قیمت طلا امروز




 حیات وحش موته

 روزنامه پیام ما / ۱ ساعت قبل

فاجعه زیست‌محیطی در موته

کشف لاشه ۴۱ آهو در پناهگاه موته، بحران‌های حفاظتی و معیشتی محیط‌بانان را عیان کرد. کمبود نیرو و ضعف مدیریتی، حیات‌وحش ایران را تهدید می‌کند.
 فاجعه زیست‌محیطی در موته
فاجعه زیست‌محیطی در موته

اصفهان – پناهگاه حیات‌وحش «موته»، که سال‌ها به عنوان نگین زیست‌محیطی و پناهگاه آهوی ایرانی شناخته می‌شد، اکنون با بحرانی جدی روبروست. کشف لاشه ۴۱ رأس آهو در یک چاه آب در روستاهای اطراف میمه، نه تنها یک پرونده کیفری سنگین، بلکه بازتاب‌دهنده چالش‌های عمیق در مدیریت مناطق حفاظت‌شده کشور است. ابعاد فاجعه زیست‌محیطی

بر اساس گزارش‌های محلی، در بازه زمانی اخیر، حدود ۵۰ رأس آهو در این منطقه شکار شده‌اند که کشف بقایای ۴۱ رأس در یک چاه، تنها بخشی از این تراژدی است. منطقه ۲۰۵ هزار هکتاری موته در شمال اصفهان، زیستگاه اصلی آهوی ایرانی و قوچ و میش اصفهان است؛ اما اکنون این گنجینه طبیعی به دلیل ضعف در حفاظت، در معرض تهدید مستقیم قرار گرفته است. ماموران محیط زیست بالای سر چاه آبی که سر 41 آهوی شکار شده موته در آن یافت شد صدای محیط‌بانان؛ حکایت کمبودها و دلسردی‌ها

بررسی‌ها و گفتگو با محیط‌بانان فعال و پیشکسوت در موته نشان می‌دهد که کمبود نیرو و تجهیزات، اصلی‌ترین گلوگاه‌های حفاظتی هستند. کمبود نیروی انسانی: وسعت پهناور منطقه با تعداد اندک محیط‌بانان تناسبی ندارد. طبق استانداردهای حفاظتی، برای این حجم از عرصه، نیروی موجود عملاً توان پایش مستمر و مؤثر را ندارد. بحران‌های معیشتی: محیط‌بانان با اشاره به حقوق ناکافی (در محدوده ۱۶ تا ۳۰ میلیون تومان) و سختی طاقت‌فرسای کار در شرایط جوی سخت، از نبود امنیت شغلی و حمایت‌های قضایی لازم گلایه دارند. تضعیف انگیزه: بسیاری از محیط‌بانان تأکید دارند که وقتی تفاوت عملکرد میان نیروهای دلسوز و کم‌کار نادیده گرفته می‌شود و حمایت سازمانی از محیط‌بانان در حوادث حین مأموریت کمرنگ است، انگیزه برای حفاظت داوطلبانه و عاشقانه کاهش می‌یابد.

ضرورت بازنگری در مدل مدیریتی

کارشناسان محیط‌زیست معتقدند صرفِ افزایش تجهیزات یا برخورد قضایی با شکارچیان، پاسخگوی این بحران نیست. آنچه منطقه موته به آن نیاز دارد، «مدیریت پاسخگو» و «بازنگری در نظام حمایتی محیط‌بانان» است. حفاظت از محیط‌زیست بدون پشتوانه کردن نیروهای خط مقدم، عملاً ناممکن است.

آهوی ایرانی، نماد دشت‌های موته، این روزها بیش از هر زمان دیگری نیازمند نگاهی استراتژیک است؛ نگاهی که نه تنها بر مقابله با شکارچیان، بلکه بر ترمیم بدنه حفاظتی سازمان متمرکز باشد. در غیر این صورت، این زیستگاه ارزشمند همچنان قربانی خلأهای مدیریتی خواهد بود.







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.