جمعه, ۱۳ مهر, ۱۴۰۳ / 4 October, 2024
مجله ویستا
انتخاب مناسب اولین شغل
نخستین شغل شما می تواند شکل دهنده مابقی دوران شغلی شما باشد . لذا بسیار مهم است که شغل نخست را درست انتخاب کنید. اگر هدفی کوچک داشته باشید، دوره شغلی شما نیز نتایجی محدود در پی خواهد داشت. همچنین اگر شرکتی را برای کار به غلط انتخاب کنید، ممکن است در خلال سال ها از بابت این انتخاب رنج ببرید و لطمه بخورید. پرسش های زیر را به هنگام انتخاب شغل در نظر بگیرید:
▪ خود را برای چه نوع دوره شغلی آماده می کنید؟
▪ آیا به لحاظ مالی، آمادگی اتنخاب بهترین شغل را دارید؟
▪ برای آغاز یک شغل حرفه ای، چقدر آمادگی دارید؟
● پرسش های مهم
▪ چرا شغل نخست من اینقدر مهم است؟
به طور میانگین، افراد در طول زندگیشان، هفت سال یا بیشتر برای شرکت های خود کار می کنند. وقتی به دنبال شغل دوم خود هستید، کارفرمایان شما را بر اساس عنوان شغلی و موقعیت شرکتی که قبلاً در آن کار می کرده اید، میسنجند. بسیار بعید است که از یک جایگاه پایین در سازمانی ناشناخته، به جایگاهی برتر در یک سازمان معتبر و شناخته شده بروید. بنابراین، منطقی تر است که از یک جایگاه خوب در یک سازمان شناخته شده به جایگاه بهتری در سازمانی موفق تر راه پیدا کنید.
▪ اگر بخواهم در یک سازمان غیرانتفاعی کار کنم، وضعیت چگونه خواهد بود؟
همچنان شغل نخست شما مهم است. سازمان های غیرانتفاعی هم دارای سلسله مراتبی بر اساس جایگاه، قدرت، موقعیت و موفقیت هستند که این امر در مورد سازمان های انتفاعی نیز مصداق دارد. ممکن است سلسله مراتب، تأثیر چندانی بر انتخاب های دوران شغلی شما نداشته باشد اما این امر می تواند عاملی تأثیرگذار باشد . به هر حال، بهتر است شما در یک سازمان غیرانتفاعی موفق و شناخته شده کار کنید تا در یک سازمان انتفاعی کوچک، ناشناخته و ناموفق.
▪ منظور از ایده یک ماهی بزرگ بودن در یک حوض کوچک چیست؟
اگر فرد بلندپروازی نیستید یا از کار کردن در سازمان های کوچک راضی هستید، می توانید سمت بالاتری را در یک سازمان کوچک به عنوان نخستین شغل خود انتخاب کنید. یکی از مزایای این کار آن است که شما می توانید درباره کل این سازمان، اطلاعات بهتری نسبت به یک سازمان بزرگ کسب کنید.
وقتی به دنبال نخستین شغل هستم، چه سؤالاتی را باید در تدوین استراتژی شغلیم از خود بپرسم؟
پرسش کلیدی از خود این است: «آیا می خواهم فردی متخصص شوم یا یک فرد کلینگر؟» اگر یک حوزه خاص را انتخاب کرده اید (مانند بیولوژی، مهندسی، امور مالی، موسیقی یا پرستاری) که واقعاً به آن علاقه دارید، احتمالاً فردی متخصص در یکی از حوزه های یادشده خواهید شد. اما از سوی دیگر، اگر علاقه مند هستید تا یک رهبر سازمانی یا یک کارآفرین شوید، احتمالاً به فردی کلی نگر تبدیل خواهید شد. اکنون به عنوان یک متخصص، باید شغل نخست خود را طوری انتخاب کنید که امکان پیشرفت در حوزه تخصصی خود را داشته باشید . به عنوان یک فرد کلینگر، هم، باید شغل نخست خود را طوری انتخاب کنید که فرصت آموختن بیشتر در دیگر حوزه ها را برای شما فراهم آورد و توانایی های رهبری شما را توسعه دهد.
