قیمت طلا امروز




 سایت آوش / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

سی‌ان‌ان: توافق ایران و عمان در هرمز شکل می‌گیرد؛ اما نه مطابق خواسته ترامپ

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی تحلیلی با اشاره به مذاکرات ایران و عمان برای ایجاد مسیرهای جدید کشتیرانی در تنگه هرمز نوشت: توافق میان دو کشور ساحلی به‌تنهایی به معنای بازگشایی این آبراه راهبردی نخواهد بود و تهران تأکید دارد که آمریکا پیش از عبور آزادانه کشتی‌ها باید اقداماتی را که از نگاه ایران ناقض تعهدات پیشین بوده، اصلاح کند.
 سی‌ان‌ان: توافق ایران و عمان در هرمز شکل می‌گیرد؛ اما نه مطابق خواسته ترامپ

در ادامه این گزارش آمده است: ایران در حال نهایی کردن توافقی با عمان درباره مسیرهای جدید کشتیرانی در تنگه هرمز است، اما توافق میان این دو کشور ساحلی به‌تنهایی موجب بازگشایی این آبراه نخواهد شد؛ اقدامی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خواهان آن است.

این مذاکرات از آن جهت اهمیت دارد که می‌تواند اختلافات درباره ترتیبات کشتیرانی را که موجب اختلال در تجارت جهانی شده است، حل کند. اما ایران اعلام کرده است که آمریکا باید شروط بیشتری را برآورده کند تا کشتی‌ها بتوانند آزادانه از این مسیر عبور کنند.

در ادامه آنچه درباره این توافق و مطالبات ایران از آمریکا می‌دانیم، آمده است.

کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه با ایرنا انجام داد، گفت در حالی که ایران و عمان به نهایی کردن چارچوب پیشنهادی توافق نزدیک شده‌اند، این توافق به‌طور خودکار موجب بازگشایی تنگه هرمز نخواهد شد.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز چهارشنبه گفت تاکنون دو کشور بر مختصات جغرافیایی یک مسیر امن پیشنهادی برای کشتیرانی در تنگه هرمز توافق کرده‌اند، اما او با افزودن این شرط که «مشروط به اینکه برخی طرف‌های ثالث مانع این روند نشوند»، انتظارات را تعدیل کرد.

غریب‌آبادی گفت مذاکرات بیش از سه هفته ادامه داشته و به توافقات گسترده‌ای درباره مسیرهای پیشنهادی ورود و خروج کشتی‌ها منجر شده است. این مذاکرات همچنین شامل ترتیبات فنی، امنیت و حاکمیت ایران و عمان و ایجاد یک مرکز هماهنگی مشترک پیشنهادی برای مدیریت تردد دریایی و جمع‌آوری اطلاعات از کشتی‌ها بوده است.

بر اساس ترتیبات پیشنهادی، مسیرهای موقت در نزدیکی جزیره لارک ایران در تنگه هرمز و مسیرهایی که از آب‌های سرزمینی عمان عبور می‌کنند، بسته خواهند شد.

غریب‌آبادی گفت بخشی از کریدورهای جدید ورود و خروج از آب‌های سرزمینی ایران عبور خواهد کرد؛ موضوعی که تغییر نسبت به نظام چند دهه گذشته محسوب می‌شود که در آن تردد تجاری از آب‌های عمان انجام می‌شد.

وی افزود این مسیر پیشنهادی ابتدا برای مدت دو تا چهار ماه یا حتی بیشتر فعال خواهد بود و اجرای آن نیازمند تصمیم جداگانه از سوی مقامات عالی ایران است.

ایران همچنان واشنگتن را مسئول بسته شدن عملی تنگه هرمز می‌داند …



 ترامپ اول پول ناهارتان را می‌گیرد، آخرش کفش‌تان را هم درمی‌آورد! - مجله اینترنتی کولاک
۲۹ دقیقه قبل / سایت کولاک

ترامپ اول پول ناهارتان را می‌گیرد، آخرش کفش‌تان را هم درمی‌آورد! - مجله اینترنتی کولاک

تعبیر جالب یک شهروند کانادایی درباره ترامپ: اول پول ناهارتان را می‌گیرد، آخرش کفش‌تان را هم درمی‌آورد!

 واکنش وزیر امورخارجه به تهدیدات و محاصره اقتصادی ترامپ
۵۵ دقیقه قبل / سایت آوش

واکنش وزیر امورخارجه به تهدیدات و محاصره اقتصادی ترامپ

وزیر امور خارجه ایران گفت که آمریکا هیچ راهی جز صحبت با احترام با مردم ایران و راه‌حلی که مبتنی بر عدالت و شرافت باشد، ندارد.

 تشدید تنش میان آمریکا و کانادا؛ ترامپ موضع گرفت
۱ ساعت قبل / سایت آوش

تشدید تنش میان آمریکا و کانادا؛ ترامپ موضع گرفت

با تشدید تنش میان واشنگتن و اوتاوا، رئیس جمهور آمریکا با انتشار یک پست از کانادا انتقاد کرد.

 تو مالک تنگه هرمز نیستی، خفه شو یا بنشین سر جایت و... | ویدئو - مجله اینترنتی کولاک
۲ ساعت قبل / سایت کولاک

تو مالک تنگه هرمز نیستی، خفه شو یا بنشین سر جایت و... | ویدئو - مجله اینترنتی کولاک

نماینده کنگره آمریکا خطاب به ترامپ گفت: تو مالک تنگه هرمز نیستی، کنترلی روی آن نداری. تو فقط یک بازنده ای. خفه شو! بنشین سرجایت و ساکت باش یا برو یک گوشه ای و

 دستیار زیبای ترامپ کیست؟
۲ ساعت قبل / سایت روزنو

دستیار زیبای ترامپ کیست؟

دستیار کاخ سفید، ناتالی هارپ، همیشه کنار رئیس‌جمهور ترامپ است. اما دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد؟



جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن
خبرگزاری ایرنا

جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن

تهران- ایرنا- فارن پالسی در گزارشی با بررسی عملکرد آمریکا در جنگ با ایران، ریشه ناکامی واشنگتن را نه در ضعف‌های تاکتیکی و کمبود تجهیزات، بلکه در بی کفایتی راهبردی و محاسبات نادرست دولت دونالد ترامپ دانست.
بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟
سایت جوان آنلاین

بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟

عبور بدهی ملی آمریکا از مرز تاریخی ۴۰ تریلیون دلار، نشانه عمیق‌تر شدن شکاف میان درآمدها و هزینه‌های دولت فدرال و افزایش هزینه‌ای است که اقتصاد آمریکا برای حف...
واکنش اینفانتینو به اتهام خیانت به فوتبال؛ مدل موی قشنگی داری!
خبرگزاری ایرنا

واکنش اینفانتینو به اتهام خیانت به فوتبال؛ مدل موی قشنگی داری!

تهران- ایرنا- رئیس فیفا در واکنش به پرسش خبرنگار اسکای‌نیوز در خصوص طرح اتهام خیانت به فوتبال گفت: مدل موی قشنگی داری!
کالبدشکافی ناترازی سوخت؛ چرا چرخ اصلاح ناترازی بنزین نمی‌چرخد؟
خبرگزاری ایرنا

کالبدشکافی ناترازی سوخت؛ چرا چرخ اصلاح ناترازی بنزین نمی‌چرخد؟

تهران- ایرنا- سال‌هاست که صحبت از ناترازی بنزین به میان می آید و مدام تکرار می شود که مصرف بر تولید پیشی گرفته است؛ این نابرابری در تولید و مصرف به زنجیره ای از عوامل همچون ارزانی سوخت، فرسودگی خودروها، توسعه نیافتگی حمل و نقل عمومی و قاچاق گره خورده است.
آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟
خبرگزاری ایرنا

آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟

تهران- ایرنا- همزمان با تداوم رایزنی‌های تهران و مسقط درباره سازوکار کشتیرانی در تنگه هرمز، این آبراه راهبردی به آزمونی برای استقلال تصمیم‌گیری مسقط در برابر فشارهای آمریکا تبدیل شده است.
حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست
خبرگزاری ایرنا

حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست

تهران- ایرنا- حسین علیزاده از برجسته‌ترین آهنگسازان و نوازندگان تار است که نقشی اساسی در شکل‌گیری جریان‌های نوگرای موسیقی دستگاهی داشته است و با وفاداری به ردیف و سنت‌های موسیقی، زبان آهنگسازی شخصی و خلاقی پدید آورد که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست.