جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
Nokia N۹۵
● سازنده : Nokia
● نقاط قوت :
دوربین ۵ مگاپیکسل که تصاویری با کیفیت بالا را به شما ارائه می دهد، کلیدهای اختصاصی موسیقی، سوکت ۳.۵میلی متری گوشی(headphone)، سیستم عامل هوشمند سیمبین به همراه خصوصیاتی مانند GPS، Wi-Fi و بلوتوث، و ساختار ابتکاری کشویی دو طرفه!
● نقاط ضعف :
عدم پشتیبانی شبکه ۳G امریکا، دوام کم باتری، نبود امکان شارژ از طریق USB، در بعضی مواقع سرعت پایین می آید، و بنظر میرسد قطعات بکار رفته کمی نامرغوب باشند، ساختار کشویی می توانست مطمئن تر باشد، FM RDS ندارد، تراشه GPS با نرم افزارهای Third Party کار نمی کند، امکان ویرایش فایل های Office وجود ندارد
نوکیا N۹۵ را می توان یکی از بهترین تلفن های موجود در بازار دانست، و ویژگی های خاص آن توجه همه را به خود جلب می کند. این مدل دارای دوربین ۵ مگاپیکسل ، واحد GPS ، پشتیبانی HSDPA ، ساختار کشویی دو طرفه و سوکت ۳.۵میلی متر برای Earphone است. نوکیا N۹۵ به سیمبین ۹.۱ OS با سومین نسخه UI و Feature Pack۱ مجهز است.
● طراحی
از زمان ارائه N۹۵ در سپتامبر ۲۰۰۶، می توان آن را پرطرفدارترین و مطلوبترین گوشی هوشمند موجود دانست. در حقیقت نوکیا برنامه ای برای ارائه N۹۵ به ایالات متحده نداشت، اما پس از دریافت شمار زیادی درخواست از طرف مشتریان ایالات متحده، سرانجام این شرکت تصمیم به صادرات این محصول گرفت. البته نسخه ارائه شده در ایالات متحده با یک حافظه ۲GB همراه است. می پرسید چه چیزی باعث این همه جنجال است؟
ساختار تلفن بسیار زیبا است. قاب جلوی آن به رنگ نقره ای و قاب پشت تلفن مات است. دوربین در طرف پشت دستگاه وجود دارد که به دلیل مات بودن قاب پشت، اثر انگشت نشان داده نمی شود. نوکیا N۹۵ در دو جهت به طور کشویی باز می شود. اگر دستگاه به طرف بالا باز شود صفحه کلید اصلی و اگر به طرف پایین باز شود چهار کلید را مشخص می کند که نرم افزار پخش موسیقی از طریق آنها کنترل می شود. ابعاد تلفن ۹۹ x ٥٣ x ٢١ میلی متر و وزن آن ۱۲۰ گرم است. در زمان بستن تلفن فضای کوچکی بین دو نیمه آن نشان داده می شود و اگر تلفن را بطرف بالا باز کنیم صدای کلیک بلندی ایجاد می شود و در واقع فشار روی هر یک از کلیدها موجب می شود که نیمه بالا بطرف پایین حرکت کند و صدای کلیک شنیده شود. صفحه نمایش بزرگی در قاب جلوی تلفن وجود دارد که به خوبی در تلفن قرار داده شده است و از خراش محافظت می شود. بلند گو، حسگر نور برای کنترل روشنایی صفحه نمایش و دوربین مکالمه تصویری در بالای صفحه نمایش مشاهده می شود. قسمت عملکردی صفحه کلید زیر صفحه نمایش قرار گرفته است. کلیدها کرومی هستند و قابی در اطراف آنها وجود دارد. کلید حرکتی دارای مرکز براق است. کلید On / Off در بالای تلفن قرار دارد که از آن برای سوئیچ بین پروفایل های زنگ نیز استفاده می شود. دو بلندگو در دو انتهای تلفن قرار دارد که صدای استریو ایجاد می کند. کلید ولوم، کلید کنترل زوم، دکمه دوربین و کلیدی برای دسترسی سریع به گالری در طرف راست تلفن وجود دارد. تصاویر ایجاد شده را بدون نیاز به مرور کردن در منو می توان مشاهده کرد. اتصال استاندارد ۳.۵ میلی متر، درگاه مادون قرمز و محل کارت حافظه در طرف چپ مشاهده می شود. نوکیا N۹۵ با کارت های MicroSD کار می کند. این مدل ١٦٠ MB حافظه داخلی دارد. امکان بیرون آوردن کارت حافظه در زمان روشن بودن دستگاه وجود دارد. اتصال Mini USB و محل شارژ در پایین تلفن قرار دارد. دوربین در قاب پشت قرار دارد و دارای حاشیه فلزی ( نقره ای ) است. قسمت پایین قاب درب باتری را تشکیل می دهد. باتری تلفن ٩٥٠ mAh توان دارد که در حالت Stand by حداکثر ۲۱۵ ساعت و در مکالمه مداوم ۲۴۰ دقیقه دوام می آورد.
● خصوصیات
قفل صفحه کلید بسیار جالب است و در زمان بستن تلفن از شما سوال نمی کند که باید صفحه کلید را قفل کند یا نه، بلکه در مدت زمان تقریبا ۲ ثانیه این کار را انجام می دهد و شما می توانید در حالت بسته بودن تلفن با آن کار کنید. با باز کردن تلفن قفل به صورت اتوماتیک باز می شود. با باز کردن پوشش لنز دوربین نیز قفل صفحه کلید باز می شود. و می توانید عکسبرداری کنید . بدون باز کردن تلفن با فشار دادن متوالی کلیدهای Context مربوطه می توان قفل را غیر فعال کرد. قفل اتوماتیک استاندارد نیز وجود دارد که مدت زمان آن توسط کاربر قابل تنظیم است. کلید حرکتی به خوبی عمل می کند. در زمان بسته بودن تلفن دسترسی به کلید C و مداد مشکل است. کلیدهایی که در طرف راست N۹۵ قرار دارند بقدر کافی بزرگ هستند و برآمدگی کمی دارند. کلیدهای قسمت عددی فاصله دار هستند و در زمان تایپ کردن به دلیل لبه برآمده پایین تلفن، انگشت شست با بعضی کلیدها برخورد پیدا می کند. نور زمینه صفحه کلید آبی رنگ است. اگر سطح نور به پایین تر از حد مشخص برسد نور زمینه بطور اتوماتیک فعال می شود. شدت نور از طریق حسگر موجود در بالای صفحه نمایش کنترل می شود. کلیدهای طرف مقابل تلفن با باز کردن درب کشویی آن مشخص می شوند که مشکی و کاملا تخت هستند.
صفحه نمایش N۹۵ دارای ابعاد ۴۰ x ٥٣ میلی متر و قطر ۲.۶ اینچ است که وضوح آن QVGA (٢٤٠ x ٣٢٠ ) پیکسل می باشد. صفحه نمایش ۱۶ میلیون رنگ را نشان می دهد. خوانایی آن زیر نور مستقیم خورشید بسیار عالی است. نور زمینه از طریق حسگر نور کنترل می شود اما در عین حال می توانید میزان روشنایی را از منو تنظیم کنید. هر چه صفحه نمایش روشنتر باشد باتری بیشتری را استفاده می کند. گزینه ای در منو وجود دارد که با استفاده از آن می توانید زمان عدم فعالیت را برای نور زمینه از ۵ تا ۶۰ ثانیه و برای فعال شدن محافظ از ۱ تا ۳۰ دقیقه تنظیم کنید. نور زمینه در حالت Saving خاموش می شود در حالی که تلفن نوار ساعت، تاریخ، نام پروفایل زنگ فعال و آیکن های رویدادهای ناموفق را نشان می دهد. در این مدل LED اطلاعات وجود ندارد.
نوکیا N۹۵ دارای سومین نسخه UI و Feature Pack۱ است. صفحه نمایش Stand by منوی حالت Stand by فعال و جزئیات استانداردی مانند زمان، تاریخ، نام اپراتور، LED و شاخص وضعیت باتری و سیگنال را نشان می دهد. حالت Stand by فعال را می توان غیرفعال کرد که در این صورت به ۶ برنامه انتخابی دسترسی سریع ندارید و نمی توانید رویدادهای تقویم را مشاهده کنید همچنین نمی توانید تمامی شبکه های Wi-Fi موجود را به سرعت پیدا کنید. در صورت خاموش بودن حالت Stand by فعال می توانید عملکردهای مورد نظر را برای جهت های کلید حرکتی تعیین نمایید. از آنجایی که دسترسی به منو از طریق یک دکمه جداگانه امکان پذیر است، همچنین می توانید هر عملکرد را برای مرکز تایید کننده کلید حرکتی انتخاب کنید. از حالت Stand by می توان برای Soft key عملکردهای مختلفی را تعیین کرد. گزینه های بسیاری در منو تنظیمات وجود دارد که توسط کاربر قابل تنظیم است. نوکیا N۹۵ دارای ۵ تم از پیش نصب شده است و تم های بیشتر را می توان از اینترنت دانلود کرد. گزینه ای برای تنظیم اندازه فونت از سه سطح فونت موجود وجود دارد که فونت حاصل در منو ، پیام ها و بقیه موارد قابل مشاهده است. علاوه بر رنگ های منو می توانید طراحی آن را نیز تنظیم کنید. منو به صورت ماتریس و لیست مرتب می شود. گزینه ای برای ایجاد ساختار چند سطحی آیتم ها وجود دارد. آیتم های منو کمی متحرک هستند که می توانید آن را غیر فعال کنید. اگر نرم افزاری در حال اجرا باشد یک نماد آبی رنگ در بالای گوشه راست نزدیک به آیکن آن ظاهر می شود. با استفاده از کلید مخصوص در طرف چپ کلید حرکتی می توان به منوی اصلی دسترسی پیدا کرد. اگر این کلید را فشار داده و نگه دارید یک لیست عمودی از تمام نرم افزارهای در حال اجرا در زمینه نشان داده می شود. کلید قرمز رنگ عملکرد مشخصی ندارد و معمولا نرم افزارها را می بندد. گاهی اوقات نیز با فشار دادن آن نرم افزارها همچنان در زمینه اجرا می شوند. علاوه بر منوی اصلی منوی خاص دیگری وجود دارد که توسط کاربر قابل تنظیم است و شامل عملکردهایی می باشد که اغلب استفاده می شوند. با استفاده از کلید خاص در طرف راست کلید حرکتی می توان به این منو دسترسی پیدا کرد. Feature Pack۱ جایگزینی برای کلید # دارد که در واقع یک منوی گرافیکی فعال است و می توانید برای نرم افزارهای آن آیکن سه بعدی یا انیمیشن تنظیم کنید. صفحه نمایش مطابق با نرم افزار به کارگرفته شده از حالت افقی یا عمودی استفاده می کند. اگر آن را بطرف بالا باز کنید در حالت عمودی فعال می شود و اگر آن را طوری باز کنید که چهار کلید نرم افزار پخش موسیقی مشخص شود در حالت افقی کار می کند.
● کارآیی
با نوکیا N۹۵ در سه روش مختلف می توان تماس برقرار کرد: روش استاندارد در شبکه GSM، از طریق اینترنت یا در شبکه نسل سوم با مکالمه تصویری. کیفیت صدای مکالمه بسیار عالی است و هدفون و میکروفن به خوبی کار می کنند. نوکیا N۹۵ برای زنگ از فایل های پلی فونیک ۶۴ گانه MID، فایل های MP۳ ، AAC ، AMR ، Real Audio و WAV پشتیبانی می کند. این مدل دارای ویبره نیز می باشد. در زمان زنگ نور زمینه صفحه نمایش نیز فعال می شود. صدای زنگ در حد متوسط است اما ویبره به قدر کافی قوی می باشد. نرم افزارهای سه بعدی نیز در نوکیا N۹۵ نصب شده است که از بلندگوهای استریو استفاده می کند و برای زنگ می توان آن را به کار گرفت. در هنگام زنگ، نام مخاطب، شماره تلفن و تصویر کوچکی از وی روی صفحه نمایش ظاهر می شود. با باز کردن تلفن می توان تماس را دریافت کرد اما با بستن تلفن تماس به پایان نمی رسد. شما می توانید پروفایل های زنگ بسیاری را تنظیم نمایید. فیلترهای تماس را می توان بر اساس گروه های تماس در دفترچه تلفن تنظیم کرد. برای گروه های تماس و هر یک از مخاطبین می توان یک زنگ خاص تعیین کرد که به پروفایل فعال بستگی ندارد. گزینه جالب دیگر، سوئیچ اتوماتیک بین پروفایل ها بعد از وصل کردن لوازم جانبی است. برای مثال بعد از وصل کردن هدست، نوکیا N۹۵ به طور اتوماتیک پروفایلی را که مناسب آن است انتخاب می کند و در این حالت پیش از فعال شدن زنگ، نام مخاطب روی صفحه نمایش نشان داده می شود. در منوی تنظیمات، گزینه ای برای رد کردن تماس با SMS وجود دارد. شما می توانید از ضبط صوت برای ضبط مکالمه استفاده کنید که مدت زمان آن محدود به یک ساعت است. در مکالمه تصویری می توانید از یک دوربین به دوربین دیگر سوئیچ کنید، بزرگنمایی تصویر داشته باشید یا تصویر خود را کنسل کنید و آن را با عکس دیگری از منو تنظیمات جایگزین نمایید. شما می توانید تعیین کنید که Log تماس تا چه مدت تماس ها را ذخیره کند: ۲ روز ، ۱۰ روز یا یک ماه. پس از باز کردن ثبت تماس، نام یا شماره مخاطب مربوطه و تاریخ و زمان مکالمه نشان داده می شود. همچنین می توانید Log تماس را برای همیشه غیر فعال کنید. دفترچه تلفن از حافظه مشترک استفاده می کند و برای هر مخاطب می توان موارد زیادی را تعیین کرد. کل دفترچه تلفن با OutLook و Lotus Notes هماهنگ می شود. دفترچه تلفن به صورت خطی مرتب می شود و شما می توانید انتخاب کنید که مخاطبین طبق اسم کوچک مرتب شوند یا اسم فامیل. از حالت Stand by فعال، با تنظیم یکی از کلیدهای Context یا از منوی کاربر می توانید به دفترچه تلفن دسترسی پیدا کنید. تلفن مخاطبین را بر اساس اسم کوچک یا اسم فامیل فیلتر میکند. نوکیا N۹۵ به طور سریع در دفترچه تلفن جستجو می کند. امکان شماره گیری صوتی نیز وجود دارد. مخاطبین به صورت گروه مرتب می شوند و برای هر گروه می توان یک ملودی خاص تعیین کرد و از آن به عنوان فیلتر تماس استفاده نمود. از منوی Context می توان لیست مخاطبین ذخیره شده در سیم کارت را مشاهده نمود.
در منوی پیام برای ایجاد پیام های جدید علاوه بر SMS ، MMS و Email ، پیام های صوتی نیز وجود دارد که در واقع پیام MMS است که فقط شامل صدا می باشد. تعداد SMS دریافتی محدود به حافظه مشترک است. در زمان دریافت پیام ، نام فرستنده در خط اول نشان داده می شود و متن پیام از خط دوم آغاز می شود. پیام های SMS و MMS در یک پوشه و پیام های Email در پوشه جداگانه ای ذخیره می شوند. گزارشات ارسال SMS نیز در پوشه خاص خود ذخیره می شود. اما گیرنده آخرین پیام را نمی توان فورا انتخاب کرد. ویرایشگر پیام، کاراکترها را به طور معکوس شمارش می کند و شما را از تعداد زیر پیام ها آگاه می نماید. T۹ به نوشتن پیام کمک می کند. گیرندگان پیام را می توان از دفترچه تلفن انتخاب کرد. پیام های ارسالی در یک پوشه خاص ذخیره می شوند در حالی که متن های نیمه تمام در قسمتی به نام Draft قرار می گیرند. گزارش ارسال را می توان برای تمام پیام ها یا برای هر پیام خاص تعیین کرد. گزارش ارسال به مدت چند ثانیه روی صفحه نمایش ظاهر می شود و سپس در پوشه Reports ذخیره می شود. هر MMS می تواند حداکثر ۳۰۰KB باشد. ایجاد پیام چند رسانه ای بسیار ساده است . در ایجاد MMS می توانید از ویژگی Presentation استفاده کنید که دارای صفحات پیشرفته MMS با زمینه رنگی و... است. نوکیا N۹۵ از قابلیت ارسال و دریافت Email با پیوست برخوردار است و از پروتوکل های Pop۳ ، IMAP۴ و SMTP پشتیبانی می کند. دسترسی به صندوق پستی آسان است و فقط باید به اینترنت وصل شوید و نام کاربری و رمز خود را وارد کنید. از تنظیمات می توانید انتخاب کنید که تلفن باید کل Email ها را دانلود کند یا فقط تیترهای Email را ، همچنین امکان دانلود X KB اول از هر Email نیز وجود دارد. این امکان نیز فراهم شده که شما نیز می توانید انتخاب کنید فقط Email های شبکه داخلی دانلود شود یا اینکه دانلود شامل Email های رومینگ نیز باشد. صندوق پستی در وقفه های زمانی مشخص چک می شود. Email Client می تواند Email ها و پیوست های HTML را به آسانی باز کند . به دلیل پشتیبانی از فرمت های Office می توان پیوست ها و فایل های Excel را مشاهده کرد.
