ای کاواکامی از ژاپن شکست خورد و به مدال برنز رسید. این مدال، نخستین مدال ایران در اسمش جوانان اروپا بود.

اما شاید مهم‌تر از خود مدال، تصویری باشد که این مسابقات از فرجی ارائه کرد. او در شرایطی در یک تورنمنت زیر ۱۹ سال تا نیمه‌نهایی پیش رفت که هنوز از نظر سنی در ابتدای این رده قرار دارد. چنین عملکردی نشان می‌دهد که فرجی برای موفقیت در رده‌های پایه صرفاً به اختلاف سنی یا تجربه بیشتر متکی نیست؛ او توانایی رقابت فنی با بازیکنان بزرگ‌تر را پیدا کرده است.

این ویژگی البته در مالمو برای نخستین بار دیده نشد.

نام بنیامین فرجی از سال ۲۰۲۴ جدی‌تر در سطح بین‌المللی مطرح شد. زمانی که در ۱۴ سالگی در مسابقات قهرمانی آسیا مقابل وانگ چوچین، ستاره سرشناس چین، به پیروزی رسید. همان سال، فرجی در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان نیز به مدال برنز رسید،مدالی که به عنوان نخستین برنز انفرادی ایران در این رقابت‌ها ثبت شد.

فرجی در سال ۲۰۲۵ نیز نشان داد موفقیتش مقابل یک ستاره بزرگسال اتفاقی نبوده است. او در مسابقات قهرمانی آسیا برابر لین شی‌دونگ، یکی دیگر از چهره‌های مطرح تنیس روی میز چین، به پیروزی رسید و بار دیگر توجه‌ها را به خود جلب کرد.در بازی‌های آسیایی جوانان بحرین نیز فرجی به مدال برنز انفرادی رسید.

وجه مشترک این نتایج را باید در نوع بازی فرجی جست‌وجو کرد. او بازیکنی نیست که صرفاً منتظر اشتباه حریف بماند. تلاش برای در اختیار گرفتن ابتکار عمل، بازی رو به جلو و تمایل به تحمیل ریتم مسابقه از ویژگی‌هایی است که باعث شده فرجی بتواند مقابل بازیکنان باتجربه‌تر نیز وارد نبردی برابر شود.

البته این مسیر بدون نقص نیست. بازی در بالاترین سطح تنیس روی میز به جز کیفیت ضربات، نیازمند مدیریت جزئیات است؛ از تصمیم‌گیری در چند امتیاز پایانی گرفته تا کنترل فشار روانی، تغییر تاکتیک در جریان مسابقه و حفظ کیفیت بازی زمانی که حریف ریتم اولیه را از بین می‌برد.

نیمه‌نهایی مالمو دقیقا از همین زاویه قابل بررسی است. فرجی تا گیم هفتم برابر کاواکامی پیش رفت و در نهایت شکست خورد. بنابراین فاصله او با فینال نه یک اختلاف بزرگ، بلکه مجموعه‌ای از جزئیات در یک مسابقه نزدیک بود. همین مسابقه می‌تواند برای فرجی بیش از یک شکست، یک تجربه فنی مهم باشد.

نکته امیدوارکننده برای تنیس روی میز ایران این است که این تجربه‌ها در سن ۱۶ سالگی به دست می‌آیند. فرجی هنوز در مرحله‌ای از دوران حرفه‌ای خود قرار دارد که می‌تواند بخش‌های مختلف بازی‌اش را تکمیل کند؛ از ثبات بیشتر در مسابقات بزرگسالان تا افزایش تجربه تاکتیکی و توانایی مدیریت مسابقات طولانی و پرفشار.

در واقع، شاید بهتر باشد مدال برنز مالمو را نه به عنوان مقصد، بلکه به عنوان یکی از ایستگاه‌های مسیر فرجی ببینیم. او پیش از این مقابل وانگ چوچین و لین شی‌دونگ برنده شده، در نوجوانان جهان مدال گرفته، در بازی‌های آسیایی جوانان روی سکو رفته و حالا در اروپا نیز در رده‌ای بالاتر از سن واقعی خود به نیمه‌نهایی رسیده است.

برای تنیس روی میز ایران، ارزش این مسیر در همین نکته خلاصه می‌شود. فرجی دیگر صرفاً یک استعداد آینده‌دار نیست که باید منتظر رسیدن روزهای بزرگش ماند. او همین حالا در حال ساختن تجربه‌ای است که می‌تواند پایه دوران بزرگسالانش باشد و شاید تا ۲۰ سال آینده بشود روی این قهرمان حساب کرد.

مدال مالمو یک برنز است، اما پیامی که پشت آن قرار دارد بزرگ‌تر از رنگ مدال است. اینکه تنیس روی میز ایران بازیکنی ۱۶ ساله دارد که از رقابت با هم‌نسلان خود عبور کرده و حالا در حال نزدیک شدن به سطحی است که نام‌های بزرگسال جهان در آن حضور دارند.

انتهای پیام/




 حجت الله بهمنی : بازی های لیگ برتر برای تیم‌ امید تا هفته هفتم برگزار خواهد شد
۱۵ ساعت قبل / سایت پارس فوتبال

حجت الله بهمنی : بازی های لیگ برتر برای تیم‌ امید تا هفته هفتم برگزار خواهد شد

حجت الله بهمنی گفت : بازی های لیگ برتر تا هفته هفتم برگزار خواهد شد تا تیم امید برای بازی های ناگویا مشکلی نداشته باشد.

 ۵ جواهر بارسلونا که این فصل می‌درخشند
۳۹ دقیقه قبل / سایت ورزش ۳

۵ جواهر بارسلونا که این فصل می‌درخشند

از ستاره ۱۶ ساله تا مدافع آینده‌دار؛ نسل جدید لاماسیا آماده درخشش است

 تراکتور رقیب پرسپولیس برای خرید بزرگ شد
۲۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

تراکتور رقیب پرسپولیس برای خرید بزرگ شد

رئیس بخش نقل و انتقالات باشگاه الوحده امارات از درخواست باشگاه‌های پرسپولیس و تراکتور برای جذب قربانی خبر داد.

 اختصاصی: آرزوی علی بیرو بر باد رفت!
۲۰ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

اختصاصی: آرزوی علی بیرو بر باد رفت!

نام دو بازیکن بزرگسال از تراکتور و یک بازیکن بزرگسال از استقلال برای بازی‌های آسیایی ناگویا رجیستر شده است؛ اما علیرضا بیرانوند جزو آن‌ها نیست.

 مدیر روابط‌عمومی سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود
۱۹ ساعت قبل / سایت پارس فوتبال

مدیر روابط‌عمومی سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود

مدیر روابط‌عمومی سازمان لیگ گفت: دیدار تراکتور و پرسپولیس در هفته سوم لیگ برتر بدون تماشاگر برگزار می‌شود.

 رسمی: ازری کنسا به آرسنال پیوست
۱۶ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

رسمی: ازری کنسا به آرسنال پیوست

ازری کنسا، مدافع استون ویلا، با قراردادی ۴+۱ ساله به آرسنال پیوست.