قیمت طلا امروز




 سایت نورنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

کاشت تراشه مغزی جدید چینی بدون جراحی جمجمه

استارتاپ چینی استرمد مدعی شد، کاشت تراشه مغزی از طریق رگ خونی تنها 10 دقیقه زمان می‌برد و برخلاف روش‌های رایج، به جراحی جمجمه نیاز ندارد.
 کاشت تراشه مغزی جدید چینی بدون جراحی جمجمه
نورنیوز-گروه اجتماعی:   رابط مغز و رایانه مبتنی بر رگ خونی شرکت استرمد (StairMed) می‌تواند از نظر سرعت، از جراحی حدودا دو ساعته نورالینک پیشی بگیرد؛ اما این دستگاه هنوز وارد مرحله آزمایش‌های انسانی نشده است.

به نقل از دیجیتال‌ترندز، ایمپلنت‌های مغزی، مانند نمونه‌هایی که شرکت نورالینک (Neuralink) متعلق به ایلان ماسک می‌سازد، معمولا به جراحی باز جمجمه نیاز دارند. اما یک استارتاپ چینی می‌گوید می‌تواند این مرحله را کاملا کنار بگذارد و دستگاه خود را از طریق یک رگ خونی وارد مغز کند؛ فرایندی که بنا بر گزارش‌ها می‌تواند تنها ۱۰ دقیقه طول بکشد.

شرکت فناوری استر مد مستقر در شانگهای، یکی از چندین شرکتی است که این رویکرد را دنبال می‌کنند؛ رویکردی که در شرایط تلاش چین برای گسترش صنعت داخلی رابط‌های مغز و رایانه (BCI) در حال توسعه است. سریع‌تر از نورالینک

برخلاف ایمپلنت نورالینک که به یک ربات جراحی نیاز دارد تا جمجمه را باز کند و رشته‌های الکترودی بسیار ظریف را مستقیما در بافت مغز قرار دهد، دستگاه استرمد از طریق یک رگ در گردن وارد بدن می‌شود و از مسیر شبکه عروقی خود را به مغز می‌رساند.

دوان وان‌رو، پزشک بیمارستان ژوان‌وو، می‌گوید که جراحی که چهار یا پنج سال تجربه داشته باشد، می‌تواند این دستگاه را تنها در ۱۰ دقیقه در جای خود قرار دهد؛ زمانی بسیار کمتر از حدود دو ساعتی که ربات جراحی نورالینک در نخستین جراحی انسانی این شرکت در سال ۲۰۲۴ برای باز کردن جمجمه و کاشت ایمپلنت نیاز داشت.

 

این شرکت طی یک سال گذشته بیش از ۱.۱ میلیارد یوان، معادل حدود ۱۶۳ میلیون دلار سرمایه جذب کرده و شرکت‌های تنسنت (Tencent) و علی‌بابا (Alibaba) نیز از حامیان آن بوده‌اند.

با این حال، رویکرد مبتنی بر رگ خونی این شرکت تاکنون فقط روی گوسفندها آزمایش شده است و هنوز آزمایش‌های انسانی آغاز نشده است؛ بنابراین رقم ۱۰ دقیقه در حال حاضر یک هدف اعلام‌ شده است، نه نتیجه‌ای که در انسان به اثبات رسیده باشد.

استارمد نخستین شرکتی نیست که به دنبال توسعه رابط مغز و رایانه مبتنی بر رگ‌های خونی است.

شرکت آمریکایی سینکرون پیش از این دستگاه خود را که استنترود نام دارد، در قالب آزمایش‌هایی در آمریکا و استرالیا، از سال ۲۰۲۳ روی ۱۰ بیمار کاشته است.

دستگاه سینکرون داخل یک رگ خونی نزدیک قشر حرکتی مغز قرار می‌گیرد و سیگنال‌های عصبی را از طریق دیواره رگ دریافت می‌کند. در مقابل، استرمد می‌گوید ایمپلنت طراحی شده این شرکت از رگ خونی خارج می‌شود و در قسمت بیرونی آن مستقر می‌شود.

روشی که به جای چند ساعت، تنها چند دقیقه زمان ببرد، طبیعتا امکان استفاده و گسترش بسیار آسان‌تری در بیمارستان‌ها خواهد داشت. احتمالا به همین دلیل است که استرمد پیش از آنکه داده‌های مربوط به بیماران انسانی در اختیار داشته باشد، روی رقم ۱۰ دقیقه تاکید می‌کند.

استرمد هنوز باید ثابت کند که دستگاه و روش انتقال آن به مغز واقعا کارایی دارند؛ کاری که سینکرون با رویکردی مشابه، سال‌هاست در حال انجام آن است.



 «ادب» میراثی فراتر از یک نام

«ادب» میراثی فراتر از یک نام

فردین کمانگر آرمان امروز : هر سال با نزدیک شدن به سالروز درگذشت مهندس بهاءالدین ادب، بار دیگر نام او در فضای سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای کردستان زنده می‌شود؛ پیام‌های تسلیت و یادبود منتشر می‌شود و بسیاری از چهره‌های سیاسی و اجتماعی از او به نیکی یاد می‌کنند. این اتفاق، اگرچه نشانه ماندگاری نام یک [ ]

 مدارس برای آموزش حضوری آماده می‌شوند

مدارس برای آموزش حضوری آماده می‌شوند

وزیر آموزش و پرورش درباره آمادگی نظام تعلیم و تربیت برای آغاز سال تحصیلی جدید ادامه داد: همایش آمادگی نظام تعلیم و تربیت برای آغاز سال تحصیلی جدید با هدف ایج...

 جنایت  مقابل مترو جوانمرد قصاب بخاطر متلک پرانی به زن متاهل/ هم به عروسم متک گفت هم پسرم را کشت فقط قصاص

جنایت مقابل مترو جوانمرد قصاب بخاطر متلک پرانی به زن متاهل/ هم به عروسم متک گفت هم پسرم را کشت فقط قصاص

حوادث رکنا: متهمی که در جنوب تهران مرتکب قتل شده بود، در شعبه دوم دادگاه کیفری محاکمه شد.

 هشدار وزش باد شدید در ۱۹ استان/ افزایش ارتفاع موج تا ۱.۵ متر در شمال و جنوب

هشدار وزش باد شدید در ۱۹ استان/ افزایش ارتفاع موج تا ۱.۵ متر در شمال و جنوب

سازمان هواشناسی نسبت به وزش باد شدید در ۱۹ استان و افزایش ارتفاع موج تا ۱.۵ متر در آب‌های شمال و جنوب کشور هشدار داد.

 بازخوانی قتل مهناز ۱۳ ساله؛ خبرنگاران چگونه ایاز، قاتل فراری را به دام انداختند؟

بازخوانی قتل مهناز ۱۳ ساله؛ خبرنگاران چگونه ایاز، قاتل فراری را به دام انداختند؟

حوادث رکنا: سال‌ها پیش، وقتی یک دختر نوجوان در کرج به قتل رسید و قاتل پس از جنایت گریخت، ماجرا فقط در پرونده‌های پلیس و دادگاه دنبال نشد؛ خبرنگاران جنایی نیز قدم‌به‌قدم در تعقیب متهم همراه پلیس و ژاندارمری شدند. پرونده «ایاز» به یکی از نمونه‌های ماندگار همکاری میدانی خبرنگار و پلیس در پیگیری یک جنایت تبدیل شد؛ پرونده‌ای که ۱۹ ماه بعد با دستگیری قاتل و سرانجام اعدام او بسته شد.

 سبد معیشت 90 میلیون تومانی در مقابل دستمزد 24 میلیونی تومانی / کورس نابرابر هزینه و درآمد

سبد معیشت 90 میلیون تومانی در مقابل دستمزد 24 میلیونی تومانی / کورس نابرابر هزینه و درآمد

وقتی هزینه زندگی یک خانوار به حدود ۹۰ میلیون تومان می‌رسد اما درآمد اصلی خانواده کمتر از ۲۵ میلیون تومان است، خانواده دیگر با مساله مدیریت بودجه روبه‌رو نیست؛ بلکه با مساله حذف نیازها مواجه است

 رئیس کل سازمان نظام پزشکی: ایران در درمان ناباروری رتبه سوم دنیا را دارد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی: ایران در درمان ناباروری رتبه سوم دنیا را دارد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: ایران در درمان ناباروری و سرعت کا هش مرگ‌ و میر مادران در جایگاه سوم دنیا و همچنین در دسترسی به زایمان بهداشتی جزو ۱۰ کشور اول دنیاست، اما در حوزه رباتیک جراحی عقب هستیم و باید این فناوری‌ها را با جدیت دنبال کنیم.

 دو چهره‌ برای یک معلم؛ خسته‌ در ‌مدرسه، پرانرژی در کلاس خصوصی

دو چهره‌ برای یک معلم؛ خسته‌ در ‌مدرسه، پرانرژی در کلاس خصوصی

تعدادی از معلمان به دلیل مشکلات معیشتی، محتوای کامل‌تر و انرژی بیشتر خود را به کلاس‌های خصوصی و مجازی منتقل کرده‌اند