
در حالی که گفتوگوها برای پایان دادن به جنگ متوقف مانده و ایران بهطور فزایندهای مواضعی تهاجمیتر اتخاذ میکند، به نظر میرسد دولت ترامپ در حال ارتباطگیری با طیف گستردهتری از کشورهاست که شاید بتوانند در جایی که میانجیگران سنتی تاکنون موفق نبودهاند، به اعمال فشار بر تهران یا تعدیل موضع سختگیرانه آن کمک کنند.
در حالی که گفتوگوهای ایران و عمان، و نیز گفتوگوهای ایران با پاکستان، ترکیه و قطر، با سرعتی نامتوازن و غیرقابل پیشبینی ادامه دارد، دولت آمریکا بیسروصدا دامنه ارتباطات خود را گسترش داده و احتمالاً طرفهای گفتوگویی غیرمنتظره در اروپا را نیز دربر گرفته است.
تنها در همین هفته، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سهشنبه در واشنگتن بهصورت حضوری با وزیر امور خارجه اتریش دیدار کرد و روز چهارشنبه نیز با وزیر امور خارجه یونان تماس تلفنی داشت.
این تعاملات، فراتر از روند معمول روابط میان آمریکا و دو متحد نزدیک اروپاییاش، قابل توجه نبودند. گزارشهای رسمی وزارت امور خارجه آمریکا از این گفتوگوها، کلی و مبهم بودند و نامی از ایران به عنوان موضوع گفتوگو نبردند.
اما سپس مشخص شد که هر دو وزیر امور خارجه ــ تقریباً بلافاصله پس از گفتوگوهایشان با روبیو ــ روز پنجشنبه با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، صحبت کردهاند.
به نظر میرسد این رویکرد تازه برای شکستن بنبست مذاکراتی، در …











