قیمت طلا امروز




 تلاش برای خلع سلاح حماس

 روزنامه دنیای اقتصاد / ۴۳ ساعت قبل

چکش کاری طرح 20ماده‌ای یا توافق برای خلع سلاح؟

دنیای اقتصاد: دو مقام حماس گفتند که جرد کوشنر، داماد و مشاور نزدیک رئیس‌جمهور آمریکا، روز یکشنبه با رهبران حماس در مصر دیدار کرد. این مذاکرات بخشی از یک تلاش دیپلماتیک برای پیشبرد طرح ترامپ برای آینده غزه بود. «آرون باکسرمن» و «زولان کانو-یانگ» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشتند، سفر کوشنر به خاورمیانه در حالی صورت می‌گیرد که به نظر می‌رسد طرح مورد حمایت ایالات متحده برای خلع سلاح حماس به بن‌بست رسیده است. ماه گذشته، ترامپ اعلام کرد که هیات صلح او با حماس به توافقی رسیده که هدف آن خلع سلاح این گروه فلسطینی است (دنیای اقتصاد در گزارش «روایت‌های متناقض از مذاکرات قاهره» که شنبه 10 مرداد منتشر شد به این مساله پرداخته بود).
 چکش کاری طرح 20ماده‌ای یا توافق برای خلع سلاح؟
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اندکی بعد این توافق را رد کرد و آن را به حالت تعلیق درآورد. مذاکرات مستقیم بین دولت ایالات متحده و حماس، روزگاری یک رویداد نادر بود. اما دولت ترامپ این تابو را شکست. اگرچه کوشنر سمت رسمی در دولت ایالات متحده ندارد، اما ترامپ او را به همراه استیو ویتکاف، برای رهبری دیپلماسی در مورد موضوعات متنوعی مانند حمله روسیه به اوکراین و جنگ اسرائیل در غزه انتخاب کرده است. خلع سلاح حماس یکی از اجزای کلیدی طرح ۲۰ماده‌ای رئیس‌جمهور آمریکا برای غزه است. اما می‌گویند بعید است که این طرح واقعا حماس را مجبور به کنار گذاشتن سلاح‌های خود کند. هیات حماس به رهبری خلیل الحیه، رئیس دفتر سیاسی این گروه، در این دیدار حضور داشت و در شهر مدیترانه‌ای العلمین مصر دیدار انجام گرفت. «دیوید‌هالبفینگر» و «آدام راسگون» هم دیروز در نیویورک‌تایمز نوشتند، کوشنر دیروز دوشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دیدار کرد. به گفته یک مقام حماس و دو نفر که در جریان مذاکرات قرار داشتند، مقامات حماس فهرستی را از آنچه به گفته آنها نقض آتش‌بس توسط اسرائیل بود، به کوشنر ارائه دادند و او قول داد که با نتانیاهو در مورد پایبندی اسرائیل به توافق صحبت کند. این دو نفر گفتند که کوشنر نیز به نوبه خود از نمایندگان حماس خواست تا خلع سلاح را پیش ببرند. اما آنها پاسخ دادند که اسرائیل ابتدا باید به تعهدات خود طبق آتش‌بس عمل کند و هشدار دادند که نقشه راهی که ماه گذشته بر سر آن توافق کردند، قابل تغییر نیست.

 رهبر اسرائیل با مبارزات سختی برای دوره جدید در انتخاباتی که قرار است در ۲۷ اکتبر برگزار شود، روبه‌رو است و ائتلاف راست‌گرای او در نظرسنجی‌ها عقب است. هرگونه امتیازدهی به حماس یا نرمش ظاهری در موضع او نسبت به غزه می‌تواند او را در معرض حملات متحدانی قرار دهد که او حیاتی می‌داند.  ملاحظات سیاسی نیز برای هیات صلح و دولت ترامپ مهم است. با نزدیک شدن به انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده در ماه نوامبر و سالگرد آتش‌بس در اوایل اکتبر، عدم دستیابی به توافقی که بتواند راه را برای بازسازی غزه هموار کند، می‌تواند برای هیات صلح، کاخ سفید و رویکرد آن به خاورمیانه بسیار شرم‌آور باشد. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.