سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

فلفل، سرطان را می سوزاند


فلفل، سرطان را می سوزاند
اگر تا به حال فكر می كردید كه فلفل جز طعم دادن به غذاها به خصوص پیتزاهای پپرونی تند به دردی نمی‌خورد، باید بگوییم كه فلفل نبین چه ریزه! همین گیاه ریزه میزه خاصیتی دارد كه شاید بتواند جان آدم‌های زیادی را نجات بدهد.بله!خوردن فلفل تند فقط دهان را نمی سوزاند، بلكه سلول های سرطانی را هم وادار به خودكشی می‌كند.
بر اساس یك پژوهش آمریكایی فلفل می‌تواند سلول‌های سرطانی پروستات را به دام انداخته و آنها را به مسیری هدایت كند كه در نهایت منجر به مرگ برنامه‌ریزی شده این سلول‌ها می شود.
اكثر سلول‌های بدن در نهایت روزی می‌میرند و جای خود را به سلول‌های جوان‌تر می‌دهند، اما وقتی سرطان به بافتی وارد شد، سلول‌های این بافت به جای مردن فقط تكثیر می‌شوند و روز به روز رشد بیشتری می كنند. اماكپسایسین یعنی همان ماده‌ای كه سبب طعم تند فلفل می‌شود، می‌تواند آنها را به حالت اولیه برگرداند.
دانشمندان در این پژوهش با تحقیق بر روی موش‌ها دریافتند ۸۰ درصد سلول‌های سرطانی در موش‌هایی كه با كپسایسین مداوا می شوند، از بین می‌روند و توده سرطانی در آنها در مقایسه با گروه دیگر موش‌ها به یك پنجم اندازه می‌رسد.
یك پژوهشگر درباره اثر این ماده بر روی سلول‌های انسانی می‌گوید: <كپسایسین می‌تواند در برابر سلول‌های سرطانی انسان كه در محیط آزمایشگاهی رشد داده می‌شوند و همچنین سلول‌های سرطانی انسان كه برای آزمایش وارد بدن موش شده‌اند، مقاومت كند.>
این امر امیدواری زیادی برای درمان سرطان پروستات كه یكی از شایع‌ترین سرطان‌ها در آقایان بالای ۵۰ سال است ایجاد می‌كند. سلول‌های سرطانی پروستات ماده‌ای را در خون آزاد می‌كنند كه <پی‌اس‌آ> نام داشته و با ردیابی و اندازه‌گیری آن در خون می‌توان بروز سرطان در پروستات را تشخیص داد.
كپسایسین می‌تواند میزان تولید این ماده و آ زاد شدن آن به خون از سوی سلول های سرطانی را نیز كاهش دهد.
دانشمندان انگلیسی معتقدند كپسایسین می‌تواند در آینده در تولید داروهای ضد سرطان پروستات به كار رود اما در كنار آن هشدار می‌دهند كه مصرف بیش از حد فلفل می‌تواند موجب ابتلا به سرطان معده شود. دكتر سورن لمان سرپرست این پژوهش به مردان مبتلا به سرطان پروستات توصیه می‌كند فعلا مصرف فلفل خود را ابدا بالا نبرند بلكه اگر می‌خواهند رژیم درستی داشته باشند، از مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده و غذاهای چرب بپرهیزند و میزان مصرف ماهی خود را بیشتر كنند و در كنار همه اینها، روزانه مقدار زیاد و متنوعی سبزیجات و میوه مصرف كنند.
سالانه حدود ۶۸۰ هزار نفر در سراسر جهان به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند كه از این تعداد ۲۲۱‌هزار نفر آنها یعنی چیزی حدود ۳۱ درصد در اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.‌

‌ آذین محبی‌نژاد
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید