قیمت طلا امروز




 سایت اطلاعات آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۸

فروش نفت ایران در شرایط تحریم به چه صورت انجام می‌شود؟

نیازی نیست مسیر انتقال ارز یا نام خریداران اعلام شود اما دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و سایر دستگاه‌های نظارتی باید بتوانند نسبت نفت فروخته‌شده، مطالبات وصول‌شده و ارز در دسترس کشور را بررسی کنند.
 فروش نفت ایران در شرایط تحریم به چه صورت انجام می‌شود؟

روزنامه هفت صبح نوشت: جایی که درباره فروش میلیاردها دلار نفت ایران در سخت‌ترین شرایط تحریمی تصمیم‌گیری می‌شود، حالا با مجموعه‌ای از ابهام‌ها درباره انتصاب مدیران، تأییدیه‌های امنیتی و مهم‌تر از همه، نتیجه عملکرد تیم تازه فروش نفت روبه‌روست.

این ابهام‌ها از بازگشت محمدجواد باوند آغاز شده است. باوند مدیری بود که حدود ۹ ماه پیش از ساختار فروش نفت کنار گذاشته شد اما حالا بار دیگر به یکی از حساس‌ترین حوزه‌های وزارت نفت بازگشته است. به راستی اگر کنار گذاشتن باوند در ۹ ماه پیش تصمیم درستی بود، چرا امروز بازگشته و اگر آن تصمیم اشتباه بود، چه کسی مسئول آن است؟

پس از بازگشت باوند، افراد دیگری نیز که پیشتر همزمان با باوند عزل شده بودند، مجددا در ساختار تجارت نفت مسئولیت گرفته‌اند. علی‌اکبر پورابراهیم یکی از آنهاست که دوباره به ‌عنوان سرپرست شرکت بازرگانی نفت ایران (نیکو) منصوب شده و در کنار وی، هوتن سالاری، علی‌محمد معصومیان و میلاد طاهریان به جایگاه‌های مدیریتی یا مشاوره‌ای ساختار فروش نفت بازگشته‌اند. اما درباره این انتصاب‌ها یک ابهام جدی مطرح شده است. بر اساس اطلاعات رسیده به روزنامه هفت‌صبح، پرسش‌هایی درباره اخذ تأییدیه‌های لازم از دستگاه‌های ذی‌ربط برای برخی از این افراد وجود دارد. هفت‌صبح این ادعا را مستقلاً تأیید نمی‌کند به همین دلیل وزارت نفت باید پاسخ دهد که آیا این افراد پیش از آغاز مسئولیت، تأییدیه‌های قانونی و امنیتی مورد نیاز را دریافت کرده‌اند یا خیر؟

اگر پاسخ مثبت است، وزارت نفت می‌تواند صریحاً اعلام کند و پرونده این ابهام را ببندد. اما اگر پاسخ منفی باشد، سؤال بسیار بزرگ‌تری مطرح می‌شود. چگونه ممکن است فردی پیش از تکمیل فرآیندهای امنیتی به ساختاری دسترسی پیدا کند که با خریداران نفت، واسطه‌های خارجی، شیوه‌های تسویه و مسیرهای انتقال منابع ارزی کشور سروکار دارد؟ فروش نفت در دوران تحریم یک پست اداری نیست بلکه بخشی از امنیت اقتصادی کشور است. آیا زمانی که نفت فروخته می‌شود، ارز آن هم برمی‌گردد؟

ابهام مهم‌تر، عملکرد همین تیم است. گزارش‌های غیررسمی حاکی است که طی حدود چهار ماه گذشته، میزان ارز حاصل از فروش نفت که به چرخه اقتصادی کشور بازگشته، نسبت به ظرفیت و انتظارات موجود پایین بوده است. طبیعی است که اطلاعات مربوط به خریداران، …





 بازطراحی الگوی توسعه میدان نفتی سهراب با ملاحظات محیط زیستی
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

بازطراحی الگوی توسعه میدان نفتی سهراب با ملاحظات محیط زیستی

آرمان امروز : پس از صدور مجوز محیط‌ زیست طرح توسعه میدان نفتی سهراب، الگوی توسعه این میدان با هدف کاهش مداخلات در تالاب هورالعظیم بازطراحی شد. مهدی نجاریان، مجری طرح توسعه میدان نفتی سهراب گفت: با همکاری صنعت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست، دریافت این مجوز زمینه‌ساز اجرای طرح توسعه این میدان مشترک [ ]

 مچ‌اندازی ارزی در امارات | آیا واشنگتن می‌تواند تهران را از طریق کشور همسایه کنترل کند؟ |  دبی در نقطه‌ای قرار گرفته که منافع سه بازیگر بزرگ در آن به هم رسیده‌اند
۷ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

مچ‌اندازی ارزی در امارات | آیا واشنگتن می‌تواند تهران را از طریق کشور همسایه کنترل کند؟ | دبی در نقطه‌ای قرار گرفته که منافع سه بازیگر بزرگ در آن به هم رسیده‌اند

اقتصادنیوز:دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته که منافع سه بازیگر بزرگ در آن به هم رسیده‌اند. آمریکا می‌خواهد مسیرهای مالی و تجاری ایران را محدود کند. ایران به دنبال حفظ دسترسی خود به تجارت و منابع ارزی است. امارات نیز می‌خواهد هم فشار واشنگتن را مدیریت کند و هم جایگاه دبی را در اقتصاد منطقه حفظ کند. به همین دلیل، آینده این گلوگاه تجاری می‌تواند یکی از مهم‌ترین متغیرهای اقتصاد ایران در ماه‌های پیش‌رو باشد.

 پرواز قیمت تتر تا مرز ۱۹۱ هزار تومان |‌ بیت‌کوین از قله ۷۸ هزار دلاری عقب نشست | بازار کریپتو در اوج ارزش بازار
۸ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

پرواز قیمت تتر تا مرز ۱۹۱ هزار تومان |‌ بیت‌کوین از قله ۷۸ هزار دلاری عقب نشست | بازار کریپتو در اوج ارزش بازار

اقتصادنیوز: بازار رمزارزها امروز با نوسان سنگین دنبال شد؛ تتر از ۱۸۶ هزار تومان تا مرز ۱۹۱ هزار تومان جهش کرد و همزمان بیت‌کوین پس از صعود قدرتمند روزهای اخیر تا کانال ۷۸ هزار دلار، با افزایش فشار فروش به محدوده ۷۷ هزار دلار عقب نشست. در بازار جهانی نیز با وجود این اصلاح، ارزش کل بازار همچنان در محدوده ۲.۶ تریلیون دلار قرار دارد و شاخص ترس و طمع در محدوده طمع است.

 ما می‌خواهیم تویوتای ایران شویم!
۹ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ما می‌خواهیم تویوتای ایران شویم!

نماینده صاحبان اکثریت سهام گروه صنعتی ایران‌خودرو با تأکید بر هدف‌گذاری این مجموعه برای تبدیل شدن به «تویوتای ایران» گفت دستیابی به این هدف یک رویای عجیب و غیرواقعی نیست و می‌توان در مدت کوتاهی به آن نزدیک شد.

 نبض فروش مسکونی‌ها در مناطق ادرای
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

نبض فروش مسکونی‌ها در مناطق ادرای

دنیای‌ اقتصاد: متوسط قیمت پیشنهادی فروش هر مترمربع آپارتمان نوساز تا 10سال ساخت در مناطق 6 و 7 تهران به 167‌میلیون تومان به ازای هر مترمربع رسیده است. این داده بر اساس فایل‌های پیشنهادی فروش در سکوهای آنلاین استخراج شده و طبیعتا انتظار می‌رود که معاملات با چانه‌زنی و تخفیف در ارقام کمتری منعقد شوند.

 مسکو  و پکن مانع سناریوی تازه ترامپ علیه تهران می‌شوند؟
۱۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

مسکو و پکن مانع سناریوی تازه ترامپ علیه تهران می‌شوند؟

اکوایران: به باور تحلیل‌گران، مختل کردن روابط تجاری عمیق ایران با پکن و مسکو می‌تواند برای ایالات متحده دشوار باشد.



گروگان‌گیری مالی شرکت نفت؛ چه کسانی از نابسمانی در تولید نفع می برند؟
خبرگزاری مهر

گروگان‌گیری مالی شرکت نفت؛ چه کسانی از نابسمانی در تولید نفع می برند؟

مسدود شدن حساب‌های شرکت ملی نفت، در حالی رخ داده که این مجموعه باید تولید انرژی و درآمد ارزی کشور را بدون وقفه تأمین کند و حقوق کارکنان صنعت نفت را نیز به موقع پرداخت کند تا تولید نخوابد.
سیگنال مثبت همتی به بازار سرمایه؛ بورس در مسیر جذاب‌تر شدن؟! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سیگنال مثبت همتی به بازار سرمایه؛ بورس در مسیر جذاب‌تر شدن؟! | آخرین خبر

ایسنا/ اظهارات اخیر رئیس‌ کل بانک مرکزی مبنی بر عدم تغییر نرخ سود بانکی، در شرایطی که بازار سرمایه در نخستین روز هفته با جهشی قابل توجه همراه شده و شاخص کل از مرز شش میلیون واحد عبور کرده است، یک سیگنال مهم برای فعالان بورس محسوب می‌شود؛ سیگنالی که می‌تواند از کاهش نگرانی سهامداران درباره افزایش نرخ
حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت
خبرگزاری ایرنا

حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت

تهران- ایرنا- پایان ارز ترجیحی در شرایط محدودیت منابع ارزی را باید اقدامی قابل دفاع و اجتناب‌ناپذیر دانست که در عین حال مرحله ای دشوارتر را برای شکل گیری نظام کارآمد حمایت اجتماعی در اقتصاد ایران رقم زده است؛ نظامی که موفقیت آن نه فقط با نرخ ارز، بلکه در صیانت از قدرت خرید مردم سنجیده خواهد شد.
وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند
خبرگزاری ایرنا

وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند

تهران- ایرنا- رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه اخلال در مبادلات مالی از سوی امارات بر تجارت خارجی ایران اثرگذار است اما می توان راه ها و روش های دیگر را جایگزین کرد، اظهار داشت: در شرایطی هستیم که برای ماهها بابت معیشت مردم و در دسترس بودن کالا نگرانی نداریم پیش‌بینی های لازم در این زمینه صورت گرفته است.
زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد
روزنامه توسعه ایرانی

زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد

رامتین موثق در روزهای پایانی هفته گذشته، خبری مبنی بر حذف ارز ترجیحی دارو پخش شد و این در حالی اتفاق افتاد که وزیر بهداشت و درمان به سختی مقابل این
پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟
سایت الف

پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟

تصمیم امارات برای توقف تجارت و معاملات مالی با ایران، یکی از مهم‌ترین مسیرهای تجارت خارجی کشور را هدف گرفته و زنجیره واردات، تولید، تأمین ارز و صادرات را در معرض شوک تازه قرار داده است.