دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

نوکیا N۸۲ مجهز به xenon


نوکیا N۸۲ مجهز به xenon
تاکنون از بین گوشی های سری N نوکیا مدل N۷۳ بیشترین موفقیت را داشته است و در مقایسه با سایر مدل های سری N بالاترین میزان فروش را داشته است. گوشی N۸۲ را می توان به عنوان جایگزینی برای N۷۳ در نظر گرفت.
● ویژگی های کلیدی:
▪ دوربین ۵ مگا پیکسل با زوم اتوماتیک و لنز "کارل زایس"
▪ صفحه نمایش QVGA با ۱۶ میلیون رنگ و ۲.۴ اینچ
▪ رم۱۲۸ مگابایتی
▪ WI-FI باتکنولوژی UPNP
▪ گیرنده GPS داخلی با تکنولوژی A-GPS
▪ نقشه که شامل ۱۰۰ کشور می شود
▪ سوکت صوتی ۳.۵ میلی متری استاندارد
▪ سیستم عامل سیمبین ۹.۲ سری ۶۰ ویرایش سوم
▪ خروجی تلویزیون
▪ چرخش اتوماتیک منوها
▪ بلندگوهای استریو
▪ باطری با قابلیت نگه داشتن شارژ طولانی
● معایب اصلی
▪ طراحی بحث انگیز
▪ عدم وجود قابلیت RDS در رادیو
▪ کارایی GPS از حد متوسط پایین تر است
▪ رایگان نبودن قابلیت جهت یابی صوتی در GPS
▪ عدم وجود قابلیت ویرایش فایلهای OFFICE
▪ عدم امکام شارژ گوشی ازطریق کابل USB
وجود فلاش XENON و تعویض UI اتوماتیک که حتی در گوشی های N۹۵ و سونی اریکسون مدل K۸۵۰ نیز این سیستم وجود ندارد، از مواردی هستند که در فروش بالای این گوشی موثر شده اند.
اولین نکته قابل ذکر کارت میکرو SD با گنجایش ۲GB است. کابل TV-OUT و میکرو USB در بسته خرید این گوشی وجود دارد.
هندزفری نسبتاً زیبایی دارد ولی متاسفانه کنترل از راه دور (REMOTE ) و هدفون ها جداگانه کار نمی کنند و نمی توانید ازیک کنترل برای هدفون دیگری استفاده کنید. همچنین دفترچه راهنمای گوشی و یک CD با نرم افزار قابل انطباق با کامپیوتر در بسته خرید شما موجود است.
● گوشی تماماً نقره ای رنگ:
ابعاد گوشی ۱۷.۳×۵۰.۲۰ ×۱۱۲ میلی متر و وزن آن ۱۱۴ گرم ، دوربین ۵ مگاپیکسل است و در بین گوشیهای ۵ مگا پیکسلی
LGKU۹۹۰ VIEWTY و سامسونگ G۶۰۰ نسبت به این گوشی وزن کمتری دارد.
مواد به کار رفته در ساخت گوشی کیفیت خوبی دارند. گوشی به رنگ نقره ای است که قاب روی آن براق و قاب پشت گوشی با خطوط موازی طراحی شده . ابعاد گوشی طوری است که به راحتی در دست جا می گیرد.
درگوشه بالا، سمت چپ گوشی یک حس گر نوری و در سمت راست حس گر نوری نیز دریچه دوربین دوم برای مکالمه تصویری و خروجی صدا نیز دقیقاً در وسط بالای صفحه نمایش ۲/۴ اینچ قرار دارد.
کلید های حرکتی ۴ طرفه زیر صفحه نمایش وجود دارد. با دو کلید انتخاب در هر سمت آن. دکمه های منو (MENU ) و پاک کن(کلید C ) زیر این دو کلید هستند. دکمه های CALL و END در لبه های پهلویی گوشی و دکمه مولتی مدیا بین دکمه های انتخاب سمت راست و دکمه C قرار گرفته است و سایزدکمه ها طوری طراحی شده است که به سادگی قابل استفاده باشد. در سمت چپ محل اتصال میکرو USB و درگاه کارت حافظه و شارژر قرار گرفته است. درگاه میکروSD درپوش ظریفی دارد ولی دو دریچه دیگر فاقد درپوش هستند که از زیبایی گوشی کم کرده است و تمام دکمه های کنترل (کلید زوم، حجم صدا، REVIEW و دکمه دوربین) نیزدرسمت راست و بلندگوهای استریو نیز در بالا و پایین این دکمه ها قرار گرفته اند.
محل قرار گیری بلندگوها مثل گوشیN۹۵ ، به این منظور است که در حالت LANDSCAPE نیز بتوان از آن استفاده کرد. دکمه دوربین حالت HALF-SHUTTER دارد و با کلید REVIEW می توانید به راحتی به آخرین عکس هایی که ذخیره کرده اید، دسترسی پیدا کنید.
دکمه خاموش/روشن بالای گوشی است که مانند سایر گوشیهای مجهز به سیستم عامل سیمبین، برای تغییر پروفایلها و قفل کردن گوشی نیز کاربرد دارد. نزدیک آن ورودی فیش صوتی و انتهای لبه محل اتصال بند قرار دارد و باتوجه به محل مناسب ورودی فیش صوتی، می توان در هنگام استفاده آنرا در جیب نیزقرار داد. در زیر گوشی محل قرار گیری میکروفون قرار گرفته است. پشت گوشی با خطوطی که طراحی شده، زیباتر به نظر میرسد.
دوربین ۵ مگاپیکسلی با لنز CARL ZEISS و فلاش زنون، که قویترین فلاشی است که تاکنون بر روی دوربین موبایلها نصب شده. همچنین این گوشی دارای دریچه محافظ لنز می باشد که با یک کلید به راحتی باز و بسته می شود.
باطری این گوشی مدل BP-۶MT با توان ۱۰۵۰ MAH است. که در حالت استند بای ۲۲۵ ساعت و در صورت مکالمه به مدت ۴ساعت و ۳۰ دقیقه دوام می آورد. به طور کل با مصرف متوسط شارژر آن تا حدود ۳ روزباقی خواهند ماند.
● صفحه کلید بحث برانگیز
صفحه کلید N۸۲ بحث برانگیزترین نکته در این گوشی است و اینکه با تمام ایراداتی که به صفحه کلید نوکیا N۹۱ وارد شده بود، چرا مجدداً چنین صفحه کلیدی استفاده شده است. گرچه با توجه به طراحی جدیدتر N۸۲ کارکردن با این گوشی راحت تر است ولی دکمه ها بسیار کوچک هستند و حروف هر کلید به راحتی قابل دیدن نیست و این تایپ کردن (بدون نگاه کردن به صفحه کلید) را غیرممکن میسازد. در هر صورت به علت فاصله زیاد دکمه ها نیز، نمی توان بیشتر از نمره متوسط برای آن قائل شد. نور صفحه به میزان کافی است و قابلیت دید خوبی دارد.
● صفحه نمایش
گوشی نوکیا N۸۲ مجهز به صفحه نمایش TFT LCD با سایز ۲/۴ اینچ و رزولوشن QVGA است و تا ۱۶ میلیون رنگ را نشان می دهد ولی درخشندگی خوبی ندارد و در مقایسه با N۹۵ ۸gig کمی مات تر می باشد. البته در زیر نور خورشید به واضحی سایرگوشیهای نوکیاست.
● Telephony (کیفیت گوشی)
آنتن دهی گوشی خوب است و لرزش(ویبره) گوشی به اندازه کافی شدید و صدای بلندگوها در طول مکالمه واضح و بدون خش است. بلندی صدای زنگ گوشی انتخابی است و می توان گفت که این گوشی جزو گوشیهایی است که بلندترین صدای زنگ را دارند.
در اینجا به مقایسه نوکیاn۸۲ و بعضی از گوشیهای دیگر می پردازیم:
● ساختار منو
این گوشی مجهز به ویرایش سوم سیستم عامل سیمبین ۹.۲ سری ۶۰ است. Ram آن ۱۲۸ مگابایت است. نمایش منوی اصلی ۲ حالت متنوع دارد: ۱) به شکل لیست ۲)ماتریس ۳ ×۴ از آیکن ها و همچنین می توانید انتخاب کنید که آیکن ها هم (انیمیشن ) حرکت داشته باشند یا خیر. سایز فونتها نیز قابل تنظیم به دلخواه است. حرکت در منو ها سریع می باشد.
در صورت گرداندن موبایل به سمت چپ، صفحه نمایش نیز به صورت خودکار به همان سمت میگردد. دایره آبی رنگ به منظور یادآوری آن است که کاربر، آنچه از منو برایش بی استفاده است را از آن حذف کند و نیزمی تواند به سادگی میانبرهایی (Shortcut ) از گزینه هایی که می خواهد یا صفحات اینترنت به صفحه اصلی خود اضافه کند.
مدت برای فعال شدن قفل خودکار از ۵ ثانیه تا ۱ ساعت قابل تنظیم است و در صورت عدم نیاز هم می توان آنرا غیرفعال نمود.
حافظه داخلی ۱۳۲ مگابایت گنجایش دارد و کارت حافظه میکرو دو SDگیگا بایت ، برای افزایش این حجم بسیار سودمند است و نیز دسترسی به فایلهای درون کارت حافظه به همان سرعت اطلاعات درون حافظه موبایل انجام می شود.
با فشردن دکمه مولتی مدیا وارد منوی مولتی مدیا می شوید . این منو در نوکیا مدل n۸۱ و n۹۵ ۸ gig هم وجود دارد که آیکن های آن، نشانگر موضوع هر فایل هستند و قابلیت تغییر دارد.
مانند هر گوشی مجهز به سیستم عامل سیمبین، این گوشی نیزدارای سیستم تشخیص صدا است. این سیستم بی نیاز از بلندگو است و درصد بالایی ازفرمانهای کاربران را تشخیص میدهد که فقط با نوکیا N۹۵ و N۹۵ ۸gig تطبیق می یابد.
● تم ها:
در این گوشی ۵ تم ازقبل نصب شده و کاربر می تواند به دلخواه به این تم ها اضافه کند(مثلاً دانلود کند)
● دفتر تلفن:
دفتر تلفن n۸۲ یکی ازمحاسن این گوشی به شمار میرود و فضای نامحدودی برای ثبت شماره ها دارد. شماره ها بر حسب نام و نام خانوادگی می توانند مرتب شوند و با تایپ اولین حرف یک اسم به جستجوی آن پرداخت. برای ویرایش یک اسم می توانید آنرا در گروههای پیشنهادی گوشی یا گروههایی که خودتان درست میکنید قرار دهید و یا یک اسم را در صورت لزوم چندین بار ذخیره کنید.
که این بخش همچنین قابلیت ذخیره صدای زنگ شخصی و عکس برای هر اسم در دفتر تلفن را دارد. مثلاً می توانید یک گروه درست کنید و موسیقی دلخواهتان را برای زنگ اعضای آن گروه انتخاب نمایید.
لیست های تماس را نمی توان جزیی از دفتر تلفن(phone book ) به شمار آورد. تا ۲۰ تماس از جمله تلفنهای دریافتی، تماسهایی که شما شماره گیری کرده اید و شماره هایی که پاسخ داده نشده را ذخیره می کند که با دکمه call در حالت استند بای می توان به آنها دسترسی پیدا کرد. اگر از منوی اصلی وارد log شوید لیستی از ارتباطات شبکه در ۳۰ روز اخیر را می بینید که شامل پیامهای کوتاه، تماسها و انتقال اطلاعات می باشد که این مدت را می توانید به منظور اشغال نشدن حافظه کم کنید که البته با توجه به اینکه اطلاعات، فضای زیادی را اشغال نمی کنند، این کار پیشنهاد نمی شود.
● پیام کوتاه:
اگر تنها به دنبال نوشتن متن در پیام کوتاه هستید، صفحه کلید n۸۲ رضایت شما را جلب نمی کند. ۴ ویرایشگر مختلف برای هریک از انواع پیام ها وجود دارد:sms ، mms ، پیام صوتی (audio message ) و e-mail.
ویرایشگر sms برای تمامی گوشیهای هوشمند سری ۶۰ شناخته شده است. پیغام ارسال شدن یک پیام کوتاه مثل pop up روی صفحه ای که قفل نشده می آید و در منوی فرعی پیام کوتاه ذخیره می شود. پیام هایی که ارسال نمی شود به انتخاب کاربر یا در فایل پیش نویس( (draft ذخیره می شود. ویرایشگر mms نیز مثل ویرایشگر پیام کوتاه است که جایی برای "عنوان" نیز به آن اضافه شده است. پیام های صوتی نیز همانند mms است. ویرایشگر می تواند یک پیام را ضبط کند یا پیامی را که قبلاً ضبط شده را استفاده نماید.
ویرایشگر email که در تمامی گوشیها مجهز به سیمبین دیده میشود میتواند سر تیتر و متن ضمائم email ها را دریافت کند.
● پخش آهنگ (موسیقی)
در این گوشی ، هیچ دکمه ای به منوی موسیقی اختصاص داده نشده ولی قابلیت کنترل موسیقی با کلید های ۴ طرفه را دارد. گستره ای ازفرمتها از جمله MP۳ ، CAACو WMA در این گوشی پشتیبانی می شود. لیست های M۳U نیزدر آن هستند و فایلهایی که به لیست اضافه می شوند با گزینه REFRESH به بخش LIBRARY ارسال می شوند. آهنگ ها به صورت خودکار بر اساس نام خواننده، نام آلبوم، نوع موسیقی و سازنده تقسیم بندی میشوند و همچنین جستجوی آهنگ به صورت نوشتن نام یا... آن بطورحرف به حرف نیز امکان پذیر است. انتقال موسیقی به گوشی توسط USB ، بلوتوث یا دانلود از اینترنت امکانپذیر است. همچنین می توانید از کارت ریدر برای انتقال آنها مستقیماً بر روی کارت حافظه استفاده کنید.
بعداز انتقال فایل، گوشی به صورت خودکار آهنگ های جدید را اسکن می کند و در صورت تایید کاربر، آهنگ های جدید به فهرست موسیقی اضافه می شود. پخش موسیقی، ۵ اکولایزر از پیش نصب شده دارد که اگر بخواهید می توانید فقط در چند ثانیه آنها را تغییر دهید یا چیز جدیدی درست کنید.
این گوشی مجهز به بلوتوث a۲dp است که این امکان را میدهد که ازطریق هدست استریوی بلوتوث به موسیقی گوش دهید.
● کیفیت صوتی
تست های انجام گرفته روی کیفیت صوتی نوکیا N۸۲ حاکی از آن است که سخت افزار صوتی این گوشی مشابه N۹۵ ۸gb است و همان کیفیت صوتی را ارایه میدهد همچنین فیش صوتی استاندارد ۳.۵ میلیمتری با بسیاری از هدفون ها قابل انطباق است. دراینجا به بررسی و مقایسه کیفیت صوتی دو گوشی n۸۱ و n۸۲ می پردازیم.
پخش فیلم به صورت عمودی و افقی وتمام صفحه قابل نمایش است البته تماشای فیلم روی چنین صفحه بزرگی (۲.۴اینچی) لذت بخش خواهد بود درحین پخش فیلم، نوشته های مربوط به راهنمایی کاربر که روی صفحه نمایش هستند پنهان می شوند و مشکلی برای دیدن فیلم ایجاد نمی کنند و فقط وقتی که دکمه ای فشرده شود ظاهر می شوند. تعدادی FLASH PLAYER نیز توسط کارخانه برروی گوشی نصب شده است. همچنین با این گوشی می توانید موج اف ام رادیو را که به صورت خودکار آنتن یابی می کند گوش دهید و ایستگاههای دردسترس را در گوشی خود ذخیره کنید. البته از طریق اینترنت نیز می توانید تمام ایستگاههای رادیویی محلی را شناسایی و با نامشان برروی گوشی ذخیره نمایید.
● گالری ۳D
گالری درتمام سری N نوکیا بخش جذابی است. عکس ها را می توان بصورت عمودی و افقی نگاه کرد و تا ۸ برابر آنها را زوم نمود که این کار با سرعت خوبی انجام میشود. دراین بخش می توانید عکس ها را به صورتslide show تماشا کنید که شامل آوردن خودکار عکس ها و پخش آهنگ های ازپیش نصب شده برروی گوشی است . اگر از تنظیمات گالری رضایت ندارید می توانید آنرابه دلخواه تنظیم نمایید .
مانند هرگوشی مجهز به سیستم سیمبین N۸۲ نیز دارای نرم افزار (App manager ) محافظ فایل های نصب شده برروی گوشی است . می توان از صفحه اصلی به برنامه جستجو در نوکیا N۸۲ دسترسی پیدا کرد. به هنگام جستجو هر اطلاعاتی که در گوشی موجود است به طور خودکار بررسی و نتیجه به کاربر اعلام میشود.
● دوربینی فراتر از انتظار
دوربین این گوشی از جذابترین بخشها و مشابه دوربین N۹۵ است با این تفاوت که این گوشی مجهز به فلاشxenon نیزهست، که همین موضوع فاصله زیادی بین دوربین این دو گوشی ایجاد کرده و درپوش محافظ دوربین N۸۲ آنرا از صدمات احتمالی حفظ می کند.
دوربین با سرعتی کمتر از ۳ ثانیه فعال میشود و میتوان عکسهایی با فاصله زمانی ۲/۵ الی ۳ ثانیه گرفت .
منوی کاربر مثل منوی در N۹۵ ۸gig و به همان اندازه پهن است. تنظیمات(effects ) نوری (که "تن رنگی" نیز نامیده میشود) متنوعی دارد و تصویر را نیز واضح و شفاف نشان می دهد.
در حین گرفتن عکس می توان از (gridline ) شبکه چهارخانه پیشنهادی گوشی استفاده کرد. فریم مورد نظر را داخل آن چهارچوب دید که برای تنظیم عکاسی مناسب است. فلاش xenon به ۴ طریق قابل تقسیم است:خودکار، همیشه روشن،(red-eye )کاهش قرمزی چشم ما، همیشه خاموش. راهنماهای کوچکی روی صفحه نمایش ظاهر می شوند که کاری که دوربین در آن لحظه انجام می دهد را به شما اطلاع می دهد(مثلاً پردازش تصویر processing image ).
تنها نقص دوربین در گوشیهای N۹۵ ۸GB و N۹۵ فلاش led بود که فلاش زنون n۸۲، این نقص را رفع و تفاوت قابل ملاحظه ای بین دوربین این گوشیها با سایر دوربین ها ایجاد کرده است و علاوه بر فلاش، سرعت عکس گرفتن N۸۲ مشهود است. با این گوشی به راحتی می توانید از خودتان با دوربین ثانویه عکس بگیرید.
● فیلم برداری:
کیفیت فیلم این دوربین مانند N۹۵ واقعاً عالی است. فیلم برداری با رزولوشن VGA با ۳۰ فریم در ثانیه انجام می شود. فیلم برداری با فورمت MPEG-۴ انجام می گیری که دارای تنظیمات دستی نوری و فیلم برداری در شب را فراهم می کند و به علت کیفیت بالای فیلم حافظه دوربین به سرعت اشغال می شود.( ۱ دقیقه فیلم برداری حدود ۲۰ mb از حافظه را پر می کند. یعنی اگر هیچ چیز دیگری در حافظه دوربین نداشته باشید می توانید روی کارت حافظه ۲ گیگابایتی، ۱۰۰ دقیقه فیلم برداری کنید.)
● امکانات ارتباطی (connecting )
انتقال اطلاعات از طریق۲.۰ نسخه usb ، بلوتوث نسخه ۲.۰به همراه A۲DP انجام می شود و تمامی ابزارهای اتصال به شبکه را نیاز دارد:
همچنین HSCSD، GPRS و ۳G با (پشتیبانی)HSDPA و Wi-Fi با (پشتیبانی)UPNP .
کارت حافظه از دیگر امکانات ارتباطی این گوشی است. گوشی اینفرارد (Infrared ) ندارد.
● جستجو در اینترنت
به راحتی می توانید مانند هر گوشی هوشمند دیگر نوکیا صفحات وب را، که حتی حجم بالایی دارند، به همان سادگی کامپیوتر جستجو کنید. حجم بالای RAM تاثیر زیادی در آسان کردن جستجوی صفحات اینترنت داشته و صفحه نمایش ۲.۴ اینچی آن، خواندن فونتهای ریز را هم امکانپذیر کرده است.
● Organizer :
تقویم سه نمایش متفاوت دارد: ماهانه، هفتگی و روزانه و همچنین ۴ موضوع را برای یادآوری پوشش می دهد: جلسه(meeting )، یادداشت(memo )، یادآوری های ماهانه(anniversary )و یادآوری انجام کارهای فوری که تمام این موضوعات می تواند مثل reminder، با صدای زنگ به شما یادآوری شود.
LIFE BLOG بخشی است که به طور خودکار عکسها، فیلم ها، پیامهای متنی مولتی مدیا، پستهای صوتی و بلاگ را مثل دفتر وقایع روزانه تنظیم کرده، این امکان را فراهم می کند که به راحتی درون آن به جستجو ، ذخیره و یا ارسال فایل اقدام کنید.
می توانید فایلهای آفیس (PDF و OFFICE )را باز کنید ولی گوشی قابلیت ویرایش متون آفیس را ندارد و برای داشتن این قابلیت باید آنرا از مرکز DOWNLOAD نوکیا خریداری کنید. همچنین می توانید با ZIP کردن فایلها آنها را راحت تر ازروی گوشی انتقال دهید.
برنامه های دیگری که برای مدیریت زمان (time-management ) بکار می روند عبارتند از : تبدیل کننده ها(converter )، ماشین حساب و ضبط صدا.
● بازگشت مجدد N-Gage
این گوشی ۳ بازی دارد که ۲ تای آنها مانند بازی های NGage می باشند و دمو (Demo ) دارند. بازیها عبارتنداز: fifa ۲۰۰۷، Asphalt ۳ street rules. که البته مانند بسیاری دیگر از گوشیها، در این گوشی هم بازی با fifa ۲۰۰۷ به راحتی انجام نمی شود. بازی بعدی snake است که در فضای ۳D طراحی شده و این موضوع ، جذابیت بازی را بیشتر می کند.
● مسیرتان را بیابید:
این گوشی گیرنده داخلی GPS دارد که متاسفانه ماهواره های اولیه آن سرعت پایینی دارد و پیدا کردن یک محل ، کمی زمان بر است، به خصوص زمانی که با وسیله نقلیه در حرکت هستید.
از A-GPS داخلی نیز می توان برای کاهش این زمان استفاده کرد ولی معمولاً هزینه آن گران است.
گیرنده GPS با نقشه ها (map ) کار می کند. اطلاعات اولیه رایگان هستند و تصاویر نقشه ها زیبا و گویا هستند و می توانید به کمک آن از مسیرهای خوبی برای تردد استفاده کنید چه به صورت پیاده یا سواربر وسایل نقلیه.
● کلام آخر:
این گوشی ترکیبی از بهترین دوربین بازار و یک گوشی کاملاً هوشمند که به روز شده نوکیا n۷۳ است.
با یک حساب ساده متوجه می شوید که نوکیا N۸۲ با کارت حافظه میکروSD با گنجایش ۸GB، چیزی شبیه به نوکیا N۹۵ ۸GB است. این گوشی پاسخ خوبی به علاقه مندان گوشیهای موبایل با دوربین با کیفیت هستند.
خرید این گوشی کاری است که از آن پشیمان نخواهد شد.
منبع : سایت جی.اس.ام