سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

گوشی Nokia N۹۰


گوشی Nokia N۹۰
● آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود است :
▪ گوشی موبایل
▪ شارژر
▪ تبدیل برای شارژر
▪ هدست استریو
▪ كارت حافظه ۶۴ مگا بایتی از نوع RS-MMC
▪ كابل USB
▪ گردگیر مخصوص صفحه نمایشگر
▪ دفترچه راهنما
گوشی N۹۰ جایگاه میانی را در میان گوشی های سری N نوكیا دارد . گوشی هایی كه آغاز آنها N۷۰ بود و N۹۱ بهترین آن ها می باشد . اگر بخواهیم صادق باشیم باید گفت كه N۹۰ واقعا با گوشی های قبلی ، تفاوت دارد و نماینده سری جدید گوشی های نوكیا می باشد . اصلی ترین فرق این مدل جوان با مدل های دیگر خود بلند تر بودن صفحه نمایش آن است كه برنامه نویسان را مجبور كرد تا دوباره روی بخش نرم افزاری كار كنند .
ظاهر N۹۰ را می توان یك مدل طراحی شده جهش یافته ۶۲۶۰ نامید كه ایرادهای آن برطرف شده و در SmartPhone ها یك مدل تقریباً منحصر به فرد محسوب می شود كه البته منحصر به فرد بودن همیشه به معنای بهتر بودن نمی باشد .
یكی از نكات منفی و بسیار آزار دهنده ۶۲۶۰ قرار گرفتن بعضی از كلیدها در قسمت بالایی گوشی یعنی زیر صفحه و جدا از بقیه كلید ها بود كه این مساله شما را مجبور می كرد با هر دو دست آن هم به طور مضحكی با این گوشی كار كنید . همچنین ۶۲۶۰ گوشی سنگینی به حساب می آید و فقدان صفحه نمایشگر ثانویه در خارج آن احساس می شد ، همچنین جای دوربین نیز كه در بدترین جای ممكن قرار داشت تغییر یافته است .
از نظر اندازه سایز گوشی mm۱۱۲x۵۱x۲۴ است كه با گوشی های P۹۱۰ و P۹۰۰ سونی اریكسون قابل مقایسه می باشد و بزرگتر از گوشی هایی نظیر ۶۶۸۱ و ۶۶۸۰ می باشد که این بزرگی تقریبا آزار دهنده می باشد .
وارد كردن پیغام در گوشی با یك دست مشكل به نظر می رسد و باید با یك دست گوشی را نگه دارید و با دست دیگر دكمه ها را فشار دهید كه در گوشی های دیگر هر دو كار را با یك دست می توانستید انجام دهید .
اگر از نزدیك به گوشی نگاه كنید متوجه می شوید كه در حال تماشا كردن یك هیولا در نزدیكی خود می باشید و می توان گفت كه این گوشی تقریبا ۲ برابر گوشیهای استاندارد امروزی می باشد .
ادامه صحبت درباره ابعاد بزرگ این گوشی بی فایده به نظر می رسد و فقط همین بس كه بدانید صحبت از بزرگترین گوشی در داخل یك مغازه می باشد !
صفحه خارجی گوشی را می توان با نوكیا ۶۲۳۰ مقایسه كرد با مشخصات ۱۲۸x۱۲۸ پیکسل و قابلیت نمایش ۶۵۰۰۰ رنگ ولی كیفیت عكس در آن با ۶۲۳۰ فرق دارد .در ۶۲۳۰ تصاویر چندان واضح و شفاف نیستند . توانایی های این صفحه نسبت به ابعاد كوچك آن واقعاً جالب توجه است و با هیچ نمونه ای قابل مقایسه نیست (در حال حاضر) یكی از قابلیتهای دیگر این صفحه خوانا بودن آن در مقابل آفتاب است كه امتیاز بزرگی محسوب می شود .
از دیگر قابلیت های این گوشی این است كه شما قادرید هنگام بسته بودن گوشی هم عكس بگیرید و از طریق همین صفحه نمایش ثانویه ، اطلاعاتی نظیر تماس های از دست رفته ((Missed calls نیز نمایش داده می شوند و حتی می توانید پیغام های SMS خود را در این صفحه ببینید و نكته جالب توجه دیگر این است كه می توانید بدون باز كردن گوشی به تلفن جواب دهید ولی نكته منفی این است كه اگر گوشی را باز نكنید Speaker phone به طور خودكار فعال می شود و دیگران هم صدای تماس گیرنده با شما را می شنوند كه ممكن است چندان برای شما جالب نباشد !!
دكمه خاموش و روشن در بالای گوشی درست بر روی قسمتی كه دوربین درون آن قرار دارد جای گرفته است و شما می توانید فعالیت های مربوط به این دكمه را با صفحه نمایشگر ثانویه مشاهده كنید .
دكمه عكاسی بر روی سمت راست گوشی قرار دارد و همچنین برای فرمان و تماس صوتی هم به كار می رود همچنین یك Joystick پنج طرفه در پایین آن قرار گرفته تا به شما در عكاسی كمك كند كه خیلی هم به درد بخور می باشد و به این صورت است كه وقتی گوشی را در دست راست خود می گیرید دقیقاً انگشت شصت شما روی آن قرار می گیرد ولی كار كردن در این حالت با توجه به وزن ۱۷۳ گرمی این گوشی كار سختی می باشد . در ضمن اگر شما چپ دست باشید چگونه با این Joystick كار خواهید كرد ؟!
محل كارت حافظه در قسمت كناری سمت راست پایین تر از Joystick واقع شده و سیستم تعویض فوری كارت حافظه نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده است .
قسمت اتصالات جانبی گوشی بر عكس دیگر محصولات شركت نوكیا در قسمت كناری سمت چپ گوشی قرار گرفته كه به همین خاطر كمی هم گوشی ضخیم شده است .
از دیگر نكات جالب توجه گوشی طرز قرار گرفتن بخش نگهدارنده سیم كارت است كه به صورت ۴۵ درجه با مكانیزم خاصی ثابت شده است !
متاسفانه هیچ چیزی به بدی باتری N۹۰ نیست . در این گوشی از باتری ۷۶۰ MAh با گنجایش Li –Ion BL-۵B استفاده شده كه گوشی های روز نوكیا از باتری BL-۵C با گنجایش ۹۰۰MAH استفاده می كنند .
دفترچه راهنما حالت Standby گوشی را ۲۴۰ ساعت و زمان مكالمه را ۴.۵ ساعت اعلام داشته كه در هنگام آزمایش این گوشی فقط یك روز كاركرد (دقیقا ۱۸ ساعت !)
این بدان معناست كه استفاده از كارایی های گوشی نظیر عكس برداری عمر باتری را به نصف روز کاهش می دهد . صحبت متوسط با گوشی در حدود ۴۰ دقیقه و ۳۰ دقیقه استفاده از بقیه كارایی های گوشی باعث می شود كه گوشی در یك روز به شما هشدار بدهد كه شارژ ندارد !
می توان یكی از دلایلی كه از باتری بهتری استفاده نشده ، وزن زیاد دستگاه را ذكر كرد كه در صورت استفاده از باتری ۱۱۰۰ mAh سنگین تر می شد !
از بحث ضعف های گوشی كه بگذریم به صفحه نمایش اصلی یا داخلی آن می رسیم كه از نوع TFT است و رزولوشن آن ۳۵۲x۴۱۶ می باشد (۳۶×۴۲ میلیمتر) و قابلیت نشان دادن ۲۶۲۰۰۰ رنگ را دارد كه امتیاز بزرگی برای گوشی محسوب می شود .
از دیگر موارد می توان به عوض شدن Font های سیستم اشاره كرد كه باید مطابق صفحه جدید می شدند كه این مسئله باعث ضعف هایی در گوشی شده است . مثلا در برخی از منوها هنگامی كه شما حرف Y را تایپ می كنید به صورت V نوشته می شود و قسمت پایینی آن دیده نمی شود !
صفحه كلید مناسب می باشد و کلید ها با چراغ های سفید روشن می شوند . صفحه كلید شامل یك كلید ۴ طرفه به همراه یك دكمه تائید OK می باشد و اندازه كلیه اعداد مناسب بوده و بهتر است بگوئیم كمی بزرگ اند .
سیستم عامل این گوشی Symbian ۸.۱a می باشد و قابلیت تغییر اندازه فونت ها وجود دارد كه مزیت قابل توجهی می باشد .
پردازشگر N۹۰ تقریبا همانند ۶۶۸۰ بوده و سرعت آن ۲۲۰MHZ است و البته سرعت گوشی حدود ۵ تا ۱۰ درصد از ۶۶۸۰ پایین تر است كه در هنگام دیدن گالری عكس ها این ضعف مشخص می شود .
حافظه داخلی ۳۱ مگا بایتی از امتیازات این گوشی محسوب می شود .
متاسفانه این گوشی با اكثر برنامه هایی كه برای گوشی های Symbian نوشته شده اند كار نمی كند آن هم به این دلیل است كه اندازه صفحه آن تغییر كرده است .
نكته جالب این است كه هنگامی كه شما اسمی را در گوشی ثبت می كنید خود گوشی برای این نام یك تلفظ در نظر می گیرد و هنگامی كه شما از Voice dialing استفاده می كنید فقط لازم است اسم وارد شده را صدا بزنید تا خود گوشی همه كارها را انجام دهد .
● در نهایت :
در كل این گوشی از نظر كیفیت برقراری تماس همانند دیگر گوشی های نوكیا در سطح خوبی قرار دارد . صفحه نمایش اصلی یكی از بهترین ها می باشد و صفحه نمایش خارجی هم در نوع خود واقعاً بی رقیب است .
دوربین ۲ مگا پیكسلی این گوشی به حدی رضایت بخش است كه چیزی برای مقایسه با آن در دست نیست ، به جز Sony Ericsson k۷۵۰ كه آن هم به یك كلاس دیگر تعلق دارد (K۷۵۰ ضعیف تر است) . كه در بخش تحلیل دوربین N۹۰ كامل به آن اشاره خواهیم كرد .
باز هم باید به ضعف باتری این گوشی اشاره كرد كه كمتر از یك روز كار می كند و همچنین ابعاد بزرگ گوشی هم كه قابل بحث نمی باشد ! در آخر باید اشاره كرد كه N۹۰ یك Smartphone بسیار جالب با كارآیی بالا و نقایص كم است . در كل N۹۰ عالی است!
در جداول زیر می توانید نتایج به دست آمده ی تست این گوشی توسط دو برنامه ی JBenchmark و SPmark و مقایسه ی آن با دیگر گوشی ها را مشاهده کنید :
● بررسی دوربین ۲ مگا پیكسلی نوكیا N۹۰
بر خلاف دیگر گوشی های سری N نوكیا ، گوشی N۹۰ از لنزهای ساخته شده توسط Carl Zeiss بهره می برد . نوكیا این مسئله را به عنوان یك امتیاز در بین كل مدل های موجود در بازار مطرح می كند . البته به خاطر سایز كوچك این دوربین هیچ وقت نمی توان آن را با دوربین های دیجیتال مقایسه كرد ، باید توجه داشت كه مورد بحث ما یك گوشی موبایل با قابلیت های جانبی یك دوربین دیجیتال است نه یك دوربین دیجیتال !
با مقایسه كردن دوربین های دو گوشی N۷۰ و N۹۰ متوجه برتری كیفیت دوربین N۹۰ می شویم كه البته تقریبا این برتری ناچیز و كم اهمیت جلوه می كند .
تصاویر در N۹۰ كمی شفاف تر و واضح تر هستند . باید به این مسئله هم توجه داشت كه نوكیا با استفاده ازدوربین های Carl Zeiss كه یك شركت معتبر و معروف در زمینه Optic می باشد قصد مطرح كردن خود و بالا بردن كیفیت محصولات خود را دارد .
هم اكنون تعداد گوشی های با دوربین ۲ مگا پیكسلی در بازار كم است . می توان دوربین N۹۰ را با دوربین Sony Ericsson k۷۵۰ مقایسه كرد که قطعا این چنین گوشی هایی مورد استقبال عموم واقع خواهند شد و شده اند ، البته چون قیمت های این دو گوشی در یك سطح نمی باشد شاید مقایسه این دو گوشی منطقی به نظر نرسد .
استفاده از دوربین N۹۰ را می توان به دو قسمت استفاده از دوربین بدون باز كردن گوشی ، یعنی عكس گرفتن هنگامی كه صحنه ای را از صفحه ی خارجی گوشی می بینیم و حالت دوم هم استفاده از صفحه داخلی و اصلی گوشی ، تقسیم کرد .
هنگامی كه در حل عکس برداری درب گوشی بسته است می توانید لنز دوربین را به طرف خودتان در حالی كه رو به صفحه نمایشگر خارجی موبایل هستید بچرخانید و برای موقعی که دوست دارید از خودتان عکس بگیرید ، این گزینه امکان جالبی است .
یك Joystick كه در قسمت كناری سمت راست گوشی قرار گرفته برای اعمال تغییرات در تنظیمات عكاسی در نظر گرفته شده است كه البته باید توجه داشت نزدیكی این دسته به دوربین كمی كاركردن با یك دست را مشكل می كند . عكس برداری توسط دكمه ای كه در بالای دسته قرار دارد ممكن می شود .
● عكس برداری : هنگامی كه ما می خواهیم از صفحه داخلی N۹۰ برای مشاهده ی صحنه عکس برداری استفاده كنیم ، قطعا تصویر با كیفیت بالا تر و همچنین با كارآیی بهتری نسبت به صفحه ی خارجی می باشد .
دكمه مخصوص عكس برداری به دلیل بر آمدگی كه دارد برای عكاسی مناسب می باشد و از مزیت های این گوشی می توان به حالت Auto focus یا تنظیم خودکار focus اشاره كرد .
Menu هایی كه در انتخاب موضوع عكس برداری به شما كمك می كنند ، حالت های Close-up و Portrait و User defined و Sport و Night می باشند كه از نظر تعدد گزینه همانند یك دوربین دیجیتال می باشد و در حال حاضر تنها گوشی موبایلی كه این چنین قابلیت هایی دارد K۷۵۰ سونی اریكسون می باشد .
فلاش دوربین هم قابلیت حضور خودكار ، دستی و هم استفاده از گزینه ی Red eye (برای جلوگیری از قرمز شدن چشم ها در عكس) را دارد . باید توجه داشت كه با آزمایشهایی كه ما انجام دادیم بهترین نتیجه برای عكس برداری با فلاش ، در فاصله یك متری بوده كه خود نوكیا به فاصله ۱.۵ متری اعتقاد دارد به خاطر حضور فلاش خوب ، این دوربین حتما عكس های بهتری را خواهید انداخت .
برای تعیین رزولوشن عكس می توانید یكی از گزینه های ۱۶۰۰x۱۲۰۰ یا ۸۰۰x۶۰۰ و ۶۴۰x۴۸۰ پیكسل را انتخاب كنید و اگر به ۱۶۰۰x۱۲۰۰قانع نیستید می توانید از گزینه ی Print استفاده نمائید.
همچنین حالت عكس برداری پشت سرهم و استفاده از Timer در دو زمان ۲ ثانیه و ۱۰ ثانیه هم در این گوشی به چشم می خورد .
برای زوم كردن روی اجسام می توانید از Joystick دستگاه كه قابلیت زوم ۲۰X را دارد استفاده نمایید .
باید توجه داشت كه اگر نور محل عكاسی شما خوب باشد عكسی فوق العاده خواهید داشت . یكی از نكات برتری دوربین N۹۰ نسبت به دوربین K۷۵۰ را می توانید قابلیت عكس برداری N۹۰ در فاصله های نزدیك جسم با دوربین (۴CM) دانست البته N۹۰ به صورت Automatic عمل Focus را انجام می دهد ولی Focus گوشی K۷۵۰ دستی می باشد .
فیلمبرداری در N۹۰ با فرمت ۳GP صورت می گیرد و حداكثر رزولوشن ۳۵۲x۲۸۸ می باشد همچنین می توانید از زوم ۸X در هنگام فیلمبرداری استفاده كنید .
●در نهایت :
در كل قابلیت عكس برداری دوربین N۹۰ عالی می باشد و كیفیت عكس های گرفته شده با N۹۰ در حال حاضر یكی از بالاترین كیفیت ها می باشد و می توان گفت در كل بهتر از دوربین K۷۵۰ می باشد و استفاده از نام Carl zeiss موفقیت بزرگی در فروش این محصول خواهد داشت و می توان گفت شرکت نوکیا با تولید این گوشی به همراه چنین دوربینی موفقیت بزرگی را به دست آورده است .
منبع : سایت جی.اس.ام