شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024


کاهش اتلاف گازهای همراه در دولت سیزدهم از طریق استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها
۲ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / اقتصادی

کاهش اتلاف گازهای همراه در دولت سیزدهم از طریق استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها

به گفته یک کارشناس انرژی یکی از دلایلی که در زمینه فلرینگ پیشرفت خوبی در دولت سیزدهم داشتیم، این بود که بخش غیردولتی در این حوزه فعال شد. بروکراسی دولتی برای ارتقای بهره­‌وری دست و پا گیر است؛ طی چند سال گذشته بخش­‌های دانش‌بنیان مردم‌نهاد و کاملا غیردولتی به حوزه انرژی نفوذ کردند و توانستیم طرح­‌های بهره­‌وری گازهای فلر را در بخش­‌هایی مثل نفت خیز جنوب پیش ببریم و جمع‌آوری گازهای همراه رشد ۱۰ برابری در دولت سیزدهم داشته است.

کاهش اتلاف گازهای همراه در دولت سیزدهم از طریق استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها

به گفته یک کارشناس انرژی یکی از دلایلی که در زمینه فلرینگ پیشرفت خوبی در دولت سیزدهم داشتیم، این بود که بخش غیردولتی در این حوزه فعال شد. بروکراسی دولتی برای ارتقای بهره­‌وری دست و پا گیر است؛ طی چند سال گذشته بخش­‌های دانش‌بنیان مردم‌نهاد و کاملا غیردولتی به حوزه انرژی نفوذ کردند و توانستیم طرح­‌های بهره­‌وری گازهای فلر را در بخش­‌هایی مثل نفت خیز جنوب پیش ببریم و جمع‌آوری گازهای همراه رشد ۱۰ برابری در دولت سیزدهم داشته است. به گزارش ایسنا، دولت سیزدهم با نگاه به داخل به دنبال استفاده حداکثری از تمامی ظرفیت­ها و امکانات بود. در همین راستا، استفاده از دستاوردهای دانش­‌بنیانی در دستور کار قرار گرفت. استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نیز از دیگر فرصت­‌هایی بود که در دولت سیزدهم به آن توجه شد.
به ویژه، وزارت نفت بیشترین استفاده را از ظرفیت‌های بخش خصوصی داشت. به نحوی که کارشناسان، موفقیت­‌هایی همچون کاهش سوزاندن گازهای همراه را در کشور از نتایج حضور بخش خصوصی در پروژه­‌های نفت و گاز کشور می­‌دانند.

افزایش صادرات نفت و گاز کشور نیز از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم به شمار می­‌رود. در همین ارتباط، می­‌توانیم به افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات ال­‌پی­‌جی در دولت سیزدهم اشاره کنیم. به زعم کارشناسان، ال­‌پی­‌جی سوخت با کیفیتی به شمار می­‌رود که نسبت به سی­‌ان­‌جی مزیت دارد.

در دولت سیزدهم توانستیم به صادرات این نوع سوخت بپردازیم و درآمدهای ارزی خوبی برای کشور به ارمغان بیاوریم. طی سه سال گذشته و در شرایط تحریمی نه تنها موفق به فروش نفت و گاز کشور شدیم. بلکه در برخی زمینه­‌ها دستاوردهای قابل توجهی داشتیم. بر اثر این دستاوردها توانستیم به ارائه خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها اقدام کنیم.

در ادامه نظرات امین­‌رضا انصاری - کارشناس حوزه انرژی را در خصوص سیاست­‌های دولت سیزدهم در حوزه انرژی جویا شدیم که در ادامه می­‌خوانید.

انصاری در خصوص سیاست­های دولت سیزدهم در حوزه فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم تصریح کرد: با توجه به تجربه‌­ای که بنده در جزیره خارک دارم و از نزدیک شاهد تلاش­ها بودم، از بروز بحران شدید در کشور جلوگیری کردیم. در دولت سیزدهم به دنبال فروش نفت و گاز کشور بودیم تا بتوانیم از درآمدهای آن بهره ببریم. در شرایطی که تحت تحریم قرار داشتیم، راهی نداشتیم و باید قدرت خودمان را نشان می­دادیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم یک بررسی واقع­‌بینانه از عملکرد دولت سیزدهم در خصوص صادرات ال­‌پی­‌جی داشته باشیم، باید بگوییم که صادرات این نوع سوخت در دولت شهید رئیسی افزایش خوبی داشت. صادرات کشور در این زمینه طی سال­های اخیر راحت­‌تر انجام می­‌شد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست افزایش صادرات ال­‌پی­‌جی کشور را مثبت ارزیابی می­‌کنم. طی سه الی چهار سال اخیر در پیدا کردن مشتری برای ال­‌پی­‌جی کشور موفقیت داشتیم و توانستیم با استفاده از سیاست­هایی به افزایش فروش آن مبادرت کنیم.

انصاری گفت: در توسعه طرح­‌های مربوط به جلوگیری از اتلاف گازهای همراه امنیت جدی در کشور به وجود آمد. فعالیت در این زمینه از سال­ها پیش شروع شده بود و عقب­‌ماندگی زیادی در این زمینه داشتیم. در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در راستای استفاده از گازهای فلر انجام شد. امیدوارم روندها در این زمینه ادامه پیدا کند و در نهایت بتوانیم طبق برنامه‌ریزی دولت سیزدهم تا پایان ۱۴۰۴ اتلاف گازهای همراه را به صفر برسانیم.

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که در زمینه فلرینگ پیشرفت خوبی در دولت سیزدهم داشتیم، این بود که بخش غیردولتی در این حوزه فعال شد. بروکراسی دولتی برای ارتقای بهره­‌وری دست و پاگیر است. طی چند سال گذشته بخش­‌های دانش‌بنیان مردم نهاد و کاملا غیردولتی به حوزه انرژی نفوذ کردند و توانستیم طرح­‌های بهره­‌وری گازهای فلر را در بخش­‌هایی مثل نفت خیز جنوب پیش ببریم و جمع‌آوری گازهای همراه رشد ۱۰ برابری در دولت سیزدهم داشته است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: از چند سال پیش همیت حکمرانی در راستای افزایش بهره­‌وری در حوزه انرژی بود که دستاوردهای خوبی هم در زمینه فلرینگ و موارد اینچنینی کسب کردیم.

وی ادامه داد: نیاز است با یک رویکرد میانه به سمت پیشرفت حرکت کنیم. نباید کاملاً متکی به دیگران باشیم و دستیابی به فناوری­ها را منوط به غربی‌­ها و دیگران و برداشتن تحریم­‌ها بدانیم. از آن طرف، نباید درهای کشور را به روی ارتباط با خارج از مرزها ببندیم.

انصاری گفت: ارتباط برقرار کردن با کشورهای دیگر و استفاده از ظرفیت مهندسان ایرانی­‌الاصل که در خارج از مرزها مشغول به کار هستند، می­‌تواند در راستای انتقال فناوری به کشور مفید باشد.

وی ادامه داد: در بهره­‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی کارهای خوبی در دولت سیزدهم انجام شد. توانستیم با اتکا به توان داخلی این فاز را به بهره­‌برداری برسانیم. اما برای ادامه کار نیازمند جذب سرمایه هستیم که باید مدنظر باشد.

انتهای پیام خبرنگار مهدی پناهی دبیر فاطمه محمد‌نژاد لینک کوتاه برچسب‌ها: صنعت نفت گاز فلر لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال