VIST
A
اخبار مهم
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
اجتماعی
فرهنگی
بینالمللی
سلامت
علمی
فناوری
عکس
فیلم
استانها
گرافیک
وبگردی
استخدام
اینفوگرافیک
سبک زندگی
آگهی
اخبار مهم
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
اجتماعی
فرهنگی
بینالمللی
سلامت
علمی
آگهی
فناوری
عکس
فیلم
استانها
گرافیک
وبگردی
استخدام
اینفوگرافیک
سبک زندگی
VIST
A
چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ -
16 April 2025
VIST
A
اخبار مهم
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
اجتماعی
فرهنگی
بینالمللی
سلامت
علمی
فناوری
عکس
فیلم
استانها
گرافیک
وبگردی
استخدام
اینفوگرافیک
سبک زندگی
آگهی
اخبار مهم
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
اجتماعی
فرهنگی
بینالمللی
سلامت
علمی
آگهی
فناوری
عکس
فیلم
استانها
گرافیک
وبگردی
استخدام
اینفوگرافیک
سبک زندگی
VIST
A
توسعهطلبی شوروی
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
/ سایت خبرآنلاین
ریشه فکری و استراتژیک ولادیمیر پوتین کجاست؟/ این مقاله در باره ایلین همه چیز را آشکار می کند
ایده های ایلین با بخشی از نخبگان روشنفکر روسیه که به دنبال بازتعریف هویت ملی روسیه و جایگاه آن در جهان بودند، طنین انداز شد. تاکید او بر ارزشهای سنتی، تجدید روحی و رهبری قوی، چارچوبی برای نقد نفوذ غرب و ترویج مسیر توسعه مشخص روسی فراهم کرد.
ولادیمیر پوتین
اتحاد جماهیر شوروی
ولادیمیر پوتین
اتحاد جماهیر شوروی
دانشگاه
استادان دانشگاه
۱۴۰۴/۰۱/۰۹
/ سایت اندیشه قرن
داستان جغرافیایی که زمانی میدان نبرد امپراتوریها بود و زمانی دیگر مستعمره شوروی/ اهرمهای گرجستان، آذربایجان و ارمنستان برای مانور در جهان چند قطبی
تریبون اقتصاد_مدرن دیپلماسی با انتشار یادداشتی مدعی شد: منطقه قفقاز جنوبی، که از نظر استراتژیک در مرز بین اروپا و آسیا در مسیرهای حیاتی انرژی و حمل و نقل بار قرار دارد، از نظر قومیتی بسیار متنوع، و از نظر منابع طبیعی بسیار غنی است و به واسطه همین مولفهها قابل توجه است. به گزارش اقتصادنیوز، این منطقه …
۱۴۰۳/۱۲/۲۵
/ روزنامه شرق
راهکار پیروزی در جنگ سرد جدید
کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ برای ریاستجمهوری ۲۰۲۴ بهطور آگاهانهای بازتاب کمپینی بود که رونالد ریگان در سال ۱۹۸۰ اجرا کرد. شعارهای معروف ریگان مانند «صلح از طریق اقتدار» و «آیا امروز نسبت به چهار سال پیش وضعیت بهتری دارید؟» در یاد مردم آمریکا مانده است. همچنین کمتر کسی میداند که ریگان در سال ۱۹۸۰ …
حزب جمهوریخواه
جنگ سرد جدید
حزب جمهوریخواه
جنگ سرد جدید
صلح از طریق اقتدار
توسعهطلبی شوروی
۱۴۰۳/۱۲/۲۰
/ خبرگزاری ایسنا
چرا آمریکا ما را به توسعه نمیرساند؟
در زمان جنگ ویتنام، نگرانی آمریکا برای شرق آسیا در حالی بود که این دولت از ایران و نپیوستن به شوروی به سبب نفت سرشار و تاحدی اصلاحات ارضی، آسودهخاطر بود. متناسب با این واقعیت، برخی معتقدند که ایران اگر نفت نداشت، امریکا کمر همت به توسعهاش میبست و ایران را همچون کره جنوبی به توسعهیافتگی نزدیک میکرد.
جمهوری اسلامی ایران
کمونیسم
جمهوری اسلامی ایران
کمونیسم
امریکا
کرهشمالی
۱۴۰۳/۱۲/۱۶
/ سایت روزنامه آگاه
بررسی اثرات استعماری آمریکا در جوامع وابسته
آمریکا بهعنوان یکی از قدرتهای جهانی، همواره خود را حامی دموکراسی، آزادی و توسعه معرفی کرده است.
سازمان ملل
اتحاد جماهیر شوروی
سازمان ملل
اتحاد جماهیر شوروی
آمریکا
بانک جهانی
۱۴۰۳/۱۲/۰۴
/ سایت اقتصاد ۲۴
درس های کلیدی که باعث شد چین به سرنوشت شوروی دچار نشود/ از عدم شرکت در جنگهای نیابتی تا تلاش برای ادغام در اقتصاد جهانی | اقتصاد24
دنگ شیائوپینگ متوجه شد که بنیادگرایی شوروی تا چه اندازه گمراه است. او در عوض اعلام کرد که توسعه اصل مطلق است و اصلاحات و گشایش را انجام داد. او اعلام کرد که توسعه اقتصاد و بهبود زندگی مردم پایه و اساس یک ملت است، تنها در این صورت است که کشور و رژیم سیاسی آن میتواند در امنیت باشد.
اقتصاد چین
روابط چین و آمریکا
اقتصاد چین
روابط چین و آمریکا
دولت چین
فروپاشی شوروی
۱۴۰۳/۱۲/۰۳
/ سایت خبرآنلاین
برترین جنگندههای روسی/ سوخو ۳۵ کجا ایستاده؟
هوانوردی نقش مهمی در شکل گیری قرن بیستم داشت. در طول هر دو جنگ جهانی و جنگ سرد، ابرقدرت هایی مانند ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی سابق، روسیه، تمام موانع را از سر راه برداشته و منابع بی شماری را برای توسعه و ساخت پیچیده ترین ماشین های روی کره زمین صرف کردند.
فناوری نظامی
جنگنده
فناوری نظامی
جنگنده
تجهیزات نظامی
روسیه
۱۴۰۳/۱۱/۲۸
/ خبرگزاری ایرنا
امنیت جمعی با بازی حاصل جمع صفر میان بازیگران منطقهای به دست نخواهد آمد
تهران-ایرنا- مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه با اشاره به اینکه درک مشترکی از ماهیت «پارادایم امنیتی» در منطقه وجود ندارد، گفت: کشورها بر اساس منافع مستقیم خود و نه لزوما منافع جمعی تمایل به تعریف این پارادایم امنیتی دارند. مشکلات امنیتی ریشه در توسعه طلبی و رقابتهای منطقه ای و فرا منطقه ای داشته و بسیار …
دانشگاه علامه طباطبایی
افغانستان
دانشگاه علامه طباطبایی
افغانستان
پاکستان
اتحاد جماهیر شوروی
۱۴۰۳/۱۱/۱۹
/ سایت فرادید
( تصاویر) GAZ-24-95؛ از بی ربط ترین تولیدات خودرویی شوروی!
GAZ-24-95، خودروی میانرده 4×4 شوروی که تنها 5 دستگاه از آن تولید شد، به دلیل کمیابی و تاریخچه جالب توجهش مورد توجه است. این خودرو برای آزمایش در شرایط آفرود توسعه یافت و حتی گفته میشود لئونید برژنف (رهبر شوروی سابق) از آن برای شکار استفاده میکرد.
خودرو
خودرو
۱۴۰۳/۱۱/۱۲
/ سایت خبرآنلاین
تجربه توسعه اقتصادی ایزابلا وبر برای ایران / هوشیاری پکن در توسعه؛ چین مانند شوروی فرونپاشید؟ / چین چگونه از راه حل شوک درمانی گریخت؟
نسبتا واضح است که اگر چین مبنای دستیابی به رشد سریع را تن دادن به شوک ناشی از آزاد سازی قرار می داد، رشد اقتصادی که در طول تاریخ بی سابقه توصیف شده است، احتمالا چین هم مانند روسیه از هم فرو می پاشید. بنابراین اگر ظهور چین را یک رویداد فوق العاده مهم در نظر بگیریم، از این نظر در تاریخ اقتصادی اخیر، انتخاب …
رشد اقتصادی
لیبرالیسم
رشد اقتصادی
لیبرالیسم
عدالت اجتماعی
چین
۱۴۰۳/۱۱/۱۰
/ روزنامه دنیای اقتصاد
رویدادهای تکاندهنده قرن بیستم در «فصل خاکستر»
دنیای اقتصاد: رمان «فصل خاکستر» اثر خورخه وُلپی با ترجمه محمد جوادی منتشر شد. این رمان به رویدادهای تکاندهنده اواخر قرن بیستم میپردازد؛ فاجعه چرنوبیل، سقوط دیوار برلین، پایان کمونیسم اتحاد جماهیر شوروی و ظهور الیگارشهای روسی، فروپاشی اقتصادهای در حال توسعه و پیشرفتهای علمی معجزهآسای پروژه ژنوم انسانی …
رمان فصل خاکستر
نشر ثالث
رمان فصل خاکستر
نشر ثالث
۱۴۰۳/۱۱/۰۵
/ خبرگزاری ایرنا
در نبود رضایت مردم، بازدارندگی هستهای هم شوروی را از فروپاشی نجات نداد
تهران- ایرنا- کارشناسان حاضر در یک میزگرد تخصصی میگویند: بازدارندگی از مولفههای مهم قدرت کشورهاست که سبب میشود تهدیدات جنبه عینی پیدا نکند وبه ویژه مانع از بروز جنگ و تخاصم شدید میان کشورها شود. اما مهم این است که بازدارندگی تکساحتی نیست و صرفا نباید به قدرت و نیروی نظامی یا هستهای برای حفاظت کشور …
ایالات متحده آمریکا
روسیه
ایالات متحده آمریکا
روسیه
ایران
اتحادیه اروپا
۱۴۰۳/۱۰/۳۰
/ روزنامه توسعه ایرانی
از حیاط دولت تا پشت میز مذاکره؟
محبوبه ولی آن سکانس معروف فیلم بمب، یک عاشقانه ، آن جایی که دانش آموز مدرسه شعارهای مرگ بر شوروی، انگلیس، آمریکا، فرانسه و منافق را روی
ایران و آمریکا
دانشگاه آزاد
ایران و آمریکا
دانشگاه آزاد
دولت
مسافران
۱۴۰۳/۱۰/۲۹
/ سایت خبرفوری
بهمن آرمان: ثبات در مدیریت صنایع مهم به توسعهی کشور کمک میکند/ برخی از صنایع مانند ذوب آهن هنوز با تکنولوژی شوروی کار میکنند
سهم خواهی از دولت پزشکیان در هر نقطه ادامه دارد، از مدیریت شرکت ها و وزارتخانه ها تا صنایع مهمی که این روزها چالش های اساسی از جمله ناترازی انرژی و تحریم را پشت سر می گذارند. در این بین برخی از صنایع به علت ضعف عملکرد و حضور برخی چهره های ناکارآمد در دولت قبل نیازمند تغییرات اساسی اند اما برخی از مجموعه …
صنایع
بهمن آرمان
صنایع
بهمن آرمان
۱۴۰۳/۱۰/۲۹
/ سایت انتخاب
ثبات در مدیریت صنایع مهم به توسعهی کشور کمک میکند / مدیریت برخی از صنایع به علت ضعف عملکرد باید تغییر کند / برخی از صنایع مانند ذوب آهن هنوز با تکنولوژی شوروی کار میکنند/ تغییر به یکباره مدیران صنعتی، به ضرر کشور است
بهمن آرمان، اقتصاددان، درباره لزوم ثبات در مدیریت برخی از صنایع مهم گفت: ثبات مدیریت بستگی به این دارد که مدیریت مجموعه چه اهدافی پیش رو دارد و آیا کارایی داشته است یا خیر؛ تغییر مدیریت اگر متأثر از این مسأله باشد، طبیعی است. اما در نقطهای مانند فولاد مبارکه، ثبات مدیریتی هم در ساخت آن و هم به کیفیت …
۱۴۰۳/۱۰/۱۲
/ سایت دنیای خودرو
اشتوتگارتیهایی که «لادا» را توسعه دادند!
شاید از شنیدن این موضوع که پورشه در دوران جنگ سرد به شوروی برای تولید خودرو کمک کرده است، تعجب کنید اما چنین چیزی حقیقت دارد
۱۴۰۳/۰۹/۲۸
/ سایت هم میهن
رویای دست نیافتنی/ایران چگونه با سازمان همکاریهای اقتصادی اکو به دنبال دست یافتن به محور توسعه منطقه است؟
فروپاشی شوروی موجی از تحرک سیاسی و اقتصادی را در منطقه ایجاد کرد و کشورهای منطقهای و جهانی را به نقشآفرینی و نفوذ در این قلمرو آزادشده فراخواند. طبیعتاً ایران و پاکستان و ترکیه نیز به عنوان قدرتهای منطقهای امیدوار بودند که بتوانند در منطقه آسیای مرکزی و قفقاز نفوذ پیدا کنند.
روابط بینالمللی
توافقنامه تجاری
روابط بینالمللی
توافقنامه تجاری
سازمان اکو
۱۴۰۳/۰۹/۲۶
/ سایت رویداد ۲۴
استالین در جشن افتتاح نخستین خط متروی مسکو| ترکیبی استالینی از مدرنیزاسیون، نمایش قدرت و تبلیغات ایدئولوژیک | رویداد24
افتتاح نخستین خط متروی مسکو در سال ۱۹۳۵، نقطهی عطفی در تاریخ شوروی به شمار میرود. این پروژه ترکیبی بود از مدرنیزاسیون، نمایش قدرت و تبلیغات ایدئولوژیک. متروی مسکو در عین حال که نماد پیشرفت و توسعه است، یادآور هزینهی سنگینی است که در سایهی نظامهای اقتدارگرا به مردم تحمیل میشود.
تاریخ جهان
تاریخ جهان
۱۴۰۳/۰۸/۲۴
/ خبرگزاری ایسنا
توافق سه جمهوری شوروی سابق برای توسعه و صادرات انرژی پاک
جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان، توافقنامهای را برای توسعه و تامین انرژی پاک برای اروپا از طریق کابلهایی که در بستر دریای خزر و دریای سیاه احداث میشود، امضا کردند.
جمهوری آذربایجان
انرژی پاک
جمهوری آذربایجان
انرژی پاک
صادرات برق
۱۴۰۳/۰۸/۱۱
/ سایت عصرایران
لاکهید ای-12؛ پروژه به شدت محرمانه آمریکا در منطقه 51 (+تصاویر)
توسعه هواپیمای لاکهید ای-12 به شدت محرمانه بود و در منطقه 51 در نوادا به دور از چشم ماهواره های جاسوسی شوروی انجام می شد.
لاکهید
هواپیما
لاکهید
هواپیما
۱۴۰۳/۰۷/۳۰
/ سایت خبرآنلاین
کآرام جانم میرود! (حکایت تلخ مهاجرت در ابعاد گسترده)
تجربه کشورهای بلوک شرق پس از فروپاشی شوروی و به طور خاص روسیه، نشان داد که مهاجرت میان نیروهای علمی و فناوری را باید به عنوان یک اصل پذیرفت و کمتر سیاستی میتواند مانع از آن شود. با پذیرش این واقعیت، راهحل اصلی بهرهگیری از منافع این واقعیت و کاهش آسیبهای آن است. شرکتها و مراکز علمی، بر این اساس تلاش …
مهاجرت
توسعه پایدار
مهاجرت
توسعه پایدار
استارت آپ
فرودگاه
۱۴۰۳/۰۷/۱۶
/ سایت عصرایران
لحظه شلیک سامانه اس ۳۰۰؛ غول دفاع موشکی (فیلم)
سامانه S-۳۰۰ از سیستمهای موشکی زمین به هوا (سامانه پدافندی) است که ابتدا توسط شوروی و بعدها توسط روسیه توسعه یافت. این سامانه برای دفاع در برابر هواپیماها و موشکهای کروز طراحی شده است و نسخههای جدیدتر آن توانایی مقابله با موشکهای بالستیک را نیز دارد .
سامانه
اس 300
سامانه
اس 300
دفاع موشکی
۱۴۰۳/۰۷/۱۶
/ سایت نیک صالحی
لحظه شلیک اس ۳۰۰؛ غول دفاع موشکی در اختیار ایران
سامانه S-۳۰۰ از سیستم های موشکی زمین به هوا (سامانه پدافندی) است که ابتدا توسط شوروی و بعدها توسط روسیه توسعه یافت. این سامانه برای دفاع در برابر هواپیماها و موشک های کروز طراحی شده است و نسخه های جدیدتر آن توانایی مقابله با موشک های بالستیک را نیز دارد که ایران هم از آن استفاده می کند. منبع: همشهری
۱۴۰۳/۰۷/۱۵
/ خبرگزاری همشهریآنلاین
ویدئوی کمیاب از لحظه شلیک اس ۳۰۰ | غول دفاع موشکی در اختیار ایران را ببینید + فیلم
سامانه S-۳۰۰ از سیستمهای موشکی زمین به هوا (سامانه پدافندی) است که ابتدا توسط شوروی و بعدها توسط روسیه توسعه یافت. این سامانه برای دفاع در برابر هواپیماها و موشکهای کروز طراحی شده است و نسخههای جدیدتر آن توانایی مقابله با موشکهای بالستیک را نیز دارد که ایران هم از آن استفاده میکند.
روسیه
ایران و روسیه
روسیه
ایران و روسیه
۱۴۰۳/۰۷/۱۳
/ سایت اکوایران
لهستان قطب پررونق جدید اروپا
با پایان شرایط حاکم در کشورهای سوسیالیستی بلوک شرق مانند نفی مالکیت خصوصی، استبداد و خفقان، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، مجال رشد و توسعه اقتصادی برای کشورهای تازه استقلالیافته از زیر چنگال سلطه کمونیستها رقم خورد.
لهستان
توسعه اقتصادی
لهستان
توسعه اقتصادی
اتحاد جماهیر شوروی
شایسته سالاری
۱۴۰۳/۰۷/۰۳
/ روزنامه توسعه ایرانی
موجسواری غوغاسالاران بر یک حاشیه نیویورکی
محبوبه ولی بعد از نشست خبری که مسعود پزشکیان در داخل کشور برگزار کرد، عده ای نسبت به ادبیات او و نحوه بیان اظهاراتش، هشدار دادند؛ شوروی خواندن روسیه یا
استاندارد
بازی
استاندارد
بازی
دولت
زمین
۱۴۰۳/۰۷/۰۳
/ 55 آنلاین
توسعهنیافتگی ایران چه ربطی به روسیه دارد؟ | همسایه مزاحم
شاید از زمان جنگهای ایران و روس، شاید هم پیشتر از آن، بسیاری از ما ایرانیان معتقدیم که تقصیر روسهاست اگر ما به توسعه نرسیدهایم. برخی میگویند دورانی که به نام «ایران نوین» معروف شده، با تشدید اختلافات داخلی در روسیه مقارن بوده و ایران تنها زمانی در مسیر توسعه گام برداشته که روسها آنقدر درگیر مسائل …
ایران
روسیه
ایران
روسیه
توسعه
توسعهنیافتگی
۱۴۰۳/۰۶/۱۸
/ روزنامه توسعه ایرانی
به روسها القا کردهایم که غیر از آنها گزینهای نداریم
سفیر سابق ایران در شوروی با اشاره به تحرکات مسکو درخصوص ایجاد کریدور زنگزور، گفت: چند سال است که به روس ها به گونه ای القا کرده ایم که
ایران و روسیه
جنگ
ایران و روسیه
جنگ
سازمان ملل
مسکو
۱۴۰۳/۰۶/۰۸
/ خبرگزاری دانشجو
ضمانت اجرای عدم تطابق سرمایهگذاری خارجی با قوانین داخلی و معاهدات
جذب سرمایه خارجی همواره یکی از مهمترین عوامل در رشد و توسعه کشورها بوده است. پس از فروپاشی شوروی و زوال ایده مرکزی آن، یعنی کمونیسم، سرمایهگذاری بینالمللی با رشد چشمگیری مواجه شد. در این میان، حقوق بینالملل سرمایهگذاری به عنوان نقطه تلاقی حقوق بینالملل خصوصی و عمومی، بهطور قابل توجهی توسعه یافت.
۱۴۰۳/۰۶/۰۳
/ سایت عصرایران
نیروی فضایی آمریکا میخواهد مدار زمین را مملو از سلاح های وحشتناک کند!
در دوران جنگ سرد و پس از آغاز کاوشهای فضایی این نگرانی وجود داشت که آمریکا و شوروی سلاح هایی را برای حمله از فضا توسعه دهند. هرچند که در کنوانسیونهای مختلف بر استفاده صلحآمیز از فضا تاکید شد و اعلام گردید که فضا و کرات آسمانی به هیچ کشوری تعلق ندارند.
نیروی فضایی
مدار زمین
نیروی فضایی
مدار زمین
۱۴۰۳/۰۴/۳۰
/ روزنامه دنیای اقتصاد
بررسی مزایای معاهده ان پی تی و چالشهای حاکم در یادداشت گروسی
در آن بازه زمانی، دلایلی برای امید و نگرانی وجود داشت. هنگامی که آیزنهاور در 8 دسامبر 1953 به روی سکو رفت، کارشناسان از پتانسیل عظیم علم اتمی، از جمله توانایی آن در تولید مقادیر زیادی انرژی و مبارزه با بیماری هایی مانند سرطان را تشخیص داده بودند. اما در کنار این خوشبینی، وحشت ناشی از استفاده از سلاحهای …
انرژی اتمی
انرژی اتمی
۱۴۰۳/۰۴/۲۷
/ سایت فرادید
(ویدئو) میگ 31، یک جت رهگیر که آمریکا هنوز هم از آن می ترسد!
میگ 31 هواپیمای رهگیر فوق سریع و دوربرد اتحاد جماهیر شوروی بود که برای از بین بردن موشک های کروز در میانه پرواز طراحی شده بود. این پرنده که بر اساس تجارب شوروی در پروژه میگ 25 و با بر طرف کردن نقاط ضعف ان شکل گرفته بود بیشتر با لقب سوپر فاکس بت foxbatیا نامی که ناتو بدان داده بود یعنی فاکس هاند foxhound …
جنگنده
جنگنده
۱۴۰۳/۰۴/۲۵
/ روزنامه توسعه ایرانی
رفتار پوتین با ایران بسیار وقیحانه و توهینآمیز است
بیژن اشتری، مترجم تاریخدانی که طی دو دهه اخیر روی تاریخ شوروی متمرکز شد و در واقع به تاریخ کمونیسم و استبداد در بلوک شرق؛ به سفر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس
انتخابات
رئیس جمهور
انتخابات
رئیس جمهور
روسیه
کمونیست
۱۴۰۳/۰۴/۲۱
/ سایت رویداد ۲۴
وضعیت زنان افغانستان پیش از ظهور بنیادگرایان چه بود؟ | رویداد24
افغانستان در سالهای دهه هفتاد کشوری رو به توسعه بود و دولتهای تکنوکرات بر آن حاکم بودند. اما پس از انقلاب ثور و مداخله شوروی و ایالات متحده در این کشور، افراطیها بر آن حاکم شدند و دستاوردهای مدنیت و تجدد نابود شد.
تصاویر تاریخی
تصاویر تاریخی
۱۴۰۳/۰۴/۱۴
/ سایت فرارو
(تصاویر) ساختمانهایی که معماری علمیتخیلی «شوروی» را به رخ میکشند
همه چیز اتحاد جماهیر شوروی عظیم بود: سرزمین پهناور، شاهکارهای تاریخی، جاهطلبیها و حتی ساختمانها. اتحاد جماهیر شوروی سقوط کرده، اما خلاقیت مبهمی که آن زمان در اروپای کمونیستی (حتی فراتر از اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی) توسعه یافته بود، هنوز به شکل ساختمانهای بتنی عظیم باقی مانده است.
۱۴۰۳/۰۴/۱۳
/ روزنامه توسعه ایرانی
توزیع تهدید پیرامون روسیه
رامین پرتو منطقه بالتیک به صورت سنتی همیشه برای روسیه یک حوزه به شدت مهم و استراتژیک به حساب می آید و از گذشته و حتی در دوران اتحاد جماهیر شوروی هم این
خاک
روسیه
خاک
روسیه
کشورهای عضو اتحادیه اروپا
مسکو
۱۴۰۳/۰۴/۱۳
/ سایت روزیاتو
سوخو سو-۵۷ تنها جنگنده جدید ساخت روسیه
جنگنده Su-57 ملقب به Felon بدون شک تنها جت جنگنده واقعی توسعه یافته توسط فدراسیون روسیه پس از فروپاشی شوروی است.
۱۴۰۳/۰۴/۱۰
/ روزنامه دنیای اقتصاد
پایان 6 دهه فعالیت تجاری و تولیدی
رکنالدین ساداتتهرانی، فرزند سیدجلال از سال۱۳۲۳ تا سال۱۳۲۷ معاون بازرگانی وزارت اقتصاد بود و در این سال از سمت دولتی استعفا داد. وی نقش مهمی در تسهیل تعدادی از موافقتنامههای بازرگانی با شوروی و اروپایشرقی داشت. این موافقتنامهها بهمنظور توسعه صادرات کالاهای صنعتی و اجازه ترانزیت کالا از راهآهن …
زندگی نامه
رکنالدین ساداتتهرانی
زندگی نامه
رکنالدین ساداتتهرانی
۱۴۰۳/۰۴/۰۴
/ سایت فرارو
(عکس) ۱۳۲۵؛ نخستین کنگره نویسندگان ایران
نخستین کنگره نویسندگان ایران به ابتکار کمیسیون ادبی انجمن روابط فرهنگی ایران و شوروی به منظور توسعه روابط دو کشور، با حضور ۷۸ شاعر و نویسنده سنت گرا و نوگرا، از چهارم تا دوازدهم تیرماه ۱۳۲۵ در محل باغ خانه فرهنگ شوروی، برگزار شد.
۱۴۰۳/۰۳/۱۹
/ روزنامه دنیای اقتصاد
فجایع اقتصاد صف
به نظر میرسد کشورهایی که به منابع طبیعی، از جمله نفت دسترسی دارند بهتر میتوانند به توسعه دستیابند اما چیزی که واقعیت دارد این است که دولتهای رانتی با وجود در اختیار داشتن چنین منابع عظیمی، با فقر فزاینده و بحرانهای اقتصادی روبهرو هستند و در حوزه اقتصاد عموما آسیبپذیر بهنظر میرسند. غنای …
شوروی
اقتصاد دستوری
شوروی
اقتصاد دستوری
۱۴۰۳/۰۳/۱۳
/ سایت عصرایران
۵ جت جنگنده برتر شوروی در دوران جنگ سرد که خلبانان آمریکایی از آن ها وحشت داشتند (+عکس)
فناوری های زیادی بین گلوله ها و موشک های قاره پیمای بالستیک هسته ای وجود دارد و یکی از زمینه هایی که هر دو کشور در آن به اوج مهارت و دانش رسیدند، توسعه جت های جنگنده بود. در طول جنگ سرد، ایالات متحده F-14 Tomcat، F-15 Eagle، F/A-18 Hornet، AV-8B Harrier و بسیاری جنگنده های دیگر را توسعه داد.
