قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

عقب‌ماندگی مزمن تحقیق و توسعه در صنایع بزرگ ایران و ظرفیت‌های قانونی برای جبران آن

برنا – گروه علمی و فناوری: معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با اشاره به شکاف ساختاری تحقیق و توسعه در صنایع بزرگ کشور سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی را تنها...
 عقب‌ماندگی مزمن تحقیق و توسعه در صنایع بزرگ ایران و ظرفیت‌های قانونی برای جبران آن

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری در یادداشتی با اشاره به ضعف ساختاری تحقیق و توسعه در صنایع بزرگ کشور اعلام کرد: بسیاری از شرکت‌های صنعتی بزرگ ایران یا هیچ نیروی انسانی برای تحقیق و توسعه ندارند و یا شمار افراد متخصص تحقیق و توسعه آنها از انگشتان دو دست فراتر نمی‌رود. این یک چالش بزرگ برای نوآوری و توسعه فناوری در شرکت‌های بزرگ و همزمان نشان‌دهنده یک شکاف ساختاری عمیق و نگران‌کننده در بدنه صنعت ایران است.

به گزارش معاونت علمی ریاست‌جمهوری، تورج امرایی تاکید کرد: وقتی بنگاه‌های بزرگ صنعتی که قرار است پیشران اقتصاد و فناوری کشور باشند از داشتن ساختار تحقیق و توسعه جدی محروم هستند و یا خود را محروم کرده‌اند، نتیجه‌اش چیزی جز تکرار فناوری‌های قدیمی، وابستگی روزافزون به واردات، کاهش رقابت‌پذیری جهانی و هدررفت منابع در چرخه تعمیر و نگهداری و جایگزینی تجهیزات فرسوده نخواهد بود.

دلگرم بودن شرکت‌ها به مشتریان سنتی برای تولید کالا‌ها یا خدمات سنتی تردید نخواهند نداشت که دیر یا زود آنها را گرفتار امواج نوآوری دیگران و رقبا خواهد کرد. نمونه‌های فراوانی از ورشکستگی شرکت‌های بزرگ و نامدار، آن هم به دلیل فرار از نوآوری، را می‌توان در ایران و جهان یافت.

وی با اشاره به مفهوم نوآوری افزود: اگر نوآوری را در نگاهی ساده آفرینش ایده‌های نو و تبدیل آن ایده‌ها به ارزش بدانیم، آنگاه در اقتصاد آزاد و با پیدایش نیاز‌های جدید، شرکت‌ها محکوم به نوآوری هستند.

نوآوری فقط تولید محصولات جدید یا ارتقای اساسی محصولات موجود نیست، بلکه چتر نوآوری، توسعه فرایند‌ها و روش‌های جدید تولید و نوآوری سازمانی را هم در بر می‌گیرد.

امرایی با تأکید بر اهمیت تولید ناخالص داخلی اظهار کرد: در ایران در سال ۱۴۰۳ تولید ناخالص داخلی حدود ۲۰ هزار همت بوده است. این عدد در سال ۱۴۰۴ به حدود ۲۵ هزار همت رسیده است.

سهم تحقیق و توسعه بنگاه‌های تجاری از تولید ناخالص داخلی نزدیک ۲۶ همت برآورد شده است. میزان قرارداد‌های پژوهشی فعال دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در سال ۱۴۰۴ حدود ۱۲ همت اعلام شده است. پروژه‌های تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری مصوب اعتبار مالیاتی قانون جهش دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۴ به حدود ۱۷ همت رسیده است.

در یک نگاه خوش‌بینانه، اگر سهم کل تحقیق و توسعه …



 ورود دانشگاه آزاد به پروژه‌های کلان و راهبردی کشور - تسنیم
۳۳ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

ورود دانشگاه آزاد به پروژه‌های کلان و راهبردی کشور - تسنیم

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد از ورود این دانشگاه به پروژه‌های کلان و راهبردی کشور خبر داد.



 بازار سرمایه از ظرفیت قابل‌توجهی برای تأمین مالی صنعت لیزینگ برخوردار است + ویدئو
۱ ساعت قبل / سایت سنا

بازار سرمایه از ظرفیت قابل‌توجهی برای تأمین مالی صنعت لیزینگ برخوردار است + ویدئو

مدیرعامل بهمن لیزینگ با اشاره به چالش‌های موجود در صنعت لیزینگ گفت: اگرچه دستورالعمل جدید بانک مرکزی بخشی از مشکلات این صنعت را برطرف کرده، اما محدودیت‌های نهادهای ناظر در نحوه مصرف منابع، درآمدزایی شرکت‌ها و جذابیت سرمایه‌گذاری در این صنعت را تحت تأثیر قرار داده است.

