قیمت طلا امروز




 سایت مشرق / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۳۰

عوارض خاموش اعتیاد؛ از غلظت خون تا سکته مغزی

یکی از خطرناک‌ترین و در عین حال خاموش‌ترین عوارض اعتیاد، افزایش غلظت خون است؛ وضعیتی که می‌تواند به بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی و فشار خون بالا منجر شود.
 عوارض خاموش اعتیاد؛ از غلظت خون تا سکته مغزی

به گزارش مشرق ، غلظت خون یا «پلی‌سیتمی» یکی از اختلالاتی است که در آن تعداد گلبول‌های قرمز خون بیش از حد طبیعی افزایش می‌یابد. این وضعیت می‌تواند باعث کند شدن جریان خون در رگ‌ها، افزایش احتمال تشکیل لخته و در نهایت انسداد عروق حیاتی شود.

مواد مخدر چگونه خون را غلیظ می‌کند؟

پزشکان و متخصصان داخلی می‌گویند مصرف مواد مخدر، به ویژه ترکیبات افیونی و محرک‌ها، با تأثیر بر سیستم خون‌ساز بدن و کاهش اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها، بدن را به سمت تولید بیش از حد گلبول قرمز سوق می‌دهد. این واکنش جبرانی در ظاهر ممکن است بی‌خطر به نظر برسد، اما در عمل خطر لخته شدن خون و بروز حوادث قلبی و مغزی را به شدت افزایش می‌دهد.

غلظت خون یکی از اصلی‌ترین عوامل زمینه‌ساز سکته‌های قلبی و مغزی در مصرف‌کنندگان مواد است و بسیاری از بیمارانی که با سکته مغزی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، سابقه مصرف مواد مخدر یا محرک دارند و آزمایش‌های آن‌ها افزایش معنادار هموگلوبین و هماتوکریت را نشان می‌دهد.

علائمی که باید جدی گرفته شوند

کارشناسان اورژانس و فوریت‌های پزشکی تأکید می‌کنند که غلظت خون ناشی از مصرف مواد معمولاً با علائمی همراه است که در صورت بی‌توجهی، می‌تواند به مرگ یا ناتوانی دائمی منجر شود. این علائم عبارتند از:

سردردهای مداوم و غیرقابل توجیه، درد ناحیه گردن، احساس سبکی سر و سرگیجه، تنگی نفس حتی در حالت استراحت، اختلالات بینایی مانند تاری دید یا دوبینی، ضعف و بی‌حالی عمومی، قرمزی وریدهای چشم، خارش‌های پوستی به ویژه پس از استحمام، خواب …



 ظفرقندی: ادعای تحریم نبودن دارو و تجهیزات پزشکی یک دروغ بزرگ است
۹ ساعت قبل / سایت آوش

ظفرقندی: ادعای تحریم نبودن دارو و تجهیزات پزشکی یک دروغ بزرگ است

وزیر بهداشت تصریح کرد: گفته می‌شود دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیستند؛ این موضوع را با ظاهر آراسته مطرح می‌کنند، موضوعی که یک دروغ بزرگ است.

 زنگ خطر فلج اطفال در مرزهای ایران / بیماریابی فعال مهاجران در دستور کار قرار گرفت / جزئیات هشدار تازه وزارت بهداشت
۹ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

زنگ خطر فلج اطفال در مرزهای ایران / بیماریابی فعال مهاجران در دستور کار قرار گرفت / جزئیات هشدار تازه وزارت بهداشت

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به سلامت مهاجران و پناهندگان، گفت: بیماریابی فعال برای بیماری‌های هدف، باید به‌ صورت جدی دنبال شود.

 ارائه پیشنهادات شهردار تهران به وزارت بهداشت در حوزه سلامت - تسنیم
۹ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ارائه پیشنهادات شهردار تهران به وزارت بهداشت در حوزه سلامت - تسنیم

علیرضا زاکانی به ارائه پیشنهاداتی به وزارت بهداشت در حوزه سلامت پرداخت.

 تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی از ۳ شهریورماه
۱۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی از ۳ شهریورماه

مهلت ثبت‌نام آزمون دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی سال جاری از روز سه‌شنبه سوم شهریورماه ۱۴۰۵ تا ساعت ۹ صبح روز شنبه ۷ شهریورماه ۱۴۰۵ تمدید شد و حوزه‌های برگزاری آزمون نیز به ۱۱ شهر افزایش یافت.

 پرستاری تخصصی در اولویت وزارت بهداشت
۱۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پرستاری تخصصی در اولویت وزارت بهداشت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار دکتر عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت و دکتر مداح، مادر پرستاری نوین ایران، بر ضرورت توسعه پرستاری تخصصی، تقویت آموزش‌های حرفه‌ای و بهره‌گیری از ظرفیت پیشکسوتان این حوزه تأکید کرد.