قیمت طلا امروز




 سایت اندیشه معاصر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

اخبار فوری آلودگی هوای تهران | ازن، آلاینده شاخص هوای تهران شد؛ هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس / مدیرکل محیط زیست استان: افزایش تابش خورشید، گرمای شدید و انتشار اکسیدهای نیتروژن از منابع متحرک و ثابت، مهمترین عوامل تشکیل و تجمع ازن در سطح شهر هستند

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران علت صلی آلودگی هوای تهران در روزهای اخیر را تشریح کرد.
 اخبار فوری آلودگی هوای تهران | ازن، آلاینده شاخص هوای تهران شد؛ هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس / مدیرکل محیط زیست استان: افزایش تابش خورشید، گرمای شدید و انتشار اکسیدهای نیتروژن از منابع متحرک و ثابت، مهمترین عوامل تشکیل و تجمع ازن در سطح شهر هستند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر؛ فاطمه کریمی درباره علت اصلی آلودگی هوای تهران در روزهای اخیر، اظهار کرد: بررسی وضعیت آلودگی هوای تهران در روزهای اخیر نشان می‌دهد که اگرچه افزایش غلظت آلاینده ازن در برخی روزها موجب بالا رفتن شاخص کیفیت هوا شده است، اما بخش قابل توجهی از روزهای آلوده ناشی از افزایش غلظت ذرات معلق، به‌ویژه ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون (PM2.۵)، بوده است.

وی افزود: یکی از عوامل مؤثر در افزایش گرد و غبار، خشکی زمین و افزایش دماست. در سال‌های گذشته، برخی مناطق اطراف تهران و استان‌های همجوار، از جمله محدوده‌هایی در قزوین، ساوه و قم، دارای کانون‌های آبی، آبراهه‌ها یا پهنه‌های موقت آبی بوده‌اند که با تشدید خشکسالی، بخش‌هایی از این مناطق خشک شده و قابلیت تبدیل شدن به کانون گرد و غبار را پیدا کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: در شرایطی که خاک رطوبت کافی داشته باشد، ذرات خاک به یکدیگر چسبیده و در برابر جریان‌های باد مقاومت بیشتری دارند، اما با خشک شدن زمین، به‌ویژه در بستر آبراهه‌ها و پهنه‌های آبی خشک‌شده که معمولاً حاوی ذرات ریزدانه هستند، امکان جابه‌جایی این ذرات افزایش می‌یابد. در چنین شرایطی، وزش باد و جریان‌های عمودی و افقی هوا می‌تواند ذرات گرد و غبار را از این کانون‌ها به سمت مناطق شهری منتقل کند.

وی افزود: در این میان، اندازه ذرات نیز در میزان ماندگاری و جابه‌جایی آنها اهمیت دارد. ذرات درشت‌تر گرد و غبار پس از مدتی تحت تأثیر نیروی گرانش ته‌نشین می‌شوند، اما ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون به دلیل اندازه بسیار کوچک خود، مدت بیشتری در هوا باقی می‌مانند و می‌توانند مسافت بیشتری را طی کنند. به همین دلیل، افزایش غلظت PM2.۵ می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر شاخص کیفیت هوا داشته باشد.

کریمی گفت: از سوی دیگر، وزش بادهای نسبتاً شدید در هفته‌های اخیر نیز در جابه‌جایی گرد و غبار و ورود آن به پهنه‌های شهری مؤثر بوده است. زمانی که سرعت باد از یک حد مشخص فراتر می‌رود، امکان بلند شدن و انتقال ذرات خاک افزایش پیدا می‌کند و این موضوع می‌تواند به افزایش غلظت ذرات معلق در مناطق شهری منجر شود. همچنین بخوانید: پیش‌بینی آب‌ و هوای امروز پنجشنبه ۱۵ مرداد | تداوم گرمای بی‌ سابقه در ۶ استان؛ هواشناسی هشدار نارنجی صادر کرد / دمای ۵۳ درجه در اهواز و ۵۲ درجه در دهلران؛ استان‌های خوزستان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان بیشترین گرما را تجربه می‌کنند

وی تصریح کرد: در کنار ذرات معلق، ازن نیز یکی از آلاینده‌های مهم در فصل گرم سال است. غلظت ازن معمولاً در ساعات میانی روز افزایش پیدا می‌کند و این روند از حدود ساعت ۱۰ یا ۱۱ صبح آغاز شده و همزمان با افزایش دما، در ساعات اوج گرما به بیشترین میزان خود می‌رسد. این شرایط معمولاً تا حدود ساعت پنج یا شش بعدازظهر ادامه دارد و پس از آن، با کاهش تابش و دما، غلظت ازن نیز روند کاهشی پیدا می‌کند. همچنین بخوانید: پیش‌بینی آب‌وهوای اصفهان امروز شنبه ۱۷ مرداد | هوایی صاف تا کمی ابری با وزش باد؛ گرمای ۳۷ درجه‌ای برای مرکز استان / هشدار زرد هواشناسی برای وزش باد شدید و گردوخاک در شرق و شمال استان؛ دمای اصفهان تا پایان مرداد فراتر از نرمال باقی می‌ماند

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از حدود ساعت هفت شب، معمولاً غلظت ازن کاهش می‌یابد و این روند تا روز بعد ادامه دارد؛ به‌گونه‌ای که با افزایش تابش خورشید در ساعات ۱۰ و ۱۱ صبح، مجدداً شاهد افزایش غلظت این آلاینده هستیم. البته در صورتی که غلظت ازن در ساعات میانی روز به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند، می‌تواند بر شاخص کیفیت هوای ۲۴ ساعته نیز تأثیر بگذارد.

وی ادامه داد: با این حال، وضعیت ازن در سال جاری، دست‌کم تا این مقطع، نسبت به سال گذشته و برخی سال‌های قبل به‌گونه‌ای نبوده که به‌طور مستمر به آلاینده شاخص تبدیل شود. اگرچه در برخی روزها افزایش غلظت ازن و اثرگذاری آن بر شاخص کیفیت هوا مشاهده شده، اما در مجموع، تا امروز سهم ذرات معلق به‌ویژه PM2.۵ در میان آلاینده‌های شاخص بیشتر بوده است. همچنین بخوانید: پیش‌ بینی آب و هوای گیلان فردا یکشنبه ۱۸ مرداد | هوایی صاف تا قسمتی ابری با بیشینه ۳۵ درجه؛ وزش باد ملایم در روز / کاهش نسبی دما در شب؛ احتمال بارندگی و رعدوبرق از جمعه شب؛ هشدار دریایی برای تردد تا یکشنبه

کریمی گفت: با توجه به تداوم فصل گرم، احتمال مشاهده روزهای آلوده ناشی از گرد و غبار تا پایان این فصل همچنان وجود دارد. این شرایط می‌تواند با ادامه خشکی زمین و وقوع دوره‌های وزش باد قابل توجه ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: معمولاً افزایش ذرات معلق ناشی از گرد و خاک در دو مقطع از سال بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد؛ یکی در ابتدای بهار، همزمان با افزایش دوره‌های وزش باد، و دیگری در فصل تابستان که شرایط خشکی و گرمای هوا تشدید می‌شود. با افزایش بارش‌ها و آغاز ناپایداری‌های جوی در نیمه دوم سال، رطوبت خاک افزایش یافته و ذرات خاک انسجام بیشتری پیدا می‌کنند. در نتیجه، حتی در صورت وقوع وزش باد، احتمال بلند شدن و انتقال گسترده گرد و غبار کاهش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: بر این اساس، تا زمان آغاز بارش‌های مؤثر و بازگشت رطوبت به سطح خاک، در صورت تداوم گرمای هوا و وقوع بادهای قابل توجه، احتمال افزایش غلظت ذرات معلق و تجربه روزهای آلوده در تهران همچنان وجود خواهد داشت.

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.



۳ ساعت قبل / سایت آوش

پیش‌بینی هواشناسی تهران امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵

بر پایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، طی پنج روز آینده آسمان استان تهران صاف تا قسمتی ابری در بعضی ساعت‌ها همراه با افزایش وزش باد و افزایش ابر پیش بینی می‌شود.

طی امروز در بعضی ساعت‌ها در مناطق جنوبی، غربی، ارتفاعات و تا حدی در مناطق مرکزی استان افزایش وزش باد، گاهی وزش باد شدید در بخش‌های جنوبی به ویژه در مرز جنوبی استان و گاهی وزش باد خیلی شدید همراه با گردوخاک مورد انتظار است. 

همچنین استان تهران، طی روزهای جمعه تا دوشنبه با عبور موج ناپایداری از فراز منطقه در برخی ساعت‌ها افزایش ابر و در پاره‌ای از مناطق به ویژه در نیمه شمالی و ارتفاعات بارش رگباری با احتمال رعدوبرق و در بعضی مناطق، رخ داد مه پیش بینی می شود.

 آسمان تهران فردا ۳۰ مرداد ماه صاف و وزش باد در بعدازظهر افزایش ابر و افزایش باد با حداکثر و حداقل دمای ۳۸ و ۲۴ درجه سانتیگراد و برای شنبه ۳۱ مرداد صاف تا قسمتی ابری در بعضی ساعت‌ها افزایش باد، گاهی وزش باد شدید و بارش پراکنده با احتمال رگبار و رعد و برق با حداکثر و حداقل دمای ۳۷ و ۲۵ درجه سانتیگراد پیش بینی می‌شود.

منبع: ایسنا


۷ ساعت قبل / سایت اینتیتر

وضعیت هوای فردا اردبیل جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ | پیش بینی آب و هوا اردبیل در ۲۴ ساعت آینده + هواشناسی اردبیل

به گزارش اینتیتر به نقل از شرق، مدیرکل هواشناسی اردبیل با اشاره به ۳۱ درجه اختلاف دمای مرکز استان با گرم‌ترین نقطه ایران (اهواز)، از اردبیل به عنوان خنک‌ترین مرکز استان در کشور نام برد.

مجید کوهی روز دوشنبه اظهار کرد: بر اساس داده‌های ایستگاه‌های سینوپتیک در حالی که اهواز دیروز با ثبت دمای بیشینه ۵۰ درجه سانتی‌گراد عنوان گرم‌ترین مرکز استان را به خود اختصاص داد، اردبیل با ثبت دمای ۱۹ درجه سانتی‌گراد در جایگاه خنک‌ترین مرکز استان ایستاد.

وی افزود: گزارش‌های جوی حاکی از آن است که دمای ۱۹ درجه اردبیل نه‌ تنها خنک‌ترین روز هفته برای این مرکز استان محسوب می‌شود، بلکه رکورد خنک‌ترین روز مرداد سال جاری را نیز به نام خود ثبت کرد و این وضعیت، فرصتی ویژه برای شهروندان و مسافران ایجاد کرد تا در میانه مرداد از خنکای مطبوع هوای آن بهره‌مند شوند.

مدیرکل هواشناسی استان اردبیل بیان کرد: این شرایط بار دیگر اهمیت موقعیت جغرافیایی، سامانه‌های جوی و تاثیر توپوگرافی در تنوع اقلیمی ایران را نشان داد؛ در حالی که جنوب کشور به دلیل استقرار سامانه‌های کم‌فشار ترمال و نفوذ توده‌های هوای گرم با شرایط دمایی بحرانی دست‌ و پنجه نرم می‌کند، استان اردبیل به دلیل ارتفاع زیاد و نفوذ جریان‌های شمالی، جوی متفاوت را تجربه کرده است.

وی در مورد پیش‌بینی هواشناسی برای هفته جاری گفت: در تداوم این شرایط جوی امروز در برخی نقاط شرقی استان اردبیل احتمال تشکیل مه و وقوع بارش خفیف و پراکنده همچنان وجود خواهد داشت و از فردا روند افزایش دما آغاز می‌شود، به طوری که هوایی به نسبت گرم در بیشتر مناطق استان حاکم خواهد شد.

کوهی ادامه داد: وزش باد در ساعت‌های پیش از ظهر با سرعت ملایم تا متوسط از امروز تا پایان هفته مورد انتظار است که بعد از ظهرها بر سرعت آن افزوده خواهد شد؛ آسمان در این مدت بیشتر صاف تا کمی‌ ابری خواهد بود و پدیده قابل توجه جوی پیش‌بینی نمی‌شود.

وی عنوان کرد: روز پنجشنبه با تقویت جریان‌های شمالی، روند افزایشی دما تغییر می‌کند و دوباره هوایی به نسبت خنک به‌ ویژه ناحیه مرکزی و جنوبی استان را در بر خواهد گرفت؛ وزش باد نیز در ساعت‌های بعد از ظهر گاهی به آستانه شدید خواهد رسید که در برخی مناطق می‌تواند محسوس‌تر باشد.


۸ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

دمای هوا خنک تر می شود

به گزارش تجارت نیوز، صادق ضیائیان مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور اظهار داشت:  امشب در برخی مناطق شرق گیلان، مازندران و گلستان و همچنین در ارتفاعات شمال غرب کشور، وقوع گاه با ابر و رگبارهای پراکنده  را شاهد هستیم.

او گفت: امشب در برخی مناطق شرق گیلان، مازندران و گلستان و همچنین در ارتفاعات شمال غرب کشور، وقوع گاه با ابر و رگبارهای پراکنده پیش‌بینی می‌شود. از بعدازظهر امروز و نیمه‌شب نیز در ارتفاعات هرمزگان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و جنوب شرق فارس، احتمال وقوع رگبار همراه با رعدوبرق وجود دارد.

وی افزود: در مناطق شرق و جنوب شرق کشور، پدیده گرد و غبار همچنان فعال است؛ به طوری که برای فردا، افزایش شدت گرد و خاک در شمال سیستان و بلوچستان پیش‌بینی شده است. رانندگان در این مناطق ضمن توجه به کاهش دید، نسبت به وضعیت جاده‌های مواصلاتی حساس باشند. سایر نقاط کشور وضعیت آرامی خواهند داشت. همچنین پیش‌بینی می‌شود دریاهای ایران در روز آینده متلاطم باشند.

او گفت: از نظر دمایی، از فردا (جمعه) تا اوایل هفته آینده، هوا در اکثر مرزهای کشور خنک‌تر خواهد شد. در تهران نیز روند کاهشی دما مشاهده می‌شود؛ به طوری که پس از امروز، دمای هوا از ۴۰ درجه در امروز به ۳۸ درجه سانتی گراد در جمعه، ۳۶ درجه در روز شنبه و ۳۵ درجه در روز یکشنبه خواهد رسید.

او بیان کرد:همچنین در تهران، احتمال وزش باد و وقوع گرد و غبار در بخش‌های غربی و جنوبی استان در ساعات بعدازظهر وجود دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان




 اصلاح فرآیندهای نظارت بر سلامت فرآورده‌های غذایی
۱۷ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

اصلاح فرآیندهای نظارت بر سلامت فرآورده‌های غذایی

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از اصلاح فرآیندهای نظارتی، توسعه سامانه‌های الکترونیکی و حرکت به سمت نظارت پسینی برای تسهیل تولید سالم خبر داد.

 شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است
۱۵ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است

مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان گفت: طبق بررسی‌ تصاویر در ذخیره‌گاه زیست‌کره توران در شرق استان سمنان(تنها زیستگاه زادآور یوزپلنگ آسیایی) جنسیت یوزپلنگ هیوا «نر» است.

 ماجرای دود غلیظ ‌در جنوب تهران چه بود؟
۱۸ ساعت قبل / سایت تابناک

ماجرای دود غلیظ ‌در جنوب تهران چه بود؟

روابط عمومی پالایشگاه گفت: دود مشاهده‌شده در جنوب تهران ناشی از آتش‌سوزی ۲ تانکر در محل بارگیری نفت سفید بود.

 فراخوان شرکای اجتماعی برای احیای شورای عالی رفاه و اصلاح ساختار حکمرانی تامین اجتماعی
۱۳ ساعت قبل / سایت عصر خبر

فراخوان شرکای اجتماعی برای احیای شورای عالی رفاه و اصلاح ساختار حکمرانی تامین اجتماعی

دبیر و عضو هیأت‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی استان تهران خواستار تشکیل «کارگروه احیای شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی و اصلاح ساختار حکمرانی سازمان

 حادثه مرگبار برای ۲ زن جوان در بزرگراه امام علی(ع)
۱۸ ساعت قبل / سایت تابناک

حادثه مرگبار برای ۲ زن جوان در بزرگراه امام علی(ع)

یک زن حدود ۳۰ ساله نیز در صندلی جلو سمت شاگرد خودروی تیبا محبوس شده بود که آتش‌نشانان با انجام عملیات رهاسازی و برش قطعات خودرو، او را خارج کردند.

 فیلم / قتل راننده تاکسی بی گناه با شلیک گلوله / دست مرد دیگری قطع شد و حالا قاتل فراری است + گفتگو با مادر داغدار
۱۹ ساعت قبل / سایت رکنا

فیلم / قتل راننده تاکسی بی گناه با شلیک گلوله / دست مرد دیگری قطع شد و حالا قاتل فراری است + گفتگو با مادر داغدار

حوادث رکنا:جوان 23 ساله‌ای در شاهرود که برای رساندن شام به یک باغ رفته بود، در جریان تیراندازی افرادی که برای انتقام از صاحب باغ کمین کرده بودند، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد؛ حالا 10 سال از این جنایت گذشته و متهمان اصلی همچنان فراری هستند.