قیمت طلا امروز




 دادگاه عالی ورزش

 سایت ایران آنلاین / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

هزار و ۶۵۶ میلیارد تومان برای ۱۰ قرارداد ترکمنچای!

فوتبال ایران در دو دهه اخیر به یکی از پرریسک‌ترین حوزه‌ها برای مدیران باشگاه‌ها از منظر حقوقی و قراردادی در عرصه بین‌المللی تبدیل شده است. با گذشت هر فصل، فهرست مربیان و بازیکنان خارجی که به دلیل فسخ یکطرفه قرارداد یا دریافت نکردن مطالبات خود راهی اتاق حل اختلاف فیفا یا دادگاه عالی ورزش (CAS) می‌شوند، طولانی‌تر از گذشته می‌شود. نتیجه این روند، صدور احکام مالی سنگینی است که در نهایت از منابع باشگاه‌ها و گاه از بودجه عمومی ورزش کشور پرداخت می‌شود.
 هزار و ۶۵۶ میلیارد تومان برای ۱۰ قرارداد ترکمنچای!
  محمدرضا رحیم‌پور؛ خبرنگار /   در این گزارش، با مرور اخبار و آرای منتشرشده از سال ۱۴۰۰ تاکنون، مهم‌ترین پرونده‌های شکایت مربیان و بازیکنان خارجی علیه باشگاه‌های ایرانی بررسی شده است. همچنین، مبالغ دلاری و یورویی هر پرونده با در نظر گرفتن نرخ تقریبی هر دلار، معادل ۱۸۰ هزار تومان، محاسبه شده تا تصویری روشن‌تر از میزان خسارت‌های تحمیل‌شده به فوتبال ایران در پنج سال اخیر ارائه شود.

البته ارقام مطرح‌شده در این گزارش، برآوردی حداقلی هستند زیرا در بسیاری از پرونده‌ها، سود سالانه و هزینه‌های دادرسی به مبلغ اولیه اضافه می‌شود. تکرار این پرونده‌ها نشان می‌دهد که ضعف در مدیریت مالی، تنظیم قراردادها و نظارت حقوقی همچنان به یکی از چالش‌های ساختاری فوتبال ایران تبدیل شده است.

  میراث سنگین «ویلموتس‌گیت»

اگرچه آغاز پرونده مارک ویلموتس، سرمربی بلژیکی سابق تیم ملی ایران، به سال ۱۳۹۹ بازمی‌گردد، اما صدور رأی نهایی دادگاه عالی ورزش (CAS) در تابستان ۱۴۰۱ باعث شد این پرونده همچنان در فهرست پرهزینه‌ترین محکومیت‌های فوتبال ایران در پنج سال اخیر قرار بگیرد.

اتاق حل اختلاف فیفا در ابتدا فدراسیون فوتبال ایران را به پرداخت ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار یورو غرامت محکوم کرده بود؛ رقمی که با احتساب سود سالانه، در برخی برآوردها تا ۹ میلیون یورو افزایش یافت. هرچند اعتراض فدراسیون به این رأی، مبلغ نهایی را به حدود ۳.۱ میلیون یورو کاهش داد، اما همین رقم نیز معادل ۶۰۲ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

پرونده ویلموتس تنها یک اختلاف حقوقی نبود؛ بلکه به نمادی از ضعف مدیریتی، قراردادهای پرابهام و نبود نظارت مؤثر در فوتبال ایران تبدیل شد؛ ضعفی که هزینه آن در نهایت از منابع فوتبال کشور پرداخت شد.

  اشتباه ۱۳۴ میلیارد تومانی

پرونده گابریل کالدرون، سرمربی آرژانتینی سابق پرسپولیس، یکی از نمونه‌های قابل‌تأمل در تاریخ اختلاف‌های حقوقی فوتبال ایران است؛ پرونده‌ای که نشان می‌دهد یک تأخیر کوتاه در اجرای تعهدات مالی چگونه می‌تواند به خسارتی چند ده میلیارد تومانی منجر شود.

براساس مفاد قرارداد، تأخیر ۱۳ روزه باشگاه پرسپولیس در پرداخت نخستین قسط مطالبات کالدرون، این حق را به سرمربی آرژانتینی داد که قرارداد خود را به‌صورت یکطرفه فسخ کند و خواستار دریافت کل مبلغ قرارداد شود.

