قیمت طلا امروز




 سایت رکنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

بررسی عجیب ترین پرونده پزشکی / زندگی بدون مغز ممکن است؟

رکنا: یک مرد فرانسوی با وجود نداشتن حدود 90 درصد از بافت مغزش سال ها زندگی کاملا عادی داشت.
 بررسی عجیب ترین پرونده پزشکی / زندگی بدون مغز ممکن است؟

به گزارش رکنا، این پرونده پزشکی که نخستین بار در مجله علمی The Lancet گزارش شد، یکی از شگفت‌انگیزترین نمونه‌های انعطاف‌پذیری مغز انسان را نشان می‌دهد. مردی ۴۴ ساله در فرانسه با وجود آنکه بخش بزرگی از فضای جمجمه‌اش بر اثر هیدروسفالی مزمن با مایع مغزی-نخاعی پر شده بود، زندگی روزمره نسبتاً طبیعی داشت؛ او متأهل بود، دو فرزند داشت و شاغل بود.

هیدروسفالی زمانی رخ می‌دهد که مایع مغزی-نخاعی به‌طور غیرطبیعی در بطن‌های مغز تجمع پیدا کند. در این بیمار، این وضعیت از دوران کودکی وجود داشت و به‌تدریج باعث فشرده شدن بافت مغز شده بود. تصاویر MRI نشان دادند که تنها لایه نازکی از بافت مغزی در اطراف جمجمه باقی مانده است.

نکته شگفت‌انگیز این است که مغز انسان تا حد زیادی توانسته بود خود را با این شرایط سازگار کند. این پدیده که به «انعطاف‌پذیری عصبی» یا نوراپلاستیسیته (Neuroplasticity) معروف است، به مغز اجازه می‌دهد برخی عملکردها را میان شبکه‌های مختلف بازتوزیع کند. البته این به آن معنا نیست که انسان می‌تواند بدون ۹۰ درصد مغز زندگی کند؛ بلکه در این مورد خاص، کاهش حجم بافت مغزی طی سال‌ها و به‌صورت بسیار تدریجی رخ داده بود و مغز فرصت سازگاری پیدا کرده بود.

پزشکان تأکید کرده‌اند که این پرونده استثنایی است و نباید به‌عنوان یک وضعیت عادی تلقی شود. این مورد بیش از هر چیز نشان می‌دهد که مغز انسان ظرفیت شگفت‌انگیزی برای سازگاری و حفظ عملکردهای حیاتی دارد؛ ظرفیتی که هنوز بسیاری از جنبه‌های آن برای دانشمندان ناشناخته است. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1235434





 عارف: دهک دهم ۲۳ برابر دهک اول از یارانه بنزین استفاده می‌کند
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

عارف: دهک دهم ۲۳ برابر دهک اول از یارانه بنزین استفاده می‌کند

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت همراه‌سازی و توجیه مردم در اجرای اصلاحات ساختاری اقتصادی، گفت: دهک دهم ۲۳ برابر دهک اول از یارانه بنزین استفاده می‌کند، اما هرگاه دولت به دنبال اصلاح این روند است، اقشار آسیب‌پذیر تحریک می‌شوند که با آن مخالفت کنند. وی همچنین تأکید کرد مسائل محیط‌زیستی باید در متن برنامه‌های توسعه قرار گیرد و توسعه کشور با حفظ الزامات محیط‌زیستی دنبال شود.

 آتلانتیک: وعده‌ها و تهدیدهای ترامپ دیگر جدی گرفته نمی‌شود
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

آتلانتیک: وعده‌ها و تهدیدهای ترامپ دیگر جدی گرفته نمی‌شود

تهدیدها و وعده‌های مکرر دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، به‌تدریج اثرگذاری خود را از دست داده و رهبران جهان دیگر واکنش مشابه گذشته به اظهارات او نشان نمی‌دهند؛ وضعیتی که اگرچه می‌تواند از شدت بحران‌های ناشی از سخنان جنجالی او بکاهد، اما هم‌زمان اعتبار آمریکا و توان واشنگتن برای پیشبرد سیاست‌هایش را تضعیف کرده است.

 فروش نقدی کرولا کراس هیبرید ۲۰۲۶ با تحویل حداکثر ۳ روز
۳۸ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

فروش نقدی کرولا کراس هیبرید ۲۰۲۶ با تحویل حداکثر ۳ روز

متقاضیان برای حضور در این طرح باید از طریق سامانه اختصاصی فروش شرکت به نشانی Sales.rahniazista.com اقدام کنند. عرضه خودروها ظرفیت محدودی دارد و مراحل ثبت سفا...

 نمایشنامه عجیب اقتصاد ایران | اقتصاد ایران چگونه با وجود شوک‌های مکرر به فعالیت ادامه می‌دهد؟ | 50 تا 60 درصد شاغلان اضطراب از دست دادن شغل دارند
۱۷ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

نمایشنامه عجیب اقتصاد ایران | اقتصاد ایران چگونه با وجود شوک‌های مکرر به فعالیت ادامه می‌دهد؟ | 50 تا 60 درصد شاغلان اضطراب از دست دادن شغل دارند

اقتصادنیوز: مجله تجارت فردا در گزارشی به این سوال پرداخته که سازگاری اقتصاد ایران تا کجا می‌تواند ادامه پیدا کند؟

 تصاویر/ آیین خشت‌گذاری همزمان ۱۰ مجتمع آموزشی در تهران
۵۴ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

تصاویر/ آیین خشت‌گذاری همزمان ۱۰ مجتمع آموزشی در تهران

آیین «خشت گذاری همزمان ۱۰ مجتمع آموزشی در شهر تهران» با حضور رئیس جمهور پزشکیان برگزار شد.

 سردار ابن‌الرضا: میدان جای خوبی برای آزمون سامانه‌های جدید خواهد بود
۲۴ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

سردار ابن‌الرضا: میدان جای خوبی برای آزمون سامانه‌های جدید خواهد بود

سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه «آنچه دیده و شنیده‌اید، تنها گوشه‌ای از توان ماست و آنچه هنوز ندیده‌اید، بسیار بیشتر است»، تصریح کرد: سامانه‌های جدید آماده‌اند؛ میدان جای خوبی برای آزمون آنها خواهد بود.