جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

نوکیا N۹۵


نوکیا N۹۵
در سپتامبر سال ۲۰۰۶ بود که نوکیا N۹۵ به کاربران گوشی های همراه معرفی شد. در حال حاضر نوکیا N۹۵ را می توان شاهکاری در میان مدل های نوکیا دانست. این گوشی از جمله برترین مدل هایی است که به قابلیت های بسیار خوبی مجهز است و در تمام بازارهای جهانی به خوبی شناخته شده است. N۹۵ به دوربین داخلی ۵ مگاپیکسلی مجهز است که عملکرد خوبی را از خود نشان داده است. از دیگر قابلیت های آن می توان به ماژول GPS، پشتیبانی از HSDPA، ساختار کشویی دو جهته و یک کانکتور ۳.۵ میلی متری برای هدفون اشاره کرد. این گوشی بر اساس نسخه سوم سیستم عامل سیمبین سری ۶۰ کار می کند.
نوکیا N۹۵ گوشی بسیار زیبایی است که از در دست گرفتن آن خسته نخواهید شد. عملکرد بی نظیری هم دارد. پالت جلویی این گوشی نقره ای رنگ است، اما پشت آن به رنگ بنفش بسیار تیره است. همان طور که گفته شد، نکته جالبی که در طراحی حالت کشویی نوکیا N۹۵ صورت گرفته این است که گوشی را می توانید در دو جهت مختلف باز و بسته کنید. این اولین بار است که ساختار کشویی دو جهته در یک گوشی همراه به کار می رود. اگر گوشی را به سمت بالا باز کنید می توانید صفحه کلید آن را ببینید. اما با باز کردن گوشی به سمت پایین چهار عدد کلید دیده می شود که به کمک آنها می توانید تنظیمات مختلفی را برای پخش کننده موسیقی گوشی اعمال نمایید
نوکیا N۹۵ ابعادی برابر با ۲۱×۵۳×۹۹ میلی متر دارد . وزن آن نیز ۱۲۰ گرم است. اگر به این اندازه ها دقت کرده باشید متوجه خواهید شد که N۹۵ در مقایسه با مدل N۸۰ حدود ۱۴ میلی متر باریک تر و ۵ گرم سبک تر شده است. در میان گوشی های سری N نوکیا، N۷۳ تنها مدل مبتنی بر نسخه سوم سیستم عامل سیمبین است که از نوکیاN۹۵ باریک تر است. البته N۷۳ کمی بلند تر است و ضخامت آن حدود ۲ میلی متر کمتر از N۹۵ می باشد. نوکیا N۹۵ در میان گوشی های هوشمند موجود اندازه بسیار جمع و جوری دارد، اما به مشخصه ها و قابلیت های زیادی مجهز است.
قفل صفحه کلید نیز کارآیی خوبی دارد. هنگام بستن گوشی، از شما سوال نمی شود که می خواهید گوشی تان را قفل کنید یا خیر. این سیستم فورا گوشی را قفل می کند. قفل شدن گوشی تنها ۲ ثانیه زمان می برد. اگر گوشی را باز کنید قفل آن نیز به طور اتوماتیک غیر فعال می شود. این سیستم به شکل بسیار خوبی قابل اطمینان است. حتی اگر درپوش لنز دوربین را نیز بردارید، صفحه کلید از حالت قفل خارج می شود و به راحتی می توانید عکاسی کنید. کلیدهای صفحه کلید گوشی نیز عملکرد خوبی دارند. کلید جستجوی این گوشی نیز دقیق و درست عمل می کند.
نوکیا N۹۵ به قابلیت ها و مشخصه های متعدد بسیار کاربرپسندی مجهز است که همه کاربران را راضی نگه خواهد داشت. از این میان می توان به پخش کننده فیلم و موسیقی آن اشاره کرد که کیفیت خوبی دارد. فیلم ها با برنامه Real Player نمایش داده می شوند. این گوشی با فرمت های MPEG۴، ۳GP و RealVideo سازگاری دارد. دارای زنگ های پلی فونیک ۶۴ کاناله است و از زنگ های MP۳، AAC، AMR، RealAudio و WAV نیز پشتیبانی می کند. طبیعی است که زنگ ویبره را می توانید به همراه ملودی های مختلف به کار بگیرید. نور پس زمینه صفحه نمایش نیز فعال می شود. کیفیت زنگ های این گوشی در حد متوسط است اما ویبره آن کیفیت خوبی دارد.
دوربین نوکیا N۹۵ یک دوربین ۵ مگاپیکسلی است که به قابلیت فوکوس اتوماتیک مجهز است. این دوربین در قسمت پشت گوشی قرار گرفته است. لنز آن نیز با یک درپوش محافظت می شود. این درپوش ساختار مکانیکی دارد، به خوبی از لنز محافظت می کند و به صورت اکتیو طراحی شده است. به این صورت که با باز کردن آن، دوربین به طور اتوماتیک فعال می شود و می توانید با آن عکاسی کنید. در صورت بسته بودن آن نیز قفل صفحه کلید به طور خودکار فعال می شود و برعکس؛ با باز کردن آن قفل صفحه کلید باز می شود. فعال یا غیر فعال کردن دوربین این گوشی مانند نوکیا N۷۳ انجام می شود. بر روی لبه سمت راست گوشی می توانید کلید آزادسازی دوربین را مشاهده کنید. در کنار آن نیز دکمه گالری قرار دارد که دسترسی شما را به گالری عکس های تان فراهم می کند. به طور خلاصه عکاسی با این دوربین کار بسیار لذت بخشی است؛ انگار که یک دوربین دیجیتال معمولی را در دست گرفته اید و عکاسی می کنید.
در روی پانل جلویی گوشی دوربین دیگری قرار دارد که برای مکالمات تصویری به کار می رود. البته با این دوربین نیز می توانید عکاسی کنید. عکس های این دوربین حداکثر ۴۸۰×۶۴۰ پیکسلی هستند و به عنوان عکس های پرتره گوشی های همراه کیفیت بسیار خوبی دارند. اگر به قاب لنز دوربین گوشی دقت کنید می توانید لامپ فلاش LED را مشاهده نمایید (البته این لامپ به خوبی و قدرت فلاش Xenon عمل نمی کند). متاسفانه در منوی گوشی گزینه ای برای فعال سازی همیشگی فلاش در نظر گرفته نشده است. از این رو، به راحتی می توانید فلاش گوشی را به عنوان یک چراغ قوه به کار بگیرید.
برنامه کارکردی دوربین این گوشی فوق العاده کاربرپسند است و به راحتی می توانید با آن کار کنید. آیکن های کارکردی آن نیز در سمت راست نشان داده می شوند و با حرکت دادن کلید جستجوی گوشی در جهت عمودی بالا و پایین به راحتی می توانید آنها را تغییر دهید. با حرکت دادن این کلید در جهت افقی چپ و راست، شدت زوم کنترل می شود.
از دیگر قابلیت های این گوشی می توان به امکان جستجوی GPS اشاره کرد. این سیستم بدون به کارگیری نقشه عمل می کند. بدون شک عمر باتری این گوشی بزرگ ترین مشکل آن است. به طوری که مجبور خواهید بود گوشی خود را به طور روزانه شارژ کنید.
● مشخصه های اصلی:
▪ ساختار کشویی دو طرفه
▪ کلید های مخصوص پخش موسیقی
▪ مود افقی صفحه نمایش
▪ بلندگوی استریو
▪ شیار کارت حافظه microSD
▪ پشتیبانی از UMTS، Wi-Fi، USB
▪ بلوتوث استریو و مادون قرمز رادیو FM
▪ دوربین ۵ مگاپیکسلی مجهز به فوکوس اتوماتیک
▪ قابلیت ضبط فیلم با رزولوشن VGA
▪ سیستم GPS
▪ مبتنی بر سیستم عامل سیمبین سری ۶۰
▪ پایه صوتی ۳.۵ میلی متری استاندارد
▪ صفحه نمایش بزرگ
نوکیا N۹۵ یک گوشی کشویی است. نکته جالبی که در طراحی حالت کشویی نوکیا N۹۵ صورت گرفته این است که گوشی را می توانید در دو جهت مختلف باز و بسته کنید. این اولین بار است که ساختار کشویی دو جهته در یک گوشی همراه به کار می رود. اگر گوشی را به سمت بالا باز کنید می توانید صفحه کلید آن را ببینید. اما با باز کردن گوشی به سمت پایین چهار عدد کلید دیده می شود که به کمک آنها می توانید تنظیمات مختلفی را برای پخش کننده موسیقی گوشی اعمال کنید.
