قیمت طلا امروز




 سایت برترینها / ۲ ساعت قبل

حکمرانی ایران در سال ۱۴۱۵ چه شکلی خواهد داشت؟

آینده فقط با گذشت زمان از راه نمی‌رسد؛ بلکه در تصمیم‌هایی که امروز گرفته می‌شود، شکل می‌گیرد.
 حکمرانی ایران در سال ۱۴۱۵ چه شکلی خواهد داشت؟

برترین‌ها: آینده فقط با گذشت زمان از راه نمی‌رسد؛ بلکه در تصمیم‌هایی که امروز گرفته می‌شود، شکل می‌گیرد. اگر قرار است ایران در دهه آینده با چالش‌هایی مانند هوش مصنوعی، بحران آب، سالمندی جمعیت و تحولات ژئوپلیتیکی روبه‌رو شود، پرسش اصلی این است که آیا ساختار حکمرانی امروز برای آن آینده آماده است؟

یادداشت امیراحمد شیشه‌گر در «روزنامه شرق» را در ادامه می‌خوانید.

فرض کنیم صبح یکی از روزهای شهریور ۱۴۱۵ است. ایران ۱۰ سال پیرتر شده، هوش مصنوعی بخش بزرگی از بازار کار را دگرگون کرده، آب به یکی از مهم‌ترین متغیرهای اقتصادی کشور تبدیل شده و مناسبات قدرت در خاورمیانه تغییر کرده است.

سؤال این نیست که دولت آن روز چه تصمیمی خواهد گرفت؛ سؤال مهم‌تر این است که آیا ساختار دولتی که امروز می‌سازیم، اساسا برای اداره چنین ایرانی طراحی شده است؟ دولت‌ها معمولا با مسائل امروز سنجیده می‌شوند: تورم چقدر است؟ رشد اقتصادی چه اندازه بوده؟ کسری بودجه چگونه تأمین می‌شود؟ چند کیلومتر راه ساخته شده؟ برق در تابستان قطع می‌شود یا نه؟

اما آینده‌پژوهی پرسش متفاوتی مطرح می‌کند: مسائلی که دولت ۱۰ سال دیگر باید با آن‌ها روبه‌رو شود، امروز در کجا در حال شکل‌گیری‌اند؟ این تفاوت کوچکی نیست. در یک سوی ماجرا، «حکمرانی واکنشی» قرار دارد؛ حکمرانی‌ای که منتظر می‌ماند بحران ظاهر شود و سپس برای مهار آن منابع بسیج می‌کند. در سوی دیگر، «حکمرانی پیش‌نگر» قرار دارد؛ دولتی که نشانه‌های ضعیف تغییر را شناسایی می‌کند، آینده‌های بدیل را می‌سنجد و پیش از آنکه یک روند به بحران تبدیل شود، ظرفیت مواجهه با آن را می‌سازد.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، آینده‌نگری راهبردی را یکی از ابزارهای دولت‌ها برای شناسایی فرصت‌ها، مخاطرات، اختلال‌ها و تغییراتی می‌داند که ممکن است طی سال‌های آینده ظهور کنند. هدف چنین رویکردی پیش‌بینی قطعی آینده نیست؛ بلکه افزایش توان دولت برای تصمیم‌گیری در شرایط عدم قطعیت است. از این منظر، مسئله اصلی ایران فقط کیفیت تصمیم‌هایی نیست که امروز گرفته می‌شود. پرسش بنیادی‌تر این است: آیا نظام تصمیم‌گیری ما اساسا ظرفیت دیدن آینده را دارد؟  پنج نیرویی که دولت ۱۴۱۵ را خواهند ساخت

برای تصور دولت ایران در سال ۱۴۱۵ لازم نیست بدانیم دقیقا چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. آینده‌پژوهی چنین …



 درنگی کوتاه بر نهان لایه های صلح
۴۶ دقیقه قبل / سایت جماران

درنگی کوتاه بر نهان لایه های صلح

خیانت آن‌جاست که دل‌ها به دشمن سپرده شود؛ اما صلح پس از جنگ، اگر در چارچوب عقل و مصلحت باشد، نه خیانت است و نه ضعف؛ بلکه گونه‌ای دیگر از شجاعت است. شجاعتی که می‌داند گاهی حفظ فردا مهم‌تر از انتقام امروز است. بنابراین، آنان که پس از جنگ با دشمن سخت‌دل مذاکره می‌کنند، اگر در پی دوستی نیستند و تنها در پی صلح‌اند؛ اگر مرز میان صلح و دوستی را پاس می‌دارند؛ اگر با شرط شرافتمندی تیغ را غلاف می‌کنند تا زمین سوخته دوباره شعله نکشد؛ چنین کسانی نه سزاوار تهمت، بلکه شایستهٔ تقدیرند.

 تصویر جدید از بهرام رادان؛ تغییر چهره او را ببینید
۳۷ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصویر جدید از بهرام رادان؛ تغییر چهره او را ببینید

تصویر جدیدی از بهرام رادان، بازیگر سینما، در فضای مجازی منتشر شده که تغییراتی در چهره او را نشان می‌دهد.

 چین به آمریکا درباره تحریم شرکتهایش هشدار داد
۳۰ دقیقه قبل / روزنامه شرق

چین به آمریکا درباره تحریم شرکتهایش هشدار داد

پکن اعلام کرد اگر واشنگتن دامنه فشارها بر شرکت‌هایی را که با تهران تجارت می‌کنند گسترش دهد، «تمام اقدامات لازم» را اتخاذ خواهد کرد.

