قیمت طلا امروز




 قانون اساسی جمهوری اسلامی

 سایت جماران / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

سید حسن رسولی: تداوم فعالیت شورای شهرها خلاف قانون است/ شهرداران سراسر کشور وجاهت قانونی ندارند/ تفاهم‌نامه با آمریکا معتبرترین سند دفاع شرافتمندانه جمهوری اسلامی است

آیا شرایط جنگی می‌تواند توجیهی قانونی برای تمدید دوره‌های منتخبین در نهادهای مردمی باشد؟ در این گفت‌وگو، با حضور یکی از صاحب‌نظران حوزه مدیریت دولتی و سیاست داخلی، به واکاوی شکاف میان «نص قانون» و «عملکرد اجرایی» در خصوص نهاد شوراها پرداخته می‌شود. سید حسن رسولی با استناد به اصول ۱۰۰ تا ۱۰۳ و اصل ۱۱۳ قانون اساسی، به بررسی لزوم اجرای انتخابات و نقد رویکرد وزارت کشور در مواجهه با خلأهای قانونی می‌پردازد.
 سید حسن رسولی: تداوم فعالیت شورای شهرها خلاف قانون است/ شهرداران سراسر کشور وجاهت قانونی ندارند/ تفاهم‌نامه با آمریکا معتبرترین سند دفاع شرافتمندانه جمهوری اسلامی است
پایگاه خبری جماران، سجاد انتظاری : عضو پیشین شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه تداوم فعالیت شورای شهرها خلاف قانون است، گفت: یک خلأ در قانون اساسی هست؛ در قانون اساسی برخلاف مجلس و ریاست‌جمهوری، برای شوراها قید زمان تعیین نشده است. در قانون موضوعی شوراها گفته شده نمایندگان شوراها به مدت چهار سال انتخاب می‌شوند. این یک سفسطه‌ای است که از آن استفاده می‌شود. به نظر من این تبعیض در حق شوراها صورت می‌گیرد و این کار خلاف قانون است؛ هم به لحاظ حقوقی خلاف قانون است و هم اصلاً جفای به حقوق مردم و حقوق شهروندی است.

مشروح گفت‌وگوی خبرنگار جماران با سید حسن رسولی را در ادامه می‌خوانید:

 

به عنوان کسی که سابقه استانداری لرستان و خراسان را در کارنامه خود دارید و همچنین معاون وزیر کشور دولت اصلاحات بوده‌اید و یک دوره هم در شورای اسلامی شهر تهران حضور داشته‌اید، نظر شما در خصوص به تعویق افتادن انتخابات شورای شهر چیست؟ آیا این موضوع به لحاظ قانونی صحیح است؟

همان‌طور که اطلاع دارید، در قانون اساسی اهمیت شوراها در حدی است که در فصل هفتم قانون اساسی، ذیل سه اصل به موضوع شوراها پرداخته شده است. اولین قانون شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال ۷۵ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و این قانون اصلاحیه‌های متعددی به خودش دید. به دلایلی، علیرغم صراحت اصول ۱۰۰، ۱۰۱، ۱۰۲ و ۱۰۳ قانون اساسی که شوراها را به عنوان گسترده‌ترین نهاد مردمی برای پیشبرد امور عمرانی، رفاهی و فرهنگی-اجتماعی مناطق و محلات تعیین کرده بود، این قانون تا دولت اصلاحات و سال ۷۷ در حقیقت ماهیت اجرایی پیدا نکرد.

آقای خاتمی که در سال ۷۵ کاندیدای پنجمین دوره ریاست جمهوری شدند، وعده‌هایی را به مردم دادند و شعارهای انتخاباتی‌شان را مطرح کردند. یکی از آن وعده‌ها، اجرای اصولِ عمل‌نشده فصل هفتم قانون اساسی بود؛ یعنی فصل شوراها. به هر حال، در سال ۷۷ برای اولین بار قانون اجرا شد و در نتیجه، ۱۱۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۲۰ هزار نفر غیرمستقیم برای شورای بخش، شورای شهرستان، شورای استان و شورای عالی استان‌ها انتخاب شدند.

بنابراین، در اثر اجرای قانون شوراها، بزرگ‌ترین کاری که دولت اصلاحات انجام داد این بود که در حقیقت نهادی را برخاسته از قانون اساسی و قانون مصوب مجلس، در عرصه اداره امور کشور به منصه ظهور رساند که در وهله اول اختیار حوزه مدیریت شهری و روستایی را از طریق شوراها، دهیاران و شهرداران از دولت جدا کرد و خودش به‌صورت خودگردان عمل می‌کند.

اما بر اساس همان قانون، ۱۵ مرداد سال ۱۴۰۴، باید دوره شورای کنونی شهرهای کشور منقضی می‌شد؛ چون عملاً دوره‌اش به پایان رسیده است. ما در سال ۹۶ با میانگین رأی یک میلیون و دویست هزار نفر منتخب شدیم؛ اما صبح روز ۱۶ مرداد سال ۱۴۰۰ گفتم من دیگر از مردم وکالت ندارم و باید شورای ششم بیاید. شورای ششم را هم مردم برای چهار سال انتخاب کرده‌اند؛ با این حال، همچنان انتخابات شورای هفتم تشکیل نشده است. به نظر من خلاف قانون، دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا ادامه پیدا کرده است.

آنچه اتفاق افتاده، همان چیزی است که ما مدیران سیاسی دوره اصلاحات به آن معترض بودیم و هستیم و نامه دسته‌جمعی هم برای آقای رئیس‌جمهور نوشته‌ایم که طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی، علاوه بر این‌که رئیس قوه مجریه هستید، مسئول حسن اجرای قانون اساسی هم هستید. فصل هفتم، یک دوره چهارساله را برای شوراهای اسلامی مناطق، شهرها و روستاها تعیین کرده است. این شورایی که دارد به‌نیابت از مردم در منابع مالی شهرداری، بارگذاری‌های شهری و اداره امور شهرها و روستاها دخل و تصرف می‌کند، وفق نص صریح قانون اساسی و نیز قانون مصوب شوراها که رسماً تصویب شده، بیش از چهار سال اعتبار ندارد.

 

هر بار که از وزارت کشور پیگیری کردیم، می‌گویند به خاطر شرایط جنگی کشور این انتخابات به تعویق افتاده است. اگر بخواهیم نمونه خارجی هم برای این مسأله ذکر کنیم این است که انتخابات رئیس جمهوری اوکراین هم به خاطر شرایط جنگی به تعویق افتاده؛ اما آیا چنین موضوعی برای کشور ما قابل تعمیم است؟

وزیر کشور و دیگران گفتند که بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، دوره ششم شوراهای اسلامی ادامه پیدا می‌کند. اما سؤال این است که آیا قانون شوراها به دولت اجازه می‌دهد که شورای فعلی را - که مهلت قانونی‌اش به سر رسیده – به نیابت از مردم ادامه دهد؟ پاسخ قانونی‌اش خیر است. اما راهکارش چیست؟ قانون شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای کشور می‌گوید «در صورتی که شوراها نتوانند به کار خودشان ادامه دهند، وزیر کشور قائم‌مقام شوراهاست. یعنی هیچ خلأیی در اداره امور شهرها و روستاها اتفاق نمی‌افتد.

 

یعنی می‌توانند با همین ساختار ادامه دهند و فقط وزیر کشور اضافه شود؟

خیر؛ اینها دیگر نیستند. در حقیقت دولت جانشین شوراهای اسلامی می‌شود. مگر فقط شوراهای ما نهادهای منتخب هستند؟ فرض کنیم خدای نکرده این جنگ تا سال آینده ادامه داشته باشد؛ آیا همانند شوراها، رئیس‌جمهور و وزیر کشور مجاز هستند که بگویند چون جنگ است ما انتخابات مجلس را برگزار نمی‌کنیم و این مجلس فعلی بعد از روز هفت خرداد ۱۴۰۵ هم می‌تواند همچنان قانون‌گذاری کند؟ چرا این تبعیض ناروا در مورد ریاست‌جمهوری یا خبرگان نیست؟

سال ۶۷ که انتخابات مجلس سوم را برگزار کردیم، من فرماندار زاهدان بودم؛ اوج جنگ بود. همان زمان هم این ایده مطرح شد که «آقا جنگ است، حالا انتخابات می‌خواهیم چه کار؟» گردش کار شد خدمت حضرت امام(ره)؛ ایشان فرمودند یک روز هم کشور نباید بدون مجلس باشد و ما در سایه جنگ، انتخابات مجلس سوم را تشکیل دادیم. من یقین دارم که سال ۱۴۰۶، به فرض اینکه ادامه جنگ هم باشد، انتخابات مجلس برگزار خواهد شد؛ چون روز هشتم خرداد ۱۴۰۶ دوره فعلی مجلس، وجاهت قانونی ندارد.

یک خلأ در قانون اساسی هست؛ در قانون اساسی برخلاف مجلس و ریاست‌جمهوری، برای شوراها قید زمان تعیین نشده است. در قانون موضوعی شوراها گفته شده نمایندگان شوراها به مدت چهار سال انتخاب می‌شوند. این یک سفسطه‌ای است که از آن استفاده می‌شود. به نظر من این تبعیض در حق شوراها صورت می‌گیرد و این کار خلاف قانون است؛ هم به لحاظ حقوقی خلاف قانون است و هم اصلاً جفای به حقوق مردم و حقوق شهروندی است.

آقای زاکانی و همه شهرداران سراسر کشور که منتخبین دوره ششم شورا هستند، از روزی که این شورا به پایان رسیده، دیگر وجاهت قانونی ندارند. شبیه این است که آقای رئیس‌جمهور که باید وزرایش را برای رأی اعتماد به مجلس بدهد، به جای مجلس فعلی، آنها را به مجلس ماقبل بدهد؛ مجلس ماقبل اصلاً وجاهت قانونی ندارد، چون دوره‌اش تمام شده است. مثلاً آیا می‌شود امروز نمایندگان مجلس دهم ادعا کنند که ما همچنان مجلس دهم هستیم چون مردم در آن دوره به ما رأی داده‌اند؟! بنده هم که یک دوره توسط مردم به عنوان عضو شورای شهر انتخاب شده‌ام، در شورای شهر بنشینم و بودجه تصویب کنم؟!

راه جلوگیری از دعواهای سیاسی که ممکن است با اجرای این قانون پیش بیاید، چیست؟

راه اول، ورود شجاعانه رئیس‌جمهور به‌عنوان ضامن حسن اجرای قانون اساسی (وفق اصل ۱۱۳) است. راه دوم، ورود وزیر کشور است؛ و این خوب نیست که وزیر کشور وظایف خود را واگذار کند. من چون معاون وزیر کشور بودم، می‌دانم؛ مسأله پیچیده و سیاسی است و تنش دارد، اما وزیر کشور نباید وظایف و مأموریت‌های خود را به شورای عالی امنیت ملی واگذار کند. وزیر کشور موظف است که به محض پایان روز ۱۵ مرداد سال ۱۴۰۴، به هر دلیلی که دوره انتخابات برگزار نشده، پایان دوره شورای دوره ششم را اعلام کند و رسماً به حالتی برگردیم که شورا نداریم.

بنابراین، اگر جنگ است، به نظر من در دوره جنگ هم ما می‌توانیم چه در قامت رئیس‌جمهور، چه در قامت وزیر کشور، چه در قامت شورای نگهبان که حافظ قانون اساسی است و چه در قامت مجلس که ناظر بر حسن اجرای قانون شوراها و شهرداری‌ها است، از ظرفیت‌های قانونی استفاده کنیم. ما هیچ خلأ قانونی نداریم. فرض کنید خلأ قانونی هست - که نیست - دولت لایحه دوفوریتی یا سه‌فوریتی بدهد و به روال قانونی برگردانیم.

 

آقای پزشکیان در دو سالی که از دولتشان گذشته، در یک سری موارد اجتماعی، از جمله بحث حجاب، فیلترینگ و بازگشایی اینترنت قاطعیت به خرج داده است. توصیه شما در خصوص برخورد قاطع با این موضوع، به رئیس جمهور چیست؟

من فکر می‌کنم که آقای رئیس‌جمهور بی‌توجهی کرده‌اند و آقای وزیر کشور سهواً یا عمداً به وظایف قانونی خودشان عمل نکرده‌اند. ما طرفدار آقای رئیس‌جمهور هستیم. رئیس‌جمهور نامزد جبهه اصلاحات است؛ تنها جبهه متشکلی که نامزدش آقای رئیس‌جمهور بود و الآن هم پشتیبانش هستیم. البته مجیزگو نیستیم، چون از او چیزی نمی‌خواهیم. ما فکر می‌کنیم آقای دکتر پزشکیان در بین داوطلبانی که بودند و از صافی شورای نگهبان گذشته بودند، به خیلی از دلایل مرجح بوده؛ به او رأی دادیم و الآن هم از او حمایت می‌کنیم. جایی هم که ایراد داشته باشد، بدون اینکه بخواهیم مجیزگویی‌اش بکنیم، انتقادمان را وارد می‌کنیم؛ من جمله همین الآن که من به صراحت دارم عرض می‌کنم و شما از قول من بنویسید که ایشان نسبت به انجام وظایفش وفق اصل ۱۱۳ قانون اساسی کوتاهی کرده، خلاف قانون رفتار کرده است.

شاکله شخصی و سیاسی آقای رئیس‌جمهور به گونه‌ای است که در هر موردی که فرداً به تصمیمی برسد، می‌ایستد. در مورد فیلترینگ، شخصاً به نتیجه رسید؛ با نزدیکِ ۲۰ ماه تأخیر، بالأخره از اختیاراتش استفاده کرد و بعد از مثلاً چهار، پنج ماه، شیرِ اینترنت بین‌المللی را باز کرد؛ چون خودش شخصاً به آن رسید. اما به نظر می‌رسد که مسأله شوراها از دایره حساسیت‌های فردی ایشان خارج است.

مصاحبه‌های وزارت کشور را هم مرتب دنبال می‌کنم. اصلاً زیبنده نیست که معاون وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات بیاید بگوید: «هر زمانی که مراجع بالادستی اعلام کنند، ما انتخابات شوراها را برگزار می‌کنیم.» شما حاضری همین حرف را در مورد انتخابات مجلس بزنی؟ حاضری همین حرف را در مورد انتخابات مجلس خبرگان بزنی؟ اینها که نهادهای انتخاباتی هستند. چه کسی به تو چنین اجازه‌ای داده که تحت لوای جنگ، اختیارت را به شورای عالی امنیت ملی محول کنی؟ اختیار مال توست؛ دستگاهِ تو اصلاً برای این دارد حقوق می‌گیرد.

لذا من فکر می‌کنم اگر آقای رئیس‌جمهور توجه بکند به این اعتراضی که آقای موسوی‌لاری کرده و ماها (استانداران دولت اصلاحات) برایشان نامه مستقیم نوشتیم - به همان میزانی که روی بحث فیلترینگ و معضلات اجرای قانون عفاف و حجاب حساس است - اینجا نه قانون جدید می‌خواهد و نه عدم اجرای قانون می‌خواهد که شجاعت بخواهد. اینجا اتفاقاً عین مسئولیت‌پذیری و قانون‌مداری است؛ یعنی وظیفه قانونی‌اش را انجام بدهد. ولی متأسفانه ایشان در این دو سال غافل بوده است.

شما عضو هیأت رئیسه جبهه اصلاحات هستید. آیا در طول دو سال گذشته، غیر از این مورد، اعتراض دیگری هم به عملکرد رئیس جمهور و دولت در اجرای قانون اساسی داشته‌اید؟

بله، به‌کرات اتفاق افتاده است. در عین حالی که عرض کردم آقای دکتر مسعود پزشکیان کاندیدای معرفی‌شده از سوی جبهه ماست، در مقابل این رأی مسئولیم؛ در مواجهه با مردم و دست‌کم مردمی که اصلاحاتِ خاتمی‌محور را قبول دارند، پاسخگو هستیم. از منظر مسئولیتی که جبهه اصلاحات در مقابل افکار عمومی دارد، حق ندارد چشمش را روی کم‌کاری‌ها، غفلت‌ها و اشتباهات ایشان ببندد.

آقای دکتر پزشکیان طی این دو سال، از نظر نقاط مثبت عملکردی، کارنامه قابل دفاعی دارند. من به بعضی‌هایش اشاره می‌کنم. اولاً، این دولت بدشانس‌ترین دولت تاریخ پس از انقلاب ایران است؛ من با قبول مسئولیت عرض می‌کنم. روز تنفیذ ایشان مرحوم حنیه در مهمانسرای سپاه قدس به شهادت رسید؛ و در حقیقت جنگ آغاز شد. بعد هم جنگ ۱۲ روزه و یک ۳۹ روزه؛ که همچنان ادامه دارد. این را ما به‌عنوان یک واقعیت مد نظر داشته باشیم و اگر می‌خواهیم نقد یا در حقیقت ارزیابی داشته باشیم، واقع‌بینانه باشد.

آقای دکتر پزشکیان ظرف این دو سالِ جنگ، با همه مشکلاتی که در کشور بوده و هست، در تأمین مایحتاج عمومی — به معنای جلوگیری از غارت فروشگاه‌ها، مثل صحنه‌های مشابهی که در بعضی از کشورها بود، و جلوگیری از بروز قحطی مثل جنگ جهانی اول و دوم — به نظر من نمره ۲۰ می‌گیرد و عملکردش کاملاً قابل قبول است.

آقای دکتر پزشکیان از این جهت که یک سیاستمدار راستگوست، به نظر من قابل تحسین است. من به همان خرم‌آبادی که استاندارش بودم رفته بودم، در جلسه سخنرانی عمومی گفتم: «به فردی رأی بدهید که بتوانیم عنوان رئیس‌جمهورِ راستگو و غیردروغ‌گو را رویش بگذاریم». به سابقین نمی‌خواهم خدای نکرده جسارت بکنم؛ اثبات شیء، نفی ما عدا نمی‌کند. امروز اگر من بعد از دو سال بروم به خرم‌آباد و در آن جمع حاضر شوم، می‌گویند: «تو گفتی به این رأی بدهید؛ این دروغ‌گو نیست.» می‌توانم ثابت کنم که مسعود پزشکیان دروغ‌گو نیست.

آقای دکتر پزشکیان مسحور قدرت نشد؛ اصلاً غرور و نخوت و قدرت برش نداشت؛ ادبیاتش ادبیاتِ از بالا به پایین نیست. در حوزه ناترازی‌ها، وقت خوبی می‌گذرد. مشخصاً در مورد کاهش ناترازی برق، فشار و سماجتی که ایشان روی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گذاشت، به‌طور نسبی جواب داده و این موفق است. در حوزه وفاق، آقای دکتر پزشکیان در توافق‌سازی سطوح بالای حاکمیت توفیقات خوبی داشته است. بدترین عارضه برای کشوری مثل ما، شکاف است؛ به‌خصوص شکاف در سطوح بالای حاکمیت. ممکن است بعضی از پروژه‌های ایشان مورد نقد باشد، ولی آقای پزشکیان با رهبرِ شهید وارد تعارض نشد و در طولِ رهبری قرار گرفت و گسستی ایجاد نشد.

ایشان استعفای آقای ذوالقدر را نپذیرفته بود. بر اساس گفت‌وگوهایی که داشتم، حدس می‌زنم نظر رهبری این بوده که آقای محسن رضایی علاوه بر نماینده رهبری، دبیر شورای عالی امنیت ملی باشد و ایشان هم حکمش را زد. ممکن است او را قبول نداشته باشم، ولی حرفش حرف درستی است؛ و او می‌گوید باید در کشور یک نفر حرف آخر را بزند.

آخرین کاری که آقای دکتر پزشکیان برای کشور کرد، تفاهم‌نامه با آمریکا است. من در آن لحظه‌ای که داشت امضا می‌کرد، صورت و سیمای پزشکیان فریاد می‌زد که نگران ایران است. با تمام وجود، در آن قاب نشان می‌داد که دلش برای جوانانِ بیکار ایران می‌سوزد، دلش برای مهاجرت نخبگان می‌سوزد و دلش برای اقتصاد کشور می‌سوزد.

من فقط یک نکته را در این باب عرض می‌کنم. امروز متوسطِ دریافتِ حقوق‌بگیران، ۱۶ میلیون تومان است. این رقم در سال ۱۳۹۰ برابر با ۳۳۰ هزار تومان بود. با آن ۳۳۰ هزار تومان، منِ کارمندِ وزارت کشور می‌توانستم ۷.۲ گرم طلا بخرم؛ امروز با این ۱۶ میلیون تومان، فقط ۰.۸ [حدود یک] گرم می‌توانم طلا بخرم. ظرف هفت سال نرخ ارز ۵۰ برابر شده و تورم مواد غذایی بالای ۱۰۰ درصد است. مسعود پزشکیان راست می‌گفت. وقتی داشت آن را امضا می‌کرد، همه مسائل مربوط به بقای ایران، چه از منظر بیرونی و چه از منظر داخلی، مدنظرِ او بود. لذا به نظر من امضای این سند یکی از نقاط اوج افتخارات آقای پزشکیان خواهد بود؛ هم برای حالِ امروزِ کشور و هم برای تاریخ.

امروز هم ما از کلیتِ تیم مذاکره‌کننده حمایت می‌کنیم. هیچ‌وقت آقای دکتر باقر قالیباف، که همشهری من است و مشهدی است، کاندیدای ما نبوده؛ ولی امروز ما به دفاع از ایشان بیانیه دادیم؛ برای اینکه مسأله اصلیِ امروزِ ایران، جنگ است. وقتی مسأله اصلی جنگ است، ما مسائل فرعی‌مان را باید کنار بگذاریم. من قبول ندارم که جبهه پایداری امروز با ادبیاتِ انتخاباتی با تفاهم‌نامه عمل می‌کند. امروز بحثِ تفاهم‌نامه، مسأله آقای پزشکیان و دولت نیست؛ مسأله کلِ ایران است، مسأله کلِ ایران است.

من فکر می‌کنم که امروز دفاع از این تفاهم‌نامه و دفاع از تیم مذاکره‌کننده، اصلی‌ترین وظیفه همه ایرانیان است؛ این یک وظیفه و یک امر ملی است؛ اصلاح‌طلب و اصولگرا ندارد. امروز هم آقای احمد وحیدی طرفدار این تفاهم‌نامه است، هم آقای محمدباقر قالیباف قبول دارد و هم امثال من، مسعود پزشکیان و آقای خاتمی. برای اینکه این یک امر ملی است.

دوم اینکه هیچ تعارضی از نظر من بین «میدان» و «دیپلماسی» نیست. اصلاً این دوگانه‌سازی اگر عالمانه باشد که روایت‌سازی سرویس‌های جاسوسی است و اگر از روی عدم اطلاع و ابهام باشد، غفلت بزرگی است. مگر شما جنگی دارید که بدون مذاکره تمام شده باشد؟ مگر شما مذاکره‌ای دارید که پشتوانه نیروی نظامی در آن نباشد؟ اگر ما می‌گوییم از تفاهم‌نامه دفاع می‌کنیم، معنایش این است که می‌دانیم رهبر و فرماندهان ما را شهید کرده‌اند و بالغ بر چند ده هزار نقطه کشور را زده‌اند. اما این تفاهم‌نامه، در حقیقت معتبرترین سند دفاع شرافتمندانه جمهوری اسلامی است.

در مواد و مفاد این تفاهم‌نامه، ۹ بار رسماً ذکر شده که آمریکا متعهد است؛ و واقعاً سابقه ندارد که چنین چیزی وجود داشته باشد. ۹ بار نوشته شده که آمریکا متعهد است به چه چیزی؟ متعهد است به احترام به حفظ تمامیت ارضی ایران، به پایان جنگ، و همچنین به رفع تحریم‌ها. تازه، باید بدانید که از لحاظ حقوقی، این یک «یادداشت تفاهم» است و یادداشت تفاهم، برخلاف توافق‌نامه یا معاهده، یک سند کلی نیست. برای اولین بار است که بزرگترین ارتش دنیا و خونریزترین ارتش منطقه - دو قدرت اتمی - به یک کشور حمله کرده‌اند و دفاع کرده است؛ امروز دیگر تشت رسوایی براندازانی چون رضا پهلوی در همه جا به صدا درآمده اما در مقابل، کشور متجاوز ۹ بار می‌آید و می‌گوید: «من متعهد می‌شوم». ما حتی یک بار هم ننوشتیم که «ما متعهد می‌شویم».

این تفاهم‌نامه بسیار خوبی است. ممکن است بگویند اجرا نمی‌شود؛ بله، ممکن است اجرا نشود. اگر بخواهیم مقایسه کنیم، در کارنامه آقای حسن روحانی که یک دیپلمات است، اوج برجستگی او سند برجام بود. اما امروز من عرض می‌کنم دکتر پزشکیان، که نه یک «شیخِ دیپلمات» است و نه یک «پزشکِ دیپلمات»، بلکه یک جراح قلب است، پای این تفاهم‌نامه ایستاده و امضای او هم در ردیف امضای آقای ترامپ است. ما باید از این سند دفاع کنیم.

باید تلاش کنیم تا هم افکار عمومی جهان و هم طرف مقابل را، با تکیه بر قدرت نظامی و موقعیت ژئوپولیتیک(مانند تنگه هرمز) و با تکیه بر پایداری مردم — که با وجود کوچک‌تر شدن روزبه‌روز سفره‌هایشان، نجیبانه پای حفاظت از ایران ایستاده‌اند — متقاعد کنیم. ما باید این موضوع را به یک دستاورد بین‌المللی تبدیل کنیم. ما در این جنگ پیروز هستیم؛ از این جهت پیروز هستیم که مورد تجاوز قرار گرفته‌ایم اما شکست نخورده‌ایم، بلکه متجاوز ما شکست خورده است.

متجاوزانی که آمریکا و اسرائیل گفته بودند هدفمان تغییر رژیم در ایران است؛ اینکه ۴۴۰ کیلو اورانیوم و تمام تأسیسات هسته‌ای را ببریم و ایران را مجبور به تسلیم کنیم، یا در حاشیه گفته‌اند که باید ایران را تجزیه کنیم و به کردستان یا زاهدان یا مشهد پول بدهیم؛ هیچ‌یک از این اهدافشان به نتیجه نرسیده است. بنابراین، این سند در حقیقت سند پیروزیِ دفاعی و عزتمندانه جمهوری اسلامی ایران است. ممکن است تا پایان، تمام خواسته‌ها محقق نشود، اما ما باید تلاش کنیم؛ چرا که میدان دیپلماسی، عین میدان جنگ است.

لذا من فکر می‌کنم که آقای رئیس‌جمهور باید با همان قاطعیت و شجاعتی که در برابر این بزرگترین دستاوردش ایستاده، همچنان ایستادگی کند. پیش‌بینی من این است که عقلای جناح راست، عقلانیت انقلابی و وجدان عمومی همه ایرانیان - اعم از سپاهی، بسیجی، اصلاح‌طلب، اصولگرا، چه در داخل و چه در خارج از کشور - که دوستدار ایران هستند، قلبشان برای این موضوع می‌تپد؛ تا ما از این جنگ ظالمانه، پیروزمندانه خارج شویم و روند ساختن کشور و امیدآفرینی را آغاز کنیم. باید با تکیه بر این قدرتی که به لطف خدا و به حرمت خون شهدایمان به دست آمده، کشورمان را بسازیم.







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
او پولدار است؛ «چُرتکه» بیمار در مطب!
خبرگزاری مهر

او پولدار است؛ «چُرتکه» بیمار در مطب!

نظام سلامت را نمی توان بدون واژه «پزشک» توصیف و تعریف کرد. زیرا، حلقه مهمی از خدمات بهداشتی و درمانی را جامعه پزشکی ارائه می دهند.
وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»
خبرگزاری مهر

وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»

سامانه باروری سالم با وجود تکالیف قانونی، هنوز نتوانسته مسیر سلامت باروری زنان و زوجین را به‌صورت یکپارچه رصد کند.
انسان‌ها می‌توانند تا ۱۹۴ سال بدون بیماری‌های سخت عمر کنند
خبرگزاری مهر

انسان‌ها می‌توانند تا ۱۹۴ سال بدون بیماری‌های سخت عمر کنند

مقاله‌ای جدید بررسی می‌کند که چگونه تجمع آهسته جهش‌های خاص در DNA بر طول عمر انسان تأثیر می‌گذارد. این جهش‌ها که جهش‌های سوماتیک نامیده می‌شوند، از بدو تولد در سلول‌ها شروع به تجمع می‌کنند.
مزایای مصرف پروتئین برای طول عمر
سایت سلامت نیوز

مزایای مصرف پروتئین برای طول عمر

تحقیقات نشان می‌دهد افزایش مصرف پروتئین نه تنها از ریکاوری عضلات پشتیبانی می‌کند، بلکه به افزایش قدرت و کاهش چربی نیز کمک می‌کند و در حفظ سلامت استخوان‌ها نیز مؤثر است.
دو عامل افزایش خطر مرگ در میانسالی شناسایی شد
سایت شهرآرانیوز

دو عامل افزایش خطر مرگ در میانسالی شناسایی شد

یک مطالعه جدید می‌گوید دو عامل به طور چشمگیری خطر مرگ زودرس را برای افراد میانسال و سالمندان افزایش می‌دهد.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ بدن با نوشیدنی‌های «دتاکس» سم زدایی می‌شود؟

قرصی که رنگ پوست افراد مبتلا به پیسی را برمی‌گرداند
سایت سلامت نیوز

قرصی که رنگ پوست افراد مبتلا به پیسی را برمی‌گرداند

پژوهشگران می‌گویند یک قرص که باید روزی یک بار مصرف شود، به پوست افراد مبتلا به پیسی کمک می‌کند تا رنگ خود را بازیابند.
پشت نقاب سپید؛ روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت و رنج بی‌مهری‌ها
خبرگزاری ایرنا

پشت نقاب سپید؛ روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت و رنج بی‌مهری‌ها

اصفهان - ایرنا - یکم شهریورماه بهانه‌ای است برای پاسداشت مقام سپیدپوشانی که هستی خود را وقف سلامت جامعه کرده‌اند؛ اما در پس لبخندهای نجیب و دستان شفابخش این ناجیان بی‌ادعا، رنج‌هایی از جنس بی‌مهری، تعرفه‌های ناعادلانه، موج نگران کننده ورودی‌ها و مهاجرت پزشکان نهفته است، روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت …
ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری
سایت سلامت نیوز

ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری

 اول شهریور روز پزشک است، کسی که در دنیای مدرن، درمانگر درد و رنج انسان شناخته شده است. آنچه اکثر ما از پزشک در ذهن داریم، مربوط به پزشکان بالینی است، کسانی که بعد از بیماری به مطبشان می‌رویم و از آن‌ها طلب درمان می‌کنیم، غافل از این‎که بسیاری از بیماری‌ها، پیش از آن‌که تبدیل به درد و مرض شوند توسط توسط …
به مناسبت روز پزشک؛ ۱۰ توصیه پزشک واشنگتن پست برای سالم‌تر ماندن
سایت رویداد‌ ۲۴

به مناسبت روز پزشک؛ ۱۰ توصیه پزشک واشنگتن پست برای سالم‌تر ماندن

روتین‌های جدید یک‌شبه ایجاد نمی‌شوند. یک پزشک متخصص در مقاله ای در واشنگتن پست می گوید باید هر بار فقط یک عادت را انتخاب کنید و تا جای ممکن انجام آن را آسان کنید.
پشت روپوش سفید؛ روایت بحران خاموش پزشکی در ایران
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت روپوش سفید؛ روایت بحران خاموش پزشکی در ایران

