قیمت طلا امروز




 سایت اقتصاد ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

دعوای مجلس و دولت بر سر فیلترینگ؛ ۶۳ نماینده به مصوبه جدید دولت اعتراض کردند

طبق مصوبه تازه دیروز هیأت وزیران، دستگاه‌های اجرایی دیگر حق ندارند رأساً یک سکو یا کسب‌وکار فعال در فضای مجازی را مسدود، معلق، محدود یا فعالیت آن را ممنوع کنند.
 دعوای مجلس و دولت بر سر فیلترینگ؛ ۶۳ نماینده به مصوبه جدید دولت اعتراض کردند

اقتصاد۲۴- در ایران چه کسی می‌تواند یک پلتفرم را از دسترس خارج کند؟ پاسخ، برخلاف ظاهر ساده این پرسش، یک نام نیست. نه دولت به تنهایی صاحب این اختیار است، نه قوه قضائیه تنها بازیگر میدان و نه حتی شورای عالی فضای مجازی تنها جایی است که درباره سرنوشت دسترسی میلیون‌ها کاربر تصمیم گرفته می‌شود.

طبق مصوبه تازه دیروز هیأت وزیران، دستگاه‌های اجرایی دیگر حق ندارند رأساً یک سکو یا کسب‌وکار فعال در فضای مجازی را مسدود، معلق، محدود یا فعالیت آن را ممنوع کنند. چنین تصمیمی باید ابتدا در سازوکار تعیین‌شده دولت بررسی شود و در نهایت به تأیید رئیس‌جمهور برسد. دولت حتی تصمیم‌هایی را که خارج از این مسیر اتخاذ شوند «فاقد اعتبار» دانسته و برای فردی که با اقدام خود به یک کسب‌وکار خسارت وارد کند، مسئولیت جبران خسارت پیش‌بینی کرده؛ و اکنون در ظاهر، یک ترمز تازه مقابل دستگاه‌هایی کشیده شده که می‌توانستند با یک شکایت، درخواست یا تصمیم اداری، فعالیت یک کسب‌وکار اینترنتی را با اختلال مواجه کنند.

اما در حالی که هنوز مصوبه به مرحله اجرا نرسیده، ۶۳ نماینده مجلس در برابر آن ایستاده‌اند و اعتراض آنها یک سؤال جدی‌تر را دوباره به مرکز بحث آورده که آیا دولت برای مهار فیلترینگ‌های پراکنده، خود در حال ساختن اختیار تازه‌ای برای رئیس‌جمهور است؟ امضای رئیس‌جمهور در انتهای مسیر

اهمیت مصوبه تازه فقط این نیست که یک مرحله اداری دیگر به تصمیمات مربوط به پلتفرم‌ها اضافه می‌کند. مسئله مهم‌تر، تغییر نقطه پایان تصمیم است. تا پیش از این یک دستگاه اجرایی می‌توانست در حوزه صلاحیت خود نسبت به فعالیت یک کسب‌وکار اعتراض داشته باشد، شکایت کند یا خواهان محدود شدن آن شود. مصوبه جدید می‌خواهد دست‌کم در درون قوه مجریه، چنین تصمیم‌هایی دیگر در همان دستگاه متوقف نشوند و تصمیم نهایی به سطح رئیس‌جمهور برسد.

این اتفاق برای اقتصاد دیجیتال کم‌اهمیت نیست. وقتی یک سکوی اینترنتی مسدود یا فعالیت آن متوقف می‌شود، فقط یک آدرس اینترنتی از دسترس خارج نشده است. ممکن است هزاران فروشنده، نیروی انسانی، تولیدکننده محتوا و کسب‌وکاری که درآمدشان به آن پلتفرم وابسته است، همزمان متضرر شوند.

به همین دلیل یکی از مهم‌ترین بخش‌های مصوبه، مسئولیت جبران خسارت است؛ بندی که می‌تواند تصمیم برای محدودسازی یک کسب‌وکار را از یک دستور …





 برخورد پلیس با اشغال معابر توسط نمایشگاه‌داران و مغازه‌داران
۵۴ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

برخورد پلیس با اشغال معابر توسط نمایشگاه‌داران و مغازه‌داران

رئیس پلیس ترافیک شهری راهور فراجا از آغاز فاز اجرایی طرح ساماندهی اشغال معابر توسط برخی نمایشگاه‌داران، مغازه‌داران و واحدهای تجاری خبر داد.

 پوتین: اقتصاد اوکراین در حال نفس‌های آخر است
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پوتین: اقتصاد اوکراین در حال نفس‌های آخر است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در اظهاراتی با ارزیابی وضعیت اقتصادی اوکراین، تاکید کرد که بخش‌های حساس اقتصاد این کشور از جمله تولیدات کشاورزی آن به عنوان منبع اصلی درآمد دولت کی‌یف، در حال نفس‌های آخر است.

 محسن رضایی: همه دنیا دیدند عضویت در سازمان انرژی اتمی و NPT  برای جلوگیری از حمله آمریکا اثری ندارد
۱ ساعت قبل / سایت باشگاه خبرنگاران

محسن رضایی: همه دنیا دیدند عضویت در سازمان انرژی اتمی و NPT  برای جلوگیری از حمله آمریکا اثری ندارد

سرلشکر رضایی گفت: به تمام کشورهای اطراف می‌گوییم وارد جنگ اقتصادی علیه ایران نشوند وهرکس وارد شود،آن را دشمن می‌دانیم.

 هشدار هواشناسی برای ۵ استان؛ کاهش دما در شرق و مرکز کشور
۵۴ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

هشدار هواشناسی برای ۵ استان؛ کاهش دما در شرق و مرکز کشور

یک کارشناس هواشناسی گفت: طی امروز(۳۱ مرداد) در ۵ استان کرمان، هرمزگان، فارس، خراسان شمالی و رضوی رگبار باران در ساعات بعد از ظهر رخ می‌دهد و در برخی مناطق با وزش باد شدید همراه خواهد بود.

 ولی افتاد مشکل‌ها + فایل صوتی
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

ولی افتاد مشکل‌ها + فایل صوتی

1. حدود چهار سال است که بحث بنزین و اصلاحات مرتبط با آن به طور جدی در دستور کار دولت و مجلس و سایر نهادهای تصمیم‌گیری قرار دارد و طرح‌های عجیب‌وغریب بسیاری مطرح شده است فقط به این دلیل که نظام سیاستگذاری ما واقعیتی به نام قیمت را به رسمیت نمی‌شناسد. اما دست‌آخر ناچار است تسلیم بدون قید‌و‌شرط همان چیزی شود که به رسمیت نمی‌شناسد و هزینه سنگینی هم بابت آن متحمل شود.

 روایتی از پیشنهاد ادعایی نتانیاهو به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

روایتی از پیشنهاد ادعایی نتانیاهو به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در اظهاراتی به تشریح جزئیات پیشنهادی پرداخت که گفته می‌شود از سوی نخست‌وزیر اسرائیل به دونالد ترامپ برای اعمال فشار اقتصادی حداکثری بر ایران مطرح شده است.



چرا بعضی‌ها با صدای بلند صحبت می‌کنند؟
خبرگزاری ایسنا

چرا بعضی‌ها با صدای بلند صحبت می‌کنند؟

بلند صحبت‌کردن همیشه نشانه ویژگی شخصیتی یا اختلال روانی نیست و می‌تواند از عادت‌های خانوادگی، محیط رشد، فرهنگ و شرایط شنوایی ناشی شود؛ با این حال، تداوم آن در روابط و محیط کار موجب حواس‌پرتی و تخریب ارتباطات می‌شود و در زمان تعارض، اگر با هدف ترساندن یا تهدید طرف مقابل باشد، نوعی آزار روانی محسوب می‌شود.
سناریوی ممتد یک فاجعه
خبرگزاری ایرنا

سناریوی ممتد یک فاجعه

تهران- ایرنا- پیش از آنکه بوی سوختن تن‌ها و فریادهای بلند مردان و زنان از پشت درهای بسته سینمارکس، گوش آبادان را کر کند، این قدرت و سید بودند که روی پرده «گوزن‌ها» نقش آفرینی می‌کردند. فیلمی که به سبب قصه‌اش، حواشی زیادی داشت و سوختنِ تماشاگرانش در آن شب گرم مردادماه در سینما رکس، خود تبدیل شد به هیزمی بزرگ برای اعتراض. جایی که روایت فیلم از پرده بیرون زد و آتش اعتراض مردم را تا انقلاب ۵۷ شعله‌ورتر کرد.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| گذری بر کاروانسرای شاه عباسی یزد

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟
خبرگزاری ایرنا

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟

روایتِ رسانه‌ای از وضعیت قیمت بلیت تئاتر، این روزها اغلب با تمرکز بر بالاترین نرخ‌هایِ یک سالنِ خاص، تصویرِ یک فضایِ غیرقابلِ دسترسی را به جامعه مخابره می‌کند. اما با نگاه به تنوعِ بیش از ۹۰ اجرایِ هم‌زمان در پایتخت و تفاوتِ ساختاریِ سالن‌های دولتی و خصوصی، مشخص می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها از نقش حمایتی خود عقب‌نشینی نکرده، بلکه در چارچوبِ قانون، در تلاش برای حفظ توازن میان معیشت هنرمندان و قدرت خرید مخاطبان است؛ توازنی که نباید با تیترهایِ یک‌سویه، فدایِ جنجال‌هایِ رسانه‌ای شود.
از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟
خبرگزاری ایرنا

از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟

تهران-ایرنا- روزنامه گاردین با بررسی شباهت‌های بحران کنونی دونالد ترامپ در جنگ با ایران با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری، نوشت که رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای با جنگی فرسایشی، افزایش قیمت انرژی و کاهش حمایت افکار عمومی مواجه است؛ شرایطی که می‌تواند خاطره شکست انتخاباتی کارتر را تداعی کرده و به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات پیش‌رو تبدیل شود.
حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت
خبرگزاری ایرنا

حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت

تهران- ایرنا- پایان ارز ترجیحی در شرایط محدودیت منابع ارزی را باید اقدامی قابل دفاع و اجتناب‌ناپذیر دانست که در عین حال مرحله ای دشوارتر را برای شکل گیری نظام کارآمد حمایت اجتماعی در اقتصاد ایران رقم زده است؛ نظامی که موفقیت آن نه فقط با نرخ ارز، بلکه در صیانت از قدرت خرید مردم سنجیده خواهد شد.