نرم افزار پخش موسیقی از طریق کلید های خاص کنترل می شود که این کلیدها در نیمه کشویی تلفن قرار دارند. در زمان اجرای نرم افزار موسیقی در زمینه نیز این کلیدها عمل می کنند. در صورتی که پخش موسیقی غیر فعال باشد با فشار دادن دکمه" Play " آخرین تراک پخش شده اجرا می شود. موسیقی بر اساس خواننده و آلبوم تفکیک می شود. امکان تفکیک آنها طبق نوع موسیقی و آهنگساز نیز وجود دارد. نرم افزار موسیقی به طور اتوماتیک لیست تراک هایی را که اغلب پخش می شوند، ایجاد می کند. گزینه های تکرار و انتخاب تصادفی نیز وجود دارد. محل اتصال Earphone در یک طرف گوشی قرار دارد. همچنین عکس های آلبوم بطور اتوماتیک باز نمی شوند. Equalizer برای تنظیم بهتر در تمامی باندهای فرکانس فراهم شده است که دارای نماد تصویری نیز می باشد و در حالت تمام صفحه نشان داده می شود. بعد از قفل کردن صفحه کلید ، نماد تصویری متوقف می شود. پخش موسیقی و مشاهده تصاویر از گالری به طور همزمان انجام می گیرد. شما می توانید نرم افزار موسیقی را تنظیم کنید تا عکس های آلبوم را در بالای گوشه چپ صفحه نمایش از منوی Context نشان بدهد. Earphone موجود در بسته بندی کیفیت صوتی عالی و ساختار مناسبی ندارد. بدلیل وجود سوکت استاندارد امکان استفاده از Earphone نوع دیگر نیز وجود دارد. از طرفی دیگر ، استفاده از Earphone متفاوت، کنترل از راه دور از کابل را مشکل می کند. کنترل از راه دور دارای کلید Pause / Play و Forward / Backward است. کلیدهای کنترل تماس و ولوم نیز وجود دارند. همچنین گیره و سوئیچی برای فعال کردن قفل کلید فراهم شده است. رادیو فقط در صورت وصل کردن Earphone کار می کند زیرا آن نقش آنتن را ایفا می کند. بعد از فعال کردن رادیو می توانید پخش را از هدفون به بلندگو در تلفن انتقال دهید. رادیو دارای جستجوی اتوماتیک ایستگاه است و فرکانس ها را می توان به طوردستی وارد کرد. شما می توانید تا ۵۰ ایستگاه رادیویی مورد نظر را ذخیره کنید. برای سوئیچ از یک ایستگاه به ایستگاه دیگر از کلیدهای اختصاصی برای کنترل موسیقی استفاده کنید. ویدئو بوسیله نرم افزار Real Player پخش می شود. جدا از پخش ویدئویی استاندارد در حالت تمام صفحه ، Real Player موسیقی نیز پخش می کند و از فرمت های MPEG۴ ، ۳GP و Real Video پشتیبانی می نماید. در این قسمت می توانید از کلیدهای کناری برای Pause ، Forward یا BackWard استفاده کنید. در زمان مشاهده ویدئو با استفاده از کابل می توانید تلفن را تلویزیون وصل کنید و علاوه بر آن ، عکس ، محتوای اینترنت و فایل ها را روی یک صفحه نمایش بزرگ مشاهده نمایید. گزینه جالب و جدیدی در N۹۵ وجود دارد که VideoCenter نامیده می شود و امکان دسترسی مستقیم به آرشیوهای ویدئویی در وب را فراهم می کند.
دوربین در قاب پشت دستگاه وجود دارد که لنز آن توسط یک پوشش مکانیکی محافظت می شود و به طور کشویی می توان پوشش را کنار زد. با بستن پوشش، قفل صفحه کلید به طور اتوماتیک فعال می شود و با باز کردن آن صفحه کلید از حالت قفل خارج می شود. فعال و غیرفعال شدن دوربین با روشن شدن نور زمینه در کلیدهای کناری همراه است. در طرف راست دستگاه دکمه بزرگی وجود داردکه نزدیک آن کلیدی برای دسترسی سریع به گالری مشاهده می شود. کلید زوم نیز در طرف چپ قرار گرفته است. دوربین دیگری برای مکالمه تصویری در قاب جلوی تلفن قرار دارد که برای گرفتن عکس نیز می توان از آن استفاده کرد، این دوربین عکس های ۶۴۰ x ٤٨٠ پیکسل ایجاد می کند و برای عکس مخاطب در دفترچه تلفن مناسب است. فلاش نیز وجود دارد اما متاسفانه گزینه ای در منو فراهم نشده است که بتوان آن را بطور مداوم فعال کرد. دوربین N۹۵ مانند یک دوربین دیجیتال استاندارد کار می کند. چهار صدای متفاوت برای دیافراگم وجود دارد که برای غیرفعال کردن هر یک از آنها باید تلفن در حالت Silent قرار گیرد. آیکن عملکردها در طرف راست نشان داده می شود و با استفاده از جهت های عمودی کلید حرکتی می توانید بین آنها سوئیچ کنید. کلید Context بالایی عملکردها را می بندد و کلید پایینی منوی Option را باز می کند. تنظیمات وضوح دوربین، وارد کردن اتوماتیک تصاویربه آلبوم ، تنظیم صدای دیافراگم و ... وجود دارد. با فعال شدن مجدد دوربین نیز تنظیمات آن به همان صورت باقی می ماند. گزینه های حالت ماکرو ، پرتره ، حالت اتوماتیک ، حالت شب ، تعادل رنگ سفید ، جلوه های ویژه رنگ و ... وجود دارد. بهتر است حالت ماکرو بطور دستی تنظیم شود. نوکیا N۹۵ با کیفیت متوسط در فرمت ۳GP فیلمبرداری می کند که برای MMS مناسب است ، همچنین با کیفیت بالاتر در وضوح ۶۴۰ x ٤٨٠ و در فرمت MP۴ نیز فیلمبرداری می نماید. بیشترین مدت زمان فیلمبرداری به حافظه آزاد بستگی دارد. در این قسمت نیز تنظیمات حالت فیلمبرداری، تعادل رنگ سفید و جلوه های ویژه رنگ وجود دارد. در حالت فیلمبرداری می توانید از زوم دیجیتال استفاده کنید اما کیفیت خوبی ندارد. کیفیت تصویر روی صفحه نمایش و در تلویزیون مطلوب است اما روی PC تعریف چندانی ندارد.
نوکیا N۹۵ یک تلفن چهار بانده است که در چهار باند فرکانس استاندارد GSM (٨٥٠ ، ۹۰۰ ، ۱۸۰۰ و ۱۹۰۰ مگاهرتز ) کار می کند. انتقال داده از طریق GPRS یا EDGE صورت می گیرد. تلفن با شبکه های نسل سوم UMTS نیز کار می کند که علاوه بر مکالمه تصویری به موجب پشتیبانی HSDPA می توانید از انتقال سریع داده ٣.٦ MB / S بهره بگیرید. از نوکیا N۹۵ می توانید به عنوان مودم کامپیوتر استفاده کنید. این تلفن از Wi-Fi نیز پشتیبانی می کند. گزینه ای برای جستجوی سریع در شبکه های Wi-Fi موجود در صفحه نمایش Stand by وجود دارد و نیازی نیست که در تنظیمات منو جستجو کنید، فقط کافی است یک شبکه را انتخاب کنید و مستقیما به آن وصل شوید. در تنظیمات ارتباط Wi-Fi گزینه ای برای انتخاب حالت و همچنین گزینه ای برای ایمنی وجود دارد. نوکیا N۹۵ از قابلیت مکالمه اینترنتی برخوردار است که برای استفاده از این ویژگی به Wi-Fi و تنظیمات مربوطه نیاز است. پس از انجام تنظیمات و شماره گیری، آیتم جدیدی در منوی Context زیر آیتم Video Calls ایجاد می شود که " Internet "نام دارد. برای بازگردانی ارتباط شبکه باید آن را از منوی Context انتخاب کنید. بعد از محو شدن سیگنال Wi-Fi تلفن بطور اتوماتیک به GSM برمی گردد. نوکیا N۹۵ دارای سوکت استاندارد Mini USB است که بعد از وصل کردن کابل به PC ، تلفن چهار حالت را در اختیار شما قرار می دهد: PC Suite ، USB ، Image Print و Media Player.
در صورت انتخاب USB کارت حافظه به صورت درایو قابل جابجایی ظاهر می شود. زمانی که تلفن از طریق کابل به کامپیوتر وصل می شود به حالت Offline نمی رود و کاربر به راحتی می تواند تماس برقرار کند. نوکیا N۹۵ از بلوتوث و مادون قرمز نیز پشتیبانی می کند و همچنین به دلیل پشتیبانی از پروفایل استریو A۲DP می توانید برای گوش دادن به موسیقی از هدست بلوتوث استفاده کنید. تلفن دارای ویژگی تشخیص صوتی است و می تواند هر فرمان صوتی رااجرا کند. شما می توانید انتخاب کنید که کدام نرم افزارها به طور صوتی کنترل شوند. با فشار دادن و نگه داشتن کلید Context راست، نرم افزار اجرا می شود. شما می توانید زمانی را تعیین کنید که پس از آن تلفن به طور اتوماتیک قفل می شود و برای استفاده مجدد از دستگاه باید رمز را وارد کنید. نوکیا N۹۵ دارای یک آلارم پیشرفته است که جدا از تکرار و تنظیم زمان به توضیحات متنی مجهز است و می توانید به عنوان یادآوری در تقویم نیز از آن استفاده کنید. تقویم دارای تصویر ماه، هفته و روز است. در تصویر ماه، روزهایی که دارای رویداد هستند با یک علامت کوچک نشان داده می شوند که پس از انتخاب علامت، پنجره کوچکی با توضیحات رویداد در بالای آن نشان داده می شود. در تصویر هفته، رویدادها به شکل نوارهای مستطیلی در محور زمان ظاهر می شوند. تصویر روز دارای لیست رویدادنگاری رویدادها است. نوکیا N۹۵ دارای چهار رویداد ( جلسه، یادداشت، سالروز و کار است). پس از انتخاب گزینه مورد نظر می توانید برای آن موضوع، محل، تاریخ سررسید و زمان هشدار تعیین کنید. این مدل دارای گزینه تکرار برای کار نیست. Task Manager نیز وجود دارد که با استفاده از آن می توانید برای کارها ترتیب اولویت و یادآوری قرار بدهید. یادداشت ها نیز یادآوری ندارد. تقویم، کارها و یادداشت ها با Microsoft OutLook هماهنگ می شوند. ضبط صوت تا یک ساعت ضبط می کند و ماشین حساب محاسبات ساده را انجام می دهد . مبدل ارز و بارکدخوان نیز وجود دارد. نرم افزار Quick Office فایل های Word ، Excel و Power Point را باز می کند اما امکان ویرایش آنها وجود ندارد. فایل های PDF توسط نسخه سیمبین Adobe Reader باز می شوند و امکان مشاهده آنها در حالت افقی وجود دارد. نرم افزار Zip به باز کردن فایل های Zip شده در پیوست های Email و ارسال فایل های Zip از تلفن کمک می کند. مرورگر اینترنتی موجود در تلفن به خوبی عمل می کند و در شبکه های Wi-Fi یا HSDPA از سرعت زیادی برخوردار است. صفحات وب را می توان در حالت افقی مشاهده کرد. PC Suite امکان هماهنگی با Internet Explover و Fire Fox را فراهم می کند. نوکیا N۹۵ دارای تراشه مکان یابی جغرافیایی GPS است و می تواند هر چیزی را روی زمین نشان بدهد. در منوی تلفن دو نرم افزار وجود دارد که برای مسیر یابی به کار می رود. نرم افزار داده GPS که جزئیات اصلی مسیر یابی را فراهم می کند و بدون استفاده از نقشه کار می کند. بخشی از این نرم افزار Navigation نام دارد که اگر به یک ماهواره وصل شوید، قطب نما و جهت حرکت شما را نشان می دهد و اگر مقصد را بیان کنید، فاصله و جهت مسیر را مشاهده می کنید. دومین قسمت نرم افزار شامل داده های جغرافیایی اصلی مانند طول و عرض جغرافیلیی، ارتفاع و سرعت حرکت است. سومین قسمت برنامه، اطلاعاتی در مورد حرکت فعلی شما را فراهم می کند. در ابتدای حرکت می توانید ویژگی ضبط را فعال کنید که به برنامه کمک می کند تا طول مسیر، زمان، سرعت متوسط، ماکسیم سرعت، درجه شیب و ... را محاسبه نماید. نرم افزار مسیر یابی دیگری که از داده واحد GPS استفاده می کند نقشه نام دارد و در واقع برنامه مسیر یابی Smart۲GO است و بر اساس مسیر وارد شده، جزئیات را از نقشه اینترنتی دانلود می کند. برنامه مسیر یابی می تواند نوکیا N۹۵ را متمرکز کند و موقعیت آن را روی نقشه نشان بدهد. شما می توانید تصویر را به صورت سه بعدی نیز مشاهده کنید . پایگاه داده با لیست گروهبندی شده نیز وجود دارد. هر یک از این موارد شامل اطلاعاتی مانند شماره تلفن نیز می باشد. برنامه می تواند کوتاهترین راه به مقصد را نشان بدهد . گزینه ای برای پیش نمایش تقاطع ها نیز وجود دارد . با استفاده از فرمان های صوتی نیز می توانید در مسیر حرکت کنید اما برای این سرویس ها باید هزینه پرداخت نمایید. نرم افزار نقشه آدرس های ذخیره شده در دفترچه تلفن را چک می کند.
با استفاده از مدیریت فایل می توان فایل ها را انتقال داد ، کپی کرد یا حذف نمود . File Manager به دو پوشه تقسیم شده است : یک پوشه شامل فایل های موجود در حافظه تلفن و پوشه دیگر شامل فایل های کارت حافظه است . عکس ها در پوشه ای به نام گالری مشاهده می شوند که امکان مشاهده عکس های قبلی و بعدی به صورت نمونه های کوچک وجود دارد . گزینه های حالت تمام صفحه چاپ مستقیم نیز فراهم شده است . عکس ها را می توان به صورت MMS ، Email یا از طریق بلوتوث یا مادون قرمز ارسال کرد . نوکیا از Blog های Vox و Flickr پشتیبانی می کند و شما می توانید عکس ها را مستقیما از تلفن آپلود کنید . عکس ها را می توان در آلبوم مرتب کرد و در تنظیمات دوربین گزینه ای برای پر شدن اتوماتیک در آلبوم ها مشاهده میشود. انتقال و زوم اتوماتیک نیز فراهم شده است . نوکیا N۹۵ دارای یک ویرایشگر مناسب برای تصاویر است که با استفاده از آن می توانید عکس ها را تغییر بدهید . ویرایشگر عکس ، گزینه های زیادی دارد. نرم افزاری به نام Help و یک Flash Player نیز در منو وجود دارد که با استفاده از آن می توانید به ویژگی های موجود درسیم کارت (Sim toolkit) ، چت (Instant Messaging)و PTT ( Push to talk ) دسترسی پیدا کنید . نرم افزار Lifeblog نیز در تلفن مشاهده می شود. نوکیا N۹۵ دارای دو بازی از پیش نصب شده است .
● سخن آخر
در محصولات خانواده N نکته خاصی به چشم می خورد: و آن وجود دو گوشی با یک نام است، با این تفاوت که i در کنار نام آن دیده می شود. نوکیا پس از ارائه هر محصول به نظر سنجی در مورد آن می پردازد و اگر نتیجه این همه پرسی مثبت نباشد در صدد برمی آید که شکل گوشی را در محصول بعدی که با همان نام و با پسوند i عرضه می شود برطرف کند. نوکیا برای N۹۵ نیز همین سیاست را بکار گرفته و N۹۵ ۸GB را همانطور که از نامش پیداست با یک هارد ۸GB و دیگر اصلاحات در آگوست ۲۰۰۷ معرفی کرد.
دوستانی که هنوز اقدام به خرید این گوشی نکرده اند، اگر کمی صبر داشته باشند، می توانند صاحب یک Nokia N۹۵ ۸GB شوند!
منبع : تراشه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست