قیمت طلا امروز




 پسر خلیفه حفتر

 سایت نورنیوز / ۲ ساعت قبل

محرمانه واشنگتن میان طرابلس و بنغازی

طرح مخفی آمریکا برای لیبی به جای دموکراسی، این کشور را بین دو خانواده‌ قدرت یعنی حفتر و دبیبه تقسیم می‌کند. این توافق غیرمکتوب با مخالفت داخلی و بی‌اعتنایی بازیگران منطقه‌ای روبه‌رو شده و کارشناسان هشدار می‌دهند که به محض تغییر اولویت‌های واشنگتن، لیبی بار دیگر به جنگ بازمی‌گردد.
 محرمانه واشنگتن میان طرابلس و بنغازی
نورنیوز-گروه بین‌الملل : شبکه خبری راشاتودی در گزارشی نوشت: مسعد بولس، مشاور ارشد ترامپ در امور خاورمیانه و آفریقا، از ماه سپتامبر سال گذشته به طور محرمانه طرحی را مثلا برای حل بحران لیبی پیش می‌برد. هسته‌ اصلی این طرح صدام حفتر، فرمانده نیروهای زمینی در شرق و پسر خلیفه حفتر، فرمانده به اصطلاح ارتش ملی لیبی به عنوان رئیس شورای ریاستی است و طبق آن، عبدالحمید دبیبه به عنوان نخست‌وزیر باقی مانده و در نهایت، این کشور بین دو شبکه قدرت تقسیم خواهد شد.

پیش زمینه این طرح در آوریل و زمانی آغاز شد که بولس، توافقی بر سر بودجه ۱۹۰ میلیارد دیناری را میانجی‌گری کرد و مانورهای نظامی مشترک در سرت با مشارکت شرق و غرب لیبی و کشورهای آفریقایی و ایتالیا انجام شد.

اما این طرح با مشکلات بزرگی روبه‌رو شد که مهمترین آنها نادیده گرفتن دموکراسی و آرای مردم لیبی است. بیش از ۲.۸ میلیون نفر در لیبی برای انتخابات ۲۰۲۱ ثبت‌نام کرده بودند، اما این طرح هیچ جدول زمانی برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی تعیین نمی‌کند. همچنین از طرفی، این طرح به جای انتقال به دموکراسی، وضع موجود را تثبیت می‌کند.

مشکل دومی که این طرح دارد، بی‌اعتباری حقوقی است. طرح به‌صورت غیرمکتوب و بدون پشتوانه قانونی پیش می‌رود و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نادیده می‌گیرد. همچنین هیچ مکانیسم اجرایی برای تخلیه‌ قدرت پس از دوره‌ انتقالی دو تا سه ساله ساله ندارد.

شبکه روسی راشا تودی گزارش داد، مساله دیگری که در داخل لیبی این طرح با آن روبه‌رو است، مخالفت داخلی در غرب این کشور عربی است به‌طوری‌که در ۵ ژوئیه، ائتلاف‌های نظامی و مدنی مصراته، شهر زادگاه دبیبه این طرح را محکوم کردند. وقتی مسعد بولس در ۷ ژوئیه برای رفع مخالفت به مصراته رفت، بزرگان و مقامات محلی از تایید یک توافق غیرمکتوب خودداری کردند. دبیبه توانایی تحمیل این توافق بر غرب لیبی را ندارد.

نقص اساسی ابتکار آمریکا در قیاس نادرست آن بین پویایی‌های سیاسی شرق و غرب لیبی نهفته است. در حالی که منطقه شرق به عنوان یک پایگاه سنتی برای خانواده حفتر عمل می‌کند، غرب لیبی دارای یک توازن قدرت چندپاره است. نخست‌وزیر دبیبه هیچ فرمان مطلقی بر غرب ندارد و در عوض از طریق شبکه‌های شکننده و پیمان‌هایی با گروه‌های مسلح خودمختار، از جمله در شهر خودش مصراته، عمل می‌کند.

از طرفی، این طرح موازی با فرآیند رسمی سازمان ملل (UNSMIL) پیش می‌رود و تلاش‌های چندساله‌ این نهاد برای اجماع نهادی را تضعیف می‌کند.

شبکه خبری راشا تودی نوشت، یکی دیگر از موانع بزرگ پیش روی ابتکار مسعد بولس این است که لیبی همچنان صحنه‌ای به شدت مورد مناقشه برای وزنه‌های منطقه‌ای است؛ به ویژه آنکارا، قاهره، ابوظبی و مسکو که با احتیاط شدید در حال بررسی توافق پیشنهادی هستند و در عین حال از مواضع امنیتی، نظامی و اقتصادی خود محافظت می‌کنند.

علاوه بر این، ترکیه حضور نظامی خود را در پایگاه‌های کلیدی غرب در کنار منافع تجاری گسترده حفظ کرده است، مصر شرق لیبی را یک محیط امنیتی مرزی غیرقابل‌مذاکره می‌داند، امارات شبکه‌های مالی و انرژی تاثیرگذاری را مدیریت می‌کند و روسیه نیز اهرم نظامی و دیپلماتیک خود را در هر دو سوی تقسیم‌بندی حفظ کرده است. در حالی که واشنگتن به دنبال ایجاد شتاب از طریق فشارهای موازی دیپلماتیک و اقتصادی است، به نظر می‌رسد این بازیگران تمایلی به تغییر استراتژی‌های خود ندارند. در عوض، آنها موضعی در حال انتظار و مشاهده را حفظ می‌کنند و ترجیح می‌دهند تا زمانی که یک طرح رسمی ارائه نشده است، از اتخاذ مواضع قطعی خودداری کنند.

حتی اگر واشنگتن موفق به ایجاد اجماع بین طرابلس و بنغازی شود، چارچوب مسعد بولس با یک مانع ساختاری روبه‌رو است و آن، شورای امنیت سازمان ملل است. از آنجا که این ابتکار عمدا مسیرهای میان‌لیبیاییِ تسهیل‌شده توسط سازمان ملل را دور زده است، هر اقدام نهایی باید در نهایت با یک قطعنامه‌ جدید سازمان ملل برای جایگزینی ماموریت‌های موجود، به دنبال مشروعیت بین‌المللی و پشتوانه قانونی باشد. با این حال، در شورای امنیت، روسیه دارای حق وتوی دائمی است. واشنگتن با نادیده گرفتن منافع روسیه و تلاش برای بازسازی یک‌جانبه ساختار امنیتی لیبی، طرحی را مطرح کرده است که به راحتی می‌تواند بر سر میز سازمان ملل از بین برود و امضاکنندگان لیبیایی آن را از نظر قانونی غیرمجاز باقی بگذارد.

شکست اصلی ابتکار مسعد بولس، مشاور ارشد ترامپ در امور خاورمیانه و آفریقا، این است که به لیبی مانند یک دارایی شرکتی در حال بازسازی برخورد می‌کند، نه یک کشور حاکم که به شدت به مشروعیت قانون‌اساسی نیاز دارد. این طرح دیپلماتیک به جای تحقق گذار به دموکراسی که در سال ۲۰۱۱ وعده داده شد، یعنی زمانی‌که آمریکا و متحدانش در ناتو مداخله کردند، خرابه‌ها را مدیریت می‌کند. این طرح یک افق سیاسی واقعی را با یک ترتیب میان نخبگان حاکم جایگزین می‌کند. برای مردم لیبی که بدون صلح و حاکمیت مردمی رها شده‌اند، این یک مکث است که کشورشان را به محض شکستن معامله، در برابر جنگ دوباره آسیب‌پذیر می‌گذارد.




شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ - 29 August 2026
عکسی غیرمجاز از استالین در آستانه یک فاجعه
سایت خبرآنلاین

عکسی غیرمجاز از استالین در آستانه یک فاجعه

استالین پس از این ماجرا برای چند ماه دچار فروپاشی روانی شد؛ او هیچ دستوری صادر نکرد که این امر منجر به هرج‌ومرج در جبهه شد و تنها به پیشروی آلمان‌ها سرعت بخشید. او به ویلای (داچای) خود عقب‌نشینی کرد و سرانجام چند ژنرال شوروی به دیدارش آمدند.
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.