قیمت طلا امروز




 بسته شدن تنگ هرمز

 سایت تابناک / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۰۲

جنگ آمریکا و ایران در حال ورود به فاز خطرناکتری است/ نه واشنگتن و نه تهران تمایلی به دادن اولین امتیاز بزرگ نشان نمی‌دهند

پایان یافتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، فضای دیپلماسی را تنگ‌تر کرده و آمریکا و ایران را در چرخه‌ای خطرناک از فشار، تلافی‌جویی و تنش‌افزایی گرفتار کرده است.
 جنگ آمریکا و ایران در حال ورود به فاز خطرناکتری است/ نه واشنگتن و نه تهران تمایلی به دادن اولین امتیاز بزرگ نشان نمی‌دهند
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، «نیو عرب» در مقاله‌ای به بررسی روند کنونی تنش ایران و آمریکا پرداخته که در ادامه آمده است.

لازم به ذکر است انتشار مقالات خارجی به معنای تایید محتوای آن از سوی تابناک نیست.

تفاهم‌نامهٔ مبهم اسلام‌آباد که در ۱۷ ژوئن امضا شد و اغلب از آن به عنوان «یادداشت تفاهم» یاد می‌شود، در ۱۷ آگوست منقضی گردید.

اگرچه این تفاهم‌نامه قرار بود ۶۰ روز به واشنگتن و تهران برای گفت‌و‌گو فرصت دهد، اما دو طرف نتوانستند به پیشرفتی دیپلماتیک دست یابند.

در این مرحله، رویارویی آمریکا و ایران وارد دورهٔ جدیدی می‌شود که احتمالاً با ادامهٔ تحریم‌ها، فشار بر تنگه هرمز، تهدیدها، مذاکرات و فعالیت‌های نظامی محدود مشخص خواهد شد.

نگرانی مشروع این است که یک حادثهٔ کوچک در ارتباط با کشتیرانی، نیرو‌های نظامی آمریکا یا بازیگران نیابتی تحت حمایت ایران، بتواند حتی اگر نه دولت ترامپ و نه جمهوری اسلامی خواهان چنین سناریوی کابوس‌واری نباشند، جرقه‌ی بازگشت به جنگ تمام‌عیار را بزند.

در این مرحلهٔ جدید از بحران آمریکا و ایران، تنگه هرمز کماکان در کانون رویارویی باقی خواهد ماند. حفظ آزادی کشتیرانی و جلوگیری از استفادهٔ تهران از این آبراهٔ استراتژیک به عنوان اهرم فشار، از اولویت‌های اصلی واشنگتن است.

با این حال، کنترل مؤثر ایران بر تنگه هرمز، نقشی محوری در راهبرد‌های جمهوری اسلامی برای تحت فشار قرار دادن آمریکا جهت اخذ امتیاز دارد.

ولفگانگ پوسشتای، مشاور ارشد مؤسسهٔ اتریشی برای سیاست اروپا و امنیت، در تشریح راهبرد واشنگتن برای وادار کردن ایران به پذیرش شرایط دولت ترامپ برای پایان دادن به این بحران، گفت که این راهبرد بر ترکیبی از ابزار‌های اطلاعاتی، اقتصادی و نظامی استوار است.

او به نیو عرب گفت: «می‌خواهم تأکید کنم که تیغ برنده در راهبرد آمریکا نه حملات، بلکه ابزار‌های اقتصادی نظیر تحریم‌ها و محاصرهٔ دریایی است. تا زمانی که ایران به کشتی‌های تجاری و اهداف دیگر در منطقه حمله نکند، نیاز فوری برای آمریکا به حمله به ایران وجود ندارد.»

به نظر می‌رسد ترامپ قصد دارد تا زمانی که تحریم‌ها و محاصره اثر خود را بگذارند، صبر کند. با این حال، همان‌طور که دیدیم، اگر ایران حملات به کشتیرانی در تنگه یا اعضای شورای همکاری خلیج فارس را از سر بگیرد، آمریکا تقریباً یقیناً حملات را از سر خواهد گرفت.

پوسشتای افزود که اگر آمریکا از اطلاعات موثقی در مورد محل استقرار موشک‌های بالستیک باقی‌ماندهٔ ایران و پرتابگر‌های متحرک آن برخوردار باشد، یک کارزار هدفمند یک تا دو هفته‌ای می‌تواند تهدید علیه کشور‌های شورای همکاری و پایگاه‌های آمریکا در منطقه را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

این تحلیلگر امنیتی اتریشی در گفت‌و‌گو با نیو عرب خاطرنشان کرد: «آنچه احتمالاً خواهیم دید، ادامهٔ تحریم‌ها و محاصرهٔ دریایی همراه با حملات محدود در پاسخ به تحریکات نظامی بزرگ‌تر احتمالی ایران است. برای ترامپ، یک جنگ سطح پایینِ مستمر که خارج از کانون توجه رسانه‌های آمریکا باشد، مطمئناً بهتر از یک شکست تحقیرآمیز است، به ویژه پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای.»

او افزود: «از سوی دیگر، ایران ممکن است سعی کند دوباره آمریکا را به یک رویارویی نظامی بزرگ‌تر و پرهزینه‌تر بکشاند تا پذیرش داخلی جنگ در آمریکا را بیش از پیش تضعیف کند.»

دکتر نیل کویلیام، همکار وابسته در برنامهٔ خاورمیانه و شمال آفریقای مؤسسهٔ اندیشکدهٔ چتم هاوس در لندن، خاطرنشان کرد که از زمانی که تفاهم‌نامهٔ اسلام‌آباد شروع به از هم پاشیدن کرد، الگویی از تبادلات نظامی محدود، تشدید تهدیدها، دیپلماسی اجباری و افزایش فشار بر کشتیرانی در تنگه هرمز حاکم بوده است. او انتظار دارد این الگو پس از انقضای تفاهم‌نامه نیز ادامه یابد.

با این حال، دکتر کویلیام تأکید کرد که هر دو کشور آمریکا و ایران دارای مشوق‌های قوی برای جلوگیری از تبدیل این بحران به یک منازعهٔ طولانی هستند.

او به نیو عرب گفت: «دولت ترامپ همچنان تحت فشار است تا نشان دهد کارزار نظامی‌اش به نتایج ملموسی دست یافته است، در حالی که ایران به دنبال حفظ ثبات نظام و جلوگیری از آسیب بیشتر به اقتصاد و زیرساخت‌های خود است.»

با این وجود، با توجه به اینکه دو طرف از ۱۷ آگوست به بعد بدون هیچ چارچوب توافق‌شده‌ای عمل می‌کنند، این خطر واقعی وجود دارد که هر «حادثهٔ جدی در خلیج فارس، حمله به دارایی‌های آمریکا، یا درگیری مرتبط با کشتیرانی بتواند به سرعت چرخهٔ تازه‌ای از اقدامات نظامی را آغاز کند»؛ همان‌طور که دکتر کویلیام اشاره کرد و ارزیابی نمود که «بنابراین، عملیات تمام‌عیار را نمی‌توان رد کرد، اما به احتمال زیاد ناشی از تشدید تنش‌ها و محاسبات اشتباه است تا تصمیم عمدی هر یک از طرفین برای بازگشت به جنگ».

گوردون گری، سفیر پیشین آمریکا در تونس، توضیح داد که دلیلی قوی برای انتظار ادامهٔ همان چرخه‌ای وجود دارد که از آوریل امسال در جریان رویارویی آمریکا و ایران تکرار شده است؛ چرخه‌ای شامل تشدید تهدیدها، مذاکرات و ادعا‌های بیش از حد خوش‌بینانه از سوی ترامپ یا اطرافیانش مبنی بر اینکه توافقی برای بازگشایی تنگه هرمز قریب‌الوقوع است.

این دیپلمات پیشین آمریکایی اظهار داشت: «این چرخه مانند یک ساعت کوکی، به محض اینکه توافق وعده‌داده‌شده محقق نشود، تکرار می‌شود.»

گری به نیو عرب گفت: «بالاترین رده‌های نظامی آمریکا قبلاً به ترامپ هشدار داده‌اند که ... ایالات متحده از نظر اثربخشی حملات علیه ایران به نقطهٔ بازده نزولی رسیده است و ... به سرعت در حال کاهش ذخایر تجهیزات نظامی خود است.»

او افزود: «این واقعیت، که بر عمق و رشد روزافزون ناخشنودی عمومی از جنگ افزوده می‌شود، نشان می‌دهد که ترامپ در نهایت از انجام عملیات نظامی تمام‌عرضه علیه ایران خودداری خواهد کرد.»

راهبرد ایران برای «انتظار تا پایان دورهٔ ترامپ»

رهبری در تهران معتقد است که زمان به نفع ایران است. این فرض بر این اساس استوار است که فشار فزایندهٔ اقتصادی، افزایش قیمت سوخت و مخالفت با جنگ در آستانهٔ انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، سرانجام واشنگتن را مجبور خواهد کرد در ازای بازگشایی تنگه هرمز، امتیازاتی بدهد.

این ممکن است برای ایران به یک راهبرد پیروزمندانه تبدیل شود. اما بدون تردید، تهران در حال پذیرش ریسک‌های جدی است و شاید اهمیت تقویم انتخاباتی آمریکا را بیش از حد برآورد می‌کند.

دکتر کویلیام معتقد است که ایران در این فرض که ارادهٔ واشنگتن پیش از آنکه ایران توانایی تحمل هزینه‌های اقتصادی و نظامی این رویارویی را از دست بدهد، رو به افول خواهد گذاشت، دچار «اشتباه» شده است.

او به نیو عرب گفت: «هرچه اختلاف بر سر تنگه هرمز طولانی‌تر شود، فشار بر اقتصاد ایران بیشتر و خطر اقدامات نظامی بیشتر علیه دارایی‌های ایران نیز بالاتر می‌رود.»

وی افزود: «تهران ممکن است محاسبه کند که زمان به نفع آن است، اما به تأخیر انداختن تعامل معنادار می‌تواند به آمریکا اجازه دهد فشار را تشدید کند، حمایت بین‌المللی گسترده‌تری ایجاد کند و اقدامات بیشتری را توجیه نماید. از این منظر، ایران به دنبال یک بازی انتظار کم‌خطر نیست. بلکه شرط می‌بندد که می‌تواند یک رویارویی طولانی‌مدت را بهتر از رقیب خود تاب بیاورد.»

از دیدگاه گری، تهران در تشخیص تفاوت بین محاسبات سیاسی امروز ترامپ و آنچه جیمی کارتر، رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۱۹۸۰ داشت، ناتوان است.

در حالی که کارتر در طول بیشتر بحران گروگان‌گیری ۱۹۷۹-۱۹۸۱ به دنبال انتخاب مجدد بود، ترامپ برای دور دیگری نامزد نمی‌شود. گری گفت: «[ترامپ]ظاهراً معتقد است، و ممکن است در این باور درست باشد، که حزب جمهوری‌خواه کنترل سنا را حفظ خواهد کرد. به طور خلاصه، او به اندازهٔ رهبران ایران که فکر می‌کنند یا امیدوارند، نگران انتخابات میان‌دوره‌ای نیست.»

ابعاد مشکلات اقتصادی ایران و رنج گسترده در سراسر کشور بسیار عظیم است و این سوال همچنان باز است که جمهوری اسلامی تحت این شرایط وخیم تا چه زمانی می‌تواند دوام آورد.

با توجه به این پویایی‌های افراطی در داخل ایران، دکتر نادر هاشمی، مدیر مرکز شاهزاده ولید بن طلال برای فهم مسیحیت و اسلام در دانشگاه جورج تاون، معتقد است که راهبرد ایران شاید نمونه‌ای از زیاده‌روی تهران باشد.

او به نیو عرب گفت: «با ادامه ندادن مذاکرات و گفتن اینکه منتظر پایان دورهٔ دولت ترامپ خواهد ماند تا دیپلماسی با آمریکا را بررسی کند، عملاً به این معناست که ایران برای دو سال و نیم آینده تسهیلات معنادار تحریمی یا اقتصادی دریافت نخواهد کرد. اقتصاد ایران و وضعیت شهروندان عادی فاجعه‌بار است.»

دکتر هاشمی افزود: «میزان درد، رنج، بیکاری، تورم فزاینده و ناتوانی مردم در تأمین نیاز‌های اساسی زندگی - و من از تهیهٔ مواد غذایی صحبت می‌کنم - به سطوح جدید فاجعه‌باری افزایش یافته است و این موضوع توسط محاصرهٔ آمریکا علیه ایران تشدید شده است.»

گسترش دامنهٔ منازعه

این خطر واقعی وجود دارد که بحران آمریکا و ایران از رویارویی کنونی بین واشنگتن و تهران فراتر رود و انقضای تفاهم‌نامهٔ اسلام‌آباد، مهار این منازعه را به طور فزاینده‌ای دشوار کند.

خطر کشیده شدن بیشتر کشور‌های منطقه به این بحران، چه به طور مستقیم و چه غیرمستقیم، واقعی است.

به ویژه تهدید نظامی که ترامپ در زمان انقضای تفاهم‌نامهٔ اسلام‌آباد علیه عمان مطرح کرد، هشداردهنده است. مسقط به عنوان میانجی‌گر دیرینه بین ایالات متحده و ایران، نقش مهمی در باز نگه داشتن کانال‌های دیپلماتیک ایفا کرده است.

حتی اگر اقدام نظامی آمریکا علیه این کشور سناریویی بسیار بعید باشد، با این حال تهدید‌های ترامپ برای انجام چنین کاری، در شرایطی که مشارکت قوی آمریکا و عمان کلید کاهش تنش است، روابط واشنگتن با مسقط را به خطر می‌اندازد.

دکتر شیرین هانتر، پژوهشگر افتخاری مرکز فهم مسیحیت و اسلام در دانشگاه جورج تاون که پیش از انقلاب ۱۹۷۹ دیپلمات ایرانی بود، در مصاحبه‌ای با نیو عرب گفت: «تهدید رئیس‌جمهور ترامپ به حمله به عمان، ادامهٔ دیپلماسی او از طریق تهدید است.»

او افزود: «با افزایش مخالفت‌ها با جنگ با ایران در کنگره، گسترش جنگ به عمان بسیار نابخردانه خواهد بود. علاوه بر این، چنین حمله‌ای بیشتر به اعتبار آمریکا در میان کشور‌های عربی حاشیهٔ خلیج فارس لطمه می‌زند. به علاوه، حمله به عمان نظر تهران را در مورد توافق با آمریکا تغییر نخواهد داد.»

دکتر هاشمی در گفت‌و‌گو با نیو عرب خاطرنشان کرد که این تهدید علیه عمان، نشان‌دهندهٔ «سبک حکمرانی عمیقاً اقتدارگرایانه» ترامپ است که در آن معتقد است می‌تواند «کشور‌های دیگر را برای پیروی از سیاست‌های خود مجبور کند».

او همچنین توضیح داد که «هیچ منطق عملی ندارد که ایالات متحده متحدان خود در خاورمیانه را بمباران کند و این واقعیت که دونالد ترامپ واقعاً چنین تهدید‌هایی را مطرح می‌کند، نشان‌دهندهٔ ناهماهنگی کامل سیاست خارجی آمریکاست.»

از دیدگاه گری، دومین تهدید ترامپ برای بمباران عمان «عجیب» و نشان‌دهندهٔ «نارضایتی و شتابزدگی رئیس‌جمهور و همچنین این واقعیت است که او هیچ ایده‌ای برای خارج کردن ایالات متحده از جنگی که خود با ایران آغاز کرده، ندارد».

یمن یکی دیگر از نقاط کانونی است که هنگام بررسی احتمال گسترش بحران آمریکا و ایران، پس از انقضای تفاهم‌نامهٔ اسلام‌آباد، نمی‌توان نادیده گرفت.

با توجه به توانایی حوثی‌ها در تهدید کشتیرانی تجاری و زیرساخت‌های دریایی در دریای سرخ و خلیج عدن، لازم است در نظر گرفت که افزایش حملات انصارالله چگونه می‌تواند واشنگتن را به واکنش نظامی وادار کند و به طور بالقوه جبههٔ دوم و مهمی را در زمانی ایجاد کند که واشنگتن در حال حاضر در تلاش برای مدیریت رویارویی در تنگه هرمز است.

نتیجه می‌تواند چرخه‌ای گسترش‌یابنده باشد که در آن فشار ایران از طریق شرکای منطقه‌ای، اقدامات نظامی بیشتر آمریکا را به دنبال داشته باشد که به نوبهٔ خود باعث تلافی‌جویی بیشتر شود.

دکتر کویلیام به نیو عرب گفت: «تحولات در دریای سرخ و خلیج عدن ممکن است در شکل‌دهی به مرحلهٔ بعدی بحران، به اندازهٔ وقایع تنگه هرمز مهم باشند.»

یک احتمال بسیار افراطی‌تر، چشم‌انداز ورود منازعه به فازی کاملاً جدید و بسیار خطرناک‌تر است، همان‌طور که دکتر هانتر اشاره کرد و به گزارش‌هایی اشاره داشت که نشان می‌دهد ایالات متحده ممکن است استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی علیه ایران را بررسی کند، در عین حال تأکید کرد که این احتمال همچنان به درستی آن گزارش‌ها بستگی دارد.

حتی بدون چنین تشدید تنشی، ترکیب بازیگران غیردولتی تحت حمایت ایران، حملات به کشتیرانی، پاسخ‌های نظامی آمریکا و تهدیدات علیه کشور‌های منطقه، پتانسیل قابل توجهی برای محاسبهٔ اشتباه ایجاد می‌کند.

بنابراین، نگرانی اصلی صرفاً این نیست که آیا واشنگتن یا تهران عمداً جنگ گسترده‌تری را انتخاب می‌کنند، بلکه این است که آیا مجموعه‌ای از اقدامات و واکنش‌های تشدیدشونده به تدریج به چنین نتیجه‌ای منجر می‌شود.

از این منظر، انقضای تفاهم‌نامهٔ اسلام‌آباد نه تنها به دلیل حذف یک چارچوب دیپلماتیک اهمیت دارد، بلکه به این دلیل که ممکن است سازوکار‌های کمتری برای جلوگیری از منطقه‌ای و بین‌المللی‌تر شدن یک بحران محلی باقی بگذارد.

آیا دیپلماسی می‌تواند از تشدید تنش جلوگیری کند؟

در این رویارویی، نه واشنگتن و نه تهران تمایلی به انجام اولین امتیاز بزرگ نشان نمی‌دهند. اگرچه رهبری ایران تحت فشار فزایندهٔ اقتصادی و نظامی است، اما هیچ انگیزه‌ای برای پذیرش توافقی که از سوی مخاطبان داخلی می‌تواند به عنوان تسلیم در برابر آمریکا و اسرائیل تلقی شود، ندارد.

در همین حال، واشنگتن از درخت بلندی بالا رفته که پایین آمدن از آن برایش تحقیرآمیز خواهد بود، با توجه به اینکه دولت ترامپ چقدر سرمایه‌گذاری کرده است تا نشان دهد فشار نظامی و اقتصادی می‌تواند تهران را مجبور به تغییر مسیر کند.

با این حال، واشنگتن در موقعیتی نیست که بتواند هزینه‌های یک منازعهٔ طولانی، از جمله کاهش حمایت داخلی، محدودیت‌های نظامی و خطر یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر را نادیده بگیرد.

در نتیجه، آمریکا و ایران خود را در یک بن‌بست خطرناک می‌یابند که در آن به نظر می‌رسد هر دو طرف محاسبه می‌کنند که ادامهٔ فشار منجر به این خواهد شد که در نهایت طرف مقابل عقب‌نشینی کند، علیرغم این واقعیت که نه واشنگتن و نه تهران نمی‌توانند کاملاً مطمئن باشند که طرف دیگر واقعاً چقدر فشار می‌تواند تحمل کند.

در این چارچوب، دیپلماسی مهم‌ترین و در عین حال کم‌استفاده‌ترین ابزار در این بحران است. همان‌طور که پوسشتای توضیح داد، راهبرد واشنگتن به شدت بر فشار اقتصادی و نظامی تکیه داشته و در عین حال توجه ناکافی به ایجاد ائتلاف‌های سیاسی و ایجاد مسیر‌های دیپلماتیک برای خروج از منازعه داشته است.

چالش کنونی یافتن راهی است که آمریکا و ایران بتوانند به گونه‌ای عقب‌نشینی کنند که هر دو طرف بتوانند آبروی خود را حفظ کنند. بنابراین، جدی‌ترین خطر ممکن است کمتر یک تصمیم عمدی از سوی واشنگتن یا تهران برای آغاز یک جنگ گسترده‌تر باشد، بلکه مجموعه‌ای از محاسبات اشتباه است که به تدریج تشدید تنش را اجتناب‌ناپذیر می‌کند.

انقضای تفاهم‌نامهٔ اسلام‌آباد فضای مدیریت این ریسک‌ها را تنگ‌تر کرده است و جست‌و‌جو برای مسیر‌های خروج دیپلماتیک قابل اعتماد را فوری‌تر از همیشه ساخته است.







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
فیلترینگ شکست خورد؛ بازار اینستاگرام ۸۸ همتی شد / ممنوعیت واردات، بازار را به سمت قاچاق می‌برد
سایت خبرآنلاین

فیلترینگ شکست خورد؛ بازار اینستاگرام ۸۸ همتی شد / ممنوعیت واردات، بازار را به سمت قاچاق می‌برد

فیلترینگ اینستاگرام نه‌تنها نتوانسته تجارت در این شبکه اجتماعی را متوقف کند، بلکه به گفته فعالان تجارت الکترونیک، محدودیت‌های موجود در بازار رسمی به رشد بازار غیررسمی دامن زده است؛ بازاری که طبق گزارش انجمن تجارت الکترونیک، ارزش فروش آن در سال ۱۴۰۳ به ۸۸.۸ همت رسیده و تقریباً با مجموع فروش حقیقی پلتفرم‌های …
پیش بینی و آینده ـ  تلاش چین برای کسب درآمد از ربات‌های انسان‌نما/ گزارش اکونومیست
سایت شفقنا

پیش بینی و آینده ـ تلاش چین برای کسب درآمد از ربات‌های انسان‌نما/ گزارش اکونومیست

شفقنا آینده– نشریه اکونومیست در گزارشی کوتاه به تلاش‌های چین برای کسب درآمد از ربات‌های انسان‌نما اشاره کرده است. اکونومیست در این گزارش با اشاره به این که «چین در این رقابت از دیگر رقبای خود جلوتر است و هم‌زمان دارد هزاران نفر را آموزش می‌دهد» نوشته که «با این حال هنوز راه درازی تا [ ]
هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین ارتباط انسانی در درمان گفتار کودکان شود
خبرگزاری ایسنا

هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین ارتباط انسانی در درمان گفتار کودکان شود

یک گفتاردرمانگر و آسیب شناس گفتار و زبان با تأکید بر اینکه هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌های مبتنی بر آن نمی‌توانند جایگزین کامل درمان‌های توان‌بخشی، به‌ ویژه گفتاردرمانی و کاردرمانی شوند، گفت: این ابزارها می‌توانند در کنار درمان اصلی، به‌ عنوان ابزار مکمل و پشتیبان مورد استفاده قرار گیرند، اما تشخیص، برنامه‌ریزی …
بازار ۸۹ همتی پلتفرم‌ها و اینستاگرام
روزنامه دنیای اقتصاد

بازار ۸۹ همتی پلتفرم‌ها و اینستاگرام

دنیای اقتصاد: بر اساس گزارش تازه انجمن تجارت الکترونیک تهران، بازار خرده‌فروشی ایران در سال ۱۴۰۳ به ۱۸۵۷.۷ همت رسیده و سهم خرده‌فروشی آنلاین نیز با رشد تدریجی، به ۴.۸ درصد از این بازار بالغ شده است. این گزارش نشان می‌دهد که در کنار پلتفرم‌های رسمی، فروش در بسترهای اجتماعی نیز به مقیاسی هم‌وزن رسیده و …
گام بلند عربستان در صنعت  بازی‌های  رایانه‌ای
روزنامه شرق

گام بلند عربستان در صنعت بازی‌های رایانه‌ای

در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از افزایش قیمت نفت و درآمد سرشار ناشی از آن، دولت‌های عربی به سمت سرمایه‌گذاری‌های کلان در حوزه‌های مختلف در مغرب‌زمین حرکت کرده‌اند. در زمینه فرهنگی نیز شاهد سرمایه‌گذاری‌های عظیمی از سوی این کشورها بوده‌ایم که به‌ طور اخص در حوزه ورزش، سینما و بازی‌های رایانه‌ای نمود داشته …
تخیل مستعمره هوش مصنوعی می‌شود؟
روزنامه شرق

تخیل مستعمره هوش مصنوعی می‌شود؟

به‌تازگی فردین علیخواه، جامعه‌شناس، در جمعی درباره هوش مصنوعی و تخیل اجتماعی سخن گفته است که در ادامه گزارشی از آن می‌آید. او از منظری به اتفاقات کنونی پرداخته است که پرسش‌های متعددی را پیش‌روی ما قرار می‌دهد؛ از جمله اینکه آیا تخیل ما انسان‌ها مستعمره هوش مصنوعی خواهد شد؟
سایت تابناک

تفاوت‌های آیفون ۱۷ پرومکس و ۱۸ پرومکس!

جابه‌جایی مرزهای قیمتی  در بازار لپ‌تاپ
روزنامه دنیای اقتصاد

جابه‌جایی مرزهای قیمتی در بازار لپ‌تاپ

بازار لپ‌تاپ در ۸ ماه گذشته سناریویی را به تصویر کشید که در آن، مرزهای قیمتی یک ‌بار برای همیشه ویران شدند. بررسی داده‌های قیمتی از دی تا مرداد نشان می‌دهد بازار لپ‌تاپ درگیر یک بازآرایی ساختاری در رفتار مصرف‌کننده بوده است. با توجه به رشد روزافزون نرخ ارز، کاهش قدرت خرید مردم، بازار لپ‌تاپ، لحظاتی تاریخی …
         
سایت اکوایران

ربات‌هایی که رکورد انسان‌ها را شکستند؛ شاهکارهای تکنولوژی در حال شکست انسان هستند؟

خداحافظی با اینترنت نیم‌بها؟
روزنامه دنیای اقتصاد

خداحافظی با اینترنت نیم‌بها؟

خبر کوتاه بود: بسته‌های اینترنت زودتر از موعد تمام می‌شوند؛ یا به تعبیر افکار عمومی، «تبخیر» می‌شوند. ناگهان رسانه‌ها نوشتند، وزیر دستور شفاف‌سازی داد و اپراتورها در نشستی خبری تلاش کردند روند دانلود را شبیه‌سازی کنند. اما سرنخ اولیه این جنجال، محو شدن بی‌سروصدای تعرفه نیم‌بها از پلتفرم‌های ویدئویی (VOD) …
بازگشت یوتیوب چینی
روزنامه دنیای اقتصاد

بازگشت یوتیوب چینی

دنیای اقتصاد- حسین موسوی: نمی‌دانیم ضرب‌المثلی در این زمینه وجود دارد یا نه، اما باید گفت برای هر چیزی یک چینی آن وجود دارد. مثلا در صنعت خودرو، کپی‌کاری چینی‌ها زبان‌زد است یا در صنعت گوشی. اما در حوزه نرم‌افزار هم چینی‌ها از این حوزه عقب نیفتاده‌اند. مثلا اگر اینستاگرام نماد صنعت سرگرمی‌سازی غربی‌هاست، …
         
چه کسانی سهام علی‌بابا  را خریدند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چه کسانی سهام علی‌بابا را خریدند؟

دنیای اقتصاد: سهام شرکت چینی علی‌بابا، روز دوشنبه پس از آنکه فروش سهام 10.2‌میلیارددلاری خود را با تخفیف زیاد برای تامین مالی جاه‌طلبی‌های هوش مصنوعی خود آغاز کرد، در معاملات هنگ‌کنگ سقوط کرد. به گفته ناظران، سرمایه‌گذاران بر رقیق‌سازی سهام و ریسک‌های اجرایی متمرکز شده‌اند. این غول تجارت الکترونیک و …
سایت عصرایران

الهام عجیب این ساختمان زیبا؛ یک لباس زنانه از پاکو رابان! (+تصاویر)

فناوری هسته‌ای در خدمت امنیت غذایی
سایت جوان آنلاین

فناوری هسته‌ای در خدمت امنیت غذایی

وقتی از صنعت هسته‌ای صحبت می‌شود، ذهن بسیاری از مردم فقط به نیروگاه، تولید برق یا مباحث مربوط به سوخت هسته‌ای می‌رود
از تجربه همدلانه تا شبیه‌سازی همدلی
سایت جوان آنلاین

از تجربه همدلانه تا شبیه‌سازی همدلی

در سال‌های اخیر، هوش‌های مصنوعی گفت‌وگومحور ـ از جمله چت‌بات‌هایی مانند ChatGPT ـ به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده‌اند
شاخص جهانی شهرهای هوشمند
روزنامه پیام ما

شاخص جهانی شهرهای هوشمند

بررسی شاخص جدید شهرهای هوشمند جهان نشان می‌دهد ادغام هوش مصنوعی در زیرساخت و خدمات شهری، نقش کلیدی در ارتقای کیفیت زندگی و تاب‌آوری شهری دارد.
لژیونرهای کوچک در راه شانگهای - پیوست
مجله پیوست

لژیونرهای کوچک در راه شانگهای - پیوست

جنگ آغاز اردوی آماده‌سازی رقابت‌کنندگان ایرانی مسابقات جهانی مهارت ۲۰۲۶ را از بهمن ۱۴۰۴ به تیر ۱۴۰۵ موکول کرد؛ تاخیری که فرصت آماده‌سازی آنها را به حدود سه ماه محدود کرد. سه ماه برای جوانانی که قرار است در شانگهای نه فقط دانش، بلکه سرعت، دقت و مهارت عملی‌شان را در برابر رقبایی از سراسر
تهران در فهرست ۱۴۸ شهر هوشمند جهان جایی ندارد - پیوست
مجله پیوست

تهران در فهرست ۱۴۸ شهر هوشمند جهان جایی ندارد - پیوست

تهران در فهرست ۱۴۸ شهر شاخص شهر هوشمند IMD در سال ۲۰۲۶ جایی ندارد. نه فقط تهران، بلکه هیچ شهری از ایران در این ارزیابی دیده نمی‌شود؛ در حالی که دوبی، ابوظبی، ریاض، دوحه، جده، مکه، مدینه، کویت، مسقط، امان، بیروت و چندین شهر دیگر منطقه در آن حضور دارند. این غیبت به خودی خود
پزشکان آینده قربانی وابستگی به هوش مصنوعی می‌شوند؟
سایت هم میهن

پزشکان آینده قربانی وابستگی به هوش مصنوعی می‌شوند؟

گسترش استفاده از هوش مصنوعی در آموزش پزشکی، نگرانی‌هایی درباره تاثیر این فناوری بر توانایی دانشجویان و پزشکان آینده برای استدلال مستقل و تصمیم‌گیری بالینی ایجاد کرده به‌طوری‌که کارشناسان هشدار دادند اتکای بیش از حد به ابزارهای هوش مصنوعی ممکن است باعث شود دانشجویان پزشکی برخی مهارت‌های اساسی را که برای …
روزنامه هفت صبح

چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟

لازم نیست اقدامی کنید!  | نوآوری‌ها شغل‌های جدید ایجاد می‌کنند | چرا نباید ابراز نگرانی‌ها درباره هوش مصنوعی را الان جدی گرفت؟
سایت اقتصادنیوز

لازم نیست اقدامی کنید! | نوآوری‌ها شغل‌های جدید ایجاد می‌کنند | چرا نباید ابراز نگرانی‌ها درباره هوش مصنوعی را الان جدی …

اقتصادنیوز: ما ۳۰۰ سال شاهد نوآوری‌های شگفت‌انگیزی بوده‌ایم که در آنها ماشین‌ها جایگزین انسان‌ها شده‌اند. نرخ بیکاری ۴ درصد است. هر ماه ۲.۵‌ میلیون نفر در آمریکا شغل خود را از دست می‌دهند و ۲.۶‌ میلیون نفر شغل جدید پیدا می‌کنند. فناوری‌های جدید شغل‌های جدید ایجاد می‌کنند.
دایناسور خراسان یک هشدار بود / چشم‌ها دیگر کافی نیستند؛ چطور عکس جعلی را تشخیص دهیم؟
سایت خبرآنلاین

دایناسور خراسان یک هشدار بود / چشم‌ها دیگر کافی نیستند؛ چطور عکس جعلی را تشخیص دهیم؟

یک تصویر در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود؛ موجودی شبیه دایناسور در میان بیابان‌های خراسان رضوی ایستاده و همه‌چیز در نگاه اول شبیه یک عکس واقعی به نظر می‌رسد. تصویر دست‌به‌دست می‌شود، درباره محل ثبت آن گمانه‌زنی شکل می‌گیرد و حتی به سوژه خبری تبدیل می‌شود؛ اما خیلی زود مشخص می‌شود که خبری از دایناسور …
جوانان و وسوسه واگذاری فکر به هوش‌مصنوعی/ در ستایش تردید در عصر پاسخ‌های آماده / هراس از واگذاری حق اندیشیدن به ماشین
سایت خبرآنلاین

جوانان و وسوسه واگذاری فکر به هوش‌مصنوعی/ در ستایش تردید در عصر پاسخ‌های آماده / هراس از واگذاری حق اندیشیدن به ماشین

نسلی که از هوش مصنوعی استفاده نکند، احتمالا بخشی از فرصت‌های آموزشی و شغلی آینده را از دست می‌دهد. اما نسلی که هر پرسش، تصمیم و نوشته‌ای را به آن بسپارد، ممکن است توانایی مهم‌تری را فراموش کند: ایستادن بر پای قضاوت خود. مساله بر سر انتخاب میان انسان و ماشین نیست. مساله این است که پس از دریافت پاسخ ماشین، …
احیای گذشته یا ساختن آینده؛ فرصتی برای تحول در نظام آموزش عالی - پیوست
مجله پیوست

احیای گذشته یا ساختن آینده؛ فرصتی برای تحول در نظام آموزش عالی - پیوست

کشورها پس از جنگ معمولا آنچه را که از دست داده‌اند بازسازی می‌کنند؛ جاده‌ها، پل‌ها، کارخانه‌ها، نیروگاه‌ها و ساختمان‌ها. با این‌حال، تجربه تاریخی نشان می‌دهد که تفاوت کشورهایی که صرفا احیا می‌شوند با کشورهایی که در مسیر توسعه قرار می‌گیرند، در میزان تحولی است که در نهادهای آنها رخ می‌دهد. جنگ‌ها تنها …
فیلم‌ های علمی تخیلی چگونه آسیب‌ های روانی هوش مصنوعی را پیش‌ بینی کردند؟ + معرفی پنج فیلم علمی تخیلی درباره هوش مصنوعی
سایت اندیشه معاصر

فیلم‌ های علمی تخیلی چگونه آسیب‌ های روانی هوش مصنوعی را پیش‌ بینی کردند؟ + معرفی پنج فیلم علمی تخیلی درباره هوش مصنوعی

هوش مصنوعی باعث خستگی تصمیم‌گیری، «زوال شناختی دیجیتال» و حتی روان‌پریشی می‌شود
رشد اقتصاد دیجیتال در خدمات، عقب‌ماندگی در توسعه زیر ساخت
روزنامه شرق

رشد اقتصاد دیجیتال در خدمات، عقب‌ماندگی در توسعه زیر ساخت

سهم ۷.۱۴‌درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی، فارغ از اینکه چگونه در یک اکوسیستمی که هر روز به خاطر فیلترینگ و قطعی اینترنت، کوچک و کوچک‌تر می‌شود، به این عدد رسیده، تصویری از یک اقتصاد دیجیتال یکدست و رو به رشد را نشان نمی‌دهد. پشت این عدد، شکافی عمیق میان لایه‌های مختلف این اقتصاد شکل گرفته است؛
سایت فرارو

هک ۳۵ حساب کاربری تلگرام و اینستاگرام در تهران

رتبه بندی مدلهای هوش مصنوعی/ برتری کلود در متن و اوپن ای آی در تصویر
خبرگزاری مهر

رتبه بندی مدلهای هوش مصنوعی/ برتری کلود در متن و اوپن ای آی در تصویر

رقابت مدل‌های هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۶ به مرحله‌ای رسیده است که پرسش سنتی «بهترین مدل کدام است؟» بخش بزرگی از معنای خود را از دست داده است.
از موتورهای جست‌وجوی ایرانی چقدر استقبال می‌شود؟
خبرگزاری ایسنا

از موتورهای جست‌وجوی ایرانی چقدر استقبال می‌شود؟

موتورهای جست وجو سهم به‌سزایی در سهولت دسترسی به مطالب و اطلاعات موجود در صفحات اینترنت دارند. این روزها دیگر بدون موتورهای جست‌وجوگر نمی‌توانیم از به‌روزرسانی سایت‌ها با خبر شویم و نیازهای پژوهشی، آموزشی، تجاری و خبری خود را برآورده کنیم.
هوش مصنوعی مانعی جدید در ورود به بازار کار ایجاد کرد
سایت هم میهن

هوش مصنوعی مانعی جدید در ورود به بازار کار ایجاد کرد

جست‌وجوی شغل در ۲۰۲۶ با چالش‌های جدیدی روبه‌رو شده است، به طوری که متقاضیان از یک سو می‌توانند با کمک هوش مصنوعی در مدت کوتاهی برای تعداد زیادی شغل درخواست ارسال کنند و از سوی دیگر، ممکن است توسط سامانه‌های هوش مصنوعی غربال شده و پذیرفته نشوند.
سایت عصرایران

یوتیوبر شدن سخت‌تر میشه

سایت عصرایران

مرگ عجیب یک ربات انسان‌نما در مسابقه دو

از خاموشی دکل تا فیلترینگ؛ چه کسی اینترنت را کند کرده است؟ / بررسی اختلال سه اپراتور
سایت اقتصاد ۲۴

از خاموشی دکل تا فیلترینگ؛ چه کسی اینترنت را کند کرده است؟ / بررسی اختلال سه اپراتور

از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می‌کند؛ تجربه‌ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
فیلترینگ، برق یا دکل؛ مقصر افت کیفیت اینترنت کدام است؟
سایت هم میهن

فیلترینگ، برق یا دکل؛ مقصر افت کیفیت اینترنت کدام است؟

از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می‌کند؛ تجربه‌ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
اقتصاد آنلاین ایران؛ تهران‌محور، کالامحور و فردمحور - پیوست
مجله پیوست

اقتصاد آنلاین ایران؛ تهران‌محور، کالامحور و فردمحور - پیوست

تجارت آنلاین ایران با سرعت در حال بزرگ‌ شدن است؛ ارزش معاملات بالا رفته، تعداد کسب‌وکارهای رسمی بیشتر شده و ورود به بازار آنلاین آسان‌تر از گذشته به نظر می‌رسد. اما پشت این رشد کمی، ساختار بازار هنوز تغییر چشمگیری نکرده است. بخش بزرگی از کسب‌وکارها همچنان در تهران متمرکزند، فروش کالا سهم بیشتری از
آیا هوش مصنوعی می‌تواند به خودآگاهی برسد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

آیا هوش مصنوعی می‌تواند به خودآگاهی برسد؟

اکونومیست می گوید حتی اگر نرسد، ممکن است انسان‌ها با آن مثل موجودی خودآگاه رفتار کنند؛ و این می‌تواند هزینه‌ای سنگین برای بشریت داشته باشد
پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!
سایت فرارو

پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!

گسترش استفاده از هوش مصنوعی در تکالیف نوشتاری، این نگرانی را افزایش داده است که دانش‌آموزان بخشی از مهارت‌های فکری و شناختی خود را نیز از دست بدهند.
رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز
سایت اکونیوز

رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز

اقتصاد ایران: رشد عنکبوتی کیف پول های مجازی بدون تضمین حقوق مالی کاربران می تواند به پاشنه آشیل کسب و کار مجازی تبدیل شود.
گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز
سایت اکونیوز

گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز

اقتصاد ایران: از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می کند؛ تجربه ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست وپنجه نرم
پرش شگفت‌انگیز یونیتری
روزنامه دنیای اقتصاد

پرش شگفت‌انگیز یونیتری

دنیای اقتصاد: سهام شرکت یونیتری (Unitree)، یکی از بزرگ‌ترین سازندگان روبات‌های انسان‌نما در چین، در اولین عرضه عمومی سهام خود در روز چهارشنبه در شانگهای، در جدیدترین نشانه خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به پیشرفت‌های فناوری چین، در ابتدا تا ۶۲۹ درصد افزایش یافت. به گزارش آسوشیتدپرس، این شرکت که در سال ۲۰۱۶ …
         
باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟
سایت سیتنا

باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟

تداوم خاموشی‌های برق، یک ضعف قدیمی در زیرساخت شبکه تلفن همراه را بیش از گذشته آشکار کرده است؛ باتری‌های پشتیبان سایت‌های BTS که باید هنگام قطع برق، برای مدتی تج
         
سایت سیتنا

ماجرای اختلال امنیتی در سایت‌های بانک مرکزی چه بود؟

گیمر ایرانی؛ گرفتار میان تحریم، فیلترینگ و اختلال - پیوست
مجله پیوست

گیمر ایرانی؛ گرفتار میان تحریم، فیلترینگ و اختلال - پیوست

بعد از یک روز سخت کاری یا درسی، با استرسی که جنگ به جا گذاشته و آینده‌ای که هر روز مبهم‌تر به نظر می‌رسد، خودش را به خانه می‌رساند. روی کاناپه می‌نشیند و تلویزیون را روشن می‌کند؛ یا چیزی برای دیدن ندارد یا آنچه پخش می‌شود، بیشتر از آنکه سرگرم‌کننده باشد، اضطراب‌آور است. به سراغ
         
گوگل برگ برنده جدیدش برای رسانه‌ها را رو کرد/ ترافیک سایت‌ها برمی‌گردد؟
سایت رکنا

گوگل برگ برنده جدیدش برای رسانه‌ها را رو کرد/ ترافیک سایت‌ها برمی‌گردد؟

رکنا:گوگل ابزاری جدید در اختیار ناشران قرار داده که کاربران با کلیک روی دکمه «منبع مورد علاقه»، محتوای آن رسانه را بیشتر در نتایج جست‌وجو، Discover و Google News ببینند.
چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟
سایت خبرآنلاین

چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟

احتمالا کمتر لوگویی در صنعت خودرو به اندازه ستاره سه‌پر مرسدس بنز برای مردم جهان آشناست؛ اما پشت این نماد ساده و ماندگار، داستانی بیش از یک قرن قدمت پنهان شده است.
مالک لنوو کیست؟
سایت سیتنا

مالک لنوو کیست؟

لنوو یک شرکت سهامی عام چینی است که سهام آن در بورس هنگ کنگ معامله می شود. بزرگ ترین سهامدار آن، شرکت Legend Holdings با سهم ۳۱ درصدی است و مابقی سهام در اختیار
         
سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

تبلیغ مرموز در مترو تهران؛ از گوشی جدید بازار چه می‌دانیم؟
سایت فرارو

تبلیغ مرموز در مترو تهران؛ از گوشی جدید بازار چه می‌دانیم؟

گوشی TCH مدل nova یک مدل فیچرفون است و به سفارش یک شرکت ایرانی در چین ساخته شده است
سایت تجارت نیوز

ویدئو | فیشینگ چیست و چگونه از آن در امان بمانیم؟

سایت کولاک

ترامپ این اطلاعات را پاک کرد - مجله اینترنتی کولاک

پذیرش بدون انسان در یک هتل ۴۴ اتاقه در چین | از پذیرش، نظافت، غذا و خدمات اتاق تا روبات پشت پیشخوان
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پذیرش بدون انسان در یک هتل ۴۴ اتاقه در چین | از پذیرش، نظافت، غذا و خدمات اتاق تا روبات پشت پیشخوان

تصور کنید وارد هتل می‌شوید، اما پشت میز پذیرش هیچ‌کس منتظر شما نیست؛ چمدانتان را یک روبات تحویل می‌گیرد، سفارش غذایتان را یک ماشین به اتاق می‌آورد و برای تمیزکردن اتاق هم خبری از نیروی خدماتی نیست. این دیگر فقط یک تصویر علمی‌تخیلی نیست. چین در حال ساخت چنین هتلی است.
فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN دارند
سایت اقتصادنیوز

فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN …

اقتصادنیوز:رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک، می‌گوید : فیلترینگ گسترده، استفاده از VPN را عمومی کرده و حالا سیاست‌گذار برای محدودکردن چند پلتفرم، عملاً با خطر اختلال یا قطع کل اینترنت روبه‌روست.
چالش حقوقی حریم خصوصی و الزامات سیاست‌گذاری
سایت آوش

چالش حقوقی حریم خصوصی و الزامات سیاست‌گذاری

تا همین چند سال پیش، وقتی از نظارت و نقض حریم خصوصی صحبت می‌کردیم، ذهنمان معمولاً به سمت دوربین، میکروفون، GPS یا حتی ردیابی گوشی می‌رفت. اما حالا فناوری‌ای در حال شکل‌گیری است که می‌تواند معادله را تغییر دهد: استفاده از امواج وای‌فای برای تشخیص و شناسایی انسان‌ها، بدون دوربین و حتی بدون اینکه فرد دستگاه …
ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight …
روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ جدول
سایت خبرآنلاین

روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ …

اخیرا معاون اول رئیس‌جمهوری در حالی از تصمیم پزشکیان برای بسته شدن پرونده فیلترینگ خبر داده است که به نظر می‌رسد دولت برای حل و فصل این کلاف سردگم، راهی سخت و دشوار را در پیش‌روی خود داشته و به راحتی نمی‌تواند به این پرونده پایان بدهد.
سایت تابناک

آیا حباب هوش مصنوعی واقعاً شبیه حباب دات‌کام است؟

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟
سایت تجارت نیوز

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟

شما هم این روزها حس کرده‌اید بسته اینترنت‌تان زودتر از همیشه تمام می‌شود؟ همین حس مشترک کاربران باعث شده تا شایعه روزهای اخیر درباره محاسبه ۲.۷ برابری مصرف اینترنت بین‌الملل داغ‌تر شود.
ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟
سایت خبرآنلاین

ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟

آتش‌گرفتن گوشی منتسب به Galaxy S۲۶ در جیب یک کاربر در هند، بار دیگر خاطره حادثه جنجالی Galaxy Note ۷ را زنده کرده است. این اتفاق پرسش مهمی را مطرح می‌کند، آیا سامسونگ بار دیگر با یک مشکل ساختاری در باتری گوشی‌های خود مواجه شده یا آنچه رخ داده صرفاً یک حادثه منفرد بوده است؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ لایک، استوری و الگوریتم‌های اعتیادآور زیر تیغ دادگاه

خبرگزاری ایسنا

هوش مصنوعی کلود حالا به جای شما ایمیل می‌زند