یکشنبه, ۲۲ مهر, ۱۴۰۳ / 13 October, 2024
مجله ویستا
هزینه ریسک حمایت ایران از سناتور سیاه
جدیدترین نظرسنجی های انجام گرفته نشان می دهند که رئیس جمهور آینده امریکا قطعاً یک زن همچون هیلاری کلینتون یا یک سیاه پوست آفریقایی - آمریکایی همچون باراک اوباما خواهد بود. درباره هیلاری سخن بسیار گفته شده و در مورد برنامه ها و نحوه بهره گیری هیلاری از بیل کلینتون رئیس جمهوری که به واسطه عضویت و حمایت از انجمن همجنس بازان در زمان ریاستش مورد تنفر نخبگان این کشور بوده و نیز به جهت ارتباط مخفیانه اش با مونیکا منشی دفترش در میان شهروندان آمریکایی به دروغ گویی متهم شده بود و محبوبیت کاذبی که پس از روی کار آمدن جرج بوش نصیب همسرش شده در ده سال گذشته بسیار شنیده ایم . اما در مورد سناتور سیاه پوست دموکرات ، باراک اوباما که به باراک حسین نیز معروف است و از بخت نسبتاً زیادی برای معرفی شدن به عنوان نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری امریکا برخوردار است اخبارکمتری منعکس گردیده است.
سناتور۴۶ ساله «باراک حسین اوباما» فرزند یک سیاهپوست مسلمان کنیایی است که مانند پدرش در ابتدا مسلمان بوده و به مدت دو سال در یک مدرسه اسلامی درس خوانده که پس از جدایی مادر سفید پوست آمریکایی اش ازپدرش با اشاره مادر به یک مدرسه مذهبی کاتولیکی منتقل و در همانجا نیز مذهب خود را از اسلام به مسیحیت تغییر می دهد. وی فارغ التحصیل رشته علوم سیاسی از دانشگاه کالیفرنیا بوده و از طریق موسسه «بیزنس اینترنشنال کورپوریشین» فعالیت های بسیاری را برای کمک به فقیران و تهیدستان انجام داده است. به گونه ای که در سال ۱۹۸۵ با مهاجرت به شیکاگو مدیریت پروژه مبارزه با فقر و احیای زیرساخت های زندگی برای فقیران را عهده دار شد. اوباما نخستین سناتور سیاهپوست کنگره آمریکا و یکی از جوان ترین سناتورهای مجلس سنا محسوب می شود.
از زمانی که کتاب وی با نام «شهامت امید» به چاپ رسید، گمانه زنی ها برای حضور وی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا افزایش یافت. عمده موفقیت سیاسی وی به دلیل همکاری تنگاتنگش با نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا جهت تصویب قوانین مربوط به خدمات اجتماعی باز می گردد. چنانچه در سال ۲۰۰۵ نام «اوباما» در فهرست ۲۰ نفری تاثیرگذارترین چهره های بین المللی مجله تایم جای گرفت. دور بودن وی از جنجال های حاشیه ای عرصه سیاست ، باعث شده شانس وی برای نامزدی از سوی دموکرات ها برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا افزایش یابد.
بعلاوه او بسیار زیبا ، متین وخوب حرف می زند مضافاً شیوه شگفت انگیز اوباما در جمع آوری کمک های مالی انتخاباتی نه تنها از نظر میزان کمک جمع آوری شده بلکه از نظر تعداد افرادی که به مبارزات انتخاباتی او کمک کرده اند جالب توجه می باشد.
نامزد سیاه پوست دموکراتها که در محافل صلح طلب امریکا جایگاه خوبی دارد در موضع گیری جدید خود درباره ایران خاطر نشان کرد جنگ با ایران در واقع جنگ نفت خواهد بود و آغاز کردن جنگ با ایران اشتباه بزرگی خواهد بود وی همچنین در مصاحبه های متعددش با شبکه های خبری از سیاست دولت آمریکا در برابر ایران و سوریه انتقاد کرده است.
وی که از مخالفان حمله آمریکا به عراق در کنگره است ، از زمان کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ امریکا، تنها کاندیدایی بوده که صراحتاً پایان دادن به جنگ عراق را مطرح کرده و و بارها خواستار تجدیدنظر در سیاست ایالات متحده در عراق شده و اخیراً با انتقاد از جنگ افروزی دولت بوش در عراق تاکید نموده که نباید هرگز اجازه به راه انداختن جنگ علیه عراق داده می شد. وی در دانشگاه ایالت آیووا خاطر نشان کرد:« ما به راه اندازی جنگی پایان خواهیم داد که هرگز نباید اجازه آن داده می شد و نباید روی می داد. جنگی که هم اکنون ۴۰۰ میلیارد دلار را برای آن پرداخت کرده ایم و بیش از ۳ هزار نفر جان خود را از دست داده اند و این قربانیان زندگی خود را برای این جنگ تلف کردند.»
اوباما در آخرین مناظره خویش با سایر رقبا با درخواست از رقبای دموکرات خود مبنی بر تعیین و طراحی مشخصه های خود برای عقب نشینی آمریکا از عراق آنها را به چالش کشید وبا تعیین ضرب الاجل ۳۱ مارس ۲۰۰۸ برای عقب نشینی نظامیان آمریکایی از عراق گفت :« که از قربانیان این جنگ با یک سیاست مناسب و درست تجلیل نشده است.» وی پیش از این نیز گفته بود که وی جنگ عراق را یک مسئله متمایز کننده بین خود و دیگر رقبای دموکراتش می داند.
نظرسنجی ها نشان می دهد اوباما توانسته با کم کردن فاصله خود از کلینتون انتخاب دیگری را برای آمریکایی ها امکان پذیر کند. اما با این حال دو مسئله وجود دارد که باعث شده منتقدان پروپاقرصی برای نامزدی اش به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در برابرش صف آرایی کنند.
نخست اینکه وی سیاهپوست است و در قانون نانوشته آمریکا سیاهپوستان حق رسیدن به منصب ریاست جمهوری را ندارند. به همین دلیل بسیاری پیش بینی می کنند، به همین دلیل وی نتواند به عنوان نامزد دموکرات ها برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شود.مسئله دومی که بسیاری بر او خرده می گیرند این است که وی از تجربه کافی در سطح ملی در دنیای سیاست برخوردار نیست و به همین دلیل بسیاری معتقدند، سپردن منصب ریاست جمهوری به چنین فردی به هیچ وجه به صلاح ایالات متحده به حساب نمی آید.
ولی بایستی گفت که رنگین پوستی نمی تواند مانعی برای به قدرت رسیدن اوباما گردد چه اینکه رنگین پوستانی همچون کاندولیزا رایس و کالین پاول تا مسند وزارت خارجه ایالات متحده بالا آمده اند و اوباما نیز هرچقدر هم بی تجربه باشد دارای ضریب هوشی بالاتری نسبت به جرج بوش بوده و رفتار و سخنرانی های متین ، وی را از رفتارها و سوتی های حماقت آمیز بوش جدا ساخته است.
هر چند آمریکا نخستین کشوری نیست که یک زن یا یک عضو از گروه اقلیت سیاهپوست را به ریاست جمهوری انتخاب می کند و ایده قدیمی که در آمریکا هر کسی می تواند رئیس جمهور شود می تواند در انتخاب اوباما موثر افتد. اوبامایی که پشت سرش آرای دموکراتها ، برخی جمهوری خواهان ، سیاهپوستان و مسلمانان آمریکا را دارد.اگرچه برخی از سایت ها و شبکه های تلویزیونی مخالف وی همچون CNN سعی دارند با کنار هم قرار دادن Obama و Osama که یکی سناتور آمریکایی و دیگری تروریست عربستانیست آن دورا در کنار هم بگذارند و یا هنگام معرفی وی با ذکر نام «حسین» همه را به یاد صدام حسین دیکتاتور سابق عراق بیاندازند و به بینندگان خود القا نمایند که اسامه بن لادن مسلمان سیاه پوست وهمنام صدام حسین درس خوانده در مدارس اسلامی کشور مسلمان اندونزی میخواهد رئیسجمهور آمریکا شود و با این پرسش که شما فکر می کنید این فرد با چنین مشخصاتی چقدر باید نسبت به انتخاب خود امیدوار باشد قصد تخریب وی را دارند ولی انعطاف و سعه صدر اوباما سیاست حامیان هیلاری را با شکست مواجه ساخته و نشان داده است که بهره گیری از چنین حربه هایی هرگز نمی تواند در عزم وی جهت پا پس کشیدن از حضور در انتخابات سال آینده مؤثر افتد.
معرفی اوباما توجه خیلی ها را برانگیخته و وی را به یک کندی جدید مشهور ساخته است . «جان اف» کندی محبوبترین رئیس جمهور تمام دوران آمریکا که در سال ۱۹۶۰ همچون اوباما کاندیدای دموکرات ها برای رسیدن به کاخ سفید بوده و اوباما شباهت های زیادی به وی داشته و همانند کندی به یک اقلیت در آمریکا تعلق دارد ، کندی یک ایرلندی کاتولیک بود و اوباما یک دو رگه آفریقایی – آمریکایی می باشد و بالاخره اینکه باراک اوباما همانند کندی می تواند با کلماتش مردم را تحت تاثیر بگذارد.
اوبامای باهوش و میانه رو با یک سخنرانی در انتخابات حزبی سال ۲۰۰۵در بوستون (زادگاه کندی) موفق شد آرای هم حزبی های خود را کسب کند. او این کار را با زیرکی تمام واقدامی نامعمول انجام داد؛ به جای اینکه به جورج بوش حمله کند در مورد این حقیقت که همه آمریکایی ها بهترین ها را برای سرزمین خود می خواهند، سخن گفت و تعجب همه را برانگیخت، چون کمتر دیده شده کسی شکاف بین راست و چپ را پر کند به جای اینکه آن را عمیق تر کند. اوبامایی که سعی دارد تا خود را به یک سوپر منی که قادر مردم آمریکا را از وضعیت موجود رها کند شبیه نماید.
باراک اوباما از بسیاری از جهات یک کاندیدای منحصر به فرد در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شمار میرود. وی اولین آفریقایی-آمریکایی (سیاهپوست) میباشد که تا به حال کاندید شده است. ولی باید گفت که هنوز میزان دقیقی از انتظارات مردم در دست نبوده و به جز موضع گیری آنها در برابر جورج بوش که طبق آخرین نظرسنجی ها اکثریت بر این باورند که تنها یک رئیس جمهور جدید می تواند اشتباهات بوش را جبران کند و خوشبینی آمریکایی ها را دوباره زنده سازد موضع قطعی ارائه نشده است و هنوز زود است که مشخص شود در جنگ قدرت بین هیلاری کلینتون و باراک حسین اوباما چه کسی برنده این میدان خواهد بود. ولی آنچه نمود کلی دارد اینست که مواضع متعادل اوباما درباره کشورمان ، به قدرت رسیدن وی را نسبت به هیلاری که در موقعیت ها و مصاحبه های مختلف مواضع تندی در قبال مسائل هسته ای کشورمان اتخاذ نموده برای منافع جمهوری اسلامی موجه تر جلوه می نماید و وقتی که سخنگوی کاخ سفید در انتخابات ریاست جمهوری به خود اجازه می دهد با مداخله در امور داخلی ایران قواعد دموکراسی دروغین مورد ادعای خود را بشکند و با نام بردن از شخص خاصی برای مردم تعییبن تکلیف نماید وزارت خارجه کشورمان نیز محق است تا با مقابله به مثل ، به جنگ دموکراسی ایالات متحده رفته و با حمایت از باراک حسین که اصالت اسلامی دارد اشتباهات دولتمردان ایالات متحده را در سه دهه گذشته در قبال مداخله در امور داخلی ایران به ایشان گوشزد نماید اگرچه ممکن است این ریسک هزینه هایی را بر نظام اسلامی کشورمان متوجه سازد ولی هرچه باشد این ریسک ارزش چندگانه ای می تواند به همراه داشته باشد ابتدا اینکه در صورت موفقیت اوباما می تواند از حساسیت های موجود بین دو کشور کاسته و به دلیل نظرات سازنده وی در مورد خروج سریع نیروهای آمریکایی از عراق التهاب موجود در خاورمیانه و کشورهای حاشیه خلیج فارس را بکاهد و در ثانی رئیس جمهور دورگه کاتولیک یا مسلمان بهتر از جرج بوش گاوچران که جز جنگ افروزی چیز دیگری در سرش نمی پرواند به نفع کره خاکی باشد.
به هر روی چهارم نوامبر سال ۲۰۰۸ نقطه عطفی در آمریکا خواهد بود. و مردم آمریکا در این روز نشان خواهند داد که آیا با انتخاب اوباما خواهان هوایی تازه در کاخ سفید هستند و یا با انتخاب هیلاری محافظه کار ، سیاست های گذشته بیل کلینتون را تایید خواهند کرد.
وحید کاظم زاده قاضی جهانی
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست