قیمت طلا امروز




 روزنامه پیام ما / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

ثبت تصاویر حیات‌وحش در کازرون

محیط‌بانان کازرون با استفاده از دوربین‌های تله‌ای، تصاویر نابی از حیات‌وحش منطقه ثبت کردند. این پایش‌ها نقش مهمی در حفاظت از تنوع زیستی و میراث طبیعی ایران دارد
 ثبت تصاویر حیات‌وحش در کازرون

https://payamema.ir/pubfiles/2026/08/VID_20260807_091456.mp4 ثبت لحظات ناب از طبیعت کازرون؛ گامی تازه در مسیر پایش حیات‌وحش

اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون در راستای برنامه‌های حفاظتی و نظارت بر زیستگاه‌های طبیعی، فعالیت‌های پایش میدانی خود را با استفاده از فناوری‌های نوین افزایش داده است. در همین راستا، تصاویر و ویدئوهای به‌دست‌آمده از دوربین‌های تله‌ای در نیمه اول مردادماه ۱۴۰۵، گویای غنای تنوع زیستی در این منطقه است.

این تصاویر که حاصل ساعت‌ها تلاش، برنامه‌ریزی و استقرار دوربین‌ها در نقاط حساس زیستگاهی است، بدون کمترین مداخله انسانی و ایجاد مزاحمت برای گونه‌های جانوری ثبت شده‌اند. استفاده از تکنولوژی دوربین‌های تله‌ای (Camera Traps) یکی از روش‌های استاندارد جهانی برای مطالعه رفتار حیوانات و سرشماری غیرمستقیم گونه‌ها محسوب می‌شود که به محیط‌بانان اجازه می‌دهد به شکلی ایمن، داده‌های ارزشمندی از زیست‌بوم منطقه استخراج کنند. تلاش‌های شبانه‌روزی برای حفظ میراث طبیعی

موفقیت در ثبت این تصاویر، تنها بخشی از فعالیت‌های محیط‌بانان کازرون است. حفاظت از زیستگاه‌ها نیازمند حضور مداوم و پایش‌های شبانه‌روزی است که با وجود تمامی سختی‌ها، توسط نیروهای یگان حفاظت محیط زیست انجام می‌گیرد. پایش مستمر مناطق حفاظت‌شده، نه تنها به شناسایی گونه‌های بومی و مهاجر کمک می‌کند، بلکه ابزاری قدرتمند برای پیشگیری از تخلفات شکار و صید و حفظ تعادل اکولوژیک منطقه است.

کارشناسان محیط زیست تأکید دارند که این مستندسازی‌ها، زیربنای تصمیم‌گیری‌های مدیریتی برای حفاظت از تالاب‌ها، ارتفاعات و مناطق بکر طبیعی است. حفاظت از این میراث ارزشمند که متعلق به نسل‌های آینده است، تنها با همکاری جامعه محلی و تقویت زیرساخت‌های محیط‌بانی امکان‌پذیر خواهد بود. انتشار این تصاویر در کنار جنبه‌های خبری، با هدف افزایش آگاهی عمومی نسبت به ارزش‌های حیات‌وحش و فرهنگ‌سازی در حوزه «توسعه پایدار» و احترام به حقوق جانداران انجام شده است.



۵ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

دو گله بزرگ شتر از بستر تالاب هامون صابوری سیستان خارج شدند

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی امیری اظهار کرد: گشت و کنترل یگان حفاظت محیط زیست شهرستان زابل در پناهگاه حیات‌وحش هامون صابوری و منطقه کاروانسرا به‌صورت مستمر انجام می‌شود و نیرو‌های یگان حتی در روز‌های تعطیل نیز پایش عرصه‌های تحت مدیریت را ادامه می‌دهند.

وی افزود: در جریان گشت و کنترل روز جمعه ۳۰ مرداد، ۲ گله شتر با جمعیت حدود ۱۲۰ و ۱۵۰ نفر در محدوده پناهگاه مشاهده شد که از عرصه تحت حفاظت خارج شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان زابل ادامه داد: همچنین ادوات مورد استفاده ساربان‌ها با دستور قضایی غلامرضا دهشیبی، دادیار ویژه رسیدگی به امور حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب زابل، جمع‌آوری و ضبط شد.

وی هدف از این اقدام را کاهش فشار ناشی از چرای دام، حفاظت از پوشش گیاهی و صیانت از زیستگاه‌های حساس منطقه عنوان کرد و گفت: ورود و استقرار دام در مناطق تحت حفاظت می‌تواند به پوشش گیاهی و زیستگاه‌های طبیعی آسیب وارد کند.

امیری تاکید کرد: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان زابل بدون تعطیلی و به‌صورت مستمر در حال گشت، پایش و کنترل عرصه‌های تحت مدیریت است و این روند برای جلوگیری از ورود دام و سایر عوامل تهدیدکننده به مناطق حساس ادامه دارد.

وی از شهروندان و جوامع محلی خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا تهدید زیست‌محیطی، موضوع را از طریق سامانه شبانه‌روزی ۱۵۴۰ به محیط زیست اطلاع دهند.

به گزارش ایرنا، پناهگاه حیات‌وحش هامون صابوری از عرصه‌های طبیعی تحت مدیریت محیط زیست در منطقه سیستان است.

منطقه سیستان در شمال سیستان و بلوچستان شامل پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز است.

منبع: ایرنا

در ادامه حتما بخوانید رئیس سازمان محیط‌ زیست: آلودگی نفتی سواحل جنوبی قشم از پیامد‌های آشکار تجاوزات نظامی است


۱۰ ساعت قبل / سایت انصاف نیوز

یک کارشناس: روش پاک‌سازی آلودگی‌های نفتی خلیج‌فارس باید تغییر کند | خسارت مرگ مرجان‌ها از هر جنگی بیشتر است [+فیلم] | انصاف نیوز

یک کارشناس محیط‌زیست مرجانی با تاکید بر اهمیت حفاظت از مرجان‌ها برای حفظ زیست‌بوم خلیج‌فارس، خواستار تغییر روش پاک‌سازی آلودگی‌های نفتی در پهنه آبی جنوب کشور شد.

حسین آقاخانی، مبتکر کشت مرجان در اطراف جزیره هنگام به انصاف نیوز گفت: خلیج‌فارس یکی از مهم‌ترین زیست‌گاه‌های جهانی مرجان است و از ۸۰۰گونه مرجان سختی که در جهان شناسایی شده، ۶۰گونه در خلیج‌فارس وجود دارد.

او ادامه داد: مهم‌ترین کارکرد مرجان‌ها زنده‌ نگه‌داشتن زیست‌بوم‌های دریایی، ممانعت از بروز طوفان و تخریب جزایر، ایجاد پناه‌گاه طبیعی برای تغذیه و زادوولد آب‌زیان و ایجاد مناطق شیلاتی برای ساحل‌نشینان است و بنابراین آسیب‌دیدن و از بین رفتن مرجان‌ها می‌تواند از هر جنگی مخرب‌تر و خسارت‌بارتر باشد.

این مدرس غواصی صنعتی گفت: آلودگی‌های نفتی گاهی خسارت غیرقابل جبرانی به زیسب‌بوم خلیج‌فارس وارد می‌کند و در برخی از مواقع با مدیریت صحیح، می‌توان از دامنه تخریب آن کاست.

آقاخانی روش مالچ‌پاشی روی لکه‌های نفتی را اشتباه خواند و افزود: در روش پاشِش، لکه نفتی از بین نمی‌رود و فقط به قطرات ریزتر تبدیل می‌شود.

سطح آب هم شفاف می‌شود اما مولکول‌های نفتی رسوب می‌کند و بر روی مرجان‌ها می‌نشیند.

این کارشناس گفت: در واقع در روش پاشش لکه نفتی فقط غیرقابل رویت می‌شود اما تخریب شدیدی برای محیط‌زیست دریایی دارد.

او روش پاشش مواد شیمیایی برای از بین‌بردن لکه‌های نفتی را مناسب آلودگی‌های وسط دریا دانست و ادامه داد: میزان استفاده از مواد شیمیایی یا به اصطلاح فنی دوز مناسب برای هر آلودگی متفاوت است و این کار پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

آقاخانی در پاسخ به این سوال خبرنگار انصاف نیوز که روش مناسب پاک‌سازی سواحل خلیج‌فارس چیست، گفت: باید از بوم و اسکیمر استفاده شود که لکه نفتی را جمع و در مخازن مخصوص ذخیره می‌کند.

اسکیمر در کشور وجود دارد و طبق بررسی‌های من هم در شمال کشور و هم در جنوب، شرکت نفت و سکوهای نفتی اسکیمر دارند اما به نظر می‌رسد همکاری بین دستگاهی ضعیف است و بنابراین اقدام موثری انجام نشده.

این کارشناس دغدغه جامعه محلی را برای پاک‌سازی آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از وضعیت جنگی در خلیج‌فارس ستایش کرد و گفت: دانش فنی و امکانات پاک‌سازی سواحل خلیج‌فارس در سازمان محیط زیست و انگیزه کمک در مردمان ساکن این منطقه وجود دارد اما ضعف همکاری‌های بین دستگاهی، سرعت غلبه بر لکه‌های نفتی را کم کرده است.

آقای آقاخانی در پایان گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات برای زنده‌ نگه‌داشتن زیسب بوم خلیج فارس کشت مرجان است و برخی همسایگان جنوبی هم در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. ما نیز نباید از کشت مرجان و ایجاد زیستگاه برای آبزیان غفلت کنیم.

فیلم‌ این گفت‌وگو را در کانال انصاف نیوز در یوتیوب [لینک] و آپارات [لینک] ببینید.

انتهای پیام


۵۸ دقیقه قبل / سایت آوش

وضعیت هوای این استان قهوه‌ای و خطرناک است!

امیر انصاری جمعه شب در گفت و گو با ایرنا گفت: وضعیت هوا در حال حاضر برای تمام گروه‌های سنی در شرایط ناسالم قرار دارد.

وی بیان کرد: انتظار است مردم در این شرایط تا حد امکان از تردد در فضاهای باز خودداری کنند و به توصیه‌های پزشکی در شرایط آلودگی هوا توجه ویژه کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: درخواست تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای اراک داده شده و قرار بود ساعت ۲۰ برگزار شود اما بنا به پیشنهاد اداره‌کل هواشناسی استان ساعت ۲۱ برگزار می‌شود.

انصاری اظهار کرد: تصمیمات کارگروه اضطرار آلودگی هوا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است.




 پایان قرارداد جنجالی 45 ساله اجاره بندرترکمن
۱۰ ساعت قبل / سایت هم میهن

پایان قرارداد جنجالی 45 ساله اجاره بندرترکمن

باورود دستگاه قضایی وبازگشت15هکتار اراضی ساحلی،زمینه ایجاد سالانه 100میلیارد تومان درآمد دربندرترکمن فراهم شد.

 تاکید پزشکیان بر برابری جنسیتی در پرتو عدالت
۱ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

تاکید پزشکیان بر برابری جنسیتی در پرتو عدالت

آرمان امروز: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در سخنانی با تأکید بر جایگاه انسان و اهمیت علم، آگاهی و تلاش، بر این نکته تأکید کرد که جنسیت نباید معیاری برای سنجش توانمندی‌های انسانی باشد. او با استناد به مفاهیم قرآنی، تلاش و همت انسان را فارغ از زن یا مرد بودن، عامل اصلی رشد، شکوفایی استعدادها و [ ]

 رئیس جمهور: حتی یک بند در تفاهمنامه پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد - سلام نو
۱۱ ساعت قبل / سایت سلام نو

رئیس جمهور: حتی یک بند در تفاهمنامه پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد - سلام نو

مسعود پزشکیان رئیس جمهور توافق اخیر را عزتمندانه و ارزشمند دانست و گفت: حتی یک بند در این توافق پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد؛ همه تعهدات مربوط به طرف مقابل است.

 ماه‌ها تلاش برای یک روز سرنوشت‌ساز |گزارشی از حال‌وهوای حوزه امتحانی دانشگاه فردوسی مشهد در آخرین روز کنکور + فیلم
۱۱ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

ماه‌ها تلاش برای یک روز سرنوشت‌ساز |گزارشی از حال‌وهوای حوزه امتحانی دانشگاه فردوسی مشهد در آخرین روز کنکور + فیلم

«شهرارانیوز، سرویس جامعه»؛ آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ امروز (جمعه ۳۰ مردادماه) با برگزاری آزمون گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی به پایان رسید.

 پایان تدریجی گرمای تابستان؟/ پیش‌بینی جدید هواشناسی از کاهش دما در کشور/ تهران از این روز خنک‌تر می‌شود
۱۱ ساعت قبل / سایت خبرآنلاین

پایان تدریجی گرمای تابستان؟/ پیش‌بینی جدید هواشناسی از کاهش دما در کشور/ تهران از این روز خنک‌تر می‌شود

در حالی که گرمای تابستان همچنان در بسیاری از مناطق کشور ادامه دارد، پیش‌بینی‌های هواشناسی از کاهش نسبی دما در روزهای پایانی مردادماه خبر می‌دهد؛ تغییری که به گفته کارشناسان، قرار نیست به‌صورت ناگهانی رخ دهد و به‌تدریج و با عبور سامانه‌های جوی مختلف اتفاق خواهد افتاد.

 آزمون گروه‌های ریاضی و انسانی در سلامت کامل برگزار شد
۱۰ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

آزمون گروه‌های ریاضی و انسانی در سلامت کامل برگزار شد

آزمون سراسری پذیرش دانشجو - معلم سال ۱۴۰۵ در گروه‌ آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح روز جمعه ۳۰ مرداد ماه با رقابت بیش از ۴۶۰ هزار متقاضی در سلامت و آرامش کامل برگزار شد.