قیمت طلا امروز




 رسانه های گروهی

 سایت نورنیوز / ۳۹ ساعت قبل

در ضرورت توجه به اتفاقات غرب و شرق کشور

هفته گذشته خبر کشته‌شدن یکی از مداحان کشور بازتاب رسانه‌ای بسیاری وسیعی یافت. گروهی این قتل را ترور سیاسی توسط اپوزیسیون قلمداد کردند و در ذم ترور مطالب متعددی نیز در رسانه‌های داخل و شبکه‌های اجتماعی داخلی و حتی برخی از فعالان سیاسی مستقر در خارج از کشور منتشر شد.
 در ضرورت توجه به اتفاقات غرب و شرق کشور
نورنیوز-گروه سیاسی : البته چند روز پس از ماجرای کشته‌شدن مداح مذکور، مسئولان انتظامی احتمال سیاسی‌بودن این قتل را رد و آن را قتل عادی مانند دیگر قتل‌های روی‌داده، اعلام کردند و گفته شد 9 نفر از‌جمله یک زن به اتهام این قتل نیز بازداشت شده‌اند. اما هم‌زمان با این رویداد که بازتاب بسیار گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها داشت، در هفته‌های گذشته تعدادی از هم‌وطنان در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و نیز سیستان‌و‌بلوچستان هدف حملات مسلحانه قرار گرفته و در منزل یا در محل کار و فعالیت کشته شده‌اند که کشته‌شدن این افراد در این رویدادهای خونین بازتاب خبری رسانه‌ای وسیعی نداشته و کمتر رسانه‌ای در تقبیح و نکوهش چنین شیوه‌هایی از قتل به ارائه گزارش یا خبر یا تحلیل و اتخاذ موضع پرداخته است.

برخی از شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌های خبری وابسته به سازمان‌های مسلح اپوزیسیون یا رسانه‌های خارج از کشور این ترورها را به گروه‌های مسلح اپوزیسیون منتسب کرده‌اند. چنین قتل‌های خونینی در ماه گذشته در غرب کشور یعنی در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه بیشتر روی داده و در استان سیستان‌و‌‌بلوچستان نیز اتفاقات مشابهی رخ داده است. درباره اتفاقات غرب کشور، یکی از این رویدادها کشته‌شدن مهدی توکلی، عکاس سنندجی است که در مسیر مریوان-بانه به همراه مادر و خواهرش کشته شد و هنوز هیچ نهادی درباره چرایی و چگونگی بروز این رویداد اطلاع‌رسانی شفافی نکرده‌ است و همین سکوت موجب انتشار اخبار و شایعات زیادی شد.

به‌جز ماجرای کشته‌شدن این خانواده سه‌نفره سنندجی، موارد دیگری نیز در ماه گذشته در شهرستان‌های پیرانشهر، سردشت، مهاباد، دیواندره، سنندج، مریوان و اورامانات، پاوه و جوانرود رخ داده که در نتیجه این رویدادها گروهی از هم‌وطنان از‌جمله ملا قادر ناوخاصی، عمر دهقان، محمد روخنده، فایق کریمی، کامران پهلوانی، سالار رنگ‌آمیز، محمدعلی رحیم‌زاده، حامد دائی‌زاده، برهان کریسانی و خالد خالدی و شماری دیگر کشته یا زخمی شده‌اند. متأسفانه برخلاف ماجرای مرگ مداح حمیدرضا رجب‌زاده که بازتاب بسیار وسیعی در رسانه‌های داخلی و خارجی یافت، ترورهای اخیر در غرب کشور بازتاب بسیار محدود و کمی در رسانه‌های داخلی و منطقه‌ای داشت.

در هفته‌های گذشته یک گروه ناشناخته به‌عنوان سازمان مسلح مخالف مخفی ابتدا مسئولیت تعدادی از این ترور‌ها را بر عهده گرفت، اما در ادامه با اعلام پژاک یعنی شاخه سازمان پ‌ک‌ک، برخی از این ترورها را پژاک بر عهده گرفته و فیلمی هم درباره یکی از ترورها در یکی از شهرهای کردنشین منتشر کرد. متأسفانه افزون بر سکوت نسبی رسانه‌های کشوری و منطقه‌ای درباره این حوادث‌ یا اکتفای صرف برخی رسانه‌ها به انعکاس یک خبر کوتاه از برخی از این ترورها، واکنش شخصیت‌های فرهنگی و نیروهای سیاسی هم در این‌باره همراه با سکوت بود. افزون بر احزاب و سازمان‌ها و جریان‌های سیاسی در سطح ملی، فعالان رسانه‌ای و سیاسی در غرب کشور هم که درباره هر موضوعی، با هر درجه از اهمیت اقدام به موضع‌گیری می‌کنند، در این‌باره سکوت کرده‌اند.

این سکوت و بی‌توجهی به موضوع می‌تواند راه را برای استمرار این چرخه خشونت بیش از گذشته هموار کند. افزون بر غرب کشور، این چرخه غم‌انگیز در جنوب شرق کشور نیز گاه و بیگاه قربانی می‌گیرد. در تازه‌ترین اقدمات، امام‌جمعه اهل سنت میرجاوه، مولوی محمد انور ریگی ترور شد. پیش از آن مهران سالارزاده و شهروندان دیگری بر اثر اقدامات مسلحانه در ایرانشهر، سیب و سوران، زاهدان و دیگر مناطق استان سیستان‌و‌بلوچستان کشته شده‌اند و به این ترتیب بر شمار قربانیان خشونت‌های مسلحانه افزوده شده است. برخی از شخصیت‌های محلی مانند امام‌جمعه پاوه و نیز امام‌جمعه مسجد مکی زاهدان در هفته‌های گذشته نگرانی خود را نسبت به ترورها در غرب کشور و گسترش ناامنی و سرقت در جنوب شرق کشور به‌صورت عمومی مطرح کرده‌اند. بروز ناامنی و بی‌ثباتی و قتل و ترور به‌جز آنکه موجب ازدست‌رفتن جان و زندگی افراد قربانی می‌شود، به چرخه خشونت دامن می‌زند و به گسترش هرچه بیشتر خشونت منجر می‌شود. این روند افزون بر ازدست‌رفتن جان‌های افراد بی‌دفاع بر روند توسعه و عمران و آبادی این مناطق -که از‌جمله مناطق کمتر توسعه‌یافته کشور نیز هستند- تأثیر می‌گذارد و به این ترتیب بر چرخه فقر و محرومیت هم اثر مستقیمی بر جای می‌گذارد. واکنش مسئولانه رسانه‌های جمعی و شخصیت‌های صاحب نفوذ اجتماعی و گروه‌های مرجع در برابر چنین وقایعی ضروری‌ترین اقدام ممکن است. برای ساختن فردای روشن‌تر، این چرخه باید متوقف شود.







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.