گزارش‌های علمی از بحرانی پنهان در نظام سلامت ایران خبر می‌دهند؛ کرسی های تخصص خالی است و سالانه حدود ۱۳ رزیدنت پزشکی خودکشی می‌کنند.
چای شیرین یا نوشابه؛ کدام‌یک قند خون را بیشتر بالا می‌برد؟
سایت عصرایران

چای شیرین یا نوشابه؛ کدام‌یک قند خون را بیشتر بالا می‌برد؟

چای شیرین یا نوشابه؟ شاید فکر کنید چای انتخاب سالم‌تری است، اما وقتی پای قند خون وسط باشد، هر دو می‌توانند دردسرساز شوند. جالب‌تر اینکه یک لیوان چای شیرین مم...
هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت
روزنامه عصر اقتصاد

هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت

مریم غدیرپور روز پزشک تنها فرصتی برای تبریک گفتن به جامعه پزشکی نیست، بلکه زمانی برای دیدن دشواری هایی است که این قشر پرتلاش هر روز با آن روبه رو می شود. پزشک در اتاق معاینه، پیش از آنکه به علائم ظاهری بیماری توجه کند، به سابقه بیمار، شرایط جسمی، داروهای مصرفی، وضعیت روحی و
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

عوارض آمپول‌های لاغری؛ چه چیزهایی را باید بدانیم؟ | ویدئو

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ از پزشکان بدون بیمه تا حقوق‌های ۳۰ میلیونی؛ روایتی متفاوت از طبابت در ایران

خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار
روزنامه هفت صبح

خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار

‌چه بر سر حرفه پرستاری آمده که فردی سال‌ها برای رسیدن به آن درس خوانده، مهارت و تجربه اندوخته و در نهایت تصمیم می‌گیرد دیگر پرستار نباشد؟
مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید
سایت روزنو

مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید

برای مثال قرص ۲۰ میلی‌گرمی «تادالافیل» که احتمالا برای درمان پرفشاری خون شریانی ریوی و اختلالات عروقی کاربرد دارد، با رشد ۷۰۸ درصدی رکورددار است. پس از آن، د...
    
با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟
سایت عصرایران

با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟

ویتامین D نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها، سیستم ایمنی و عملکرد عمومی بدن دارد، اما تحقیقات نشان می‌دهد سطح این ویتامین ممکن است با افزایش سن کاهش پیدا کند.
از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند
سایت فرارو

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه اصلی جامعه پزشکی را «احترام» عنوان می‌کند؛ احترامی که به باور او این روزها در رابطه پزشک و بیمار، در سیاست‌گذاری‌های سلامت و بویژه در بازنمایی جامعه پزشکی در رسانه‌ها کمرنگ شده و هشدار می‌دهد که ادامه چالش‌های امروز می‌تواند انگیزه طبابت را کاهش داده …
سایت تابناک

دهکده زوال عقل؛ محله‌ای برای زندگی عادی بیماران دمانس

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. …
آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!
خبرگزاری مهر

آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!

سخنان اخیر وزیر بهداشت درباره تحولات سیاسی و ضرورت تغییر مسیر کشور در دوره پساجنگ، در حالی مطرح می‌شود که مردم و همچنان با مجموعه‌ای از مشکلات قدیمی و انباشته دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
اندر احوالات جامعه پزشکی؛ از سوگندنامه بقراط تا منزلت اجتماعی
خبرگزاری مهر

اندر احوالات جامعه پزشکی؛ از سوگندنامه بقراط تا منزلت اجتماعی

نظام سلامت را با کادر بهداشت و درمان می شناسیم و در این بین، «جامعه پزشکی»، یکی از حلقه‌های مهم زنجیره بهداشت و درمان را تشکیل می‌دهند.
مشاهده فلج اطفال در همسایگی ایران؛ ضرورت ارزیابی خطر در مرزها
خبرگزاری مهر

مشاهده فلج اطفال در همسایگی ایران؛ ضرورت ارزیابی خطر در مرزها

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به سلامت مهاجران و پناهندگان، گفت: بیماریابی فعال برای بیماری‌های هدف، باید به‌ صورت جدی دنبال شود.
ارتباط بقای بیماران مبتلا به سرطان پانکراس با تعداد دندان‌ها
خبرگزاری ایسنا

ارتباط بقای بیماران مبتلا به سرطان پانکراس با تعداد دندان‌ها

تعداد دندان‌های طبیعی بیمار مبتلا به سرطان پانکراس ممکن است سرنخی غیرمنتظره درباره شانس بقای طولانی‌مدت وی پس از جراحی ارائه دهد.
«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب
سایت عصرایران

«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب

این روایت در نگاه اول شبیه داستان‌های باورنکردنی یا معجزه‌آسا به نظر می‌رسد؛ اما برخلاف بسیاری از ادعاهای فضای مجازی، این‌بار یک مقاله علمی واقعی پشت ماجراست...
چرا شام دیرهنگام مضر است؟
سایت عصرایران

چرا شام دیرهنگام مضر است؟

وقتی دیروقت غذا می‌خوریم، بدن که خود را برای خواب آماده کرده است، نمی‌تواند قندخون را به‌خوبی پردازش کند. به همین دلیل، قندخون برای ساعات بیشتری در سطح بالا...
         
علائم فشار خون بالا چیست؟ راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون
سایت آفتاب نیوز

علائم فشار خون بالا چیست؟ راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون

فشار خون بالا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در جهان است که گاهی بدون نشانه مشخص پیشرفت می‌کند. آگاهی از علائم فشار خون بالا، عوامل خطر و روش‌های کنترل آن...
سایت آوش

دستور جمع‌آوری فوری کپسول گیاهی قاچاق و غیرمجاز «چیستون» صادر شد

چه کسی باید پاسخگوی گرانی دارو باشد؟
سایت سلامت نیوز

چه کسی باید پاسخگوی گرانی دارو باشد؟

یک استاد اقتصاد و مدیریت دارو با تأکید بر ضرورت تفکیک مسئولیت دستگاه‌ها در موضوع گرانی دارو گفت: سازمان غذا و دارو مسئول تنظیم‌گری، نظارت و قیمت‌گذاری دارو در چارچوب سیاست‌های مصوب است، اما نه بودجه‌گذار کشور است، نه خزانه‌دار و نه تصمیم‌گیر نهایی درباره منابع بیمه‌ای؛ بنابراین پاسخ به افزایش پرداخت …
گرانی مواد خوراکی و دارو به مثابه شکنجه مداوم شهروندان!
سایت سلامت نیوز

گرانی مواد خوراکی و دارو به مثابه شکنجه مداوم شهروندان!

افزایش قیمت دارو و مواد غذایی دیگر صرفاً یک مسئله اقتصادی نیست؛ نشانه‌هایی نگران‌کننده از تبدیل شدن گرانی به یک تهدید مستقیم برای سلامت مردم دیده می‌شود. روایت‌های منتشرشده از افزایش قیمت داروها، کاهش مصرف مواد غذایی و ناتوانی برخی شهروندان در پرداخت هزینه اقلام ضروری، تصویری نگران‌کننده از شرایط معیشتی …
         
قدر پزشکان را بدانید
سایت سلامت نیوز

قدر پزشکان را بدانید

رشته پزشکی، مشکلات و سختی‌هایی دارد که به جهت گستردگی و پیچیدگیشان، کمتر کسی از آن‌ها باخبر می‌شود  اول شهریورماه در ایران، به مناسبت زادروز ابوعلی سینا، پزشک و دانشمند بزرگ ایرانی و به پاس خدمات ارزشمند او به عنوان روز پزشک نامگذاری شده است. 
پزشک خانواده؛ دروازه ورود بیمار به نظام سلامت / انگیزه ماندگاری پزشکان عمومی فراهم شود
سایت سلامت نیوز

پزشک خانواده؛ دروازه ورود بیمار به نظام سلامت / انگیزه ماندگاری پزشکان عمومی فراهم شود

اگرچه اجرای برنامه پزشکی خانواده، آغاز مسیر نو برای نظام سلامت ایران به حساب می‌آید اما برخی پزشکان معتقدند بی‌توجهی به چند مولفه و اهمیت جایگاه پزشکان عمومی می‌تواند موجب شود این برنامه به اهداف خود نرسد.
ظرفیت پزشکی به نقطه غیرقابل‌تحمل رسیده است/صندلی خالی در رشته‌های حیاتی
خبرگزاری ایسنا

ظرفیت پزشکی به نقطه غیرقابل‌تحمل رسیده است/صندلی خالی در رشته‌های حیاتی

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر ضرورت بازنگری در ظرفیت پذیرش رشته پزشکی، گفت: استمرار پذیرش دانشجوی پزشکی حتی در میزان ظرفیت سال ۱۴۰۴، به دلیل محدودیت زیرساخت‌ها، امکانات آموزشی و تعداد اعضای هیئت علمی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کیفیت آموزش و شرایط روانی و اجتماعی دانشجویان …
درمان طاسی سکه‌ای با داروی روماتیسم مفصلی
سایت سلامت نیوز

درمان طاسی سکه‌ای با داروی روماتیسم مفصلی

نتایج دو کارآزمایی بالینی گسترده نشان داده است که داروی «اوپاداسیتینیب» (Upadacitinib) که برای درمان آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) استفاده می‌شود، می‌تواند در بیش از نیمی از بیماران مبتلا به نوعی بیماری خودایمنی به نام «آلوپسی آره‌آتا» (طاسی سکه‌ای)، باعث رویش مجدد مو شود و کیفیت زندگی آن‌ها را به‌طور …
زوال عقل یک شبه نمی‌آید
سایت سلامت نیوز

زوال عقل یک شبه نمی‌آید

دانشمندان معتقدند که زوال عقل نه‌تنها توسط تغییرات در مغز در حال پیر شدن، بلکه توسط سال‌ها استرس متابولیک، التهاب و آسیب عروقی که در سراسر بدن تجمع می‌یابد، رخ می‌دهد.
هشدار برای فروش مجازی دارو
سایت سلامت نیوز

هشدار برای فروش مجازی دارو

«ناصرخسروی مجازی»؛ اصطلاحی که رئیس سازمان نظام پزشکی برای توصیف وضعیت فروش دارو در فضای مجازی به‌کار برد و نسبت به ادامه فعالیت بی‌ضابطه سکوهای دیجیتال عرضه دارو هشدار داد.
پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از داروهای خاص و خارجی است
سایت پارسینه

پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از …

کمبود دارو از نسخه‌های خاص عبور کرده و حالا بیماران برای بعضی داروهای معمولی هم چند داروخانه را می‌گردند؛ جایی که مشکل از تولید و پخش تا نقدینگی و سهم‌بندی موجودی امتداد پیدا می‌کند.
سایت هم میهن

راز جدیدی از بیماری آلزایمر در خون کشف شد

از مهاجرت تا کار در ساخت‌وساز؛ چرا برخی پزشکان در ایران طبابت نمی‌کنند؟
سایت خبرآنلاین

از مهاجرت تا کار در ساخت‌وساز؛ چرا برخی پزشکان در ایران طبابت نمی‌کنند؟

دریافتی پزشکان به حدی پایین است که اگر پزشک کارمند یک بانک بود، چندین برابر حقوق دریافت می‌کرد.
خبرگزاری ایرنا

متخصص سکته مغزی: در صورت فلج‌شدن دست و پا با ۱۱۵ تماس بگیرید

ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد
سایت انتخاب

ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد

سال‌ها پیش از تشخیص بیماری پارکینسون ــ گاهی حتی دو دهه قبل از تشخیص ــ این بیماری ممکن است نشانه‌های خود را در بدن نشان دهد.
اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند
سایت انتخاب

اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند

طب سوزنی یکی از روش‌های سنتی و مهم در طب چینی است که هزاران سال قدمت دارد و همچنان برای کاهش درد و ناراحتی ناشی از بیماری‌های مختلف، از جمله فیبرومیالژی و آر...
نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی
سایت فرارو

نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی

نوموفوبیا پدیده‌ای فراتر از وابستگی ساده به گوشی است که می‌تواند با اضطراب، استفاده بیشتر از شبکه‌های اجتماعی و ضعف در تنظیم هیجانات ارتباط داشته باشد.
فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک
سایت رویداد‌ ۲۴

فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک

با خواص میخک از تسکین فوری دندان‌درد و تقویت کبد تا لاغری و تنظیم قند خون آشنا شوید. در این مقاله جامع، مضرات و نحوه مصرف دمنوش میخک را علمی بررسی کرده‌ایم.
وقتی نوشیدن آب مرگبار می شود؛ چه زمانی آب برای بدن خطرناک است؟
سایت عصرایران

وقتی نوشیدن آب مرگبار می شود؛ چه زمانی آب برای بدن خطرناک است؟

علائم اولیه مسمومیت با آب می تواند شامل سردرد، تهوع، استفراغ، احساس ضعف، گرفتگی عضلات، خواب آلودگی و تغییر وضعیت ذهنی باشد. اگر کاهش سدیم شدید شود، علائم عصب...
         
۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟
سایت تابناک

۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟

کارشناسان می‌گویند ۲ ساعت سکوت در روز، نقش مهمی در سلامت روان، حفظ حافظه، کاهش استرس و پیشگیری از بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ی مغز داشته باشد.
         
استرس مزمن چگونه ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر می‌دهد؟
سایت فرارو

استرس مزمن چگونه ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر می‌دهد؟

استرس مزمن فقط خلق‌وخو و انرژی را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد؛ بلکه می‌تواند به‌تدریج مغز، واکنش‌های هیجانی و حتی برخی ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر دهد.
ماجرای ۳۵ هزار پرونده قصور پزشکی در یک سال
سایت فرارو

ماجرای ۳۵ هزار پرونده قصور پزشکی در یک سال

۳۵ هزار و ۲۹۵ پرونده قصور پزشکی به ثبت رسیده. اما مسئله به خطای پزشک محدود نمی‌شود. موضوع اصلی بحران اعتماد، کیفیت آموزش پزشکی و نسخه‌پیچی در فضای مجازی است.
آزمایش موفقیت آمیز «قرص ورزش»
سایت فرارو

آزمایش موفقیت آمیز «قرص ورزش»

انودا با تبلیغ «استثنایی» مشخصات ایمنی گوارشی برای داروی خوراکی چاقی خود در مطالعه‌ای روی داوطلبان سالم، قصد دارد این دارو را در افرادی که درمان با GLP-1 را متوقف کرده‌اند، آزمایش کند.
         
کلینیک‌ها از کاهش بیمار و خطر تعطیلی می‌گویند/ چرا مردم دندانپزشکی نمی‌روند؟
سایت فرارو

کلینیک‌ها از کاهش بیمار و خطر تعطیلی می‌گویند/ چرا مردم دندانپزشکی نمی‌روند؟

مدیران کلینیک‌های دندانپزشکی از کاهش مراجعه، تعویق درمان و تغییر انتخاب بیماران از ایمپلنت به درمان‌های ساده‌تر یا حتی کشیدن دندان می‌گویند که بقای این مراکز را هم با بحران مواجه کرده است.
توصیه مهم یک فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری
سایت اقتصاد ۲۴

توصیه مهم یک فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری

در حالی که استفاده از آمپول‌های لاغری شایع شده،فوق تخصص غدد هشدار داد: اکیداً توصیه می‌کنم که مصرف این داروها هرگز نباید به‌صورت خودسرانه، تحت مراکز غیردرمانی یا توسط افراد غیرپزشک انجام شود.
سایت فرارو

کشت «شقایق الیفرا» وارد مسیر اجرایی شد/ کشت خشخاش ممنوع!

چرا شایع‌ترین نوع سرطان به‌راحتی نادیده گرفته می‌شود؟
سایت فرارو

چرا شایع‌ترین نوع سرطان به‌راحتی نادیده گرفته می‌شود؟

سرطان سلول پایه‌ای شایع‌ترین نوع سرطان در جهان است و اگرچه به‌ندرت جان بیمار را تهدید می‌کند، تشخیص زودهنگام آن می‌تواند از آسیب بیشتر به بافت‌های اطراف جلوگیری کند.
پول بیمه تکمیلی را از کارگر می‌گیرند اما از درمان خبری نیست/ استیصال در بیمارستان!
خبرگزاری ایلنا

پول بیمه تکمیلی را از کارگر می‌گیرند اما از درمان خبری نیست/ استیصال در بیمارستان!

یک کارشناس حقوقی گفت: از منظر قانون کار و مقررات تأمین اجتماعی، تعهد کارفرما به پرداخت به‌موقع حق بیمه، اعم از پایه یا تکمیلی، تکلیفی قطعی و غیرقابل چشم‌پوشی است. کارگران نباید در بیمارستان‌ها نگران و سرگردان باشند.
۵ علامت مهم سکته مغزی
سایت سلامت نیوز

۵ علامت مهم سکته مغزی

در کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ضمن تشریح علایم و عوامل سکته مغزی، در عین حال بر ضرورت تکمیل زنجیره درمان این بیماری، از مرحله انتقال سریع بیمار تا درمان‌های پیشرفته و توانبخشی، بر توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان این بیماری و افزایش دسترسی بیماران به خدمات تخصصی تأکید شد.
برق‌گرفتگی؛ حادثه‌ای خاموش اما خطرناک
خبرگزاری ایسنا

برق‌گرفتگی؛ حادثه‌ای خاموش اما خطرناک

برق گرفتگی جزو حوادثی است که همیشه مورد اخطار مسئولان ایمنی است، اما مردم توجه کافی به آن را ندارند و آن را جدی نمی گیرند. در حالیکه میزان تلفات آن در کشور در سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر بود.
با کوچک‌ترین قاتلان سریالی جهان بیشتر آشنا شوید!
خبرگزاری ایسنا

با کوچک‌ترین قاتلان سریالی جهان بیشتر آشنا شوید!

امروز «روز جهانی پشه» است و به همین مناسبت به یافته‌های جدید و جالبی درباره این حشرات کوچک می‌پردازیم که می‌توانند قاتلان بزرگی باشند.
ژن‌درمانی؛ امیدی تازه برای بازگرداندن توان قلب در کودکان
خبرگزاری ایسنا

ژن‌درمانی؛ امیدی تازه برای بازگرداندن توان قلب در کودکان

بیماری‌های ژنتیکی قلب می‌توانند از سال‌های نخست زندگی، توان پمپاژ قلب کودکان را کاهش دهند و خانواده‌ها را با درمان‌های طولانی، جراحی و احتمال نیاز به پیوند قلب روبه‌رو کنند؛ موضوعی که ضرورت یافتن درمان‌های دقیق‌تر را برجسته می‌کند.
کمبود آهن در زنان؛ زنگ خطری که نباید نادیده گرفت
سایت باشگاه خبرنگاران

کمبود آهن در زنان؛ زنگ خطری که نباید نادیده گرفت

کمبود آهن یکی از شایع‌ترین مشکلات تغذیه‌ای در میان زنان است که می‌تواند فراتر از یک کمبود ساده، سلامت و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار دهد.