قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۵ ساعت قبل

«اقتصاد روستا»؛ عددی که در حساب‌های ملی گم شده - تسنیم

با وجود نقش پررنگ روستا و عشایر در تولید و امنیت غذایی کشور، اندازه واقعی اقتصاد این بخش همچنان مبهم است.
 «اقتصاد روستا»؛ عددی که در حساب‌های ملی گم شده - تسنیم

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

اقتصادی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وقتی از سهم روستاها و عشایر در اقتصاد ایران صحبت می‌شود، نخستین پرسش این است که این بخش دقیقاً چه میزان از تولید ناخالص داخلی کشور را ایجاد می‌کند؛ اما بررسی آمارهای رسمی نشان می‌دهد پاسخ این پرسش به سادگی یک عدد مشخص نیست.

در حساب‌های ملی، تولید و ارزش افزوده بر اساس «فعالیت اقتصادی» مانند کشاورزی، صنعت و خدمات ثبت می‌شود و نه بر مبنای محل سکونت تولیدکننده. به همین دلیل، رقم  دقیقی در دسترس نیست. روستاها باید به محل تولید و اشتغال تبدیل شوند

این موضوع البته به معنای کوچک بودن اقتصاد روستایی نیست؛ بلکه برعکس، نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از فعالیت‌های اقتصادی روستا و عشایر در آمارهای بخشی مانند کشاورزی، دامداری، صنایع دستی، گردشگری و خدمات پراکنده شده است.

کشاورزی؛ بزرگ‌ترین کانال ورود روستا به اقتصاد ملی

خبرگزاری تسنیم با توجه به اینکه در آستانه 15 مهرماه روز روستا و عشایر هستیم، در پرونده‌ای به موضوع «اقتصاد روستا» می‌پردازد.

در سال‌های گذشته، مطالعاتی بر مبنای «اقتصاد حوزه روستایی» سهمی حدود 26.4 درصد از تولید کشور برآورد شده است؛ اما این عدد مربوط به بیش از یک دهه قبل است و نباید به‌عنوان سهم فعلی اقتصاد روستایی ایران استفاده شود.

بنابراین برای ترسیم اندازه واقعی اقتصاد روستا و عشایر در سال‌های اخیر، باید به جای یک عدد کلی و قدیمی، زنجیره‌ای از شاخص‌های رسمی تولید، اشتغال، بهره‌برداری کشاورزی، دام و جمعیت را کنار هم قرار داد.

مهم‌ترین حلقه اتصال روستا و اقتصاد ملی، کشاورزی است. تازه‌ترین داده‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد در سال 1403، ارزش افزوده بخش کشاورزی رشد 3.2 درصدی داشته است؛ در حالی که رشد این بخش در سال 1402 منفی 2.4 درصد بود. به این ترتیب کشاورزی در یک سال 5.6 واحد درصد بهبود رشد را تجربه کرده است که نمی‌توان معادل اقتصاد روستایی دانست؛ زیرا بخشی از فعالیت کشاورزی در مناطق شهری یا پیرامون شهرها انجام می‌شود و از سوی دیگر، اقتصاد روستا فقط کشاورزی نیست.

بنابراین می‌توان با اطمینان گفت کشاورزی مهم‌ترین ستون اقتصاد روستایی است، اما نمی‌توان گفت کل ارزش افزوده کشاورزی معادل سهم اقتصادی روستاهاست.

87 درصد بهره‌برداری‌های کشاورزی در روستاها قرار دارد …




 اخبار جدید

 لوازم خانگی از تورم عمومی جلو زد؛ جهش ۱۱۷.۸ درصدی قیمت‌ها
۳ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

لوازم خانگی از تورم عمومی جلو زد؛ جهش ۱۱۷.۸ درصدی قیمت‌ها

قیمت لوازم خانگی در یک سال ۱۱۷.۸ درصد افزایش پیدا کرد و نرخ تورم ماهانه آن نیز به ۴.۷ درصد رسید.

 بیت‌کوین اوج گرفت
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

بیت‌کوین اوج گرفت

قیمت بیت‌کوین در معاملات صبح جمعه آسیا دوباره بالای ۸۱ هزار دلار معامله شد و طی ۲۴ ساعت حدود چهار درصد افزایش یافت زیرا کاهش انتظارات درباره افزایش نرخ بهره فدرال رزرو، به رشد دارایی‌های ریسک‌پذیر کمک کرد.

 پلیس این خودروها را از شنبه جریمه می‌کند
۴ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

پلیس این خودروها را از شنبه جریمه می‌کند

اقتصادایرانی: بر اساس اعلام پلیس، خودروهایی که ایراداتی مانند نقص سیستم روشنایی، خرابی ترمز، لاستیک فرسوده یا آلایندگی بالا داشته باشند، حتی در صورت داشتن معاینه فنی نیز مشمول برخورد قانونی خواهند شد.

 گینس از دل یک شعار قدیمی، دارایی بصری تازه‌ای ساخت
۳ ساعت قبل / سایت توسعه برند

گینس از دل یک شعار قدیمی، دارایی بصری تازه‌ای ساخت

توسعه برند؛ گینس با کمپین جدید «LoVely» از یک ایده ساده برای توسعه یکی از قدیمی‌ترین شعارهای تبلیغاتی خود استفاده کرده است؛ ایده‌ای که حرف V در کلمه «Lovely» را با چنگ نمادین گینس جایگزین می‌کند.

 پرواز قیمت دارو در یک سال/ آموکسی‌سیلین از ۳۲۰ هزار تومان به ۱.۲ میلیون رسید
۸ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

پرواز قیمت دارو در یک سال/ آموکسی‌سیلین از ۳۲۰ هزار تومان به ۱.۲ میلیون رسید

اقتصادنیوز:بررسی قیمت برخی اقلام دارویی در فاصله شهریور ۱۴۰۴ تا شهریور ۱۴۰۵ از افزایش چشمگیر هزینه درمان حکایت دارد؛ به‌طوری که قیمت برخی داروها چند برابر شده و فعالان حوزه سلامت نسبت به افزایش سهم پرداختی بیماران و فشار بیشتر بر خانوارها هشدار می‌دهند.

 توئیت مهم و شبانه رئیس مجلس + متن
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

توئیت مهم و شبانه رئیس مجلس + متن

قالیباف: ایران از ایدهٔ چین برای ایجاد یک معماری امنیتی جدید در منطقه استقبال می‌کند

جمعه ۱۳ شهریور ۱۴۰۵ - 4 September 2026