قیمت طلا امروز




 سایت تجارت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

۱۴ میلیون نفر در سنین فعال ازدواج، مجرد هستند/ مسکن و اشتغال ۲ مانع اصلی

تازه‌ترین گزارش مرکز رصد جمعیت سازمان ثبت احوال کشور از افزایش سهم تجرد در گروه‌های سنی فعال ازدواج حکایت دارد، آماری که در کنار کاهش ثبت ازدواج و تولد، ضرورت بازنگری در سیاست‌های حمایتی، اقتصادی و فرهنگی حوزه خانواده و جمعیت را بیش از گذشته نمایان می‌کند.
 ۱۴ میلیون نفر در سنین فعال ازدواج، مجرد هستند/ مسکن و اشتغال ۲ مانع اصلی

به گزارش تجارت نیوز، بر اساس گزارش مرکز رصد جمعیت سازمان ثبت احوال کشور، هفت میلیون و ۳۵۵ هزار مرد مجرد در گروه سنی ۲۰ تا ۵۴ سال و ۶ میلیون و ۹۲۹ هزار و ۵۶۸ زن مجرد در گروه سنی ۱۵ تا ۴۹ سال در کشور زندگی می‌کنند.

اگرچه این دو گروه سنی کاملاً یکسان نیستند اما مجموع ارقام نشان می‌دهد بیش از ۱۴ میلیون نفر از جمعیت کشور در بازه‌های سنی مرتبط با تشکیل خانواده، ازدواج نکرده‌اند؛ موضوعی که می‌تواند آثار مهمی بر نرخ باروری، ساختار خانواده و آینده جمعیتی کشور داشته باشد.

افزایش تجرد؛ فراتر از یک عدد آماری

بررسی روندهای جمعیتی نشان می‌دهد افزایش تجرد در ایران فقط به بالا رفتن سن ازدواج محدود نمی‌شود، بلکه می‌تواند نشانه تغییرات عمیق‌تر در الگوی تشکیل خانواده باشد. تأخیر در ازدواج، افزایش سال‌های تحصیل، بی‌ثباتی شغلی، دشواری تأمین مسکن و رشد هزینه‌های زندگی، از جمله عواملی هستند که تصمیم جوانان برای ازدواج را به تعویق انداخته‌اند.

کارشناسان اجتماعی معتقدند بخشی از افراد مجرد در سال‌های آینده امکان ازدواج خواهند داشت، اما نگرانی اصلی زمانی شکل می‌گیرد که تأخیر در ازدواج به تجرد قطعی منجر شود، تجرد قطعی به وضعیتی گفته می‌شود که فرد تا سنین بالاتر، بدون تجربه ازدواج باقی می‌ماند و در نتیجه فرصت فرزندآوری و تشکیل خانواده برای او محدودتر می‌شود.

مسکن و اشتغال؛ دو مانع اصلی تشکیل خانواده

افزایش هزینه مسکن، چه برای خرید و چه برای اجاره، یکی از مهم‌ترین موانع پیش‌روی جوانان است. بسیاری از جوانان حتی پس از یافتن شغل، امکان تأمین مسکن مستقل را ندارند و همین مسئله، ازدواج را به تصمیمی پرهزینه و پرریسک تبدیل کرده است.

از سوی دیگر، بی‌ثباتی شغلی و ناپایداری درآمد، به‌ویژه برای جوانان، چشم‌انداز زندگی مشترک را با ابهام مواجه کرده است، هزینه‌های برگزاری مراسم ازدواج، تهیه جهیزیه و تأمین مخارج اولیه زندگی نیز فشار اقتصادی بر خانواده‌ها را افزایش داده است.

به باور کارشناسان، نمی‌توان افزایش تجرد را فقط به تغییر نگرش‌های فرهنگی یا سبک زندگی نسبت داد. عوامل اقتصادی، اجتماعی و نهادی در کنار یکدیگر، شرایطی ایجاد کرده‌اند که ازدواج برای بخشی از جوانان به تصمیمی دشوار و بلندمدت تبدیل شده است

کاهش ازدواج و تولد در کنار افزایش تجرد

علی …



 علت واریز نشدن حقوق مرداد بازنشستگان تامین اجتماعی
۳۵ دقیقه قبل / سایت اندیشه معاصر

علت واریز نشدن حقوق مرداد بازنشستگان تامین اجتماعی

واریز نشدن معوقات بازنشستگان در حالی که مجموع این مطالبات به حدود ۸۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد ، به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های جامعه بازنشستگی تبدیل شده است. در حالی که سازمان تأمین اجتماعی زمان قطعی و رسمی برای پرداخت این مبالغ اعلام نکرده، برخی نمایندگان مجلس از قول وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز پرداخت معوقات از دهم شهریورماه خبر داده‌اند .

 ویژگی‌های پزشک کامل
۵۵ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

ویژگی‌های پزشک کامل

وزیر بهداشت تصریح کرد: گفته می‌شود دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیستند؛ این موضوع را با ظاهر آراسته مطرح می‌کنند، موضوعی که یک دروغ بزرگ است.

 رئیس زاده: جامعه پزشکی بخشی از زیرساخت تاب‌آوری و اقتدار ملی ایران است / افزایش ظرفیت پزشکی بدون زیرساخت، کیفیت آموزش را تهدید می‌کند + فیلم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

رئیس زاده: جامعه پزشکی بخشی از زیرساخت تاب‌آوری و اقتدار ملی ایران است / افزایش ظرفیت پزشکی بدون زیرساخت، کیفیت آموزش را تهدید می‌کند + فیلم

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: جامعه پزشکی نشان داده است که سلامت بخشی از زیرساخت تاب‌آوری و اقتدار ملی ایران است.

 از پذیرش ۵۰ بیمار تا توافق برای ادامه درمان؛ روزی متفاوت برای بیماران پروانه‌ای
۲ ساعت قبل / سایت فراز

از پذیرش ۵۰ بیمار تا توافق برای ادامه درمان؛ روزی متفاوت برای بیماران پروانه‌ای

خانه‌ای‌بی با سامان‌دهی حضور بیماران و همراهی آنان در تمام مراحل، ظرفیت بیمارستان شهید شکری و دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله را برای ارائه خدمات تخصصی به بیمار...

 وکالت فقط شغل نیست؛ بلکه آغاز یک رسالت اجتماعی و اخلاقی است
۲ ساعت قبل / سایت نورنیوز

وکالت فقط شغل نیست؛ بلکه آغاز یک رسالت اجتماعی و اخلاقی است

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در مراسم تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز، وکالت را فراتر از یک حرفه دانست و بر مسئولیت اجتماعی وکلا در دفاع از حقوق مردم تأکید کرد.



سهم ۱۳درصدی صنعت ساختمان از بازار کار
سایت اکونگار

سهم ۱۳درصدی صنعت ساختمان از بازار کار

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: صنعت ساختمان ۱۳ درصد بازار کار را به خود اختصاص داده است.
سایت رکنا

فیلم چهره باز دزدان سریالی موتورسیکلت های میلیونی تهرانی / آنها را می شناسید ؟! + گفتگو

از گرمازدگی در عسلویه تا مرگ داخل لوله‌های جوشکاری/ نگاهی به فوت کارگر حین کار/ مستمری بازماندگان چگونه تعیین می‌شود؟
خبرگزاری ایلنا

از گرمازدگی در عسلویه تا مرگ داخل لوله‌های جوشکاری/ نگاهی به فوت کارگر حین کار/ مستمری بازماندگان چگونه تعیین می‌شود؟

یک کارشناس حقوقی گفت: اگر فوت کارگر ناشی از حادثه کار نباشد، این موضوع از نظر مسئولیت کیفری کارفرما با فوت ناشی از حادثه کار تفاوت دارد.
هیأت امنای دانشگاه؛ پلی به سوی آینده یا آیینه‌ای از قدرت؟ - همدلی
روزنامه همدلی

هیأت امنای دانشگاه؛ پلی به سوی آینده یا آیینه‌ای از قدرت؟ - همدلی

ژاله حساس خواه عضو هیات علمی دانشگاه گیالن انتصاب اخیر اعضای حقیقی هیأت امنای دانشگاه گیلان ( شامل نماینده ولی فقیه، استاندار، دو نماینده مجلس، معاون اسبق رئیس‌جمهور و یک عضو هیأت علمی ) نه از آن رو تأمل‌برانگیز است که منصوبان بی‌صلاحیت‌اند، بلکه از آن رو که پرسشی بنیادین را برمی‌انگیزد: وقتی به [ ]
امر جنسی دارد بحران می‌شود - همدلی
روزنامه همدلی

امر جنسی دارد بحران می‌شود - همدلی

شهراد شاهرخی طهرانی فعال رسانه انسان‌ها برای یک زندگی سالم نیازمند آرامش و شادابی و سلامت هستند ، لذا جامعه زمانی می‌تواند به این آرامش و سلامت اجتماعی دست پیدا کند که یکی از نیازهای اصلی جامعه، یعنی غریزه جنسی افراد مطابق عرف یا شرع یا هر قرارداد اجتماعی مورد وثوق جامعه تأمین شده [ ]
روزنامه هفت صبح

سکانس پایانی قتل شریک به خاطر بدهی سنگین