نوکیا N۹۵ ابعادی برابر با ۲۱×۵۳×۹۹ میلی متر دارد. وزن آن نیز ۱۲۰ گرم است. اگر به این اندازه ها دقت کرده باشید متوجه خواهید شد که N۹۵ در مقایسه با مدل N۸۰ حدود ۱۴ میلی متر باریک تر و ۵ گرم سبک تر شده است. در میان گوشی های سری N نوکیا، N۷۳ تنها مدل مبتنی بر نسخه سوم سیستم عامل سیمبین است که از نوکیا N۹۵ باریک تر می باشد. البته N۷۳ کمی بلند تر است. اما ضخامت آن حدود ۲ میلی متر کمتر از N۹۵ می باشد. نوکیا N۹۵ در میان گوشی های هوشمند موجود اندازه بسیار جمع و جوری دارد. در عین حال، به مشخصه ها و قابلیت های زیادی مجهز است.
● مقایسه ابعاد نوکیا N۹۵ و N۷۳
همان طور که در تصویر می بینید قسمت اعظم پالت جلویی گوشی را صفحه نمایش بزرگ آن به خود اختصاص داده است. در طراحی این گوشی به استفاده بهینه از حداکثر فضای بدنه توجه زیادی شده است. این صفحه نمایش حدود یک میلی متر در داخل بدنه فرو رفته است و با نوعی پوشش ضد خش محافظت می شود (به این ترتیب اگر گوشی خود را بر روی زمین یا میز بگذارید و صفحه نمایش آن رو به پایین باشد مشکل خاصی ایجاد نخواهد شد). در بالای این صفحه نمایش نیز گیرنده شبکه ای گوشی، یک حسگر نوری و دوربین مکالمه تصویری قرار گرفته است. در زیر صفحه نمایش نیز می توانید کلیدهای کاربردی گوشی را مشاهده نمایید. روی این کلید ها را نوعی پوشش کرومی پوشانده است که به زیباتر شدن صفحه کلید کمک بسیاری می کند.
درست در بالای گوشی می توانید دکمه on/off را ببینید که برای تغییر وضعیت بین پروفایل های مختلف زنگ های گوشی نیز به کار می رود. بلندگوی استریوی گوشی نیز بر روی هر دو لبه سمت چپ و راست گوشی دیده می شود. از آن جایی که صدای استریو قابلیت بسیار محبوبی است، مطمئنا از داشتن یک بلندگوی کوچک در بالا و یک بلندگوی کوچک در قسمت پایینی گوشی شگفت زده خواهید شد. هر چند، این یکی از قابلیت های بسیار جزیی نوکیا N۹۵ به شمار می رود.
لبه سمت راست گوشی به کلیدی با کارکرد دوگانه تنظیم زوم و صدا مجهز است. در این قسمت می توانید دکمه آزادسازی دوربین و کلیدی برای دسترسی سریع به گالری را ببینید. به این ترتیب، برای مشاهده سریع تصاویری که به تازگی گرفته اید دیگر نیازی نیست تا در منوها جستجو کنید.
در طرف دیگر گوشی شیار هدفون قرار دارد ـ یک پایه استاندارد ۳.۵ میلی متری سازگار با تمام گوشی ها؛ شایان ذکر است که به آداپتور نیازی نیست. پورت مادون قرمز و شیار کارت حافظه نیز در این قسمت قرار دارند. درپوش محفظه کارت حافظه به راحتی باز و بسته می شود. این گوشی با کارت های microSD سازگار است.
توجه داشته باشید که درپوش محفظه کارت حافظه گوشی اکتیو نیست. این بدان معناست که گوشی به طور خودکار قادر نیست تشخیص بدهد که دارید کارت حافظه را خارج می کنید یا نه. به همین دلیل، بهتر است گزینه "Extract memory card" («خارج کردن کارت حافظه») را از منوی پروفایل زنگ ها انتخاب کنید. برای دسترسی به این منو باید با دکمه روشن و خاموش گوشی کار کنید. البته بدون طی مراحل فوق هم می توان کارت حافظه را از گوشی خارج کرد.
● شارژهای روزانه
کانکتور miniUSB در قسمت انتهایی گوشی قرار دارد. شیار شارژر نیز دقیقا در کنار این کانکتور قرار گرفته است. شیار مخصوص شارژر این گوشی نیز مانند دیگر مدل های نوکیا است و تغییر چندانی نکرده است.
پشت دوربین درپوشی قرار دارد که اگر آن را بردارید می توانید باتری ۹۵۰mAh گوشی را ببینید که برای مدتی حداکثر ۲۱۵ ساعت در حالت استندبای یا ۲۴۰ دقیقه مکالمه عمر می کند. البته در بررسی هایی که به مدت چهار روز بر روی این گوشی انجام شد به این نتیجه رسیدیم که بهتر است نوکیا N۹۵ را به طور روزانه شارژ کنید.
عمر ضعیف باتری نوکیا N۹۵ را می توان بزرگ ترین عیب این گوشی دانست.
قفل صفحه کلید نیز کارآیی خوبی دارد. هنگام بستن گوشی، از شما سوال نمی شود که می خواهید گوشی تان را قفل کنید یا خیر. این سیستم فورا گوشی را قفل می کند. قفل شدن گوشی تنها ۲ ثانیه زمان می برد. اگر گوشی را باز کنید قفل آن نیز به طور اتوماتیک غیر فعال می شود. این سیستم به شکل بسیار خوبی قابل اطمینان است. حتی اگر درپوش لنز دوربین را نیز بردارید، صفحه کلید از حالت قفل خارج می شود و به راحتی می توانید عکاسی کنید. کلید های صفحه کلید گوشی نیز عملکرد خوبی دارند.
● جزییات خوب، کارآمد، راحت و کاملا ضروری طراحی
کلیدهایی که در سمت راست گوشی وجود دارند نیز بسیار کاربردی هستند. این کلید ها اندازه بزرگی دارند و کار کردن با آنها بسیار راحت است. دکمه روشن و خاموش کردن گوشی نیز که در بالای آن قرار دارد عملکرد خوبی را از خود نشان داده است. با این دکمه حتی می توانید روند اجرای برنامه های ناخواسته را متوقف کنید.
صفحه کلید رقمی گوشی نیز به شکل جالبی طراحی شده است. بر روی این صفحه کلید سه ردیف منحنی وار کلیدها را می بینید که کاربری فوق العاده راحتی دارند.
نور پس زمینه این صفحه کلید آبی رنگ است. البته کلید های کاربردی آن در رنگ های دیگری می درخشند. در صورت ضعیف شدن میزان نور محیط، نور پس زمینه این صفحه کلید فعال می شود. سنجش نور با استفاده از یک حسگر نوری صورت می گیرد که در بالای صفحه نمایش قرار دارد.
کلید هایی که در قسمت بالای گوشی قرار دارند مشکی هستند و کاملا تخت طراحی شده اند. برای دیدن این چهار کلید باید کشوی گوشی را به سمت پایین حرکت دهید. این کلید ها لمسی به نظر می رسند، اما عملا این گونه نیست. بلکه به صورت کاملا مکانیکی کار می کنند و از پلاستیک ساخته شده اند. نور پس زمینه آنها نیز آبی رنگ است و به طور یکنواختی پخش می شود.
● صفحه نمایش
صفحه نمایش نوکیا N۹۵ اندازه بسیار خوبی دارد و بیشتر کاربران خود را راضی نگه داشته است. این صفحه نمایش یک صفحه ۲.۶ اینچی است که با یک مستطیل ۵۳×۴۰ میلی متری برابری می کند.
رزولوشن این گوشی در مقایسه با دیگر مدل های این سری فرق چندانی نکرده است؛ همان رزولوشن استاندارد QVGA با ۳۲۰×۲۴۰ پیکسلی. البته این صفحه نمایش ممکن است کسانی را که به کار با صفحه نمایش N۸۰ عادت دارند ناامید کند. چرا که با کمی دقت می توانید پیکسل های این صفحه نمایش را ببینید. اما در مورد N۸۰ این گونه نیست. البته این حالت تاثیر چندانی بر دید شما در نور روز نخواهد گذاشت. به طور کلی، می توان گفت که صفحه نمایش نوکیا N۹۵ کیفیت بسیار خوبی دارد. حروف را نیز با کیفیت خوبی نمایش داده می شوند.
نکته جالبی که در اینجا می توانیم به آن اشاره کنیم این است که بیشتر کامپیوترهای جیبی مجهز به صفحه نمایش لمسی نیز از همین رزولوشن برخوردار می باشند. دیگر آنکه شرکت نوکیا در عرصه تولید و ساخت صفحه نمایش های با کیفیت بسیار موفق ظاهر شده است. با به کار گیری رزولوشن QVGA می توانید مطمئن باشید که گوشی شما چیزی حدود ۱۰۰% با برنامه های دیگر سازگار خواهد بود.
صفحه نمایش این گوشی می تواند حداکثر تا ۱۶ میلیون رنگ را نمایش دهد و در زیر نور آفتاب به خوبی دیده می شود. نور پس زمینه آن نیز توسط یک حسگر نوری تنظیم می شود. البته باید میزان شفافیت و درخشانی این نور را از منوی گوشی تنظیم کنید. توجه داشته باشید که هر چه میزان درخشانی و شفافیت صفحه نمایش بیشتر باشد، میزان باتری مصرفی آن نیز بیشتر خواهد بود. تنظیمات پیش فرض گوشی نیز به شکل خوبی کار می کند.
منوی گوشی شامل گزینه ای است که به کمک آن بعد از مدت زمان معینی (۵ تا ۶۰ ثانیه) نور پس زمینه غیر فعال می شود. زمان بی کاری برای فعال شدن اسکرین سیور نیز حدود ۱ تا ۳۰ ثانیه است. با فعال کردن حالت فوق نور پس زمینه پس از مدت زمان تعیین شده خاموش می شود، اما گوشی همچنان ساعت، تاریخ و نام پروفایل زنگ را نمایش می دهد.
● دوربین تمام عیار
دوربین نوکیا N۹۵ یک دوربین ۵ مگاپیکسلی است که به قابلیت فوکوس اتوماتیک مجهز است. این دوربین در قسمت پشت گوشی قرار گرفته است. لنز آن نیز با یک درپوش محافظت می شود. این درپوش ساختار مکانیکی دارد، به خوبی از لنز محافظت می کند و به صورت اکتیو طراحی شده است. به این صورت که با باز کردن آن، دوربین به طور اتوماتیک فعال می شود و می توانید با آن عکاسی کنید. در صورت بسته بودن آن نیز قفل صفحه کلید به طور خودکار فعال می شود و برعکس ـ با باز کردن آن قفل صفحه کلید باز می شود.
فعال یا غیر فعال کردن دوربین این گوشی مانند نوکیا N۷۳ انجام می شود. بر روی لبه سمت راست گوشی می توانید کلید آزادسازی دوربین را مشاهده کنید. در کنار آن نیز دکمه گالری قرار دارد که دسترسی شما را به گالری عکس های تان فراهم می کند. به طور خلاصه عکاسی با این دوربین کار بسیار لذت بخشی است؛ انگار که یک دوربین دیجیتال معمولی را در دست گرفته اید و عکاسی می کنید.
● لنز دوربین
بر روی پانل جلویی گوشی دوربین دیگری قرار دارد که برای مکالمات تصویری به کار می رود. البته با این دوربین نیز می توانید عکاسی کنید. عکس های این دوربین حداکثر ۴۸۰×۶۴۰ پیکسلی هستند و به عنوان عکس های پرتره گوشی های همراه کیفیت بسیار خوبی دارند.
اگر به قاب لنز دوربین گوشی دقت کنید می توانید لامپ فلاش LED را مشاهده نمایید (البته این لامپ به خوبی و قدرت فلاش Xenon عمل نمی کند). متاسفانه در منوی گوشی گزینه ای برای فعال سازی همیشگی فلاش در نظر گرفته نشده است. از این رو، به راحتی می توانید فلاش گوشی را به عنوان یک چراغ قوه به کار بگیرید.
● لنز Carl Zeiss
صفحه نمایش ۲.۶ اینچی با رزولوشن QVGA گوشی به عنوان منظره یاب دوربین ۵ مگاپیسکلی نوکیا N۹۵ نیز به کار می رود.
● تنظیمات دوربین
دوربین این گوشی در عرض ۶ ثانیه فعال می شود. اگر بخواهید خیلی سریع با فوکوس کار کنید گرفتن اولین عکس شما ۸ ثانیه طول خواهد کشید. البته این مدت زمان، زمان نسبتا زیادی است. برای عکاسی با این گوشی باید دکمه آزادسازی دوربین را تا نیمه فشار دهید. پس از آنکه کادر فوکوس سبز رنگ شد، این دکمه را مجددا و این بار به طور کامل فشار دهید؛ درست مانند همان کاری که در یک دوربین دیجیتال انجام می دهید. شاتر دوربین نیز چهار حالت صدای مختلف دارد که همگی آنها در حالت خاموش قابل تنظیم هستند.
برنامه کارکردی دوربین این گوشی فوق العاده کاربرپسند است و به راحتی می توانید با آن کار کنید. آیکن های کارکردی آن نیز در سمت راست نشان داده می شوند و با حرکت دادن کلید جستجوی گوشی در جهت عمودی بالا و پایین به راحتی می توانید آنها را تغییر دهید. با حرکت دادن این کلید در جهت افقی چپ و راست، شدت زوم کنترل می شود.
● منوی دوربین و تنظیمات آن
از میان دیگر گزینه های موجود می توانیم به تنظیمات رزولوشن دوربین، قابلیت قراردادن تصاویر گرفته شده به صورت اتوماتیک در آلبوم گوشی و تنظیمات صدای شاتر یا ذخیره سازی پیش فرض اشاره کنیم. در صورت انجام تنظیمات فوق و ذخیره آنها، این تنظیمات حتی بعد از بارگذاری مجدد دوربین به قوت خود باقی خواهند ماند.
● دوربین VGA
نوکیا N۹۵ را می توانید به عنوان یک دوربین فیلمبرداری نیز به کار بگیرید. با این دوربین امکان ضبط فیلم به صورت ۳GP فراهم می شود. این فیلم ها به عنوان پیام های MMS نیز به کار می روند. فیلم های با کیفیت بالای این دوربین رزولوشنی برابر با ۴۸۰×۶۴۰ پیکسل دارند و با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه تهیه می شوند. این فیلم ها با فرمت MP۴ ضبط می شوند اما حجم مگابایتی بسیار بالایی دارند. یک فیلم نیم دقیقه ای این دوربین حدود ۱۰ مگابایت حافظه می خورد. حداکثر حجم فیلم های شما به نوع کارت حافظه ای بستگی دارد که استفاده می کنید.
● منوی دوربین فیلمبرداری و گزینه های تنظیمات آن
منوی فیلمبرداری گوشی تا حدی نسبت به منوی دوربین عملکرد ضعیف تری را از خود نشان داده است. در اینجا می توانید تنظمیات مود عکاسی، تراز سفیدی و تعداد گزینه های تنظیم رنگ را مشاهده کنید. امکان به کارگیری زوم دیجیتال در هنگام ضبط وجود دارد، اما کیفیت این زوم چندان خوب نیست و مهم تر اینکه بر کیفیت کلی تصویر تاثیر بدی می گذارد. در صورت تمایل می توانید میکروفون را خاموش کنید. از دیگر امکانات این دوربین می توان به لرزشگیر آن اشاره کرد که البته، استفاده از آن تاثیر چندان بارزی بر روی عکس های شما نخواهد گذاشت.
گوشی نوکیا N۹۵ بر اساس نسخه سوم سیستم عامل سیمبین کار می کند. این گوشی را می توان یک بسته نرم افزاری در نظر گرفت که در طراحی آن نوآوری های خوب و کارآمدی صورت گرفته است. در نگاه اول به نظر می رسد که تغییر چندانی در این گوشی انجام نشده باشد. در حالت استندبای صفحه نمایش، می توانید اطلاعات مربوط به ساعت، نام، تاریخ و حتی وضعیت باتری و قدرت سیگنال ها را مشاهده کنید. مود استندبای فعال را نیز می توان غیر فعال کرد. در این حالت کیفیت تصاویر بهتر خواهد شد اما دیگر به ۶ برنامه انتخاب شده دسترسی نخواهید داشت و رویدادهای مندرج در تقویم نمایش داده نخواهند شد.
با فعال بودن حالت استندبای اکتیو می توانید با استفاده از کلید جستجوی گوشی در منوهای به نمایش درآمده بر روی صفحه نمایش جستجو کنید. در حالت غیر فعال آن نیز می توانید کارکردهای خاصی را برای جهت های مختلف این کلید، اختصاص دهید تا به این ترتیب به کارکردهای مورد نیاز خود دسترسی راحت تر و بهتری داشته باشید. از آن جایی که منوی اصلی گوشی با دکمه جداگانه ای فعال می شود به راحتی می توانید کارکرد جداگانه ای را برای دکمه وسطی کلید جستجوی گوشی در نظر بگیرید. در حالت استندبای نیز امکان اختصاص دادن کارکردهای مختلف برای کلیدهای تابعی وجود دارد.
کارکردهای متعددی در این گوشی هستند که کاربر می تواند آنها را به دلخواه خود تنظیم نماید. منوی تنظیمات این گوشی نیز شامل گزینه های متعددی است. برای مثال تنظیمات جدیدی در نظر گرفته شده است با نام Adjustments که بر اساس سیستم عامل سیمبین کار می کند. با این گزینه علاوه بر تنظیم نوع طراحی و حالت استندبای صفحه نمایش، گزینه ای هم در نظر گرفته شده است که به کمک آن می توانید تم های گرافیکی مختلفی را برای گوشی خود اعمال نمایید. نوکیا N۹۵ دارای پنج تم گرافیکی است. امکان دانلود تم های دیگری از اینترنت نیز وجود دارد.
امکان تنظیم اندازه حروف یکی دیگر از قابلیت های بسیار جالبی است که می توان به آن اشاره کرد.
صرف نظر از رنگ منوها، طراحی منوها نیز قابل تنظیم است. منوها را می توانید در چند حالت مختلف مانند نمایش شبکه ای یا لیست نمایش دهید. حتی می توانید آیتم ها و برنامه های خود را در منوی اصلی گوشی جابجا کنید. آیکن های به نمایش درآمده بر روی منوی گوشی تا حدی حالت انیمیش دارند که البته می توانید آن را غیر فعال سازید. یکی دیگر از ابداعاتی که در طراحی منوی این گوشی صورت گرفته است این است که به راحتی می توانید از اجرای یک برنامه مطلع شوید. به این شکل که در صورت فعال بودن یک برنامه، نماد کوچک آبی رنگی در گوشه بالایی و سمت راست صفحه نمایش ظاهر می شود.
برای دسترسی به منوی اصلی گوشی باید با کلید مخصوصی که در سمت چپ کلید جستجوی گوشی قرار دارد کار کنید. با فشار دادن و نگه داشتن این کلید، فهرستی از آیتم های مختلف در پس زمینه صفحه نمایش و به حالت عمودی نمایش داده می شود. کلید قرمز رنگ گوشی نیز معمولا برنامه های در حال اجرا را می بندد. متاسفانه هنوز عملکرد اصلی این کلید نامشخص است.
● دستوردهی صوتی
نوکیا N۹۵ به شما امکان می دهد با گزینه دستوردهی صوتی نیز کار کنید. این گوشی به قابلیت تشخیص صدا مجهز است و تمام دستوراتی را که با صدای تنظیم شده گوشی هماهنگ باشد اجرا می کند. اینکه چه برنامه ای به صورت صوتی کنترل شود یا نه، به خود شما بستگی دارد. این سیستم عملکرد خوبی دارد و مطمئنا از کارکرد آن راضی خواهید بود.
گاهی ممکن است گوشی شما در دست کس دیگری بیافتد و احتمالا نمی خواهید کس دیگری به اطلاعات آن دسترسی داشته باشد. برای جلوگیری از این اتفاق می توانید برای آن زمان بی کاری تنظیم کنید. به این صورت که پس از مدت زمان معینی، گوشی به طور اتوماتیک قفل شود. توجه داشته باشید برای فعال کردن مجدد گوشی باید کلمه رمز مربوطه را وارد کنید.
خورجین
http://www.khorjiiiin.blogfa.com


همچنین مشاهده کنید