جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
نقش هموسیستئین در بروز آلزایمر
عمدهترین دلیل ضعف در دوران پیری در آمریکای شمالی، آلزایمر میباشد. در این بیماری توانایی فرد در زمینه فکر کردن، تشخیص دادن، استدلال و عمل کردن کاهش مییابد. احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که سطح هموسیستئین (یک اسید آمینه) خون آنها بالا میباشد، بیشتر است.
برخی افراد فقیر در مقایسه با خویشاوندان خویش کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند و این خود تأییدی بر این نکته است که این بیماری ژنیتکی نمیباشد، بلکه بر اثر سبک زندگی یا محیط زندگی بهوجود میآید. در آمریکای شمالی یک نفر از هر ده نفر در سن ۶۵ سالگی و پنج نفر از هر ده نفر در سن هشتاد و پنج سالگی به این بیماری مبتلا میباشند.
در آلزایمر مغز آسیب میبیند و سلولهای مغزی در حال مرگ با رشتههای بتاآمیلوئید پروتئین ترکیب میشوند.
هر عاملی که باعث افزایش خطر حمله قلبی یا حمله مغزی شود، منجر به افزایش بروز آلزایمر میشود. بنابراین از عواملی که در بروز این بیماری میتوانند مؤثر باشند، میتوان به مصرف دخانیات، اضافه وزن، عدم ورزش، مصرف رژیمهای غذایی پرچرب، مصرف بیش از اندازه کالری ، فشار خون بالا و کلسترول بالا اشاره کرد.
عوامل خطر رژیمی شامل عدم مصرف کافی سبزیجات، کمبود مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ (این اسید های چرب درغلات کامل، انواع لوبیا، دانه ها و ماهی های آبهای عمیق یافت میشوند) و مصرف بیش از اندازه گوشت میباشند. کسانی که میزان اسید فولیک خونشان پایین و میزان هموسیستئین خون آنها بالا میباشد، بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند.عدم مصرف کافی سبزیجات برگی شکل و غلات کامل باعث کمبود اسید فولیک میگردند و همچنین خوردن بیش از اندازه گوشت باعث افزایش مقدار متیونین میگردد. بر اثر دوعامل ذکر شده (کمبود اسید فولیک و افزایش مقدار متیونین) مقدارهموسیستئین مغزبالا میرود که این خود باعث تشکیل پلاکهایی در رگهای مغزی میشود و در نهایت منجر به حملات کوچک مغزی شده که این حملات به مغز آسیب میرسانند.
متیونین اسید آمینه ضروری است که بدن از آن برای ساختن اسید آمینه غیر ضروری هموسیستئین استفاده میکند. اگر مقدار هر یک از سه ویتامین: B۱۲ ، اسید فولیک یا پیریدوکسین (B۶) کم باشد، متیونین به ترکیب سمی هموسیستئین تبدیل میشود که این ماده سمی به رگها آسیب می رساند و منجر به بروز حملات قبلی و سکتههای مغزی و آلزایمر میشود. گوشت یکی از منابع غنی متیونین میباشد. سبزیجات برگی شکل و غلات کامل، منابع غنی اسید فولیک هستند که مانع تبدیل متیونین به هموسیستئین میشوند. همچنین کاهش دریافت گوشت قرمز و مرغ باعث کاهش مقدار متیونین در خون شما میشود.
اسید فولیک برای تبدیل کربوهیدرات به انرژی لازم میباشد. شما میتوانید با دریافت اسید فولیک از منابع آن (غلات کامل و غنی شده، سبزیجات سبز برگی شکل، انواع لوبیاها، دانه ها، مغزها و بسیاری از گیاهان دیگر) و با کاهش دریافت متیونین از طریق کاهش مصرف گوشت از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کنید.
منبع : تبیان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت سیزدهم
هلال احمر قوه قضاییه یسنا آتش سوزی تهران پلیس بارش باران سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت خودرو بازار خودرو حقوق بازنشستگان قیمت طلا قیمت دلار خودرو دلار سایپا ایران خودرو بانک مرکزی کارگران تورم
فضای مجازی سریال شهاب حسینی تلویزیون نمایشگاه کتاب عفاف و حجاب مسعود اسکویی سینما فیلم سینمای ایران دفاع مقدس موسیقی
رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا حماس جنگ غزه اوکراین چین نوار غزه ترکیه انگلیس یمن ایالات متحده آمریکا
استقلال فوتبال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید لیگ برتر بایرن مونیخ
هوش مصنوعی کولر تلفن همراه گوگل اپل آیفون همراه اول خودروهای وارداتی تبلیغات اینستاگرام ناسا
فشار خون کبد چرب بیمه دیابت بیماری قلبی کاهش وزن داروخانه رابطه جنسی