 نامزد نقش پدر زیزی‌گولو بودم/نسلی که مادرانشان نگران سیگارکشیدنشان بود - تسنیم
۱۰ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

نامزد نقش پدر زیزی‌گولو بودم/نسلی که مادرانشان نگران سیگارکشیدنشان بود - تسنیم

حسین رفیعی ضمن اشاره به اهمیت جشنواره فیلم کودک گفت نامزد ایفای نقش پدر زی‌زی‌گولو بوده است.

 قطعه‌سازان در صف نخست موج تازه ایمنی خودرو
۱ ساعت قبل / سایت دنیای خودرو

قطعه‌سازان در صف نخست موج تازه ایمنی خودرو

رشد فناوری‌های حسگری، بازار جدیدی برای قطعه‌سازان جهان ساخته است؛ لیدار، رادار و دوربین از تجهیزات لوکس به اجزای اصلی خودروهای ایمن تبدیل می‌شوند

 اطمینان خاطر وزیر نیرو: شبکه برق ایران از کار نمی‌افتد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

اطمینان خاطر وزیر نیرو: شبکه برق ایران از کار نمی‌افتد

وزیر نیرو با تأکید بر پایداری شبکه برق کشور اعلام کرد که امکان از کار افتادن شبکه برق ایران وجود ندارد.



وقتی جدایی پایان خشونت نیست؛ روایت قتل‌هایی که با غیرت توجیه می‌شوند
خبرگزاری ایسنا

وقتی جدایی پایان خشونت نیست؛ روایت قتل‌هایی که با غیرت توجیه می‌شوند

صبح شنبه اول شهریورماه ۱۴۰۵ در حالی که می‌خواست سوار خودروی شخصی‌اش شود همسر سابقش به او حمله کرد؛ حمله‌ای که با ضربات چاقو پایان یافت و زندگی زن جوان در چند لحظه برای همیشه خاموش شد. مرد مهاجم پس از قتل از محل گریخت و تا زمان انتشار این گزارش، هنوز بازداشت نشده است.
سرطان‌های شایع بانوان، از پیشگیری و غربالگری تا بازتوانی
خبرگزاری ایسنا

سرطان‌های شایع بانوان، از پیشگیری و غربالگری تا بازتوانی

سرطان پستان و سرطان دهانه رحم شایع‌ترین سرطان‌های زنان هستند و متخصصان همواره تاکید دارند که افزایش آگاهی، اصلاح سبک زندگی و انجام غربالگری‌های منظم می‌تواند در پیشگیری یا تشخیص زودهنگام آن‌ها نقش مؤثری داشته باشد.
مثبت و منفی خانه‌های بازی کودکان
خبرگزاری ایسنا

مثبت و منفی خانه‌های بازی کودکان

بازی برای کودک فواید زیادی دارد و به رشد شخصیتی و فردی او کمک می‌کند و بازی خارج از خانه نیز برای تحرک و افزایش تعادل و قوای جسمانی کودکان مفید است اما بعضی اوقات به علت گرما یا آلودگی والدین ترجیح می‌دهند کودک خود را به خانه بازی ببرند که باید نکات منفی و مثبت این خانه‌ها مورد توجه خانواده‌ها باشد.
هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین ارتباط انسانی در درمان گفتار کودکان شود
خبرگزاری ایسنا

هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین ارتباط انسانی در درمان گفتار کودکان شود

یک گفتاردرمانگر و آسیب شناس گفتار و زبان با تأکید بر اینکه هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌های مبتنی بر آن نمی‌توانند جایگزین کامل درمان‌های توان‌بخشی، به‌ ویژه گفتاردرمانی و کاردرمانی شوند، گفت: این ابزارها می‌توانند در کنار درمان اصلی، به‌ عنوان ابزار مکمل و پشتیبان مورد استفاده قرار گیرند، اما تشخیص، برنامه‌ریزی درمان و ارتباط انسانی همچنان بر عهده درمانگر است.
فرهنگ اظهارنظر غیرتخصصی آسیب‌پذیری تازه فضای رسانه‌ای کشور
خبرگزاری ایسنا

فرهنگ اظهارنظر غیرتخصصی آسیب‌پذیری تازه فضای رسانه‌ای کشور

وقتی نظرات غیرکارشناسی به‌طور گسترده منتشر می‌شود و گاه تصمیم‌گیران نیز از این فضا تأثیر می‌گیرند، مردم دیگر به هیچ نظر یا تحلیل به‌راحتی اعتماد نمی‌کنند.
فعالیت۱۸۰۰۰ داروخانه در کشور / بحران نقدینگی؛ مانعی برای استفاده از ظرفیت کامل دارویی
سایت سلامت نیوز

فعالیت۱۸۰۰۰ داروخانه در کشور / بحران نقدینگی؛ مانعی برای استفاده از ظرفیت کامل دارویی

صنعت دارویی ایران روزهای دشواری را سپری می‌کند؛ کمبود نقدینگی شرکت‌های تولیدکننده و تأخیر چندماهه بیمه‌ها برای تسویه مطالبات، زنجیره تأمین دارو را تحت تاثیر قرار داده و به مشکل مزمن این صنعت تبدیل شده؛ شرایطی که نگرانی از کمبود برخی اقلام دارویی را افزایش داده است...