قیمت طلا امروز




 روزنامه توسعه ایرانی / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

«حق تجمع»؛ سرگردان میان اخذ مجوز و تشخیص معترض!

سعیده علیپور خیابان در قانون اساسی ملک مشاع شهروندان است، اما در عمل انگار کلیدش دست همه نیست. یک سو گروه هایی هستند که می توانند با
 «حق تجمع»؛ سرگردان میان اخذ مجوز و تشخیص معترض!

سعیده علیپور

 

خیابان در قانون اساسی ملک مشاع شهروندان است، اما در عمل انگار کلیدش دست همه نیست. یک سو گروه‌هایی هستند که می‌توانند با فراخوان در پیام‌رسان‌ها، حتی بدون طی تشریفات قانونی، جمع شوند، علیه دولت و سیاست خارجی شعار بدهند و پلیس نیز در محل حضور داشته باشد. سوی دیگر شهروندانی ایستاده‌اند که برای اعتراض به مسائل اجتماعی، محیط‌زیست یا یک تصمیم سیاسی، باید از هزارتوی درخواست، بررسی و مجوز عبور کنند و تازه معلوم نیست در انتهای راه، خیابانی برایشان باقی مانده باشد. این دوگانگی نه صرفا ادعای منتقدان که بارها مورد نقد بوده است. 

در روزهای اخیر اما بار دیگر پرونده اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی روی میز مجلس قرار گرفت. اصلی که متنش اتفاقا نه طولانی است، نه پیچیده و نه محتاج چندان رمزگشایی: «تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها، بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است».

حتی اصل ۹ قانون اساسی پا را فراتر گذاشته و تصریح کرده است که «هیچ مقامی» حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی، آزادی‌های مشروع را «هرچند با وضع قوانین و مقررات» سلب کند.

اگر پلیس می‌تواند امنیت تجمعی را که علیه یک مقام دولت شعار می‌دهد تأمین کند، همان وظیفه را باید در برابر تجمع معلمان، بازنشستگان، کارگران و معترضان محیط‌زیستی نیز داشته باشد. «آزادی تجمع» وقتی آزادی است که الزام موافقت حکومت با مضمون اعتراض برداشته شود

با این همه، امروز پس از ۴۷ سال، رئیس کمیسیون امور داخلی مجلس خود اذعان می‌کند که هنوز برای اجرای اصل ۲۷، قانون مستقلی تصویب نشده است. شاید همین یک جمله خلاصه چهار دهه سیاست‌گذاری درباره حق اعتراض باشد. حقی که در بالاترین سند حقوقی کشور به رسمیت شناخته شده، اما در سطح اجرا آن‌قدر تبصره، آیین‌نامه، مرجع تصمیم‌گیر و ملاحظه امنیتی دورش پیچیده شده که شهروندان اغلب راه به جایی نمی‌برند و اعتراضاتشان با خشونت و مجازات سنگین پاسخ داده می‌شود.

چرا حق قانونی به اجرا در نمی‌آید؟

دیروز ولی‌الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، گفت هدف مصوبه …





 سربازی در لیگ برتر؛ حقیقت یا شایعه؟
۸ ساعت قبل / سایت تابناک

سربازی در لیگ برتر؛ حقیقت یا شایعه؟

طبق قوانین و مقررات خدمت وظیفه عمومی، کلیه مشمولان ورزشکار همانند سایر مشمولان می‌بایست با ورود به سن مشمولیت وضعیت خدمت سربازی خود را مشخص کنند و با توجه به...

 حق‌السهم پروژه‌های شهرداری، به مسکن اجتماعی و اجاره‌داری حرفه‌ای اختصاص می‌یابد
۲ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

حق‌السهم پروژه‌های شهرداری، به مسکن اجتماعی و اجاره‌داری حرفه‌ای اختصاص می‌یابد

علیرضا زاکانی، شهردار تهران در پاسخ به پرسش تجارت‌نیوز گفت: «حق‌السهم پروژه‌های شهرداری، به مسکن اجتماعی و اجاره‌داری حرفه‌ای اختصاص می‌یابد.»

 پیامدهای احتمالی سوپر ال‌نینو برای ایران
۹ ساعت قبل / سایت تابناک

پیامدهای احتمالی سوپر ال‌نینو برای ایران

کارشناس اقلیم‌شناسی با اشاره به ثبت دمای بی‌سابقه در اقیانوس آرام و احتمال شکل‌گیری پدیده سوپر ال‌نینو، نسبت به وقوع سیلاب‌های ناگهانی و بارش‌های شدید در پای...

 نوزاد ربوده شده بعد از ۱۱ ماه به آغوش خانواده بازگشت
۶ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

نوزاد ربوده شده بعد از ۱۱ ماه به آغوش خانواده بازگشت

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: کودکی که از هشت روزگی ربوده شده بود بعد از ۱۱ ماه به آغوش خانواده بازگشت.

 فیلم قیچی شدن تریلی، ترافیک سنگین در حدفاصل پل قائم تا فهمیده تهران
۷ ساعت قبل / سایت رکنا

فیلم قیچی شدن تریلی، ترافیک سنگین در حدفاصل پل قائم تا فهمیده تهران

حوادث رکنا: قیچی شدن یک دستگاه تریلی در حدفاصل پل قائم تا فهمیده، ترافیک سنگینی را در این مسیر ایجاد کرده است.

 میگنا - ارائه «کارنامه استعداد» و «توصیه‌نامه روان‌شناختی» به دانش‌آموزان و والدین
۱۰ ساعت قبل / سایت میگنا

میگنا - ارائه «کارنامه استعداد» و «توصیه‌نامه روان‌شناختی» به دانش‌آموزان و والدین

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش از تغییر رویکرد غربالگری دانش‌آموزان خبر داد و گفت: امسال علاوه بر شناسایی آسیب‌های روان‌شناختی، سرمایه‌های روان‌شناختی دانش‌آموزان از جمله تاب‌آوری، خودآگاهی، ادراک حمایت از خانواده و مدرسه، صبر و توانایی حل مسئله سنجیده و نتایج آن در قالب کارنامه و توصیه‌نامه در اختیار والدین، دانش‌آموزان و مدارس قرار می‌گیرد.



سایت رکنا

فیلم چهره باز دزدان سریالی موتورسیکلت های میلیونی تهرانی / آنها را می شناسید ؟! + گفتگو

از گرمازدگی در عسلویه تا مرگ داخل لوله‌های جوشکاری/ نگاهی به فوت کارگر حین کار/ مستمری بازماندگان چگونه تعیین می‌شود؟
خبرگزاری ایلنا

از گرمازدگی در عسلویه تا مرگ داخل لوله‌های جوشکاری/ نگاهی به فوت کارگر حین کار/ مستمری بازماندگان چگونه تعیین می‌شود؟

یک کارشناس حقوقی گفت: اگر فوت کارگر ناشی از حادثه کار نباشد، این موضوع از نظر مسئولیت کیفری کارفرما با فوت ناشی از حادثه کار تفاوت دارد.
هیأت امنای دانشگاه؛ پلی به سوی آینده یا آیینه‌ای از قدرت؟ - همدلی
روزنامه همدلی

هیأت امنای دانشگاه؛ پلی به سوی آینده یا آیینه‌ای از قدرت؟ - همدلی

ژاله حساس خواه عضو هیات علمی دانشگاه گیالن انتصاب اخیر اعضای حقیقی هیأت امنای دانشگاه گیلان ( شامل نماینده ولی فقیه، استاندار، دو نماینده مجلس، معاون اسبق رئیس‌جمهور و یک عضو هیأت علمی ) نه از آن رو تأمل‌برانگیز است که منصوبان بی‌صلاحیت‌اند، بلکه از آن رو که پرسشی بنیادین را برمی‌انگیزد: وقتی به [ ]
امر جنسی دارد بحران می‌شود - همدلی
روزنامه همدلی

امر جنسی دارد بحران می‌شود - همدلی

شهراد شاهرخی طهرانی فعال رسانه انسان‌ها برای یک زندگی سالم نیازمند آرامش و شادابی و سلامت هستند ، لذا جامعه زمانی می‌تواند به این آرامش و سلامت اجتماعی دست پیدا کند که یکی از نیازهای اصلی جامعه، یعنی غریزه جنسی افراد مطابق عرف یا شرع یا هر قرارداد اجتماعی مورد وثوق جامعه تأمین شده [ ]
روزنامه هفت صبح

سکانس پایانی قتل شریک به خاطر بدهی سنگین

روزنامه هفت صبح

همدستی زن سوم و مرد غریبه در مسمومیت مرگبار شوهر