● عملی ساختن آن
زمانی را صرف اندیشیدن درباره نوع زندگی و دوران شغلی مورد علاقه خود قبل از انتخاب شغل کنید .
در این مقطع، شما از طریق تحصیل و آموزش های دیگر، تلاش زیادی کرده اید تا خود را برای شغلتان آماده کنید. به عقب بازگردید و ببینید چرا این شغل را انتخاب کرده اید. آیا این شغل تناسبی برای شما دارد؟ آیا آن سبک زندگی و درآمدی که مد نظر دارید، از طریق این شغل قابل حصول است؟
● هدف کاری خود را روشن کنید
تمرین زیر برگرفته از کتاب «هنر زندگی ساختن» است. سعی کنید این جملات را تکمیل کنید:
▪ روشی که می خواهم به کمک آن کمک کنم، عبارت است از ..........................
▪ افرادی که می خواهم به آنها خدمت کنم، عبارتند از .........................................
▪ مقیاسی که می خواهم بر اساس آن کار کنم، عبارت است از............................ (مانند فردی، اجتماعی، ملی، جهانی).
اکنون این جملات را در یک جمله ترکیب کرده تا هدف کار، کسانی که می خواهید به آنها خدمت کنید و مقیاس و معیار کارتان را مشخص سازید.
● نقش ها و وظایف احتمالی کار خود را روشن سازید
حداقل ۱۰ نقش یا وظیفه شغلی را مشخص سازید که قابل قیاس با اهداف کاری شما است. اکنون سه مورد از جذاب ترین آنها را انتخاب کنید.
اطلاعاتی درباره سبک زندگی مد نظر خود و ارتباط آن با وظایف شغلیتان کسب کنید.
از اینترنت، کتابخانه ها و تماس های شخصی برای درک بهتر آنچه که می خواهید برای انجام وظایفتان به کار بگیرید، استفاده کنید. ببینید کار شما چقدر شبیه به دیگر کسانی است که همین وظایف شغلی را انجام می دهند.
● شرایط مالی و جدول زمانی خود را ارزیابی کنید
مشخص کنید که انتخاب شغل اول شما چه قدر باید طول بکشد. اگر برای دستیابی به یک شغل عالی، حمایت مالی ندارید، حداقل معیارهایی را برای پذیرش یک شغل در نظر بگیرید. این معیارها می توانند مالی، جغرافیایی، شرایط کاری یا دیگر معیارها باشند. اگر شغلی را پذیرفته اید که متناسب با «هدف کاری» شما نیست، لااقل مطمئن شوید که این شغل، حداقل زمان و فرصت کافی برای یافتن یک شغل جدید را در اختیار شما قرار می دهد.
● آماده شروع تبلیغات شغلی خود شوید.
سعی کنید ضمن آماده شدن برای مصاحبه، یک رزومه حرفهای برای خود تدوین و تهیه کنید و یک طرح جامع را نیز تدارک ببینید .
● اشتباهات رایج
شما شغلی را انتخاب می کنید که دیگران فکر می کنند باید آن را دنبال کنید
در اغلب موارد، افراد شغلی را انتخاب می کنند که والدین یا معلمانشان فکر می کنند برای آنها مناسب است . مثلاً ممکن است کسی به شما بگوید: «شما باید مهندس (یا دکتر یا معلم یا تاجر) شوید زیرا پدر، پدربزرگ و عموهایتان چنین بوده اند. این رسم خانواده است و شما نیز باید این رسم را دنبال کنید.» اما ممکن است این امر هیچ تناسبی با استعدادهای خدادادی و توانایی های شما نداشته باشد. در اینجا، هیچ کس توجهی به احساسات شما نکرده است.
● شغلی را فقط به خاطر حقوق آن میپذیرید
اگر در زمان انتخاب نخستین شغل، آن قدر خوش اقبال باشید که چند پیشنهاد شغلی متفاوت دریافت کنید، وسوسه می شوید که شغلی را انتخاب کنید که دارای بالاترین حقوق است. لذا وقتی در شرف آغاز کسب و کار خود هستید، این امر مهمترین موضوع برای شما است. اما این تفکری کوتاه مدت است. اگر این شغل با شخصیت یا هدف شما در زندگی انطباق نداشته باشد، باید یا به دنبال شغل دیگری باشید یا اینکه بدون هیچ پیشرفتی در همان کار بمانید. بهتر است در زمان پذیرش شغل اول، نگرشی بلند مدت داشته باشید و از خود بپرسید: «چگونه این شغل می تواند به من کمک کند تا توانایی هایم را توسعه دهم و به اهداف زندگی کاری و زندگی شخصی ام دست یابم؟»
● بلافاصله پیشنهاد اول را قبول میکنید
اگر متقاضی چند شغل هستید، اشتباه است که بلافاصله نخستین شغل پیشنهادی را بپذیرد. اما گاهی اوقات افراد نه خوب فکر می کنند و نه از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند. آنها از این هراس دارند که اگر به کارفرما بگویند مدتی منتظر بماند، این شغل را از دست بدهند. اما کارفرمایان این شرایط را درک میکنند و به احتمال زیاد فرصت بیشتری را برای بررسی دیگر پیشنهادها، در اختیار شما قرار خواهند داد. بهتر است در اینگونه مواقع بگویید: «بسیار سپاسگزارم. واقعاً به پیشنهاد شما علاقهمند هستم. اما اجازه دهید چند روزی در این خصوص فکر کنم.» اگر بدون فرصت و مهلت گرفتن، شغلی را بپذیرید، این بدان معنا است که در واقع بدون اینکه نقایص احتمالی شغل پیشنهادی را بسنجید، آن را انتخاب کرده اید.
به کار کردن برای یک دوست یا یک عضو خانواده روی می آورید زیرا این ساده ترین کاری است که می توانید بکنید.
همه از شما انتظار دارند تا به یک کسب و کار خانوادگی بپیوندید. شاید هم والدین شما از یک دوست خانوادگی بخواهند تا شما را استخدام کند. این، امر ساده ای به نظر میرسد. اما این کار، زندگی و دوران شغلی شما را در دستان کسان دیگری قرار میدهد و شما عملاً هیچ مسئولیتی در قبال خود نخواهید داشت. شاید تنها یکی از این فرصت ها برای شما خوب باشد. مدت زمانی را به تجزیه و تحلیل این پیشنهادها و اتخاذ یک تصمیم عقلانی و آگاهانه اختصاص دهید.
شما از تلاش برای یافتن کاری که واقعاً دوست دارید، پرهیز می کنید زیرا دیگران به شما می گویند که بازار کار بد یا ورود به آن غیر ممکن است
مهم آن است که شما تلاش کنید و رؤیاهایتان را به واقعیت تبدیل کنید. شما باید فردی خلاق باشید. ممکن است مجبور شوید که سخت تر کار کنید و در عین حال مجبور باشید که به دنبال شغل دیگری باشید. معهذا، این امر ارزش خود را در بلند مدت نشان خواهد داد.
مترجم: گروه مترجمان میثاق مدیران
برای اطلاعات بیشتر
کتب:
«هنر زندگی ساختن»، لارنس بولدت ، ۱۹۹۳
«چتر نجات شما چه رنگی است؟»، ریچارد بولز ، ۲۰۰۱
برای اطلاعات بیشتر
کتب:
«هنر زندگی ساختن»، لارنس بولدت ، ۱۹۹۳
«چتر نجات شما چه رنگی است؟»، ریچارد بولز ، ۲۰۰۱
منبع : نشریه میثاق مدیران
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست