قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۱ ساعت قبل

عجایب هفتگانه جهان باستان چگونه نابود شدند؟

نویسندگان و جهانگردان دوران باستان در نوشته‌هایشان از هفت سازه شگفت‌انگیز سخن گفته‌اند که بعدها به عنوان «عجایب هفتگانه جهان باستان» شناخته شدند؛ بناهایی که...
 عجایب هفتگانه جهان باستان چگونه نابود شدند؟

عجایب هفتگانه جهان باستان نمادهایی از بلندپروازی، نبوغ مهندسی و قدرت تمدن‌هایی بودند که هزاران سال پیش درخشان‌ترین جلوه‌های معماری و هنر را پدید آوردند. از اهرام عظیم مصر و معبد باشکوه آرتمیس گرفته تا تندیس غول‌آسای رودس و فانوس دریایی اسکندریه، هر یک از این بناها روزگاری چنان حیرت‌انگیز بودند که نامشان در میان شگفتی‌های جهان باستان جاودانه شد. با این حال، تقریباً همه آنها در گذر زمان بر اثر زمین‌لرزه، آتش‌سوزی، جنگ، غارت و فرسایش از میان رفتند.

در میان این میراث عظیم، تنها اهرام جیزه همچنان پابرجا مانده‌اند؛ هرچند آنها نیز بخش مهمی از شکوه اولیه خود، از جمله پوشش سنگ آهکی صیقلی و سنگ‌های رأس را از دست داده‌اند. اما سرنوشت شش شگفتی دیگر داستانی از نابودی تدریجی یا ناگهانی است؛ برخی در برابر بلایای طبیعی فرو ریختند، برخی به دست انسان‌ها ویران شدند و درباره یکی از آنها، یعنی باغ‌های معلق بابل، حتی هنوز نمی‌دانیم که اساساً وجود داشته است یا نه.

۱. هرم بزرگ جیزه، مصر

هرم بزرگ جیزه تنها شگفتی جهان باستان است که هنوز پابرجاست. این بنا در حدود سده بیست‌وششم پیش از میلاد در دوره دودمان چهارم مصر ساخته شد. این نخستین و بزرگ‌ترین هرم مجموعه جیزه بود که به فرمان فرعون خوفو ساخته شد. هرم دوم را پسر او، خفرع، بنا کرد و هرم سوم، که کوچک‌تر است، به پسر خفرع یعنی منکورع تعلق دارد.

اهرام به عنوان آرامگاه فرعون‌ها و بناهایی برای تضمین ورود آنان به جهان پس از مرگ ساخته شده بودند. در اصل، سطح آنها با سنگ آهک سفید صیقلی پوشیده شده بود و سنگ‌های رأس آنها نیز احتمالاً روکش طلایی داشت. همین پوشش باعث می‌شد اهرام در زیر نور خورشید درخشان به نظر برسند.

مانند تقریباً تمام آرامگاه‌های سلطنتی مصر، اهرام نیز هزاران سال پیش غارت شدند و احتمالاً بخش عمده این غارت‌ها در دوره نخستین میانی رخ داد. گذر زمان و برداشت سنگ‌ها، پوشش‌های آهکی و سنگ‌های رأس را از میان برد و ظاهر خشن و سنگی امروزی را باقی گذاشت.

در سال ۱۱۹۶ میلادی، سلطان العزیز عثمان، پسر صلاح‌الدین ایوبی، حتی تلاش کرد اهرام جیزه را تخریب کند. کارگران او پس از هشت ماه تلاش طاقت‌فرسا تنها توانستند روزانه چند سنگ را جابه‌جا کنند و سرانجام پروژه را رها کردند. بنابراین هرم بزرگ برخلاف شگفتی‌های دیگر همچنان …



 پیش ‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ / بازار طلا در دوراهی اصلاح؛ سیگنال هرمز به کمک فروشندگان می‌آید
۱۴ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

پیش ‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ / بازار طلا در دوراهی اصلاح؛ سیگنال هرمز به کمک فروشندگان می‌آید

قیمت طلا و سکه در معاملات چهارشنبه ابتدا تحت فشار کاهش دلار و افت اونس جهانی قرار گرفتند، اما در ادامه معاملات با برگشت تقاضا بخشی از افت خود را جبران کردند. کارشناسان اقتصادی معتقدند سیگنال‌های سیاسی می‌تواند در معاملات پنجشنبه همچنان سرعت رشد قیمت طلا و سکه را محدود کند.

 سناتور آمریکایی: ترامپ از جنگ ایران و رنج مردم آمریکا سود می‌برد
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

سناتور آمریکایی: ترامپ از جنگ ایران و رنج مردم آمریکا سود می‌برد

کریس ون هولن سناتور دموکرات گفت: ترامپ از درد و رنج آمریکایی‌ها از جمله جنگ بی‌معنی که در ایران آغاز کرد سود می‌برد.

 با وحدت و همدلی می‌توان مشکلات را حل کرد
۱۸ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

با وحدت و همدلی می‌توان مشکلات را حل کرد

رئیس جمهور گفت: به سرعت و به کوری چشم دشمنان کشور خود را آباد خواهیم کرد.

 تکذیب شایعات درباره کمبود بنزین/ تولید در حداکثر ظرفیت
۲۰ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

تکذیب شایعات درباره کمبود بنزین/ تولید در حداکثر ظرفیت

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با تکذیب شایعات مطرح‌شده درباره کمبود بنزین، اعلام کرد: تولید، انتقال و توزیع بنزین در کشور با حداکثر ظرفیت در حال انجام است و مردم نگرانی بابت تامین این سوخت نداشته باشند.

 آمریکا قصد حمله زمینی به این منطقه را داشت اما…
۶ دقیقه قبل / سایت اکوایران

آمریکا قصد حمله زمینی به این منطقه را داشت اما…

موسی پولادی با اشاره به ناکامی دشمن در حملات زمینی و استفاده از مزدوران، بر اقتدار نیروهای مسلح در حفاظت از مرزها و انهدام مواضع متخاصم با عملیات‌های دقیق موشکی و پهپادی تاکید کرد.

 پزشکیان به دنبال بازگرداندن سردار آزمون به تیم ملی
۱۴ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پزشکیان به دنبال بازگرداندن سردار آزمون به تیم ملی

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: رئیس‌جمهور به طور جدی پیگیر تعیین تکلیف وضعیت سردار آزمون، ملی‌پوش فوتبال ایران است و تلاش می‌کنیم مسائل باقی‌مانده در این زمینه هرچه سریع‌تر حل شود.



ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید
سایت اکوایران

ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید

​ابرتورم یکی از شدیدترین و مخرب‌ترین اشکال تورم است؛ وضعیتی که در آن سطح عمومی قیمت‌ها با سرعتی بسیار بالا افزایش پیدا می‌کند و ارزش پول به‌سرعت کاهش می‌یابد. با توجه به افزایش تورم در ایران، در ماه‌های اخیر بحث‌هایی درباره احتمال حرکت اقتصاد کشور به سمت ابرتورم مطرح شده است. اما ابرتورم دقیقا چه زمانی رخ می‌دهد و چه عواملی می‌توانند اقتصاد را به این نقطه برسانند؟
روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روزنامه هفت صبح

جوانان جویای کار در دام کلاهبرداران کیونت

تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ
روزنامه هفت صبح

تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ

شورای عالی شهرسازی درباره تعداد پلاک‌ها، میزان تراکم و محل مصرف درآمدهای حاصل از واگذاری توضیح می‌خواهد
نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی
روزنامه عصر اقتصاد

نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی

نجات تولید و تبدیل رشد اقتصادی از یک وعده آماری به واقعیتی پایدار، از مسیر افزایش بی‌هدف تسهیلات یا تزریق نقدینگی عبور نمی‌کند، بلکه به تخصصی شدن بانک ها گره می‌خورد. هنگامی که همه بانک ها با یک الگوی مشابه برای جذب سپرده، پرداخت اعتبار و حضور در بازار دارایی ها رقابت می‌کنند، منابع به
از تورم مزمن تا تورم ساختاری
روزنامه عصر اقتصاد

از تورم مزمن تا تورم ساختاری

احمد بختیاری؛ دکترای اقتصاد پولی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس صنعت بیمه تحولات اقتصادی ایران از فروردین ۱۴۰۳ تا شهریور ۱۴۰۵ حاصل یک عامل واحد نبود. در این دوره مجموعه‌ای از شوک‌های سیاسی، امنیتی، ارزی و زیرساختی به‌صورت زنجیره‌ای بر اقتصاد اثر گذاشتند. هر شوک، بخشی از تعادل قبلی اقتصاد را برهم زد و سطح