قیمت طلا امروز




 سایت کولاک / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

مسئولیت ظهرنویس در چک های وعده دار - مجله اینترنتی کولاک

استفاده از چک به عنوان وسیله پرداخت در کشور کاملا رایج است ، لذا می‌توان گفت چک وسیله پرداخت نقدی است ، که می‌تواند در معاملات اعتباری به صورت صدور چک های
 مسئولیت ظهرنویس در چک های وعده دار - مجله اینترنتی کولاک

استفاده از چک به عنوان وسیله پرداخت در کشور کاملا رایج است ، لذا می‌توان گفت چک وسیله پرداخت نقدی است ، که می‌تواند در معاملات اعتباری به صورت صدور چک های وعده دار نیز جلوه کند ، بدین ترتیب صدور چک های وعده دار نیز در این میان بسیار رایج است .

پس قابل تصور است که چکهای وعده دار ظهرنویسی شده و در صورت عدم پرداخت ، دارنده چک بخواهد علیه ظهرنویس اقامه دعواکند .

حال سوال این است بر اساس کدام تاریخ ؟ ، تاریخ واقعی صدور چک یا تاریخ مندرج در چک؟

ابتدائا قابل توضیح می باشد چک وعده دار ، چکی است که تاریخ درج شده بر روی آن بعد از تاریخ واقعی صدور ، می باشد ،

به عنوان مثال ، دو نفر در تاریخ ۱۴۰۴/۰۶/۱۰ قراردادی را منعقد و وسیله پرداخت را چک تعیین می‌کنند شماره سریال همان چک در قراردادشان منعقد ولی تاریخ مندرج بر روی چک‌ را ۱۴۰۵/۰۶/۱۰ تعیین می کنند ،

لذا تاریخ درج شده بر روی چک بعد از تاریخ واقعی صدور آن یعنی انعقاد قرارداد است.

باید اذعان داشت که مسئولیت ظهرنویس چک از زمان صدور آن محدود به مواعد خاص قانونی است و این امر در چکهای وعده دار به دلیل نا معلوم بودن تاریخ واقعی صدور چک یا مقدم بودن آن نسبت به تاریخ مندرج در چک ابعاد تازه ای می یابد .

طبق ماده ۲۴۹ قانون تجارت ، ظهرنویس با سایر مسئولان سند در برابر دارنده آن مسئولیت تضامنی دارد و دارنده سند می تواند در صورت عدم تادیه و اعتراض ، به هریک از مسئولان و از جمله ظهرنویس مراجعه کند .

لذا دارنده چک می بایست ظرف مهلتهای مقرر در قانون ، وجه چک را مطالبه و در مهلت مقرر نیز علیه ظهرنویس اقامه دعوا کند .

دارنده می بایست اگر چک در همان مکانی که صادر شده باید تادیه گردد ، در ظرف ۱۵ روز از تاریخ صدور چک وجه آن را مطالبه کند و اگر از یک نقطه به نقطه دیگر ایران صادر شده باشد باید ظرف ۴۵ روز از تاریخ صدور چک وجه آن مطالبه شود .

لذا مهلت مراجعه دارنده چک به بانک جهت حفظ حقوق ناشی از سند تجاری با توجه به محل صدور و‌محل پرداخت معلوم گردیده است.

اگر دارنده چک در ظرف مواعد مذکور ، پرداخت وجه آن را مطالبه نکند دیگر دعوای او علیه ظهرنویس مسموع نخواهد بود .

لذا گواهی بانک محال علیه دایر بر عدم تادیه وجه چک که در مدت های مذکور (۱۵ روز و ۴۵ روز ) به بانک مراجعه شده به منزله واخواست می باشد و تاریخ مراجعه همان تاریخ تنظیم گواهی عدم پرداخت بانک است.

قابل ذکر است برای مسئول دانستن ظهرنویس ، ظهرنویسی سند تجاری باید به جهت انتقال آن صورت گرفته باشد .

لذا در خصوص چکهای وعده دار نیز مبتنی بر آن است که مشمول مقررات قانون تجارت قرار می گیرد .

اثبات تاریخ واقعی صدور چک نیز تاثیری در حقوق دارنده آن جهت مراجعه به ظهرنویس ندارد.

لذا اگر در چکهای وعده دار تاریخ مندرج در چک مناط احتساب مواعد نباشد مانند این است که چکی صادر شده باشد ، به وسیله ظهرنویسی منتقل شود اما هیچ گونه مسئولیتی متوجه ظهرنویس نباشد .

هم چنین بنابر اصل عدم توجه ایرادات در اسناد تجاری اقتضا می‌کند که هیچ گونه ایرادی از سوی مسئولان سند در برابر دارنده با حسن نیت آن پذیرفته نشود ، تا اطمینان و سرعت که از لوازم صدور گردش اسناد تجاری است محفوظ بماند .

دارنده با حسن نیت باید با ملاحظه چک با مندرجات آن اطمینان کند و اگر قرار باشد با اثبات خلاف مندرجات چک ، صادرکننده یا ظهرنویس از خود رفع مسئولیت کنند گردش این سند دچار اشکال خواهد بود .

لذا در چکهای وعده دار نیز ، تنها تاریخی که مناط اعتبار است و مواعد قانونی از آن مبدا محاسبه می‌شود ، همان تاریخ مندرج در چک است نه تاریخ واقعی صدور آن ، و چنانچه دارنده چک ، قبل از انقضای موعد قانونی وجه آن را مطالبه کند و با عدم پرداخت مواجه شود ، حق مراجعه به ظهرنویس را خواهد داشت . پیوند کوتاه کپی شد!



