قیمت طلا امروز




 سایت صفحه سیاست / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

واکنش هیأت رئیسه مجلس به ادعاهای مطرح‌شده درباره سرنوشت لوایح دولت

اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات اخیر محمدرضا باهنر مبنی بر تغییر ماهیت لوایح دولتی در بهارستان، ضمن دفاع از حق قانونی نمایندگان برای بررسی و اصلاح لوایح، ادعای تغییر گسترده ماهیت این پیشنهادات را با استناد به آمارهای رسمی رد کردند.
 واکنش هیأت رئیسه مجلس به ادعاهای مطرح‌شده درباره سرنوشت لوایح دولت

صفحه سیاست- اظهارات اخیر محمدرضا باهنر، نایب‌رئیس ادوار مجلس شورای اسلامی، مبنی بر تغییرات گسترده در لوایح دولت در مجلس دوازدهم و استرداد آن‌ها توسط دولت به این دلیل، با واکنش اعضای هیأت رئیسه مجلس همراه شد. نمایندگان تأکید دارند که مجلس نباید صرفاً تأییدکننده پیشنهادهای دولت باشد، بلکه به عنوان نهادی کارشناسی، وظیفه بررسی، نقد و رفع ایرادات لوایح را بر عهده دارد. از دیدگاه آنان، ارزیابی عملکرد قوه مقننه باید مبتنی بر آمار رسمی، متن لوایح و فرآیندهای قانونی باشد و استناد به چند مورد محدود برای ارائه تصویری کلی از تعامل مجلس و دولت صحیح نیست.

احمد نادری، عضو هیأت رئیسه مجلس، در واکنش به این ادعاها اظهار داشت که نمی‌توان کارنامه مجلس را تنها با چند مورد استرداد لایحه قضاوت کرد. وی افزود: «مجلس شورای اسلامی در همین دوره لوایح متعددی را پس از بررسی‌های کارشناسی و اعمال اصلاحات لازم به تصویب رسانده و به دولت ابلاغ کرده است؛ بنابراین گزاره‌ای که گویی مجلس به‌طور مستمر لوایح دولت را چنان تغییر می‌دهد که دولت ناچار به استرداد آن‌ها می‌شود، تصویری کامل از واقعیت نیست.»

نادری با بیان اینکه لایحه در واقع پیشنهاد دولت برای قانون‌گذاری است، تصریح کرد که هنگام ورود لایحه به مجلس، کمیسیون‌های تخصصی با حضور مرکز پژوهش‌ها و در صحن علنی، آن را بررسی می‌کنند و نمایندگان بر اساس وظیفه قانونی خود، اصلاحات لازم را اعمال می‌کنند. وی تأکید کرد: «این اصلاحات نه دخالت در کار دولت، بلکه بخشی از فلسفه وجودی مجلس است. اگر قرار باشد مجلس بدون بررسی و اصلاح، متن پیشنهادی را تصویب کند، نقش کارشناسی و تقنینی قوه مقننه چه خواهد بود؟»

وی همچنین یادآور شد که برخی لوایحِ مستردشده، لزوماً به دلیل تغییرات مجلس نبوده و حتی مواردی وجود داشته که دولت پیش از ورود به فرآیند بررسی، نسبت به استرداد آن‌ها اقدام کرده است. نادری در پایان با اشاره به آمار رسمی اعلام کرد که در مدت هم‌زمانی دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم، ۴۲ لایحه به تصویب رسیده و تنها ۷ لایحه مسترد شده است که این آمار ادعای تغییر گسترده ماهیت لوایح را رد می‌کند.

علیرضا سلیمی، دیگر عضو هیأت رئیسه مجلس، نیز با اشاره به دقیق‌نبودن اظهارات مطرح‌شده، گفت: «دولت این لوایح را در چند …




 وزیر علوم خبر داد: اختصاص سهمیه به داوطلبان آسیب‌دیده از جنگ

وزیر علوم خبر داد: اختصاص سهمیه به داوطلبان آسیب‌دیده از جنگ

وزیر علوم از اختصاص سهمیه به داوطلبان آسیب‌دیده از جنگ خبر داد.

 افغانستان چهار سال پس از طالبان

افغانستان چهار سال پس از طالبان


 عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا

عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، پس از ۱۴ سال دوری از قاب تلویزیون، سیدمحمد سادات اخوی امسال با برنامه «چهارگاه» به آنتن شبکه چهار سیما بازگشت و این بازگشت، با میزبانی برنامه «دچار» در شبکه نسیم ادامه یافت؛ برنامه‌ای که کوشیده از زاویه‌های ادبی، هنری و تاریخی به واقعه عاشورا نگاه کند. سیدمحمد سادات اخوی در این

 وقتی غول‌های چینی از تنگه هرمز می‌گریزند!

وقتی غول‌های چینی از تنگه هرمز می‌گریزند!

دو غول کشتیرانی دولتی چین در بحبوحه تداوم تنش‌های منطقه‌ای، عبور نفتکش‌های خود از تنگه هرمز و باب‌المندب را متوقف کرده‌اند؛ تصمیمی که حالا انتقال کشتی‌به‌کشت...

 چری با شاسی‌بلند ۵۸۶ اسب‌بخاری وارد میدان شد + شروع پیش‌فروش لوکسیدRX

چری با شاسی‌بلند ۵۸۶ اسب‌بخاری وارد میدان شد + شروع پیش‌فروش لوکسیدRX

لوکسید RX، شاسی‌بلند تمام‌برقی جدید چری و هواوی، از ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ وارد مرحله پیش‌فروش می‌شود؛ خودرویی با نسخه دو موتوره ۴۳۷ کیلوواتی، چهار سنسور لیدار و طراحی فست‌بک.

 معرفی رشته مهندسی پزشکی ؛ از دانشگاه تا بازار کار و آینده شغلی | جاب ویژن

معرفی رشته مهندسی پزشکی ؛ از دانشگاه تا بازار کار و آینده شغلی | جاب ویژن

رشته مهندسی پزشکی چیست؟ آشنایی با گرایش ها، دروس، مهارت ها و فرصت های شغلی رشته مهندسی پزشکی بر اساس جدیدترین آمار.

 دیدار قالیباف با رئیس شورای عالی قضایی عراق

دیدار قالیباف با رئیس شورای عالی قضایی عراق

رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر به کشور عراق با رئیس شورای عالی قضایی این کشور دیدار کرد.

 از ایران مقتدر ضعیف‌نمایی نکنید!

از ایران مقتدر ضعیف‌نمایی نکنید!