جت جنگنده
شوروی
جت جنگنده
شوروی
۱۴۰۳/۰۳/۱۳
/ روزنامه دنیای اقتصاد
بررسی تحولات اقتصاد سیاسی جهانی
دکتر محمود سریعالقلم، استاد دانشگاه شهیدبهشتی، در همایش جامع معدنی «دنیایاقتصاد» درخصوص بررسی تحولات اقتصاد سیاسی جهانی سخنانی را ایراد کرد. او در این همایش گفت: در جهانی که امروز زندگی میکنیم اتفاق بسیار مهمی رخداده؛ دنیا به مثلثی از روسیه، آمریکا و چین تبدیل شدهاست؛ این در حالی است که حدود 30سالپیش …
محمود سریع القلم
اقتصاد سیاسی
محمود سریع القلم
اقتصاد سیاسی
گروه رسانه ای دنیای اقتصاد
گردهمایی معدن
۱۴۰۳/۰۳/۱۲
/ سایت فرادید
(تصاویر) ۵ جنگنده شوروی در دوران جنگ سرد که آمریکایی ها را به وحشت انداخت
جنگ سرد دورانی غیرعادی برای مردمانی بود که در این دوره زندگی می کردند، دورانی که کودکان قایم شدن و پناه گرفتن و همچنین اطلاعات مربوط به سلاح های هسته ای را در مدارس یاد میگرفتند. در طول ۴۵ سال جنگ سرد، ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در توسعه فناوری های مختلف نظامی و علمی با یکدیگر رقابت …
جنگنده
جنگنده
۱۴۰۳/۰۲/۲۵
/ خبرگزاری تسنیم
ماجرای یک قتل- فیلم رسانه ها تسنیم | Tasnim
تجارب ابتدایی توسعه صنعتی شوروی به روسها نشان داده بود که هزینههای تحقیق و توسعه برای رسیدن به فناوری های یک کشور تا چه اندازه سنگین و زمانبر است و تنها یک راه ساده در آن وجود داشت که دزدیدن فناوری های لازم در کشورهای غربی بود.
۱۴۰۳/۰۲/۲۳
/ سایت خبرآنلاین
روسیه حمله کییف به شهر بلگورود را «تروریستی» نامید
موشک های یادشده که سازمان پیمان آتلاتیک شمالی (ناتو) آن را «اسکراب اس اس ۲۱» می نامد، یک سامانه پرتاب متحرک است که در اتحاد جماهیر شوروی سابق در دهه ۱۹۷۰ میلادی توسعه یافت.
حمله روسیه به اوکراین
اوکراین
حمله روسیه به اوکراین
اوکراین
روسیه
۱۴۰۳/۰۲/۱۶
/ سایت فرادید
(تصاویر) مقایسه بمب افکن چینی Xi’an H-۲۰ و B-۲۱ آمریکایی؛ کدام بهتر است؟
جنگ سرد در سال ۱۹۹۰ به پایان رسید و ایالات متحده به عنوان تنها ابرقدرت در جهان باقی ماند. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بسیاری از برنامههای نظامی پرهزینه از نظر ابعاد کاهش یافته یا لغو شدند. در حالی که روسیه تنها سایهای از آنچه اتحاد جماهیر شوروی بود به نظر میرسد، چین به سرعت در حال توسعه نظامی …
بمب افکن
بمب افکن
۱۴۰۳/۰۲/۰۴
/ سایت فرارو
(تصاویر) سفر تاریخی وزیر خارجه انگلیس به آسیای میانه
دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس در آغاز سفری تاریخی به پنج کشور آسیای میانه و مغولستان، در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان با مقامهای این کشور دیدار کرد. دیوید کامرون نخستین وزیر خارجه انگلیس است که به قرقیزستان، تاجیکستان و ترکمنستان سفر میکند. از سال ۱۹۹۷ تا کنون نیز هیچ وزیر خارجهای از انگلیس به ازبکستان …
دیوید کامرون
تاجیکستان
دیوید کامرون
تاجیکستان
انگلیس
۱۴۰۳/۰۲/۰۳
/ سایت دنده ۶
بریف ای-۵۰؛ هواپیمای مهمی که ۸ فروند آن برای روسیه باقی مانده است
بریف ای-۵۰ (Beriev A-50) یک هواپیمای سامانه کنترل و هشدار زودهنگام هوابرد (آواکس) است که در زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق توسعه یافت. این هواپیما بر اساس هواپیمای ترابری سنگین ایلیوشین ایل-۷۶امدی (Ilyushin Il-76MD) و مجهز به یک رادار جستجوی عظیم شکل گرفت. روس ها در تلاش بودند تا نسخه خود از هواپیمای …
۱۴۰۳/۰۱/۲۵
/ روزنامه شرق
چین بر آتش جنگ اوکراین میدمد
مقامات ارشد آمریکایی میگویند چین با کمک به مسکو از طریق ارائه فناوری پهپاد و موشک، تصاویر ماهوارهای و ماشینافزار از اقدامات جنگی روسیه در اوکراین پشتیبانی میکند. چین از این طریق روسیه را در بزرگترین عملیات توسعه نظامی خود از زمان اتحاد جماهیر شوروی حمایت میکند؛ اما سفارت چین در آمریکا ادعا کرده …
جنگ اوکراین
کمکهای نظامی پکن به روسیه
جنگ اوکراین
کمکهای نظامی پکن به روسیه
۱۴۰۳/۰۱/۲۵
/ خبرگزاری شفقنا
آمریکا: چین در بزرگترین توسعه نظامی روسیه از زمان شوروی به مسکو کمک میکند | خبرگزاری بین المللی شفقنا
شفقنا- آمریکا، چین را متهم کرد در بزرگترین توسعه نظامی از زمان سقوط شوروی، به روسیه کمک میکند. به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ فرانس24 نوشت: مقامات آمریکایی گفتند: چین به روسیه کمک می کند تا بزرگترین توسعه نظامی خود از زمان شوروی را انجام دهد. مقامات ایالات متحده امیدوارند که انتشار این اطلاعات متحدان اروپایی …
تقابل چین وآمریکا
چین و جنگ اوکراین
تقابل چین وآمریکا
چین و جنگ اوکراین
همکاری چین و روسیه
همکاری نظامی چین و روسیه
۱۴۰۳/۰۱/۱۸
/ سایت انتخاب
چرا آمریکا باید گزینه کاهش تنش با ایران را روی میز بگذارد؟
در طی ۴۵ سال گذشته، ایالات متحده تلاش کرده ایران را از اقداماتش بازدارد و مجبور به اقداماتی کند که خودش میخواهد. اما این رویکردی اشتباه است. تئوری بازدارندگی برای تعامل با چالشهایی از جنس آنچه که ایران ایجاد میکند مناسب نیست. تئوری بازدارندگی در طول دوره جنگ سرد توسعه پیدا کرد، (از زمان آزمایش موفق …
۱۴۰۳/۰۱/۱۸
/ سایت انتخاب
چرا آمریکا باید گزینه کاهش تنش با ایران را روی میز بگذارد؟ / کاخ سفید این رویکرد ۳ وجهی در قبال تهران را باید اجرا کند
در طی ۴۵ سال گذشته، ایالات متحده تلاش کرده ایران را از اقداماتش بازدارد و مجبور به اقداماتی کند که خودش میخواهد. اما این رویکردی اشتباه است. تئوری بازدارندگی برای تعامل با چالشهایی از جنس آنچه که ایران ایجاد میکند مناسب نیست. تئوری بازدارندگی در طول دوره جنگ سرد توسعه پیدا کرد، (از زمان آزمایش موفق …
۱۴۰۳/۰۱/۰۸
/ سایت فرادید
بریف بی-۲۰۰؛ آنچه باید درباره تنها هواپیمای جت آبی-خاکی جهان بدانید
اتحاد جماهیر شوروی و جانشینان اوکراینی و روسی آن، هواپیماهای جالب توجه بسیاری را تولید کردهاند. اتحاد جماهیر شوروی رکوردهای پروازی جهانی بسیاری را شکست و برخی از مهمترین و جالبترین اکرانوپلانهای جهان را توسعه داد. امروزه، روسیه تنها هواپیمای جت آبی-خاکی جهان را دارد.
هواپیما
هواپیما
۱۴۰۲/۱۲/۱۲
/ سایت فرارو
(تصاویر) ناوگان هوایی اوکراین در دو سالگی جنگ با روسیه
۵۰ فروند MiG – ۲۹ میکویان که در ناتو با نام Fulcrum شناخته میشود: یک هواپیمای جنگنده دو موتوره طراحی شده در اتحاد جماهیر شوروی. اتحاد جماهیر شوروی این هواپیما را در دهه ۱۹۷۰ به عنوان یک جنگنده برتری هوایی با قابلیت رقابت با جنگنده آمریکایی اف -۱۵ ایگل مک دانل داگلاس و جنگنده اف -۱۶ فالکون جنرال داینامیک …
دریافت اخبار بیشتر
۱۴۰۲/۱۲/۱۲ - ۲۱:۴۵:۴۶
اخبار گوشی موبایل
فالوور اینستاگرام
خرید سرور مجازی
چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ -
16 April 2025
دریافت اخبار بیشتر
اخبار گوشی موبایل
فالوور اینستاگرام
خرید سرور مجازی