قیمت طلا امروز




 قطع اینترنت در ایران

 سایت اقتصادنیوز / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN دارند

اقتصادنیوز:رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک، می‌گوید : فیلترینگ گسترده، استفاده از VPN را عمومی کرده و حالا سیاست‌گذار برای محدودکردن چند پلتفرم، عملاً با خطر اختلال یا قطع کل اینترنت روبه‌روست.
 فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN دارند
به گزارش اقتصادنیوز، از اسفند سال گذشته بود که اینترنت برای کاربران ایرانی بیشتر از آنکه «وصل» باشد، درگیر اختلال، کندی، فیلترینگ و قطعی‌های مقطعی بوده است؛ از روزهایی که دسترسی به پلتفرم‌ها سخت‌تر شد تا مقاطعی که حتی ارسال یک پیام ساده هم با مشکل روبه‌رو بود.

حالا دیگر مسئله فقط «سرعت پایین اینترنت» نیست؛ «کیفیت اینترنت» به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های کاربران و کسب‌وکارهای آنلاین تبدیل شده و پرسش این است که فیلترینگ و استفاده گسترده از فیلترشکن، چه سهمی در رسیدن به این وضعیت داشته است؟

خبر مرتبط هزینه‌هایِ پنهان اختلال و قطع اینترنت | سپندارند: عادت سیاست‌گذار به قطع اینترنت، خطرناک‌تر از خسارت مقطعی است

اقتصادنیوز:صادق سپندارند، استاد دانشگاه تهران، می‌گوید خسارت واقعی قطع و اختلال اینترنت بسیار فراتر از اعداد رسمی است و بخش بزرگی از آن در مهاجرت نیروی انسانی، توقف توسعه کسب‌وکارها و ایده‌هایی که هرگز شکل نمی‌گیرند، پنهان می‌ماند.

حمیدرضا احمدی، رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک، می‌گوید کیفیت اینترنت ایران در شش ماه اخیر به پایین‌ترین سطح خود رسیده و فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی، علاوه بر افزایش اختلال و کاهش کیفیت دسترسی، استفاده از فیلترشکن را به رفتاری عمومی تبدیل کرده است؛ وضعیتی که به گفته او، حتی امکان اعمال محدودیت موقت بر چند پلتفرم را نیز از سیاست‌گذار گرفته و کشور را در مواقع بحرانی به سمت قطع گسترده اینترنت سوق داده است.

مشروح گفتگوی اقتصادنیوز با رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک را بخوانید؛

*******

*آقای احمدی! این روزها وضعیت کیفیت اینترنت چه مسیری را طی می‌کند؟ به‌ویژه در شش ماه اخیر چه تغییری در این روند دیده‌اید؟

ما شش‌ماه گذشته عملاً به کف کیفیت اینترنت رسیده‌ایم؛ به‌خصوص به دلیل قطعی‌های متعدد، اتفاقات مربوط به اعتراضات دی‌ماه و بعد هم شروع جنگ. البته مسئله این است که کیفیت اینترنت ما پیش از این هم هیچ‌وقت مطلوب نبوده و یکی از دلایل اصلی آن، سیستم فیلترینگ است.

ما در کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن الکترونیک تهران، اینترنت را بر اساس سه مؤلفه اصلی کیفیت، سرعت و اختلال بررسی می‌کنیم. نخست، اختلالات مختلف که به دلیل نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مربوط به فیلترینگ در شبکه ایجاد می‌شود. دوم، محدودیت‌ها که خود سیاست فیلترینگ را شامل می‌شود؛ یعنی سایت‌ها و سرویس‌هایی که فیلتر شده‌اند و در کنار آن، محدودیت‌هایی که به دلیل تحریم‌ها برای کاربران ایرانی وجود دارد. برای مثال، برخی سرویس‌های هوش مصنوعی و خدمات دیگر به دلیل تحریم برای کاربران ایرانی در دسترس نیستند. مؤلفه سوم هم سرعت اینترنت کاربران، چه در شبکه موبایل و چه در اینترنت ثابت است.

از زمانی که ما این شاخص‌ها را اندازه‌گیری می‌کنیم، تقریباً همیشه با اختلالات زیاد و سطح بالای فیلترینگ مواجه بوده‌ایم. در سال گذشته، با توسعه نسبی فیبر نوری، وضعیت سرعت تا حدودی بهتر شد، اما همان پروژه هم چالش‌های خودش را دارد؛ تا نقطه‌ای پیش رفت و بعد سرعت توسعه آن کمتر شد. امیدواریم سرمایه‌گذاری بیشتری روی این بخش صورت بگیرد.

در شش ماه گذشته اما شرایط به مرحله‌ای رسیده که در مقاطعی حتی امکان اندازه‌گیری کیفیت نیز وجود نداشته است؛ چون وقتی اساساً اینترنت در دسترس نیست، دیگر بحث اندازه‌گیری کیفیت آن موضوعیت ندارد. سه یا چهار پلتفرم، بخش بزرگی از مسئله فیلترشکن را ساخته‌اند

*وزیر ارتباطات نیز پیش‌تر گفته بود حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد ترافیک اینترنت کشور به‌نوعی درگیر فیلترشکن‌ها شده است. این وضعیت چه اثری بر نوع استفاده کاربران عادی، افراد و به‌ویژه کسب‌وکارهای اینترنتی گذاشته است؟

پیش از فیلترشدن اینستاگرام، حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد مردم به‌صورت فعال از فیلترشکن استفاده می‌کردند؛ برای دسترسی به یوتیوب، توییتر یا برخی سرویس‌های دیگر. در آن مقطع اینستاگرام فیلتر نبود و به همین دلیل بخش بزرگی از مردم نیازی به استفاده از فیلترشکن برای این پلتفرم نداشتند. 

اما از پاییز ۱۴۰۱ که اینستاگرام فیلتر شد، میزان استفاده از فیلترشکن از حدود ۳۰ درصد به حدود ۸۵ درصد رسید. بنابراین بخش اصلی مسئله‌ای که امروز درباره فراگیرشدن فیلترشکن و درگیرشدن ترافیک کشور با VPN مطرح می‌کنیم، به فیلترشدن چند پلتفرم اصلی و بسیار پرکاربرد برمی‌گردد؛ اینستاگرام، تلگرام و یوتیوب از مهم‌ترین آنها هستند.

اگر محدودیت همین چند پلتفرم برداشته شود، دیگر بخش بزرگی از مردم احتیاجی به فیلترشکن نخواهند داشت. ممکن است همچنان چند سایت محدود فیلتر باقی بمانند، اما میزان استفاده از فیلترشکن می‌تواند به زیر ۲۰ درصد و حتی حدود ۱۵ درصد کاهش پیدا کند. در چنین شرایطی کیفیت اینترنت نیز به‌مراتب بهتر خواهد شد؛ هم برای کاربران عادی و هم برای کسب‌وکارها و مشتریان آنها. مسئله اقتصاد فیلترشکن با برخورد با فروشندگان آن حل نمی‌شود

*در کنار مسئله کیفیت، بارها درباره اقتصاد فیلترشکن و گردش مالی آن نیز صحبت شده است. معاون آقای پزشکیان هم پیش‌تر به ارقامی در محدوده چند هزار میلیارد تومان در این بازار اشاره کرده بود. از نظر شما برای مواجهه با این اقتصاد زیرزمینی چه باید کرد؟

به نظرم یک اشتباه در نوع مواجهه دولت با این موضوع وجود دارد. گفته می‌شود سیستم فیلترینگ برای عده‌ای درآمد ایجاد کرده و بنابراین باید به سراغ کسانی رفت که از فروش فیلترشکن درآمد دارند. اما راه‌حل این مسئله این نیست که سراغ آن شرکت‌ها یا افراد برویم و بپرسیم چرا از این بازار درآمد دارید.

اگر واقعاً می‌خواهیم این اقتصاد از بین برود، یا دست‌کم از فضای سایه خارج شود، راه‌حل اصلی برداشتن فیلترینگ است. در یک اقتصاد عادی، شرکت‌ها می‌توانند رسمی فعالیت کنند، ثبت شوند، مالیات بدهند و تحت نظارت باشند. اما وقتی خود سیاست فیلترینگ تقاضای گسترده برای فیلترشکن ایجاد کرده است، طبیعتاً یک اقتصاد غیررسمی هم در کنار آن شکل می‌گیرد.

برای فیلترشکن، اقتصاد جایگزینی وجود ندارد که بتوان با برخورد با فروشندگان آن مسئله را حل کرد. اصل موضوع، خود فیلترینگ است. با برداشتن آن، هم کیفیت اینترنت برای همه کاربران و کسب‌وکارها افزایش پیدا می‌کند و هم بخش بزرگی از این بازار زیرزمینی عملاً موضوعیت خود را از دست می‌دهد.

*از وزارت ارتباطات در شرایط فعلی چه انتظاری دارید؟ آیا عملکرد این وزارتخانه در دفاع از کیفیت اینترنت و حقوق کاربران را کافی می‌دانید؟

انتظار ما این است که وزارت ارتباطات حداقل در موضوعاتی که حتی ممکن است تصمیم‌گیری نهایی درباره آنها کاملاً در اختیار خودش نباشد، از جایگاه و بلندگویی که در اختیار دارد بهتر استفاده کند؛ یعنی برای این موضوع بجنگد و نشان دهد که پیگیر مسئله است.

الان بخش خصوصی بدون دسترسی به همه اطلاعات و در نوعی تاریکی، وقت می‌گذارد، عدد و آمار جمع‌آوری می‌کند، نمودار تهیه می‌کند و تلاش می‌کند نشان دهد چه اتفاقی برای اینترنت افتاده است؛ در حالی که اساساً این کار باید در سطح حاکمیت و وزارتخانه انجام شود.

ما این کار را به عهده گرفته‌ایم تا داده در اختیار آنها قرار بگیرد و بتوانند برای بهبود شرایط اقدام کنند. اما گاهی وقتی آمار و ارقام را مقابل مسئولان قرار می‌دهیم، پاسخ این است که شما بیشتر بررسی کنید و اطلاعات بیشتری در اختیار ما بگذارید تا دست ما برای پیگیری بازتر شود. در حالی که انتظار ما برعکس است؛ این مسئولان هستند که باید برای این موضوع بیشتر بجنگند. چرا برای محدودیت چند پلتفرم، کل اینترنت قطع شد؟

*اگر بخواهید از میان اتفاقات شش ماه اخیر یک مورد را به‌عنوان شوکه‌کننده‌ترین نشانه وضعیت اینترنت انتخاب کنید، آن چیست؟

چیزی که هنوز کسی به‌صورت رسمی و شفاف درباره آن توضیح نداده، این است که در دوره‌های قطعی اخیر دقیقاً چه اتفاقی افتاد، چه اتفاقی نیفتاد؟ و بر اساس چه منطقی اینترنت تا این اندازه کامل قطع شد؟ به شکلی که در برخی مقاطع حتی امکان ارسال ساده پیامک هم وجود نداشت.

ما سعی کرده‌ایم بر اساس شواهد و فرضیه‌های مختلف، دلایل این اتفاق را یکی‌یکی بررسی کنیم و نتایج بررسی‌ها نیز در گزارش آینده ما منتشر خواهد شد. اما جمع‌بندی و حسی که در نهایت از این وضعیت داریم این است که فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی، استفاده از VPN را آن‌قدر فراگیر کرده که سیاست‌گذار عملاً خودش را در یک بن‌بست قرار داد که خودش هم نمی‌توانست از آن خارج شود. کاری کرده‌اند که ۹۰ درصد مردم VPN داشته باشند

وقتی بخش بزرگی از مردم فیلترشکن دارند، اگر دولت یا حاکمیت بخواهد در یک مقطع خاص دسترسی به یک شبکه اجتماعی را محدود کند، دیگر محدودکردن همان پلتفرم به‌تنهایی کارایی ندارد؛ چون کاربران با VPN محدودیت را دور می‌زنند. برای مسدودکردن فیلترشکن‌ها نیز در عمل ممکن است ناچار شوند بخش بزرگی از اینترنت یا حتی کل اینترنت را محدود کنند.

این همان بن‌بستی است که خود سیاست فیلترینگ ایجاد کرده است.اگر مردم به‌صورت گسترده VPN نداشتند، در یک شرایط خاص مانند زمان جنگ، اگر تصمیم‌گیر احساس می‌کرد به دلایل امنیتی لازم است برای یک هفته دسترسی به اینستاگرام، یوتیوب یا تلگرام محدود شود، می‌توانست همان چند سرویس را به‌طور موقت محدود کند. ممکن بود درصد کوچکی از کاربران همچنان راهی برای دورزدن محدودیت پیدا کنند، اما نیازی نبود کل شبکه تحت تأثیر قرار بگیرد.

اما وقتی خود سیاست‌ها باعث شده‌اند بخش بسیار بزرگی از جامعه ــ حتی تا حدود ۹۰ درصد کاربران ــ فیلترشکن داشته باشند، دیگر امکان اعمال یک محدودیت محدود و مشخص از بین می‌رود. در واقع خودمان شرایطی ایجاد کرده‌ایم که کنترل محدود چند پلتفرم، به مسئله‌ای برای کل اینترنت تبدیل شده است و باید این را حل کنیم. همچنین بخوانید ۵۱۲ روز در انتظار وعده رفع فیلتر پزشکیان | چه بر سر وعده‌ها آمد ؟ ادامه واکنش‌ها به رفع فیلترینگ برای دانشگاهیان / نژاد بهرام: اینترنت طبقاتی انسجام ملی را تهدید می‌کند بر باد رفتن میلیاردها دلار زیر سایه فیلترینگ | هزینه‌های پنهان روی دوش کسب‌وکارهای کوچک سنگینی می‌کند نماینده مجلس: مسئولان از پلتفرم‌های خارجی استفاده می‌کنند اما برای مردم فیلتر است/ فیلترشکن‌ها ضرر دوسویه دارند







یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - 23 August 2026
پشت نقاب سپید؛ روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت و رنج بی‌مهری‌ها
خبرگزاری ایرنا

پشت نقاب سپید؛ روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت و رنج بی‌مهری‌ها

اصفهان - ایرنا - یکم شهریورماه بهانه‌ای است برای پاسداشت مقام سپیدپوشانی که هستی خود را وقف سلامت جامعه کرده‌اند؛ اما در پس لبخندهای نجیب و دستان شفابخش این ناجیان بی‌ادعا، رنج‌هایی از جنس بی‌مهری، تعرفه‌های ناعادلانه، موج نگران کننده ورودی‌ها و مهاجرت پزشکان نهفته است، روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت …
ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری
سایت سلامت نیوز

ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری

 اول شهریور روز پزشک است، کسی که در دنیای مدرن، درمانگر درد و رنج انسان شناخته شده است. آنچه اکثر ما از پزشک در ذهن داریم، مربوط به پزشکان بالینی است، کسانی که بعد از بیماری به مطبشان می‌رویم و از آن‌ها طلب درمان می‌کنیم، غافل از این‎که بسیاری از بیماری‌ها، پیش از آن‌که تبدیل به درد و مرض شوند توسط توسط …
به مناسبت روز پزشک؛ ۱۰ توصیه پزشک واشنگتن پست برای سالم‌تر ماندن
سایت رویداد‌ ۲۴

به مناسبت روز پزشک؛ ۱۰ توصیه پزشک واشنگتن پست برای سالم‌تر ماندن

روتین‌های جدید یک‌شبه ایجاد نمی‌شوند. یک پزشک متخصص در مقاله ای در واشنگتن پست می گوید باید هر بار فقط یک عادت را انتخاب کنید و تا جای ممکن انجام آن را آسان کنید.
پشت روپوش سفید؛ روایت بحران خاموش پزشکی در ایران
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت روپوش سفید؛ روایت بحران خاموش پزشکی در ایران

گزارش‌های علمی از بحرانی پنهان در نظام سلامت ایران خبر می‌دهند؛ کرسی های تخصص خالی است و سالانه حدود ۱۳ رزیدنت پزشکی خودکشی می‌کنند.
چای شیرین یا نوشابه؛ کدام‌یک قند خون را بیشتر بالا می‌برد؟
سایت عصرایران

چای شیرین یا نوشابه؛ کدام‌یک قند خون را بیشتر بالا می‌برد؟

چای شیرین یا نوشابه؟ شاید فکر کنید چای انتخاب سالم‌تری است، اما وقتی پای قند خون وسط باشد، هر دو می‌توانند دردسرساز شوند. جالب‌تر اینکه یک لیوان چای شیرین مم...
هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت
روزنامه عصر اقتصاد

هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت

مریم غدیرپور روز پزشک تنها فرصتی برای تبریک گفتن به جامعه پزشکی نیست، بلکه زمانی برای دیدن دشواری هایی است که این قشر پرتلاش هر روز با آن روبه رو می شود. پزشک در اتاق معاینه، پیش از آنکه به علائم ظاهری بیماری توجه کند، به سابقه بیمار، شرایط جسمی، داروهای مصرفی، وضعیت روحی و
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

عوارض آمپول‌های لاغری؛ چه چیزهایی را باید بدانیم؟ | ویدئو

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ از پزشکان بدون بیمه تا حقوق‌های ۳۰ میلیونی؛ روایتی متفاوت از طبابت در ایران

خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار
روزنامه هفت صبح

خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار

‌چه بر سر حرفه پرستاری آمده که فردی سال‌ها برای رسیدن به آن درس خوانده، مهارت و تجربه اندوخته و در نهایت تصمیم می‌گیرد دیگر پرستار نباشد؟
مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید
سایت روزنو

مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید

برای مثال قرص ۲۰ میلی‌گرمی «تادالافیل» که احتمالا برای درمان پرفشاری خون شریانی ریوی و اختلالات عروقی کاربرد دارد، با رشد ۷۰۸ درصدی رکورددار است. پس از آن، د...
    
با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟
سایت عصرایران

با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟

ویتامین D نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها، سیستم ایمنی و عملکرد عمومی بدن دارد، اما تحقیقات نشان می‌دهد سطح این ویتامین ممکن است با افزایش سن کاهش پیدا کند.
از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند
سایت فرارو

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه اصلی جامعه پزشکی را «احترام» عنوان می‌کند؛ احترامی که به باور او این روزها در رابطه پزشک و بیمار، در سیاست‌گذاری‌های سلامت و بویژه در بازنمایی جامعه پزشکی در رسانه‌ها کمرنگ شده و هشدار می‌دهد که ادامه چالش‌های امروز می‌تواند انگیزه طبابت را کاهش داده …
سایت تابناک

دهکده زوال عقل؛ محله‌ای برای زندگی عادی بیماران دمانس

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. …
آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!
خبرگزاری مهر

آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!

سخنان اخیر وزیر بهداشت درباره تحولات سیاسی و ضرورت تغییر مسیر کشور در دوره پساجنگ، در حالی مطرح می‌شود که مردم و همچنان با مجموعه‌ای از مشکلات قدیمی و انباشته دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
اندر احوالات جامعه پزشکی؛ از سوگندنامه بقراط تا منزلت اجتماعی
خبرگزاری مهر

اندر احوالات جامعه پزشکی؛ از سوگندنامه بقراط تا منزلت اجتماعی

نظام سلامت را با کادر بهداشت و درمان می شناسیم و در این بین، «جامعه پزشکی»، یکی از حلقه‌های مهم زنجیره بهداشت و درمان را تشکیل می‌دهند.
مشاهده فلج اطفال در همسایگی ایران؛ ضرورت ارزیابی خطر در مرزها
خبرگزاری مهر

مشاهده فلج اطفال در همسایگی ایران؛ ضرورت ارزیابی خطر در مرزها

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به سلامت مهاجران و پناهندگان، گفت: بیماریابی فعال برای بیماری‌های هدف، باید به‌ صورت جدی دنبال شود.
ارتباط بقای بیماران مبتلا به سرطان پانکراس با تعداد دندان‌ها
خبرگزاری ایسنا

ارتباط بقای بیماران مبتلا به سرطان پانکراس با تعداد دندان‌ها

تعداد دندان‌های طبیعی بیمار مبتلا به سرطان پانکراس ممکن است سرنخی غیرمنتظره درباره شانس بقای طولانی‌مدت وی پس از جراحی ارائه دهد.
«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب
سایت عصرایران

«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب

این روایت در نگاه اول شبیه داستان‌های باورنکردنی یا معجزه‌آسا به نظر می‌رسد؛ اما برخلاف بسیاری از ادعاهای فضای مجازی، این‌بار یک مقاله علمی واقعی پشت ماجراست...
چرا شام دیرهنگام مضر است؟
سایت عصرایران

چرا شام دیرهنگام مضر است؟

وقتی دیروقت غذا می‌خوریم، بدن که خود را برای خواب آماده کرده است، نمی‌تواند قندخون را به‌خوبی پردازش کند. به همین دلیل، قندخون برای ساعات بیشتری در سطح بالا...
         
علائم فشار خون بالا چیست؟ راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون
سایت آفتاب نیوز

علائم فشار خون بالا چیست؟ راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون

فشار خون بالا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در جهان است که گاهی بدون نشانه مشخص پیشرفت می‌کند. آگاهی از علائم فشار خون بالا، عوامل خطر و روش‌های کنترل آن...
سایت آوش

دستور جمع‌آوری فوری کپسول گیاهی قاچاق و غیرمجاز «چیستون» صادر شد

چه کسی باید پاسخگوی گرانی دارو باشد؟
سایت سلامت نیوز

چه کسی باید پاسخگوی گرانی دارو باشد؟

یک استاد اقتصاد و مدیریت دارو با تأکید بر ضرورت تفکیک مسئولیت دستگاه‌ها در موضوع گرانی دارو گفت: سازمان غذا و دارو مسئول تنظیم‌گری، نظارت و قیمت‌گذاری دارو در چارچوب سیاست‌های مصوب است، اما نه بودجه‌گذار کشور است، نه خزانه‌دار و نه تصمیم‌گیر نهایی درباره منابع بیمه‌ای؛ بنابراین پاسخ به افزایش پرداخت …
گرانی مواد خوراکی و دارو به مثابه شکنجه مداوم شهروندان!
سایت سلامت نیوز

گرانی مواد خوراکی و دارو به مثابه شکنجه مداوم شهروندان!

افزایش قیمت دارو و مواد غذایی دیگر صرفاً یک مسئله اقتصادی نیست؛ نشانه‌هایی نگران‌کننده از تبدیل شدن گرانی به یک تهدید مستقیم برای سلامت مردم دیده می‌شود. روایت‌های منتشرشده از افزایش قیمت داروها، کاهش مصرف مواد غذایی و ناتوانی برخی شهروندان در پرداخت هزینه اقلام ضروری، تصویری نگران‌کننده از شرایط معیشتی …
         
قدر پزشکان را بدانید
سایت سلامت نیوز

قدر پزشکان را بدانید

رشته پزشکی، مشکلات و سختی‌هایی دارد که به جهت گستردگی و پیچیدگیشان، کمتر کسی از آن‌ها باخبر می‌شود  اول شهریورماه در ایران، به مناسبت زادروز ابوعلی سینا، پزشک و دانشمند بزرگ ایرانی و به پاس خدمات ارزشمند او به عنوان روز پزشک نامگذاری شده است. 
پزشک خانواده؛ دروازه ورود بیمار به نظام سلامت / انگیزه ماندگاری پزشکان عمومی فراهم شود
سایت سلامت نیوز

پزشک خانواده؛ دروازه ورود بیمار به نظام سلامت / انگیزه ماندگاری پزشکان عمومی فراهم شود

اگرچه اجرای برنامه پزشکی خانواده، آغاز مسیر نو برای نظام سلامت ایران به حساب می‌آید اما برخی پزشکان معتقدند بی‌توجهی به چند مولفه و اهمیت جایگاه پزشکان عمومی می‌تواند موجب شود این برنامه به اهداف خود نرسد.
ظرفیت پزشکی به نقطه غیرقابل‌تحمل رسیده است/صندلی خالی در رشته‌های حیاتی
خبرگزاری ایسنا

ظرفیت پزشکی به نقطه غیرقابل‌تحمل رسیده است/صندلی خالی در رشته‌های حیاتی

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر ضرورت بازنگری در ظرفیت پذیرش رشته پزشکی، گفت: استمرار پذیرش دانشجوی پزشکی حتی در میزان ظرفیت سال ۱۴۰۴، به دلیل محدودیت زیرساخت‌ها، امکانات آموزشی و تعداد اعضای هیئت علمی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کیفیت آموزش و شرایط روانی و اجتماعی دانشجویان …
درمان طاسی سکه‌ای با داروی روماتیسم مفصلی
سایت سلامت نیوز

درمان طاسی سکه‌ای با داروی روماتیسم مفصلی

نتایج دو کارآزمایی بالینی گسترده نشان داده است که داروی «اوپاداسیتینیب» (Upadacitinib) که برای درمان آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) استفاده می‌شود، می‌تواند در بیش از نیمی از بیماران مبتلا به نوعی بیماری خودایمنی به نام «آلوپسی آره‌آتا» (طاسی سکه‌ای)، باعث رویش مجدد مو شود و کیفیت زندگی آن‌ها را به‌طور …
زوال عقل یک شبه نمی‌آید
سایت سلامت نیوز

زوال عقل یک شبه نمی‌آید

دانشمندان معتقدند که زوال عقل نه‌تنها توسط تغییرات در مغز در حال پیر شدن، بلکه توسط سال‌ها استرس متابولیک، التهاب و آسیب عروقی که در سراسر بدن تجمع می‌یابد، رخ می‌دهد.
هشدار برای فروش مجازی دارو
سایت سلامت نیوز

هشدار برای فروش مجازی دارو

«ناصرخسروی مجازی»؛ اصطلاحی که رئیس سازمان نظام پزشکی برای توصیف وضعیت فروش دارو در فضای مجازی به‌کار برد و نسبت به ادامه فعالیت بی‌ضابطه سکوهای دیجیتال عرضه دارو هشدار داد.
پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از داروهای خاص و خارجی است
سایت پارسینه

پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از …

کمبود دارو از نسخه‌های خاص عبور کرده و حالا بیماران برای بعضی داروهای معمولی هم چند داروخانه را می‌گردند؛ جایی که مشکل از تولید و پخش تا نقدینگی و سهم‌بندی موجودی امتداد پیدا می‌کند.
سایت هم میهن

راز جدیدی از بیماری آلزایمر در خون کشف شد

از مهاجرت تا کار در ساخت‌وساز؛ چرا برخی پزشکان در ایران طبابت نمی‌کنند؟
سایت خبرآنلاین

از مهاجرت تا کار در ساخت‌وساز؛ چرا برخی پزشکان در ایران طبابت نمی‌کنند؟

دریافتی پزشکان به حدی پایین است که اگر پزشک کارمند یک بانک بود، چندین برابر حقوق دریافت می‌کرد.
خبرگزاری ایرنا

متخصص سکته مغزی: در صورت فلج‌شدن دست و پا با ۱۱۵ تماس بگیرید

ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد
سایت انتخاب

ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد

سال‌ها پیش از تشخیص بیماری پارکینسون ــ گاهی حتی دو دهه قبل از تشخیص ــ این بیماری ممکن است نشانه‌های خود را در بدن نشان دهد.
اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند
سایت انتخاب

اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند

طب سوزنی یکی از روش‌های سنتی و مهم در طب چینی است که هزاران سال قدمت دارد و همچنان برای کاهش درد و ناراحتی ناشی از بیماری‌های مختلف، از جمله فیبرومیالژی و آر...
نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی
سایت فرارو

نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی

نوموفوبیا پدیده‌ای فراتر از وابستگی ساده به گوشی است که می‌تواند با اضطراب، استفاده بیشتر از شبکه‌های اجتماعی و ضعف در تنظیم هیجانات ارتباط داشته باشد.
فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک
سایت رویداد‌ ۲۴

فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک

با خواص میخک از تسکین فوری دندان‌درد و تقویت کبد تا لاغری و تنظیم قند خون آشنا شوید. در این مقاله جامع، مضرات و نحوه مصرف دمنوش میخک را علمی بررسی کرده‌ایم.
وقتی نوشیدن آب مرگبار می شود؛ چه زمانی آب برای بدن خطرناک است؟
سایت عصرایران

وقتی نوشیدن آب مرگبار می شود؛ چه زمانی آب برای بدن خطرناک است؟

علائم اولیه مسمومیت با آب می تواند شامل سردرد، تهوع، استفراغ، احساس ضعف، گرفتگی عضلات، خواب آلودگی و تغییر وضعیت ذهنی باشد. اگر کاهش سدیم شدید شود، علائم عصب...
         
۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟
سایت تابناک

۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟

کارشناسان می‌گویند ۲ ساعت سکوت در روز، نقش مهمی در سلامت روان، حفظ حافظه، کاهش استرس و پیشگیری از بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ی مغز داشته باشد.
         
استرس مزمن چگونه ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر می‌دهد؟
سایت فرارو

استرس مزمن چگونه ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر می‌دهد؟

استرس مزمن فقط خلق‌وخو و انرژی را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد؛ بلکه می‌تواند به‌تدریج مغز، واکنش‌های هیجانی و حتی برخی ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر دهد.
ماجرای ۳۵ هزار پرونده قصور پزشکی در یک سال
سایت فرارو

ماجرای ۳۵ هزار پرونده قصور پزشکی در یک سال

۳۵ هزار و ۲۹۵ پرونده قصور پزشکی به ثبت رسیده. اما مسئله به خطای پزشک محدود نمی‌شود. موضوع اصلی بحران اعتماد، کیفیت آموزش پزشکی و نسخه‌پیچی در فضای مجازی است.
آزمایش موفقیت آمیز «قرص ورزش»
سایت فرارو

آزمایش موفقیت آمیز «قرص ورزش»

انودا با تبلیغ «استثنایی» مشخصات ایمنی گوارشی برای داروی خوراکی چاقی خود در مطالعه‌ای روی داوطلبان سالم، قصد دارد این دارو را در افرادی که درمان با GLP-1 را متوقف کرده‌اند، آزمایش کند.
         
کلینیک‌ها از کاهش بیمار و خطر تعطیلی می‌گویند/ چرا مردم دندانپزشکی نمی‌روند؟
سایت فرارو

کلینیک‌ها از کاهش بیمار و خطر تعطیلی می‌گویند/ چرا مردم دندانپزشکی نمی‌روند؟

مدیران کلینیک‌های دندانپزشکی از کاهش مراجعه، تعویق درمان و تغییر انتخاب بیماران از ایمپلنت به درمان‌های ساده‌تر یا حتی کشیدن دندان می‌گویند که بقای این مراکز را هم با بحران مواجه کرده است.
توصیه مهم یک فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری
سایت اقتصاد ۲۴

توصیه مهم یک فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری

در حالی که استفاده از آمپول‌های لاغری شایع شده،فوق تخصص غدد هشدار داد: اکیداً توصیه می‌کنم که مصرف این داروها هرگز نباید به‌صورت خودسرانه، تحت مراکز غیردرمانی یا توسط افراد غیرپزشک انجام شود.
سایت فرارو

کشت «شقایق الیفرا» وارد مسیر اجرایی شد/ کشت خشخاش ممنوع!

چرا شایع‌ترین نوع سرطان به‌راحتی نادیده گرفته می‌شود؟
سایت فرارو

چرا شایع‌ترین نوع سرطان به‌راحتی نادیده گرفته می‌شود؟

سرطان سلول پایه‌ای شایع‌ترین نوع سرطان در جهان است و اگرچه به‌ندرت جان بیمار را تهدید می‌کند، تشخیص زودهنگام آن می‌تواند از آسیب بیشتر به بافت‌های اطراف جلوگیری کند.
پول بیمه تکمیلی را از کارگر می‌گیرند اما از درمان خبری نیست/ استیصال در بیمارستان!
خبرگزاری ایلنا

پول بیمه تکمیلی را از کارگر می‌گیرند اما از درمان خبری نیست/ استیصال در بیمارستان!

یک کارشناس حقوقی گفت: از منظر قانون کار و مقررات تأمین اجتماعی، تعهد کارفرما به پرداخت به‌موقع حق بیمه، اعم از پایه یا تکمیلی، تکلیفی قطعی و غیرقابل چشم‌پوشی است. کارگران نباید در بیمارستان‌ها نگران و سرگردان باشند.
۵ علامت مهم سکته مغزی
سایت سلامت نیوز

۵ علامت مهم سکته مغزی

در کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ضمن تشریح علایم و عوامل سکته مغزی، در عین حال بر ضرورت تکمیل زنجیره درمان این بیماری، از مرحله انتقال سریع بیمار تا درمان‌های پیشرفته و توانبخشی، بر توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان این بیماری و افزایش دسترسی بیماران به خدمات تخصصی تأکید شد.
برق‌گرفتگی؛ حادثه‌ای خاموش اما خطرناک
خبرگزاری ایسنا

برق‌گرفتگی؛ حادثه‌ای خاموش اما خطرناک

برق گرفتگی جزو حوادثی است که همیشه مورد اخطار مسئولان ایمنی است، اما مردم توجه کافی به آن را ندارند و آن را جدی نمی گیرند. در حالیکه میزان تلفات آن در کشور در سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر بود.
با کوچک‌ترین قاتلان سریالی جهان بیشتر آشنا شوید!
خبرگزاری ایسنا

با کوچک‌ترین قاتلان سریالی جهان بیشتر آشنا شوید!

امروز «روز جهانی پشه» است و به همین مناسبت به یافته‌های جدید و جالبی درباره این حشرات کوچک می‌پردازیم که می‌توانند قاتلان بزرگی باشند.
ژن‌درمانی؛ امیدی تازه برای بازگرداندن توان قلب در کودکان
خبرگزاری ایسنا

ژن‌درمانی؛ امیدی تازه برای بازگرداندن توان قلب در کودکان

بیماری‌های ژنتیکی قلب می‌توانند از سال‌های نخست زندگی، توان پمپاژ قلب کودکان را کاهش دهند و خانواده‌ها را با درمان‌های طولانی، جراحی و احتمال نیاز به پیوند قلب روبه‌رو کنند؛ موضوعی که ضرورت یافتن درمان‌های دقیق‌تر را برجسته می‌کند.
کمبود آهن در زنان؛ زنگ خطری که نباید نادیده گرفت
سایت باشگاه خبرنگاران

کمبود آهن در زنان؛ زنگ خطری که نباید نادیده گرفت

کمبود آهن یکی از شایع‌ترین مشکلات تغذیه‌ای در میان زنان است که می‌تواند فراتر از یک کمبود ساده، سلامت و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار دهد.
طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت
سایت سلامت نیوز

طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت

رییس سازمان غذا و دارو که معاون وزیر بهداشت است، اعلام کرد که مهم‌ترین مشکل تامین دارو متوجه کمبود نقدینگی صنعت است چنانکه هم‌اکنون، صنعت دارو با طلب 200 هزار میلیارد تومانی از دولت و مراکز درمانی و بخش خصوصی مواجه است که البته بدهی 140 هزار میلیارد تومانی مراکز درمانی و بخش خصوصی به صنعت دارو، متوجه …
خشم ناگهانی؛ زنگ خطر کدام بیماری‌هاست؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خشم ناگهانی؛ زنگ خطر کدام بیماری‌هاست؟

عصبانیت و خشم گاهی واکنشی طبیعی به فشارهای روزمره است، اما اگر ناگهان شدید و مکرر شود، ممکن است با برخی بیماری‌های عصبی، هورمونی یا متابولیک مرتبط باشد.
         
عقلانی‌سازی بیماری، بروز پزشکی سلطه‌جو
روزنامه شرق

عقلانی‌سازی بیماری، بروز پزشکی سلطه‌جو

در هفته پیش، یادآور شدیم که تاریخ پزشکی مدرن در نخستین گام‌های خود در مسیر عقلانی‌سازی و عینی‌سازی بدن گام برداشت. امروز نگاهی از سده هجدهم تا بیستم‌ نسبت به مفهوم سلامت را بررسی خواهیم کرد. سلامت، مفهومی سنجش‌پذیر و کاملا زیست‌شناختی می‌شود؛ سیستمی خلاصه‌شده در دوگانه «سالم/ فیزیولوژیک» و «بیمار/ پاتولوژیک».
پزشک‌نماها پشت گوشی‌ها کمین کرده‌اند
روزنامه هفت صبح

پزشک‌نماها پشت گوشی‌ها کمین کرده‌اند

رصد بیش از ۱۲ هزار سایت و صفحه مجازی، ابعاد گسترده فعالیت‌های غیرقانونی در تبلیغات سلامت را آشکار کرده است
ابولا در سایه جنگ؛ چگونه کنگو به رکورد تاریخی تلفات رسید؟ / پشت پرده شیوع بی‌سابقه ابولا در کنگو
سایت خبرآنلاین

ابولا در سایه جنگ؛ چگونه کنگو به رکورد تاریخی تلفات رسید؟ / پشت پرده شیوع بی‌سابقه ابولا در کنگو

الجزیره در گزارشی با اشاره به تبدیل شدن شیوع کنونی ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو به مرگبارترین شیوع این بیماری در تاریخ این کشور، تأکید کرده است که تأخیر در شناسایی موارد، درگیری‌های مسلحانه، جابه‌جایی جمعیت و بی‌اعتمادی جوامع محلی، تلاش‌ها برای مهار ویروس را با چالش جدی مواجه کرده است؛ به‌گونه‌ای که …
         
اگر هر روز تخم‌مرغ می‌خورید، این مطلب را حتما بخوانید
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر هر روز تخم‌مرغ می‌خورید، این مطلب را حتما بخوانید

تخم‌مرغ یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای صبحانه است، اما آیا مصرف آن برای کبد مفید است یا می‌تواند خطر کبد چرب را افزایش دهد؟ متخصصان می‌گویند پاسخ به وضعیت سلامت فرد و الگوی کلی تغذیه بستگی دارد و یک ماده غذایی به‌تنهایی نمی‌تواند سلامت کبد را تعیین کند.
سایت دیدبان ایران

فاجعه خاموش سوختگی در ایران؛ سالانه ۲۹۰۰ مرگ و ۱۴ هزار معلول