قیمت طلا امروز




 روزنامه پیام ما / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

موراکامی با «قصه کاحو»

به گزارش پیام ما، «قصه‌ی کاحو» (The Tale of Kaho) تازه‌ترین رمان هاروکی موراکامی است که نخستین بار در ماه ژوئیه ۲۰۲۶ در ژاپن منتشر شد
 موراکامی با «قصه کاحو»

به گزارش پیام ما، «قصه‌ی کاحو» (The Tale of Kaho) تازه‌ترین رمان هاروکی موراکامی است که نخستین بار در ماه ژوئیه ۲۰۲۶ در ژاپن منتشر شد و اکنون با ترجمه علی مجتهدزاده از سوی انتشارات وزن دنیا در اختیار مخاطبان فارسی‌زبان قرار گرفته است.

این داستان ۲۴۸ صفحه‌ای روایت زندگی کاحو، نویسنده و تصویرگر ۲۶ ساله کتاب‌های کودک، است؛ شخصیتی که زندگی آرام و یکنواختش با رخدادهایی رازآلود و غیرمنتظره دگرگون می‌شود. از یک قرار ملاقات عجیب و صدای مهیب موتورسیکلتی در دل شب گرفته تا خانه‌ای تازه، زوجی مورچه‌خوار از جنگل‌های آمازون، یک جگوار، ملکه مورچه‌ها و فرشته نگهبانی که سوار موتور پاچو می‌شود و خودش را جک کرواکی جهان فرشته‌های نگهبان می‌نامد؛ عناصری که مرز میان واقعیت و خیال را در جهان داستان از میان برمی‌دارند.

در جهان «قصه‌ی کاحو»، فاصله میان خواب و بیداری سست می‌شود، استعاره‌ها جان می‌گیرند و موجودات ناممکن از آدم‌ها واقعی‌تر به نظر می‌رسند. کاحو در این مسیر ناچار است راهی به سوی مادرش پیدا کند؛ مادری که همیشه فاصله‌ای خاموش میان آن‌ها وجود داشته است. رمان، در کنار فضای خیال‌انگیز و سوررئال، روایتی درباره خانواده، تنهایی، میراث عاطفی مادران و امکان نجات دیگری به‌مثابه راهی برای نجات خود است.

«قصه‌ی کاحو» بر پایه مجموعه‌ای چهار قسمتی شکل گرفته که موراکامی آن را بین ژوئن ۲۰۲۴ تا مارس ۲۰۲۶ در مجله ادبی شینچو منتشر کرده بود.

انتشارات شینچوشا، ناشر ژاپنی آثار موراکامی، این کتاب را نخستین رمان بلند او معرفی کرده که فقط یک شخصیت زن در مرکز روایت آن قرار دارد. موراکامی پیش‌تر نیز در داستان‌های کوتاهش زنان را به‌عنوان شخصیت اصلی برگزیده بود و در رمان سه‌جلدی «۱Q84» نیز یکی از دو شخصیت اصلی، یک زن بود.

موراکامی که اکنون ۷۷ سال دارد، سال‌ها به دلیل شیوه ترسیم شخصیت‌های زن در آثارش با انتقادهایی روبه‌رو بوده است. منتقدان بارها شخصیت‌های زن در آثار او را یک‌بعدی یا بیش از حد جنسی‌شده توصیف کرده‌اند. با این حال، او در گفت‌وگوهایی درباره «قصه‌ی کاحو» گفته است که نوشتن از زاویه دید یک زن جوان، هرچند تجربه‌ای ناآشنا بود، اما به شکلی شگفت‌انگیز برایش طبیعی پیش رفت.

هاروکی موراکامی یکی از شناخته‌شده‌ترین نویسندگان معاصر ژاپن است که در طول بیش از چهار دهه فعالیت ادبی، ۱۵ رمان نوشته و آثارش به حدود ۵۰ زبان ترجمه شده‌اند. «جنگل نروژی»، «کافکا در کرانه»، «وقایع‌نگاری پرنده کوکی» و «۱Q84» از شناخته‌شده‌ترین آثار او هستند. او تاکنون جوایز معتبری از جمله جایزه فرانتس کافکا و جایزه ادبی هانس کریستین اندرسن را دریافت کرده و همواره یکی از گزینه‌های جدی دریافت جایزه نوبل ادبیات به شمار می‌رود.

این کتاب در ۲۴۸ صفحه و با قیمت ۶۲۰ هزار تومان از سوی نشر وزن دنیا روانه بازار شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

 





 میگنا - بررسی فعالیت مغز در تجربه‌های دینی
۲۴ ساعت قبل / سایت میگنا

میگنا - بررسی فعالیت مغز در تجربه‌های دینی

عضو گروه روان‌شناسی مرکز مطالعات اکولوژیکالادراک و کنش(cespa) دانشگاه کنتیکت، گفت: مناسک دینی پدیده‌هایی چندلایه هستند و مطالعه دقیق آن‌ها نیازمند همکاری میان رشته‌های مختلف است. علوم شناختی دین می‌تواند با ایجاد ارتباط میان علوم اعصاب، روان‌شناسی، علوم اجتماعی، انسان‌شناسی، مطالعات دین و مطالعات زیارت، زمینه‌ای جدید برای شناخت علمی مناسک اسلامی و شیعی فراهم کند. در این رویکرد، دین نه صرفاً مجموعه‌ای از باورها و مناسک، بلکه پدیده‌ای پیچیده در پیوند میان ذهن، مغز، بدن، جامعه، فرهنگ و معنا در نظر گرفته می‌شود.

 ناکامی گروهک مسلح در ورود به مرزهای جنوب شرق کشور - تسنیم
۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ناکامی گروهک مسلح در ورود به مرزهای جنوب شرق کشور - تسنیم

سخنگوی پلیس از ناکامی گروهک مسلح در ورود به مرزهای جنوب شرق کشور خبر داد.

 نماینده مجلس: دارو، خودرو نیست که بگویند مردم فعلا نخرند
۷ ساعت قبل / سایت هم میهن

نماینده مجلس: دارو، خودرو نیست که بگویند مردم فعلا نخرند

نایب‌ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه توجیه علت کمبود دارو، درد مردم را درمان نمی‌کند، گفت: مجلس و به ویژه کمیسیون بهداشت موضوع تحقیق و تفحص از سازمان غذا و دارو را با جدیت دنبال می‌کنند و منتظر پاسخ مسئولان سازمان غذا و دارو هستیم اما در کنار بررسی و تحقیق و شنیدن توضیحات مسئولان، باید یک اقدام عملی و فوری برای رفع کمبود داروهای خاص و کنترل قیمت دارو انجام شود؛ چرا که توجیه کردن، مشکل مردم را حل نمی‌کند.

 دمای ۵۰ درجه و شرجی ۱۰۰ درصدی در بوشهر
۱۲ ساعت قبل / سایت تابناک

دمای ۵۰ درجه و شرجی ۱۰۰ درصدی در بوشهر

هم‌زمان با ثبت دمای ۵۰ درجه سانتی‌گراد در برخی شهرستان‌های استان بوشهر، رطوبت هوا در شهرهای ساحلی به ۱۰۰ درصد رسید.

 میگنا - ۵ علامت مهم سکته مغزی
۲۴ ساعت قبل / سایت میگنا

میگنا - ۵ علامت مهم سکته مغزی

در کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ضمن تشریح علایم و عوامل سکته مغزی، در عین حال بر ضرورت تکمیل زنجیره درمان این بیماری، از مرحله انتقال سریع بیمار تا درمان‌های پیشرفته و توانبخشی، بر توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان این بیماری و افزایش دسترسی بیماران به خدمات تخصصی تأکید شد.

 شناسایی مولکول مسؤول یکی از بدترین انواع «سرطان پستان»
۵ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

شناسایی مولکول مسؤول یکی از بدترین انواع «سرطان پستان»

سرطان پستان سه‌گانه‌منفی از دشوارترین انواع این بیماری برای درمان است و به‌دلیل توان بالای گسترش به اندام‌های دیگر، نیازمند روش‌های دقیق‌تر برای شناسایی بیماران پرخطر و انتخاب درمان مناسب است.