 فلز سرخ به گلوگاه جدید صنعت خودرو تبدیل می‌شود؟
۱۶ دقیقه قبل / سایت دنیای خودرو

فلز سرخ به گلوگاه جدید صنعت خودرو تبدیل می‌شود؟

رشد طراحی و تولید خودروهای برقی، توسعه شبکه‌های برق، افزایش تجهیزات الکترونیکی و گسترش زیرساخت‌های انرژی همگی تقاضای این فلز را بالا می‌برند

 آغاز ثبت‌نام دکتری دانشگاه شریف از ۷ شهریور
۴ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

آغاز ثبت‌نام دکتری دانشگاه شریف از ۷ شهریور

دانشگاه صنعتی شریف در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پذیرفته‌شدگان دکتری سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ از شنبه ۷ تا دوشنبه ۹ شهریور فرصت دارند با مراجعه به سامانه آموزش، شماره دانشجویی خود را دریافت و مراحل اولیه ثبت‌نام را آغاز کنند.

 دلار 200 هزار تومانی به کانال 180برمی گردد
۱ ساعت قبل / سایت ایران اکونمیست

دلار 200 هزار تومانی به کانال 180برمی گردد

دلار به مجموعه‌ای از عوامل داخلی و جهانی وابسطه شد!

 جامعه پزشکی ایران در آزمون دشوار حوادث و بحران‌ها سربلند بیرون آمد
۱ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

جامعه پزشکی ایران در آزمون دشوار حوادث و بحران‌ها سربلند بیرون آمد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت روز پزشک، با گرامیداشت یاد پزشکان شهید، جامعه پزشکی ایران را سرمایه‌ای گران‌بها برای نظام سلامت دانست و بر نقش دانش، اخلاق حرفه‌ای، مسئولیت‌پذیری و همدلی پزشکان در ارتقای کیفیت خدمات و توسعه عدالت در سلامت تأکید کرد.

 ناتالی پورتمن در سراشیبی جنون؛ لوکاس گیج و الکس آکپوبومه به جمع بازیگران Pumping Black پیوستند
۲۲ دقیقه قبل / سایت سلام سینما

ناتالی پورتمن در سراشیبی جنون؛ لوکاس گیج و الکس آکپوبومه به جمع بازیگران Pumping Black پیوستند

لیست بازیگران تریلر روان‌شناختی Pumping Black با پیوستن لوکاس گیج و الکس آکپوبومه کامل‌تر شد. این فیلم که با فضای پرتعلیق و استرس‌زای آثاری نظیر «قوی سیاه» مقایسه می‌شود، با نقش‌آفرینی ناتالی پورتمن و جاناتان بیلی، قرار است پاییز امسال مقابل دوربین برود.



جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن
خبرگزاری ایرنا

جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن

تهران- ایرنا- فارن پالسی در گزارشی با بررسی عملکرد آمریکا در جنگ با ایران، ریشه ناکامی واشنگتن را نه در ضعف‌های تاکتیکی و کمبود تجهیزات، بلکه در بی کفایتی راهبردی و محاسبات نادرست دولت دونالد ترامپ دانست.
بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟
سایت جوان آنلاین

بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟

عبور بدهی ملی آمریکا از مرز تاریخی ۴۰ تریلیون دلار، نشانه عمیق‌تر شدن شکاف میان درآمدها و هزینه‌های دولت فدرال و افزایش هزینه‌ای است که اقتصاد آمریکا برای حف...
واکنش اینفانتینو به اتهام خیانت به فوتبال؛ مدل موی قشنگی داری!
خبرگزاری ایرنا

واکنش اینفانتینو به اتهام خیانت به فوتبال؛ مدل موی قشنگی داری!

تهران- ایرنا- رئیس فیفا در واکنش به پرسش خبرنگار اسکای‌نیوز در خصوص طرح اتهام خیانت به فوتبال گفت: مدل موی قشنگی داری!
کالبدشکافی ناترازی سوخت؛ چرا چرخ اصلاح ناترازی بنزین نمی‌چرخد؟
خبرگزاری ایرنا

کالبدشکافی ناترازی سوخت؛ چرا چرخ اصلاح ناترازی بنزین نمی‌چرخد؟

تهران- ایرنا- سال‌هاست که صحبت از ناترازی بنزین به میان می آید و مدام تکرار می شود که مصرف بر تولید پیشی گرفته است؛ این نابرابری در تولید و مصرف به زنجیره ای از عوامل همچون ارزانی سوخت، فرسودگی خودروها، توسعه نیافتگی حمل و نقل عمومی و قاچاق گره خورده است.
آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟
خبرگزاری ایرنا

آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟

تهران- ایرنا- همزمان با تداوم رایزنی‌های تهران و مسقط درباره سازوکار کشتیرانی در تنگه هرمز، این آبراه راهبردی به آزمونی برای استقلال تصمیم‌گیری مسقط در برابر فشارهای آمریکا تبدیل شده است.
حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست
خبرگزاری ایرنا

حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست

تهران- ایرنا- حسین علیزاده از برجسته‌ترین آهنگسازان و نوازندگان تار است که نقشی اساسی در شکل‌گیری جریان‌های نوگرای موسیقی دستگاهی داشته است و با وفاداری به ردیف و سنت‌های موسیقی، زبان آهنگسازی شخصی و خلاقی پدید آورد که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست.