قیمت طلا امروز




 سایت سیتنا / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

تدوین سند ملی تاب‌آوری دیجیتال؛ ضرورتی برای عبور از عدم‌قطعیت‌ها

رئیس انجمن فناوری دیجیتال و هوشمندسازی ایران با اشاره به افزایش عدم‌قطعیت‌های اقتصادی و آثار شرایط پس از جنگ بر کسب‌وکارهای دیجیتال، بر ضرورت گذار از مدیریت بحر
 تدوین سند ملی تاب‌آوری دیجیتال؛ ضرورتی برای عبور از عدم‌قطعیت‌ها
سیف‌الله نیک‌نامی، رئیس انجمن فناوری دیجیتال و هوشمندسازی ایران، در گفت و گو با خبرنگار سیتنا، پیرامون افزایش عدم‌قطعیت‌های اقتصادی و تأثیر آن بر کسب‌وکارهای دیجیتال اظهار داشت: تجربه نشان داده است هر زمان دولت از ظرفیت شبکه کارفرمایان، تشکل‌های تخصصی و فعالان اقتصادی در فرآیند تصمیم‌سازی استفاده کرده، کیفیت سیاست‌گذاری افزایش یافته و مسیر اجرای تصمیمات نیز هموارتر شده است.

رئیس انجمن فناوری دیجیتال و هوشمندسازی ایران ادامه داد: امروز اقتصاد دیجیتال کشور در شرایطی قرار دارد که مهم‌ترین چالش آن، افزایش سطح عدم قطعیت است. شرایط پس از جنگ اخیر و قرار گرفتن کشور در وضعیت «نه صلح و نه جنگ»، باعث شده بسیاری از کسب‌وکارها با دغدغه‌هایی مانند کاهش امکان برنامه‌ریزی، افزایش ریسک سرمایه‌گذاری، مدیریت نقدینگی، حفظ نیروی انسانی متخصص و استمرار خدمات مواجه شوند.

وی افزود: اقتصاد دیجیتال به دلیل ماهیت خود، بیش از بسیاری از حوزه‌های دیگر به ثبات، پیش‌بینی‌پذیری و اعتماد نیاز دارد. کوچک‌ترین اختلال در زیرساخت‌ها، تصمیمات ناگهانی یا افزایش نااطمینانی می‌تواند زنجیره‌ای از آثار اقتصادی بر شرکت‌ها، کارکنان، مشتریان و سرمایه‌گذاران ایجاد کند. بنابراین، امروز مسئله اصلی فقط جبران خسارت‌های کوتاه‌مدت نیست؛ بلکه باید برای افزایش تاب‌آوری این اکوسیستم برنامه‌ریزی کنیم. ضرورت عبور از مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک

رئیس انجمن فناوری دیجیتال و هوشمندسازی ایران ادامه داد: در شرایط فعلی، کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال باید از رویکرد واکنشی فاصله گرفته و به سمت مدیریت ریسک و افزایش تاب‌آوری حرکت کنند. طراحی سناریوهای بحران، حفظ تداوم خدمات، پشتیبان‌گیری از زیرساخت‌ها، مدیریت منابع مالی، تنوع‌بخشی به بازارها و حفظ سرمایه انسانی متخصص، اقداماتی است که شرکت‌ها باید در دستور کار قرار دهند؛ اما در کنار مسئولیت کسب‌وکارها، دولت نیز نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای دارد. حمایت از اقتصاد دیجیتال در این شرایط نباید صرفاً به ارائه تسهیلات محدود شود؛ بلکه مهم‌تر از آن، ایجاد یک محیط باثبات، قابل پیش‌بینی و مبتنی بر گفت‌وگو با بخش خصوصی است. حکمرانی مشارکتی، پیش‌شرط تاب‌آوری دیجیتال است

نیک‌نامی با تأکید بر نقش دولت در کنار بخش خصوصی اظهار داشت: پیچیدگی مسائل امروز اقتصاد دیجیتال به گونه‌ای است که هیچ نهادی به تنهایی قادر به حل آنها نیست. دولت باید از ظرفیت تشکل‌های تخصصی، انجمن‌های حرفه‌ای، شبکه کارفرمایان و فعالان واقعی اکوسیستم استفاده کند؛ زیرا این مجموعه‌ها شناخت مستقیم و عملیاتی از مسائل، ریسک‌ها و راهکارهای اجرایی دارند.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای موفق، دولت‌ها در حوزه‌هایی مانند فناوری، هوش مصنوعی، امنیت سایبری و اقتصاد دیجیتال، از تشکل‌های تخصصی به عنوان شریک سیاست‌گذاری استفاده می‌کنند. این رویکرد، بخشی از الگوی حکمرانی مشارکتی است؛ الگویی که در آن تصمیمات با حضور ذی‌نفعان اصلی شکل می‌گیرد و در نتیجه، هم اثربخشی بیشتری دارد و هم هزینه‌های اجرای آن کاهش پیدا می‌کند. پیشنهاد تدوین سند ملی تاب‌آوری دیجیتال

رئیس انجمن فناوری دیجیتال و هوشمندسازی ایران با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی بلندمدت گفت: یکی از اقدامات راهبردی که می‌تواند به افزایش آمادگی کشور کمک کند، تدوین «سند ملی تاب‌آوری دیجیتال» با مشارکت دولت، بخش خصوصی و تشکل‌های تخصصی است؛ این سند باید یک چارچوب عملیاتی برای مدیریت ریسک در اقتصاد دیجیتال باشد و موضوعاتی مانند تداوم فعالیت کسب‌وکارها در شرایط بحران، حفظ خدمات حیاتی دیجیتال، امنیت سایبری، حمایت از سرمایه انسانی، سازوکارهای هماهنگی میان دستگاه‌ها و نحوه حمایت از کسب‌وکارهای آسیب‌پذیر را مشخص کند.

وی تصریح کرد: هدف از این سند، ایجاد یک نگاه پیشگیرانه و آینده‌نگر است؛ به این معنا که کشور منتظر وقوع بحران نماند، بلکه از قبل برای سناریوهای مختلف آماده باشد.

نیک‌نامی افزود: انجمن فناوری دیجیتال و هوشمندسازی ایران آمادگی دارد با استفاده از ظرفیت متخصصان، شرکت‌های فعال حوزه فناوری، تشکل‌های اقتصادی و دانشگاه‌ها، پیش‌نویس اولیه این سند را تهیه و برای بررسی و مشارکت در اختیار دولت قرار دهد تا این موضوع از سطح پیشنهاد عبور کرده و به یک برنامه اجرایی تبدیل شود. دولت، بخش خصوصی و تشکل‌ها؛ سه ضلع عبور از شرایط عدم قطعیت

وی ادامه داد: برای کاهش آسیب‌های احتمالی به اکوسیستم اقتصاد دیجیتال، پیشنهاد می‌شود یک سازوکار دائمی گفت‌وگوی دولت و فعالان این حوزه ایجاد شود تا مسائل پیش از تبدیل شدن به بحران، شناسایی و برای آنها راهکار مشترک طراحی شود.

به گفته وی، حضور تشکل‌های تخصصی در فرآیند تصمیم‌سازی، یک مطالبه صنفی نیست؛ بلکه یک ضرورت حکمرانی است. زمانی که تصمیمات اقتصادی و فناورانه با مشارکت کسانی اتخاذ شود که در میدان عمل حضور دارند، احتمال موفقیت آنها افزایش پیدا می‌کند.

نیک‌نامی در پایان با اشاره به پیام روز ملی کارفرما اظهار داشت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند اعتماد متقابل میان دولت و بخش خصوصی هستیم. کارفرمایان و تشکل‌های تخصصی، صرفاً دریافت‌کنندگان سیاست‌ها نیستند؛ آنها بخشی از راه‌حل مسائل کشور هستند.

رئیس انجمن فناوری دیجیتال و هوشمندسازی ایران در پایان تصریح کرد: ما معتقدیم آینده اقتصاد دیجیتال ایران بر سه پایه استوار است: حکمرانی مشارکتی، افزایش تاب‌آوری دیجیتال و اعتماد به ظرفیت تشکل‌های تخصصی. حکمرانی مشارکتی، پیش‌شرط تاب‌آوری دیجیتال است و مسیر عبور موفق از شرایط عدم قطعیت، از همکاری واقعی دولت و بخش خصوصی می‌گذرد.

انتهای پیام

گفت و گو از سارا استوار



 انقلاب الگوریتمی در اینستاگرام؟

انقلاب الگوریتمی در اینستاگرام؟

دنیای اقتصاد: ائتلافی از ایالت‌ها که از شرکت متا پلتفرمز شکایت کرده‌اند، پرونده جدیدی را علیه ادعاهایی مبنی بر اینکه فیس‌بوک و اینستاگرام به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به سلامت روان کاربران جوان آسیب می‌رسانند، گشوده است. این ائتلاف روز سه‌شنبه در دادگاه فدرال کالیفرنیا، در محاکمه‌ای که می‌تواند برخی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های کره‌زمین را تغییر شکل دهد، اقامه دعوی خواهد کرد. به گزارش رویترز، وکلای ایالت‌های کلرادو، کالیفرنیا، نیوجرسی و کنتاکی که رهبری یک گروه دوحزبی متشکل از ۲۹ ایالت را بر عهده دارند، اظهارات اولیه خود را در برابر هیات منصفه هشت‌نفره در اوکلند ارائه خواهند داد که به‌صراحت به‌عنوان مشاور قاضی ناحیه ایالات متحده، ایوان گونزالس راجرز که در نهایت در مورد این پرونده تصمیم خواهد گرفت، خدمت می‌کنند.

 پارک‌های فناوری؛ پل صنعت و دانشگاه

پارک‌های فناوری؛ پل صنعت و دانشگاه

دانشگاه‌های ایران طی دهه‌های گذشته نقش مهمی در توسعه آموزش عالی، تربیت نیروی انسانی متخصص و گسترش تولیدات علمی کشور ایفا کرده‌اند. با این حال، امروز در کنار ماموریت‌های سنتی آموزش و پژوهش، انتظارات تازه‌ای از دانشگاه‌ها شکل گرفته است؛ انتظاراتی که دانشگاه را نه‌تنها به‌عنوان مرکز تولید علم، بلکه به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی حل مسائل کشور، توسعه فناوری، تربیت نیروی انسانی ماهر و خلق ارزش اقتصادی و اجتماعی تعریف می‌کند. در چنین شرایطی، یکی از چالش‌های مهم نظام دانشگاهی، چگونگی تکمیل زنجیره‌ای است که از تولید دانش آغاز و باید به حل مساله، توسعه فناوری، تجاری‌سازی و در نهایت ایجاد ارزش برای جامعه منتهی شود.

 تلگرام حساب‌های کاربری را به وب‌سایت تبدیل می‌کند

تلگرام حساب‌های کاربری را به وب‌سایت تبدیل می‌کند

تلگرام برای دامنهٔ اختصاصی کاربرانش درخواست داده است.

 زنگ خطر برای کارکنان اوبر؛ هوش مصنوعی جای بخشی از نیروی انسانی را می‌گیرد

زنگ خطر برای کارکنان اوبر؛ هوش مصنوعی جای بخشی از نیروی انسانی را می‌گیرد

مدیر ارشد عملیاتی اوبر با اشاره به توانایی هوش مصنوعی در انجام بخشی از وظایف کارکنان گفت این شرکت ممکن است پنج سال دیگر برخی فعالیت‌های فعلی خود را با نیروی انس

 دیجی‌کالا «پرو مجازی» و «آرایش مجازی» را راه‌اندازی کرد - پیوست

دیجی‌کالا «پرو مجازی» و «آرایش مجازی» را راه‌اندازی کرد - پیوست

دیجی‌کالا قابلیت‌های «پرو مجازی» و «آرایش مجازی» را، از طریق هوش مصنوعی و واقعیت افزوده (AR) راه‌اندازی کرد. این دو قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد پیش از خرید پوشاک و لوازم آرایش، ظاهر محصول را روی تصویر خود مشاهده کنند.   به گزاش پیوست، در قابلیت «پرو مجازی»، دیجی‌کالا از هوش مصنوعی و فناوری‌های پردازش و

 استارت‌آپ Relay تعطیل شد

استارت‌آپ Relay تعطیل شد

دنیای اقتصاد: Relay، یک ابزار اتوماسیون گردش کار مبتنی بر هوش مصنوعی که در سال ۲۰۲۱ با هدف تبدیل شدن به Zapier جدید راه‌اندازی شد، در حال تعطیلی است و برخی از کارکنان آن، از جمله مدیر اجرایی ارشد آن، به تیم کروم گوگل می‌پیوندند. جیکوب بنک، بنیان‌گذار و مدیرعامل Relay، روز دوشنبه اطلاعیه‌ای از شرکت به اشتراک گذاشت که نشان می‌دهد این برنامه در ۱۴سپتامبر دسترسی مشتریان پولی را قطع خواهد کرد. مشتریان رایگان از ۱۵ اوت دسترسی خود را از دست داده بودند. تعطیلی این برنامه در ابتدا در ماه ژوئیه اعلام شد. بنک که پیش از این کمی بیش از شش سال را در گوگل گذرانده بود، فاش کرد که اکنون به‌عنوان معاون محصول گوگل کروم به این غول فناوری بازمی‌گردد، جایی که طبق گفته لینکدین او، رهبری تیم‌های محصول و روابط توسعه‌دهندگان کروم را بر عهده خواهد داشت.

 پاسخ عملی ایرانسل به ادعای «حجم‌خوری»؛ تست مصرف اینترنت مقابل خبرنگاران

پاسخ عملی ایرانسل به ادعای «حجم‌خوری»؛ تست مصرف اینترنت مقابل خبرنگاران

در پی طرح گلایه برخی کاربران از «حجم‌خوری» بسته‌های اینترنت و همزمان با آخرین روز ضرب‌الاجل هفت‌روزه وزیر ارتباطات به اپراتورها برای شفاف‌سازی در این زمینه، ایر

 نسل Z با هوش مصنوعی مانند یک دوست رفتار می‌کند

نسل Z با هوش مصنوعی مانند یک دوست رفتار می‌کند

بر اساس یک مطالعه جهانی تازه، بیش از یک چهارم کاربران نسل Z (زد) با هوش مصنوعی (AI) طوری تعامل می‌کنند که انگار با یک دوست در حال ارتباط هستند و از این فناوری برای حمایت عاطفی و امور شخصی استفاده می‌کنند.