قیمت طلا امروز




 قیمت سوخت در آمریکا

 سایت اکوایران / ۷ دقیقه قبل

ضربه جنگ ایران به بازار نفت آسیا؛ چین جلو زد، هند عقب ماند

جنگ ایران فقط جریان نفت در خاورمیانه را مختل نکرده؛ حالا رقابت چین و هند برای نفت روسیه نیز به بازار سوخت آسیا فشار آورده است. کاهش دسترسی هند به نفت روسیه در شرایطی رخ می‌دهد که این کشور یکی از تأمین‌کنندگان اصلی بنزین و گازوئیل آسیاست؛ بنابراین ادامه این روند می‌تواند از سپتامبر به کاهش عرضه و افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی در آسیا منجر شود.
 ضربه جنگ ایران به بازار نفت آسیا؛ چین جلو زد، هند عقب ماند
جنگ ایران فقط جریان نفت در خاورمیانه را مختل نکرده؛ حالا رقابت چین و هند برای نفت روسیه نیز به بازار سوخت آسیا فشار آورده است. کاهش دسترسی هند به نفت روسیه در شرایطی رخ می‌دهد که این کشور یکی از تأمین‌کنندگان اصلی بنزین و گازوئیل آسیاست؛ بنابراین ادامه این روند می‌تواند از سپتامبر به کاهش عرضه و افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی در آسیا منجر شود. به گزارش اکوایران، جنگ ایران و اختلال در عرضه نفت خاورمیانه، آرایش جریان نفت در آسیا را تغییر داده است. چین در حالی خرید نفت روسیه را افزایش داده که هند، یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان نفت جهان، با کاهش دسترسی به محموله‌های روسی مواجه شده است؛ تغییری که می‌تواند از ماه سپتامبر فشار بیشتری بر بازار فرآورده‌های نفتی آسیا وارد کند. افزایش خرید چین از روسیه در شرایطی رخ داده که پالایشگران این کشور تلاش می‌کنند بخشی از نفتی را که پیش‌تر از خاورمیانه تأمین می‌کردند، با محموله‌های روسی جایگزین کنند. نفت ایران هم از بازار چین عقب نشست

چین در سال‌های اخیر بزرگ‌ترین خریدار نفت روسیه و ایران بوده است، اما جنگ در خاورمیانه و محاصره دریایی بنادر ایران، واردات نفت ایران به چین را به شکل محسوسی کاهش داده است. برآورد کپلر نشان می‌دهد ورود نفت ایران به چین در ماه آگوست حدود ۳۴۰ هزار بشکه در روز بوده است که فاصله زیادی با ۱.۱۴ میلیون بشکه در روز واردات چین از ایران در ماه مارس دارد.در واقع، واردات نفت ایران از سوی چین طی سه ماه اخیر تقریباً به یک‌سوم سطح مارس رسیده است.پیش از آغاز جنگ، نزدیک به ۲۰ درصد نفت خام و فرآورده‌های نفتی جهان از تنگه هرمز عبور می‌کرد. اگرچه حجم عبور محموله‌ها در هفته‌های اخیر تا حدی بهبود یافته، اما همچنان فاصله قابل‌توجهی با سطح پیش از جنگ دارد. چرا افزایش خرید چین برای هند مهم است؟

چین بخش عمده نفت دریابرد روسیه را معمولاً از بنادر شرقی این کشور دریافت می‌کند؛ بنادری که نفت نوع ESPO را صادر می‌کنند. در مقابل، هند بیشتر نفت روسیه را از بنادر اروپایی این کشور خریداری می‌کند.همین تفاوت در مسیرهای تأمین باعث شده افزایش تقاضای چین برای نفت روسیه، مستقیماً به ضرر پالایشگران هندی تمام شود.در ماه ژوئیه، حدود ۹۰ درصد نفت دریابرد روسیه واردشده به چین از بنادر آسیایی تأمین شده بود. این سهم در ژوئن ۷۸ درصد بود. اما در آگوست، سهم نفت روسیه از بنادر اروپایی به حدود ۳۱ درصد افزایش یافته است.این تغییر برای هند اهمیت دارد، زیرا این کشور بخش عمده نفت روسیه خود را از همین بنادر اروپایی دریافت می‌کند. زنگ خطر بازار سوخت آسیا

واردات نفت خام هند از روسیه در آگوست به ۱.۸۷ میلیون بشکه در روز کاهش یافته؛ در حالی که این رقم در ژوئیه ۲.۷۹ میلیون بشکه و در ژوئن ۲.۷۳ میلیون بشکه در روز بود. در آگوست، حدود ۹۷.۴ درصد نفت روسیه وارداتی هند از بنادر اروپایی این کشور تأمین شده، اما حجم آن به ۱.۸۲ میلیون بشکه در روز رسیده؛ یعنی به حدود ۳۰ درصد یا ۷۷۰ هزار بشکه در روز کمتر از ماه قبل رسیده است.

کاهش نفت روسیه، واردات کل نفت هند را نیز پایین آورده است. برآورد کپلر نشان می‌دهد واردات نفت خام هند در آگوست به ۴.۱۷ میلیون بشکه در روز رسیده؛ در مقابل، این رقم در ژوئیه ۵.۰۶ میلیون بشکه بود.هند یکی از صادرکنندگان مهم بنزین و گازوئیل در آسیاست. بنابراین اگر پالایشگاه‌های این کشور نتوانند نفت کافی جایگزین کنند، کاهش صادرات فرآورده‌های نفتی می‌تواند از ماه‌های آینده فشار بیشتری بر بازار سوخت آسیا وارد کند. فشار اصلی از سپتامبر نمایان می‌شود

در حال حاضر، کاهش عرضه نفت به پالایشگران هندی هنوز به‌طور کامل در بازار فرآورده‌ها منعکس نشده است. اما اگر این روند ادامه پیدا کند، آثار آن از سپتامبر بیشتر نمایان خواهد شد.در چنین شرایطی، کاهش صادرات سوخت هند می‌تواند به فشار موجود بر بازار فرآورده‌های نفتی آسیا اضافه شود؛ بازاری که پیش از این نیز به دلیل اختلال در مسیرهای سنتی تأمین انرژی با محدودیت عرضه مواجه شده است.

در نهایت، جنگ ایران نه‌تنها مسیر عبور نفت از هرمز را تغییر داده، بلکه جریان نفت روسیه در آسیا را نیز جابه‌جا کرده است؛ نفتی که پیش‌تر به هند می‌رسید، حالا بیشتر راهی چین می‌شود و این چرخش می‌تواند معادله بازار فرآورده‌های نفتی آسیا را در ماه‌های آینده تغییر دهد.

 

 

 

 







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.