شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024

هر روز به تعداد سرمایه گذاران بیت کوین و به طور کلی بازار رمز ارزها افراد بیشتری اضافه می شوند. در برخی موارد سرمایه گذارانی در حال ورود به بازار رمز ارزها هستند که تا چند ماه یا چند سال پیش به شدت با سرمایه گذاری در این بازار مخالف بودند. ارزهای دیجیتال با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که به نقل و انتقالات مالی اضافه کردند و انتقال سریع و آسان آن ها هر روز شهرت بیشتری کسب می کنند. اما آیا دلیلی وجود دارد که ما را برای ورود به این بازار در سال 2024 نیز ترغیب کند؟ در ادامه به سه مورد از ویژگی های مهمی که در مورد بازار رمز ارزها وجود دارد اشاره خواهیم کرد.
تفاوتی ندارد که قصد خرید بیت کوین از اوکی اکسچنج را دارید یا دیگر صرافی های خارجی؛ سوال کلیدی این است که آیا دلیلی وجود دارد که ما را برای ورود به این بازار در سال 2024 نیز ترغیب کند؟ خرید بیت کوین از اوکی اکسچنج


1- بررسی تاریخچه ی قیمت بیت کویناست

امروز دیگر بیت کوین یک کوین چند سنتی نیست که آینده ی مبهمی برای آن متصور باشیم. امروز بیت کوین یک دارایی بسیار گران قیمت و بسیار با ارزش است که از یک پیشینه ی بسیار قوی بهره مند شده است. اگر از سال 2009 که بیت کوین متولد شد بازده مالی این ارز را با دیگر دارایی های موجود در بازار مقایسه کنیم رشد چشمگیر بیت کوین به هیچ وجه قابل انکار نیست. در سال 2010 که اولین معاملات رسمی بیت کوین انجام شدند قیمت هر بیت کوین حدودا 0.10 دلار ارزش گذاری می شد. فقط سه سال بعد ارزش هر واحد بیت کوین به 250 دلار رسید. این یعنی ما در حال صحبت کردن از 250.000 درصد رشد مثبت هستیم.
اگر بخواهیم صادق باشیم قرن ها زمان لازم است تا از بازار سهام چنین بازده مثبتی را دریافت کنیم. این همه ی داستان بیت کوین نیست. سال 2017 قیمت هر واحد بیت کوین به 1.000 دلار رسید و در پایان همان سال بیت کوین با ثبت قیمت 20.000 دلار رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد. در واقع فقط در 12 ماه، بیت کوین 1.900 درصد بازده مثبت ثبت کرد. بیت کوین بعد از آن نیز با ثبت سقف تاریخی 68.000 دلار به ازای هر واحد از بسیاری از دارایی های دیگر بازده بسیار بهتری ثبت کرده است. کسانی که از سال 2017 در بیت کوین سرمایه گذاری کرده اند تا به امروز موفق به شناسایی 6.700 درصد سود شده اند.
وقتی بازده بیت کوین را از نظر اعداد و آمار با بازار های مشابه مقایسه می کنید، داستان کمی جذاب تر هم می شود. برای مثال شاخص داوجونز در بازه ی 5 سال گذشته معادل 38 درصد بازده مثبت را ثبت کرده و شاخص راسل نیز با ثبت 17 درصد بازده مثبت فاصله ی بسیار زیادی با طلا و بیت کوین دارد. طلا که در بین بازارهای سنتی از همه ی بازارها بهتر بوده نیز در 5 سال گذشته فقط 58 درصد بازده مثبت به ثبت رسانده است. در آخر اما بیت کوین با ثبت 317 درصد بازده مثبت در 5 ساله گذشته فاصله ی بسیار معناداری با دارایی های دیگر دارد.
البته این اعداد و آمار اشاره به بازده های بلند مدت بیت کوین دارند و در طول این مسیر بیت کوین نوسانات شدید منفی را نیز تجربه کرده است. یکی از مهمترین نقاط ضعف بازار کریپتو کارنسی و لیدر آن یعنی بیت کوین دقیقا همین نوسانات بسیار شدید منفی و مثبت هستند. البته در صورتی که قصد سیو سود و رشد سرمایه خود را داشته باشید در مواقعی که بازار با نوسانات شدید روبرو می شود می توانید با خرید تتر به عنوان محبوب ترین استیبل کوین بازار از دارایی خود محافظت کنید.


2 - بیت کوین یک دارایی غیر متمرکز است

بیت کوین با شعار تمرکز زدایی به دنیا معرفی شد. در واقع بیت کوین تحت سلطه‌ی هیچ نهاد رسمی نیست و یک ارز دیجیتال همتا به همتا است.. در طرف مقابل اما ارزهای فیات و دارایی‌های سهام معمولا از طرف نهاد های رسمی مالی پشتیبانی می شوند. این پشتیبانی در بسیاری از مواقع منجر به وضع قانون های سلیقه ای و حتی دخالت در روند قیمت گذاری این دارایی ها نیز می شود.
وقتی شما دارایی و یا سهام یک موسسه یا نهاد متمرکز را خریداری می‌کنید با ورشکسته شدن آن نهاد در واقع شما نیز دارایی خود را از دست می دهید. با این حال قیمت و ارزش بیت کوین بر مبنای خرید و عرضه ی دارندگان آن قیمت گذاری می شود و از آنجایی که دارندگان بیت کوین سیاستی خارج از همین عرضه و تقاضا ندارند این ارز با ورشکستگی نیز مواجه نمی شود. این روزها بیت کوین در همه ی صرافی های معتبر متمرکز و غیر متمرکز دنیا از جمله صرافی نیپوتو به آسانی قابل معامله است.
یکی دیگر از ویژگی های بسیار مهم بیت کوین به عنوان یک دارایی غیر متمرکز، شخصی بودن کلید کیف پول های خصوصی است، خصوصا اگر قصد داشته باشید که دارایی های خود را در کیف پول های غیر متمرکز نگهداری کنید. این به آن معنی است که هیچ نهادی توانایی مسدود کردن و یا شناسایی دارایی شما را ندارد.

3 - عرضه محدود بیت کوین

یکی از سوالاتی که همیشه ذهن علاقه مندان به بیت کوین را به خود درگیر کرده عرضه ی محدود بیت کوین است. قبل از اینکه به محدود بودن سقف تولید بیت کوین که سقف 21 میلیون واحد برای آن تعیین شده و قابل تغییر هم نیست، اشاره کنیم. می خواهیم به عرضه ی قابل پیش بینی بیت کوین بر خلاف چاپ پول بی رویه ی بانک های مرکزی اشاره کنیم.
بر خلاف دارایی های فیات که بانک های مرکزی بر اساس سیاست های تورمی خود دست به چاپ آن ها می زنند و همین امر باعث تولید بیشتر پول و کاهش ارزش آن می شود، بیت کوین بر اساس یک برنامه ی منظم تولید می شود. به طور مثال همه ی ما میدانیم که به طور متوسط هر 10 دقیقه یک بلاک تولید می شود که شامل 6.25 واحد بیت کوین است. یعنی هر روز 900 و هر هفته 6300 بیت کوین جدید وارد بازار می شود. علاوه بر این هاوینگ بیت کوین نیز بر قیمت آن تاثیر گذار است.
مهم ترین قسمت قضیه اما سقف محدود تولید بیت کوین است. همانطور که طبق یک برنامه ی منظم هر 10 دقیقه 6.25 بیت کوین تولید می شود، با توجه به سقف تعیین شده‌ی 21 میلیون بیت کوین، با رسیدن تعداد بیت کوین های تولید شده به این عدد، تولید بیت کوین توسط شبکه ی بلاکچین متوقف می شود. با توجه به تمام شدن عرضه که به نظر می رسد در سال 2140 انجام شود، در صورتی که تقاضا برای خرید بیت کوین وجود داشته باشد به صورت بدیهی و طبیعی قیمت بیت کوین افزایش می یابد.

نتیجه گیری

این فقط سه مورد از دلایل خاص و مهمی بود که خرید و سرمایه گذاری در بیت کوین را برای ما توجیه می کند. دلایل و ویژگی های دیگری نیز وجود دارد که هر کدام تصمیم گیری برای خرید بیت کوین را تقویت می کنند. بررسی اطلاعات قیمتی بیت کوین از سال 2009 تا به امروز نشان می دهد که ظاهرا سرمایه گذاری برای خرید این ارز دیجیتال تصمیم بسیار درستی است. هرچند که هیچ تضمینی وجود ندارد که رشد قیمت 12 سال اخیر دوباره نیز تکرار شود. بهتر است قبل اینکه اقدام به خرید کنید یک بار دیگر تمام عوامل تاثیر گذار بر قیمت گذاری بیت کوین را مجددا مطالعه کنید.