قیمت طلا امروز




 ۲۴ ساعت گذشته

 سایت اطلاعات آنلاین / ۴ دقیقه قبل

جنگ ترامپ با ایران در هر سطحی شکست خورده و هیچ پایانی برای آن دیده نمی‌شود

رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین ساعت‌های آغاز جنگ با ایران ادعا کرد این درگیری دو تا سه روز طول می‌کشد؛ امروز شش ماه از آن روزها گذشته و مذاکرات هم ظاهراً قرار نیست به جایی برسد.
 جنگ ترامپ با ایران در هر سطحی شکست خورده و هیچ پایانی برای آن دیده نمی‌شود
به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از MSNOW، وقتی دونالد ترامپ اوایل امسال جنگ تجاوزکارانه خود علیه ایران را آغاز کرد، اظهار داشت که این جنگ می‌تواند در عرض «دو یا سه روز» به پایان برسد. او پیش‌بینی کرد که سرنگونی حکومت ایران ممکن است کمی بیشتر طول بکشد: «چهار تا پنج هفته».

تا روز جمعه، ایالات متحده شش ماه است که در جنگ علیه ایران است و هیچ پایانی در چشم‌انداز و پیش رو نیست. کاخ سفید می‌گوید که پس از فروپاشی آتش‌بس همیشه متزلزل ماه گذشته، حتی حاضر به مذاکره با ایران هم نیست.

باتلاق ترامپ در ایران یکی از شرم‌آورترین اقدامات دوران ریاست جمهوری اوست. او در چیزی که مغرورانه تصور می‌کرد پیروزی آسانی خواهد بود، شکست خورده - و ایران را از نظر راهبردی قوی‌تر و جهان را در وضعیت بدتری نسبت به زمانی که شروع کرد، رها کرده است. چیزی که ماجرا را دوچندان غم‌انگیزتر می‌کند این است که چقدر از این فاجعه پیش‌بینی‌پذیر بود. در قلب شکست ترامپ، بی‌توجهی کامل به معقول بودن و عواقب احتمالی «گشت و گذار کوچکی» بود که تصمیم به شروع آن گرفت.

رئیس جمهوری آمریکا در ابتدا جنگ را به عنوان راهی برای تغییر رژیم، با استفاده از بمباران برای غیرفعال کردن ظرفیت نظامی ایران و تشویق مردم ایران به قیام و سرنگونی حکومت، مطرح کرد. اما همانطور که رابرت پیپ، استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو، اشاره کرده، این هدف از همان ابتدا محکوم به شکست بود. پیپ در ماه مارس گفت: «ترامپ در برابر سنگینی تاریخ قرار داشت. من از زمان جنگ جهانی اول، تمام کارزارهای هوایی را مطالعه کرده‌ام و در تمام این مدت، بیش از ۱۰۰ سال، قدرت هوایی به تنهایی - بدون نیروی زمینی - هرگز رژیمی را سرنگون نکرده است.»

از جمله دلایل دیگر، بمباران‌ها به مردم محلی آسیب می‌رساند و آنها را علیه کشوری که به سرزمین شام حمله و تجاوز کرده است، می‌شوراند، حتی زمانی که آنها با دولت خودشان مخالف باشند.

جای شگفتی نیست که ترامپ به یک دستاورد تاریخی دست نیافت. دستگاه امنیت ملی ایران انعطاف‌پذیری خود را ثابت کرد؛ مردم آن به طور گسترده علیه دولت شورش نکردند. بنا به گزارش‌ها، برخی از بخش‌های جامعه ایران که در ابتدا طرفدار بمباران ایالات متحده بودند، پس از تجربه وحشیگری و فقدان هر گونه برنامه قابل فهم از سوی ایالات متحده، نظرشان علیه جنگ تغییر کرد و حکومت ایران اکنون نسبت به قبل از جنگ، تندروتر شده است.

مزایای ژئواستراتژیک ایران - استفاده از کنترل تنگه هرمز برای سرکوب ترافیک دریایی، افزایش قیمت نفت و آسیب رساندن به اقتصاد جهانی - در بین کارشناسانی که منطقه را رصد می‌کردند، کاملاً قابل درک بود. ترامپ این نگرانی را نادیده گرفت، حتی زمانی که مقامات خودش آن را مطرح کردند.

در عوض، رئیس جمهوری آمریکا تصور می‌کرد مانند مدیریت سیاست داخلی و دیپلماسی، می‌تواند از هر مانعی عبور کند. او اشتباه می‌کرد. ایران اکنون در موقعیت خوبی برای افزایش کنترل خود بر این بخش حیاتی از ترافیک دریایی جهانی و سود بردن بالقوه از آن قرار دارد. قدرت جدید تهران بر این آبراه، موقعیت مذاکره‌ای بسیار قوی را در هر گونه مذاکره برای پایان دادن به جنگ به آن می‌دهد.

پرهیز ترامپ از اندیشیدن به چگونگی واکنش دولت و مردم ایران به جنگ، او را به این مخمصه انداخت. اکنون ناتوانی او در همدلی با مردم آمریکا، به گرفتار ماندن در این مخمصه کمک می‌کند - و او را به سمت فاجعه سیاسی سوق می‌دهد.

در ماه مه، ترامپ به خبرنگاری اعتراف کرد که هنگام مذاکره با ایران، «من به وضعیت مالی آمریکایی‌ها فکر نمی‌کنم. من به هیچ کس فکر نمی‌کنم.» مردم این بی‌تفاوتی ملایم را احساس کرده‌اند - و این به توضیح اینکه چرا او به پایین‌ترین میزان محبوبیت در دوران ریاست جمهوری خود رسیده است، کمک می‌کند، که بخشی از آن به دلیل خشم از نگرانی‌های مربوط به هزینه‌های زندگی است.

ترامپ همچنین بخشی از پایگاه خود را که وقتی قول داد «جنگ‌های جدیدی را آغاز نکند» به او اعتقاد داشتند، خشمگین کرده و باعث شده است بخشی از جنبش MAGA به رهبری تاکر کارلسون حزب جمهوری‌خواه را سرزنش و حتی برای یک حزب ثالث تبلیغ کند. دموکرات‌ها با نزدیک شدن به انتخابات میان‌دوره‌ای، از جنگ شکست‌خورده در ایران به عنوان چماقی علیه جمهوری‌خواهان آسیب‌پذیر استفاده می‌کنند.

ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود به ماجراجویی در سیاست خارجی روی آورده تا حدودی به این دلیل که در مقایسه با کار سخت‌تر قانونگذاری، انجام تغییرات بزرگ در سیاست با موانع نهادی کمتر برای او آسان‌تر است. دقیقاً به همین دلیل، ترامپ همچنین آزادی بسیار بیشتری برای آسیب رساندن به جهان و ایجاد آشفتگی‌هایی دارد که نمی‌تواند از آنها بیرون بیاید.







یکشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۵ - 30 August 2026
عکسی غیرمجاز از استالین در آستانه یک فاجعه
سایت خبرآنلاین

عکسی غیرمجاز از استالین در آستانه یک فاجعه

استالین پس از این ماجرا برای چند ماه دچار فروپاشی روانی شد؛ او هیچ دستوری صادر نکرد که این امر منجر به هرج‌ومرج در جبهه شد و تنها به پیشروی آلمان‌ها سرعت بخشید. او به ویلای (داچای) خود عقب‌نشینی کرد و سرانجام چند ژنرال شوروی به دیدارش آمدند.
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.