قیمت طلا امروز




 سایت ایران آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۸

تحلیل مهم عطوان از ائتلاف جدید عربستان؛ ترکیه و پاکستان/ مقدمه‌ فرار آمریکا از منطقه

تحلیلگر ارشد مسائل منطقه‌ای ضمن بررسی مولفه‌های شکست آمریکایی صهیونیستی در جنگ ایران نوشت که شکل‌گیری شتابزده ائتلاف مکه احتمالاً مقدمه‌ای برای فرار آمریکا از منطقه است.
 تحلیل مهم عطوان از ائتلاف جدید عربستان؛ ترکیه و پاکستان/ مقدمه‌ فرار آمریکا از منطقه

ایران آنلاین:

  عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در مقاله جدید خود در رأی الیوم، به مطالب نشریه بین المللی فارین افرز به قلم مایکل فاکس، مشاور سابق دولت جو بایدن اشاره کرد که این سوال را مطرح کرده بود که «آیا زمان عقب‌نشینی آمریکا از منطقه خاورمیانه فرا رسیده است؟ فاکس با اشاره به اینکه استراتژی آمریکا در منطقه شکست خورده و او جنگ علیه ایران را یک «فاجعه استراتژیک بزرگ» قلمداد کرده است، پاسخ مثبت به این سوال داد.

به گزارش مهر، عطوان در مقاله خود در این رابطه می‌افزاید که بسیاری از رقبای ایران در منطقه، به دلایل مذهبی یا قومیتی، نمی‌خواهند از اصطلاح «شکست» برای آمریکا و «پیروزی» برای ایران استفاده کنند؛ اما یک کارشناس مسائل استراتژیک مانند مایکل فاکس، این موضوع را تأیید می‌کند.

این تحلیلگر مسائل منطقه می افزاید که تجاوز آمریکا و رژیم صهیونی به ایران در واقع نشان‌دهنده شکست استراتژی آمریکا در خاورمیانه است؛ استراتژی‌ که مبانی آن استفاده از قدرت، برتری هوایی و صرف صدها میلیارد دلار برای ساخت حدود ۵۰ پایگاه نظامی آمریکایی در منطقه، به‌ ویژه در شبه‌جزیره عربستان و خلیج فارس است.

عطوان افزود که شواهد متعددی در تایید نظریه مایکل فاکس، مبنی بر شکست حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه وجود دارد که آن‌ها را در محورهای زیر خلاصه می‌کنیم:

اول: شکست تسلیحات هوایی و دریایی آمریکا در برابر موشک‌ها، پهپادها و طرح‌های محور مقاومت و جبهه‌های نبرد میدانی. آمریکا اذعان کرد که بیش از ۴۰ پرنده بسیار پیشرفته این کشور از جمله هواپیماهای «آواکس»، «اف-۱۵»، «اف-۳۵»، هواپیماهای سوخت‌رسان و پهپادهای پیشرفته آمریکایی مانند «MQ-۹» از دست رفته‌اند.

دوم: پایداری ایران که تاکنون حدود ۶ ماه ادامه یافته و تهران حتی قوی‌تر شده و اکثر شکاف‌های اطلاعاتی را پر کرده است.

سوم: فرسایش آمریکا و زرادخانه موشکی آن. فرماندهی نظامی آمریکا اعتراف کرد که ۸۰ …



 وزیر جنگ اسرائیل: اجازه حضور نظامی ترکیه در سوریه را نخواهیم داد
۱۱ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

وزیر جنگ اسرائیل: اجازه حضور نظامی ترکیه در سوریه را نخواهیم داد

وزیر جنگ اسرائیل از حمله به سوریه دفاع کرد و هشدار خود را در مورد حضور نظامی ترکیه تجدید کرد.

 بحران جهانی کاهش جمعیت روستایی به ترکیه هم کشیده شد - تسنیم
۱۴ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

بحران جهانی کاهش جمعیت روستایی به ترکیه هم کشیده شد - تسنیم

افزایش جمعیت شهری، علاوه بر پیامدهایش، تخلیه و ویرانی روستاها را به دنبال آورده است.

 العربیه: عاصم منیر حامل پیام واشنگتن به تهران خواهد بود
۲۱ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

العربیه: عاصم منیر حامل پیام واشنگتن به تهران خواهد بود

العربیه به نقل از منابع گزارش داد که فرمانده ارتش پاکستان در جریان سفر به تهران حامل پیام واشنگتن خواهد بود.

 عاصم منیر در راه تهران؛ فرمانده ارتش پاکستان چه پیامی از آمریکا دارد؟
۲۷ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

عاصم منیر در راه تهران؛ فرمانده ارتش پاکستان چه پیامی از آمریکا دارد؟

سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، به تهران در روز دوشنبه خبر داد. این سفر در چارچوب تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و پاکستان و ادامه تلاش‌های اسلام‌آباد برای کمک به صلح و امنیت منطقه انجام می‌شود. درهمین حال العربیه به نقل از منابع آگاه اعلام کرد عاصم منیر در جریان سفر خود به تهران، حامل پیام‌هایی از سوی آمریکا برای ایران است.

 مقام پیشین موساد: جنگ ترکیه و اسرائیل منتفی است - تسنیم
۴۱ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

مقام پیشین موساد: جنگ ترکیه و اسرائیل منتفی است - تسنیم

رئیس پیشین بخش به اصطلاح مبارزه با تروریسم موساد احتمال درگیری نظامی با ترکیه را «منتفی و نزدیک به صفر» خواند.



جابه‌جائی در میدان - همدلی
روزنامه همدلی

جابه‌جائی در میدان - همدلی

حمیدرضاعظیمی روزنامه‌نگار مسئولان آمریکایی از زمان پایان جنگ بی‌اطلاع‌اند. وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در یک گفتگوی تلویزیونی با تاکید بر تحریم‌های سخت علیه ایران در پاسخ به پرسشی که زمان پایان جنگ را طلب می‌کرد صریحا گفت: نمی‌دانیم. دونالد ترامپ نیز پیش از این بارها از نزدیک بودن پایان جنگ خبرداده اما حرف‌های [ ]
سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر

جمهوری اسلامی/ «پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو» عنوان سرمقاله در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: حیله‌گری و فریبکاری از شگردهای جنگ‌افروزان است. این ویژگی در صهیونیست‌ها بیش از دیگران وجود دارد. این روزها اخبار زیادی درباره تیره شدن روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی
از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟
سایت صفحه اقتصاد

از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟

هشدار ری دالیو درباره کاهش سهم اوراق قرضه آمریکا و حرکت به سمت طلا و بیت‌کوین، در ظاهر یک توصیه برای مدیریت سرمایه است؛ اما در شرایطی که واشنگتن همزمان با هزینه‌های جنگ ایران، افزایش قیمت انرژی، فشار تورمی و بدهی فزاینده روبه‌روست، معنای آن فراتر از یک توصیه سرمایه‌گذاری است. از رکوردشکنی حاشیه سود گازوئیل تا تلاش دولت ترامپ برای کنترل قیمت گوشت چرخ‌کرده، نشانه‌های فشار اقتصادی در حال ظاهر شدن در نقاط مختلف اقتصاد آمریکا هستند؛ فشاری که اکنون بازار بدهی را نیز در کانون توجه قرار داده است.
دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود
سایت فرارو

دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود

کاخ الیزه از سفر بن‌سلمان به فرانسه خبر داد.
عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر  از مرزهای یمن تبدیل شدند؟
سایت اقتصادنیوز

عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر از مرزهای یمن تبدیل شدند؟

اقتصادنیوز: تشکیل ائتلاف ۱۵ کشوری دریای سرخ به رهبری عربستان، نشانه‌ای از تغییر معماری امنیتی خاورمیانه و کاهش وابستگی کشورهای منطقه به آمریکا است.
ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟
خبرگزاری برنا

ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟

برنا - گروه بین الملل: یک کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه حاکمیت ایران بر تنگه هرمز تثبیت شده است، گفت: حتی اگر گزارش‌های آمریکا درباره عبور نفتکش‌ها ا...