 بارسلونا جام خوان گمپر را بالای سر برد

بارسلونا جام خوان گمپر را بالای سر برد

پایگاه خبری فوتبالی- بارسلونا در آخرین دیدار پیش‌فصل خود موفق شد در جام خوان گمپر ۲۰۲۶ با نتیجه ۲ بر یک از سد الاهلی مصر عبور کند و جام سنتی پیش‌فصل خود را مقابل هوادارانش در ورزشگاه اسپاتیفای نیوکمپ بالای سر ببرد. به گزارش فوتبالی،‌ این مسابقه چهارشنبه شب برگزار شد و در واقع آخرین محک جدی شاگردان هانسی فلیک پیش از آغاز فصل جدید لالیگا بود. بارسلونا شروع قدرتمندی داشت و در دقیقه ۲۹ به گل نخست رسید. حمزه عبدالکریم، مهاجم جوان مصری که سابقه حضور در الاهلی را دارد، موفق شد دروازه تیم سابقش را باز ک ...,جام خوان گامپر,بارسلونا,الاهلی مصر,پیشنهاد سردبیر,رافینیا,لامین یامال,هانسی فلیک

 متحد دیرینه علیه زلنسکی

متحد دیرینه علیه زلنسکی

دنیای اقتصاد: میخایلو فدوروف، وزیر دفاع سابق اوکراین، در بزرگ‌ترین چالش داخلی که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور، از زمان آغاز تهاجم تمام‌عیار روسیه در سال ۲۰۲۲ با آن روبه‌رو بوده است، خواستار انتخابات در زمان جنگ شد. فدوروف در یک سخنرانی تکان‌دهنده که در یوتیوب منتشر شد، گفت که دموکراسی در اوکراین «نمی‌تواند توسط روسیه گروگان گرفته شود». الجزیره در گزارش دیروز چهارشنبه نوشت، فدوروف گفت که اوکراین باید «یک مکانیسم قانونی، ایمن و واقع‌بینانه» برای شروع مجدد روند کامل دموکراتیک خود «حتی در شرایط یک جنگ طولانی» پیدا کند. قانون اوکراین در حال حاضر انتخابات را در زمان جنگ ممنوع می‌کند و از زمان آغاز تهاجم در سال ۲۰۲۲، هیچ چهره سیاسی مهمی به طور آشکار با این موضوع مخالفت نکرده است.

 سردمداران ورود و خروج حقیقی‌ها - ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

سردمداران ورود و خروج حقیقی‌ها - ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

k: خروج | ورود | حقیقی | سردمداران

 آیت‌الله اعرافی: بر سر انتقام خون رهبر شهید ایستاده‌ایم

آیت‌الله اعرافی: بر سر انتقام خون رهبر شهید ایستاده‌ایم

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: امام شهید ما در کنار دو ویژگی بزرگ نظریه‌پردازی و راهبری میدانی، معمار تولید قدرت بود؛ قدرتی که امروز جهان در برابر آن در حیرت است....

 از تلگراف جنگی تا ایستگاه‌های مرموز اعداد/قسمت اول رمز گشایی رادیویی

از تلگراف جنگی تا ایستگاه‌های مرموز اعداد/قسمت اول رمز گشایی رادیویی

پیش از اینترنت، گاهی یک صدای خشک و تکراری روی موج کوتاه حامل پیامی محرمانه بود.

 آیا صندوق‌های طلا می‌توانند وثیقه بانکی باشند؟

آیا صندوق‌های طلا می‌توانند وثیقه بانکی باشند؟

یکی از چالش‌های جدی نظام تامین مالی کشور، مساله وثایق بانکی است. بسیاری از متقاضیان تسهیلات، به‌ویژه صاحبان کسب‌وکار و تولیدکنندگان، ممکن است توان بازپرداخت مناسبی داشته باشند، اما به دلیل نداشتن وثایق سنتی مانند ملک، عملا امکان دسترسی آسان به منابع بانکی را از دست بدهند. از سوی دیگر، بانک نیز نمی‌تواند بدون اطمینان از کیفیت و قابلیت نقدشوندگی وثیقه، ریسک اعطای تسهیلات را بپذیرد.

 همتی: شاید من بشم «بدمن» دولت و هر کسی بگوید پول می خواهم بگویم شرمنده نداریم/ بانک مرکزی ترمز ابرتورم را کشید و شتاب تورم را نصف کرد

همتی: شاید من بشم «بدمن» دولت و هر کسی بگوید پول می خواهم بگویم شرمنده نداریم/ بانک مرکزی ترمز ابرتورم را کشید و شتاب تورم را نصف کرد

رکنا، رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه سیاست‌های اخیر شتاب رشد تورم را نسبت به ماه گذشته به نصف کاهش داده است، از تشدید برخورد با بانک‌های متخلف، افزایش ذخایر اسکناس بانک مرکزی و رشد ۳۰ درصدی تأمین ارز دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد و گفت: «شاید من بشم «بدمن» دولت»؛ که در واقع هر کسی پول بخواهد می گویم شرمنده نداریم.

 عراقچی: تا آخرین نفس و قطره خون‌مان پای منافع ملی می‌ایستیم

عراقچی: تا آخرین نفس و قطره خون‌مان پای منافع ملی می‌ایستیم

وزیر امور خارجه در مراسم تجلیل از خبرنگاران حوزه سیاست خارجی با اشاره به جایگاه وزارت امور خارجه به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی که پیگیر تحقق منافع عالی و مجری سیاست خارجی نظام و مصوبات شورای عالی امنیت ملی است، گفت: اصل برای وزارت خارجه تحقق منافع ملی مبتنی بر دستورالعمل‌های عالی نظام است و ما تا آخرین نفس و قطره خون‌مان پای منافع ملی می‌ایستیم.