در نهایت، فیفا باشگاه پرسپولیس را به پرداخت ۵۸۰ هزار دلار بابت دستمزد کالدرون، به‌همراه سود سالانه پنج درصد و ۴۰ هزار دلار غرامت ناشی از نقض قرارداد محکوم کرد. ۲۵ هزار فرانک هزینه دادرسی نیز به این بدهی افزوده شد.

براساس برخی گزارش‌ها، مجموع بدهی پرسپولیس به کالدرون و دستیارش به ۷۴۵ هزار دلار، معادل ۱۳۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسید؛ رقمی که بار دیگر ضعف در مدیریت قراردادها را آشکار کرد.

 

بوژوویچ و پتروویچ 

 استقلال خوزستان (شهریور ۱۴۰۴)

 

میودراگ بوژوویچ، سرمربی سابق استقلال خوزستان، پس از فسخ یکطرفه قرارداد خود به دلیل پرداخت نشدن مطالباتش، از این باشگاه به فیفا شکایت کرد.

در نهایت، فیفا باشگاه استقلال خوزستان را به پرداخت بیش از ۲۰۰ هزار دلار به بوژوویچ و دستیارش، ساشا پتروویچ، محکوم کرد؛ رقمی که با نرخ محاسباتی این گزارش، معادل ۳۶ میلیارد تومان است.

براساس گزارش‌های منتشرشده، این حکم با محرومیت استقلال خوزستان از پنجره نقل‌وانتقالاتی نیز همراه بود؛ اتفاقی که بار دیگر نشان داد بی‌توجهی به تعهدات قراردادی، تنها به خسارت مالی محدود نمی‌شود و می‌تواند پیامدهای ورزشی نیز به همراه داشته باشد.

منتظر محمد

استقلال تهران (مهر ۱۴۰۴)

یکی از شدیدترین احکام اخیر فیفا علیه یک باشگاه ایرانی، به شکایت منتظر محمد، هافبک عراقی، از باشگاه استقلال مربوط می‌شود. اتاق حل اختلاف فیفا، باشگاه استقلال را به دلیل فسخ یکطرفه قرارداد این بازیکن، به پرداخت بیش از ۲۲ میلیارد تومان، به‌علاوه سود سالانه پنج درصد از تاریخ سوم سپتامبر ۲۰۲۴، محکوم کرد. علاوه بر این، فیفا دو پنجره نقل‌وانتقالاتی باشگاه استقلال را نیز مسدود کرد.

نکته قابل‌توجه در متن این رأی، اشاره فیفا به سه پرونده مشابه پیشین استقلال با شماره‌های  FPSD-9312، FPSD-10620 و FPSD-16911 بود. فیفا تأکید کرده بود که تکرار تخلفات مشابه، یکی از دلایل تشدید مجازات در این پرونده بوده است؛ موضوعی که به‌روشنی نشان می‌دهد این الگو در یکی از بزرگ‌ترین باشگاه‌های ایران، به رفتاری تکرارشونده تبدیل شده است.

ریکاردو ساپینتو

استقلال تهران (اسفند ۱۴۰۴)

پس از قطع همکاری باشگاه استقلال با ریکاردو ساپینتو، سرمربی پرتغالی، این مربی به دلیل دریافت نکردن کامل مطالبات خود، پرونده‌ای را در فیفا مطرح کرد. قرارداد ساپینتو با استقلال حدود ۶۰۰ هزار دلار بود، اما براساس گزارش‌ها، باشگاه تنها حدود ۶۰ درصد این مبلغ را پرداخت کرده است. به همین دلیل، پرونده مربوط به ۲۴۰ هزار دلار باقی‌مانده، به‌همراه آپشن‌های قراردادی، همچنان در فیفا مفتوح است.

اگرچه این پرونده هنوز به رأی نهایی نرسیده، اما می‌تواند در آینده هزینه دیگری را به فهرست بدهی‌های بین‌المللی فوتبال ایران اضافه کند.

ساپینتو، جنپو و کوجو

استقلال تهران (شهریور ۱۴۰۴)

مشکلات حقوقی استقلال به پرونده ساپینتو محدود نمی‌شود. دو بازیکن خارجی دیگر این باشگاه، یعنی موسی جنپو و جوئل کوجو نیز از استقلال به فیفا شکایت کرده‌اند.

براساس گزارش‌ها، مجموع مطالبات این سه نفر از باشگاه استقلال از مرز ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار عبور کرده است؛ رقمی که با نرخ محاسباتی این گزارش، معادل ۵۷۶ میلیارد تومان خواهد بود.

هرچند این پرونده‌ها هنوز به صدور رأی قطعی منجر نشده‌اند، اما حجم مطالبات مطرح‌شده نشان می‌دهد بحران مالی و حقوقی استقلال در قبال بازیکنان و مربیان خارجی، وارد مرحله تازه‌ای شده است.

پرونده آلوز

تراکتور و سپاهان (مرداد ۱۴۰۴)

در نمونه‌ای متفاوت، باشگاه تراکتور به دلیل آنچه فسخ غیرقانونی قرارداد سه‌ساله ریکاردو آلوز، هافبک پرتغالی این تیم، عنوان کرده است، از این بازیکن و همچنین باشگاه سپاهان در اتاق حل اختلاف فیفا شکایت کرد.

باشگاه تراکتور مدعی است که پیش از فسخ قرارداد، پنج اخطاریه رسمی برای این بازیکن ارسال کرده بود. این پرونده هنوز به رأی نهایی نرسیده و رقم مشخصی نیز برای غرامت احتمالی آن اعلام نشده است، اما طرح چنین شکایتی نشان می‌دهد که بحران پرونده‌های بین‌المللی دیگر تنها به چند باشگاه بزرگ محدود نیست و باشگاه‌های میانی لیگ برتر نیز به‌تدریج درگیر این چالش شده‌اند.

پریرا

پرسپولیس (فروردین ۱۴۰۳)

یکی از پرونده‌های کمتر مطرح‌شده اما قابل‌تأمل در دو سال اخیر، شکایت پریرا از باشگاه پرسپولیس است. ماجرا از توافقی آغاز شد که در شهریور ۱۴۰۲ میان دو طرف شکل گرفت. براساس این توافق، باشگاه پرسپولیس متعهد شد مبلغ ۱۶۳ هزار دلار را که شامل ۱۴۳ هزار دلار بدهی قبلی و ۲۰ هزار دلار خسارت ناشی از تأخیر بود، حداکثر ظرف یک ماه به حساب این بازیکن واریز کند ولی باشگاه به این توافق نیز پایبند نماند و پریرا بار دیگر از پرسپولیس به فیفا شکایت کرد.

در نهایت، اتاق حل اختلاف فیفا در ۳۰ فروردین ۱۴۰۳، باشگاه پرسپولیس را به پرداخت ۱۶۳ هزار دلار اصل مطالبات، به‌علاوه سود سالانه پنج درصد و همچنین ۷۵ هزار دلار غرامت اضافی محکوم کرد. در مجموع، بدهی پرسپولیس در این پرونده به ۲۳۸ هزار دلار رسید؛ رقمی که معادل ۴۲ میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان است.

باهویی

 پرسپولیس (مهر ۱۴۰۳)

در پرونده‌ای دیگر، باشگاه پرسپولیس بدهی حدود ۲۰۰ هزار دلاری خود به بازیکنی به نام باهویی را رسماً به فیفا اعلام کرد و از این نهاد خواست این مبلغ از محل مطالبات معوق باشگاه بابت پاداش حضور بازیکنانش در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر تسویه شود؛ مطالباتی که به دلیل تحریم‌ها، امکان دریافت مستقیم آن وجود نداشت.

این اقدام را می‌توان نشانه‌ای از تلاش باشگاه برای تهاتر بدهی‌های خود به بازیکنان خارجی با مطالباتش از فیفا دانست.ارزش این بدهی براساس نرخ محاسباتی گزارش عبارت است از ۳۶ میلیارد تومان!

سرژ اوریه

پرسپولیس (پرونده‌های باز، دی ۱۴۰۴)

پرهزینه‌ترین پرونده‌های باز پرسپولیس در حال حاضر به دو بازیکن آفریقایی این تیم مربوط می‌شود که یکی از مهم‌ترین آنها، پرونده سرژ اوریه، مدافع ساحل عاجی سرخ‌هاست. باشگاه پرسپولیس بدون هماهنگی با این بازیکن، پایان همکاری با او را رسانه‌ای کرد؛ اقدامی که اکنون به یکی از مستندات اصلی شکایت اوریه از باشگاه در فیفا تبدیل شده است.

قرارداد اوریه با پرسپولیس بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار دلار برآورد شده و گفته می‌شود تنها حدود ۴۰ درصد آن پرداخت شده است.

این پرونده هنوز به رأی قطعی نرسیده و به همین دلیل، همانند سایر پرونده‌های باز، در محاسبات نهایی این گزارش لحاظ نشده است. 

با این حال، روند موجود نشان می‌دهد که بار مالی پرسپولیس در پرونده‌های بین‌المللی، دست‌کم در آینده نزدیک، کاهش محسوسی نخواهد داشت.

زمینه تاریخی پیش از سال ۱۴۰۰

 برانکو، بودیمیر و استوکس

برای تکمیل این تصویر، باید به پرونده‌های سنگین پرسپولیس پیش از سال ۱۴۰۰ نیز اشاره کرد؛ پرونده‌هایی که اگرچه خارج از بازه زمانی این گزارش قرار می‌گیرند، اما نشان می‌دهند ریشه این بحران به سال‌های گذشته بازمی‌گردد.

از جمله این پرونده‌ها می‌توان به شکایت برانکو ایوانکوویچ اشاره کرد که به محکومیت پرسپولیس به پرداخت یک میلیون و ۵۵ هزار یورو، به‌همراه سود و هزینه‌های دادرسی منجر شد.

همچنین شکایت ماریو بودیمیر، مهاجم کروات با حکمی حدود ۴۷۵ هزار یورو همراه بود و شکایت آنتونی استوکس، بازیکن اسکاتلندی نیز به محکومیت پرسپولیس به پرداخت ۸۳ هزار دلار انجامید.  مجموع این سه پرونده، به‌تنهایی از ۱.۶ میلیون یورو فراتر می‌رود؛ رقمی که نشان می‌دهد همان‌طور که استقلال سال‌هاست با بحران قراردادهای خارجی دست‌وپنجه نرم می‌کند، پرسپولیس نیز از این آسیب ساختاری مصون نبوده و ریشه‌های این معضل را باید در شیوه مدیریت فوتبال ایران در دهه گذشته جست‌وجو کرد.

 

 فوتبال ایران در پنج سال اخیر چقدر غرامت پرداخت کرده است؟

با جمع‌بندی شش پرونده دارای رأی قطعی یا تسویه‌شده شامل پرونده‌های ویلموتس، کالدرون، بوژوویچ، منتظر محمد، پریرا و باهویی که در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ به صدور رأی نهایی یا تسویه منجر شده‌اند، فوتبال ایران دست‌کم ۸۷۳ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان غرامت به مربیان و بازیکنان خارجی پرداخت کرده است؛ رقمی که البته باید آن را حداقل میزان خسارت دانست، زیرا در بسیاری از پرونده‌ها، هزینه‌های دادرسی و سود سالانه به مرور زمان بر رقم اولیه افزوده می‌شود.

از این مجموع، باشگاه پرسپولیس به‌تنهایی در سه پرونده کالدرون، پریرا و باهویی، مسئول پرداخت حدود ۹۸۳ هزار دلار، معادل نزدیک به ۱۷۷ میلیارد تومان (‌هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال) بوده است.

در سوی دیگر، باشگاه استقلال در دو پرونده بوژوویچ و منتظر محمد، حدود ۳۲۲ هزار دلار، معادل نزدیک به ۵۸ میلیارد تومان (۵۸۰ میلیارد ریال)، بدهی قطعی دارد.

بخش باقی‌مانده این رقم نیز به پرونده مارک ویلموتس و محکومیت فدراسیون فوتبال ایران مربوط می‌شود؛ پرونده‌ای که همچنان یکی از سنگین‌ترین خسارت‌های مالی تاریخ فوتبال ایران به شمار می‌آید.

اگر پرونده‌های باز و در جریان، از جمله شکایت ۳.۲ میلیون دلاری سه عضو خارجی استقلال، پرونده سرژ اوریه در پرسپولیس، پرونده آلوز میان تراکتور و سپاهان و همچنین پرونده ریکاردو ساپینتو نیز با آرایی علیه باشگاه‌های ایرانی به پایان برسند، مجموع خسارت‌های فوتبال ایران در همین بازه پنج‌ساله می‌تواند به‌آسانی از ۹.۲ میلیون دلار، معادل ‌هزار و ۶۵۶ میلیارد تومان، فراتر برود.

 

4 راهکار برای خروج از چالش حقوقی

فوتبال ایران برای کاهش محکومیت‌های بین‌المللی و جلوگیری از تکرار پرونده‌های حقوقی، بیش از هر چیز به اصلاح ساختار نیاز دارد. نخستین گام، الزام باشگاه‌ها به استفاده از الگوهای استاندارد قراردادی است. 

قراردادهای بازیکنان و مربیان باید دارای بندهای شفاف درباره شرایط فسخ، زمانبندی پرداخت‌ها، ضمانت اجرا، مسئولیت‌های طرفین و شیوه حل اختلاف باشند. فدراسیون فوتبال نیز باید پیش از امضای قراردادهای مهم، نظارت حقوقی متخصصان حقوق ورزشی را اعمال کند. البته انتخاب این متخصصان باید بر اساس معیارهایی چون سابقه و تخصص واقعی باشد، نه صرفاً عنوان یا روابط مدیریتی.

گام دوم، تأسیس یک نهاد داوری ورزشی داخلی مستقل و تخصصی است. وجود نهادی مشابه دیوان داوری ورزش، با داوران متخصص حقوق ورزشی و صلاحیت الزام‌آور، می‌تواند بسیاری از اختلافات را پیش از رسیدن به فیفا و CAS حل‌وفصل کند. چنین نهادی باید مستقل از باشگاه‌ها و ساختارهای اجرایی باشد و احکام آن از پشتوانه حقوقی کافی برای پذیرش در مراجع بین‌المللی برخوردار باشد.

سومین راهکار، آموزش تخصصی و مستمر وکلا و مدیران باشگاه‌ها است. مقررات فیفا و رویه‌های CAS بسیار تخصصی‌اند و نمی‌توان صرفاً با دانش عمومی حقوق یا تسلط به زبان انگلیسی در این پرونده‌ها موفق بود. 

برگزاری دوره‌های عملی در زمینه تنظیم قرارداد، مدیریت اختلاف و دفاع در مراجع بین‌المللی ضروری است. با توجه به محدود بودن تعداد وکلای متخصص در این حوزه، استفاده از وکلای بین‌المللی باتجربه برای آموزش و تربیت نیروهای داخلی نیز می‌تواند راهگشا باشد.

چهارمین اقدام، ایجاد سامانه ملی شفاف مدیریت قرارداد و دعاوی ورزشی است؛ سامانه‌ای که قراردادها، پرداخت‌ها، اخطارها، مهلت‌های قانونی و مراحل رسیدگی را ثبت و رصد کند. چنین سامانه‌ای می‌تواند پیش از آنکه یک اختلاف به پرونده بین‌المللی تبدیل شود، زنگ خطر را به صدا درآورد. فوتبال حرفه‌ای، پیش از هر چیز، به مدیریت حرفه‌ای حقوقی نیاز دارد.

انتهای پیام/







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
تخاصم کسالت‌بار کلیشه‌ها/ متهم‌کردن شریعتی به‌ خاطر ماجرای شاندل، یک داستان تکراری است
سایت فرارو

تخاصم کسالت‌بار کلیشه‌ها/ متهم‌کردن شریعتی به‌ خاطر ماجرای شاندل، یک داستان تکراری است

تا همین چند سال پیش برای فروش یک اتومبیل یا خانه ویلایی، عبارت «ناگهان چقدر زود دیر می‌شود» روی تابلوهای تبلیغات شهری دیده می‌شد. هدف ترغیب مشتری به خرید بود. معنایی جز این نداشت که شتاب کن از دستت نرود. اما این عبارت بخشی از شعر قیصر امین‌پور بود: حرف‌های ما هنوز ناتمام، تا نگاه می‌کنی، وقت رفتن است. …
سایت عصرایران

هشدار جدی درباره پل B1 کرج؛ ۶۰ متر از عرشه بدون کابل اصلی رها شده است

علت مرگ فوک‌های خزری چیست؟ / آیا بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟
سایت اعتماد آنلاین

علت مرگ فوک‌های خزری چیست؟ / آیا بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟

آیا یک بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟ آیا آلودگی‌های دریایی و ورود پساب‌ها و فاضلاب‌ها به خزر در این تلفات نقش دارند؟ آیا تغییرات اقلیمی و کاهش منابع غذایی، وضعیت این گونه را شکننده‌تر کرده است؟ یا بخشی از لاشه‌هایی که در سواحل مازندران پیدا می‌شوند، اساساً در آب‌های ایران تلف …
سایت عصرایران

رونمایی از «کوله اضطراری برای بقا» در تهران

سایت تابناک

درآمد شگفت انگیز زن گدا در نیم ساعت!

سایت تابناک

لحظات تیراندازی و قتل اشرار در سراوان با کلاشنیکف +18

دور همی بزرگان در هیات امنای دانشگاه‌ها/ سهمیه‌ای برای قدرت یا فرصتی برای توسعه؟
سایت تابناک

دور همی بزرگان در هیات امنای دانشگاه‌ها/ سهمیه‌ای برای قدرت یا فرصتی برای توسعه؟

از گیلان تا تهران و تبریز؛ آیا وقت آن نرسیده است کرسی‌های حقیقی هیات امنا به جای تکرار ظرفیت‌های سیاسی و اجرایی، به سراغ سرمایه‌های علمی، اقتصادی و اجتماعی ب...
جوانی جمعیت به سبک تامین اجتماعی
روزنامه عصر اقتصاد

جوانی جمعیت به سبک تامین اجتماعی

راضیه حسینی «حذف تا ۱۰ سال از سوابق بیمه‌گذاران از سامانه خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی» «اختلال گسترده در سامانه‌های تأمین اجتماعی باعث نگرانی بیمه‌گذاران شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی افراد تا ۱۰ سال از سوابق‌شان از سامانه خدمات غیرحضوری کسر شده و حتی مرکز تماس این نهاد ۱۴۲۰ نیز در برخی از مناطق …
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اولین تصاویر از عامل حمله به دادگستری بهبهان + ویدئو | جزئیات حمله از زبان متهم

خبرگزاری ایلنا

چه کسی پاسخگوی زن و فرزندان «محمد مولایی» است؟/ بازرسان از زیر کولر گازی بیرون بیایند و به کارگاه‌ها سرکشی کنند!

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است
خبرگزاری ایلنا

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است

مشاور کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از راهکارهای حقوقی حمایت از کارگران در برابر دستورهای ناایمن و ضرورت تثبیت قانون‌مند «حق امتناع از کار» گفت. حامد اکبری تاکید کرد اخراج کارگران در صورت امتناع از کار ناایمن، ناعادلانه است.
خبرگزاری دانشجو

اختلال موقت در سامانه تأمین اجتماعی/سوابق بیمه شدگان حذف نشده است

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جشن تولد عجیب برای یک سگ

خبرگزاری ایسنا

کیش؛ روزهای خلوت یک جزیره گردشگری

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور
سایت آفتاب نیوز

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور

طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت نیرو، طی دو سال گذشته با تمرکز بر نصب کنتور‌های هوشمند، تحویل حجمی آب، انسداد چاه...
تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟
خبرگزاری ایسنا

تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟

تابلوها و بنرهای شهری فقط حامل پیام‌های تبلیغاتی نیستند؛ آنها بخشی از ویترین فرهنگی تهران نیز محسوب می‌شوند اما استفاده نامناسب از حروف و واژه‌های فارسی، طراحی‌های پیچیده و کاهش خوانایی پیام‌ها، این پرسش را مطرح کرده که آیا تبلیغات شهری پایتخت توانسته میان جذابیت بصری، صیانت از زبان فارسی و ایمنی شهروندان …
تاریخ در آتش معامله - همدلی
روزنامه همدلی

تاریخ در آتش معامله - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار بافت تاریخی استرآباد، حافظه زنده گرگان و یکی از مهم‌ترین یادگارهای تاریخی شمال ایران، حالا در نقطه‌ای ایستاده که هر تصمیم درباره آن فقط یک تصمیم اقتصادی نیست؛ تصمیمی درباره هویت یک شهر و بخشی از حافظه تاریخی ایران است. خبر مذاکره برای تملک حدود ۵۰ هکتار از هسته مرکزی بافت [ ]
پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، روزنامه‌نگارم و جستجوگر حقیقت | حتی با معیار «صلح کل» مولوی چگونه می‌توان از دکترین هسته‌ای
سایت اقتصادنیوز

پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، …

اقتصادنیوز: ناصر مهدوی در نقد مطلب لیبرالیسم نقابدار محمد قوچانی، حمله به عبدالکریم سروش را محکوم کرد. قوچانی هم در پاسخ، از نقد خود بر سوابق فکری و سیاسی سروش، دیدگاه‌های او درباره مدرنیته، اقتصاد و حکومت دینی دفاع کرده است.
دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی
سایت اقتصاد ۲۴

دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی

دریای آرال زمانی یکی از بزرگ‌ترین پهنه‌های آبی جهان بود؛ بعد در چند دهه تقریباً ناپدید شد و به نمادی جهانی از یک فاجعه زیست‌محیطی تبدیل شد. حالا خبرهای تازه از قزاقستان از افزایش دوباره آب، کاهش شوری و ادامه بازگشت حیات به بخش شمالی آرال حکایت دارد. اما آیا می‌توان گفت آرال نجات پیدا کرده است؟
خفاش شب که بود و چه کرد؟
سایت روزنو

خفاش شب که بود و چه کرد؟

غلامرضا خوشرو هیچ تقاضا یا انتظار خاصی از من نداشت. حتی از من نخواست که از کسی درخواست کنم او را اعدام نکنند.
    
سایت روزنو

گاف تازه روابط عمومی بیمه دانا/خبر یک جلسه، عکس یک جلسه دیگر!

شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست
سایت برترینها

شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست

حتی می‌توان بخش مهمی از این وضعیت را به نحوه مدیریت تهران در سال‌های اخیر نسبت داد؛ شهری که تراکم‌فروشی، مجوزهای ساخت‌وساز و توسعه فیزیکی بدون تناسب با ظرفیت‌های حمل‌ونقل و زیرساختی، آن را هر روز فشرده‌تر و سخت‌تر کرده است.
         
سایت رکنا

فلیم لحظه سرقت موبایل زن جوان مشهدی در کمتر از چند ثانیه

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پایان وحشت در شهر+ ویدئو | زورگیران خشن موبایل و گردنبند دستگیر شدند

[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!
سایت اطلاعات آنلاین

[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!

تصاویر آسفالت کردن بستر رودخانه الیگودرز را که دیدم، نخستین واکنشم ناباوری بود. فکر کردم شاید یکی از همان شوخی‌های بی‌مزه فضای مجازی با هوش مصنوعی باشد؛ تصاویری که قرار است چند ساعتی دست‌به‌دست شوند و بعد فراموششان کنیم.
سایت اطلاعات آنلاین

«زیباترین قاتل سریالی آنلاین» چندان هم زیبا نبود!

فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان
خبرگزاری مهر

فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان

انتشار فیلم رانندگی کودکان، در کنار خطرات جانی، می‌تواند والدین را با مسئولیت‌های کیفری و مالی مواجه کند.
روزنامه هفت صبح

زنگ خطر برای عدالت آموزشی

زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود
روزنامه ستاره صبح

زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود

دو هزار هکتار زمین، ۴۰۰ هزار اصله نهال و نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری؛ دشت زیدون پلدشت منطقه آزاد ماکو دیگر فقط یک پروژه کشاورزی نیست. اینجا می‌تواند نقطه آغاز یک الگوی تازه باشد؛ جایی که کشاورزی مدرن، اشتغال، سرمایه‌گذاری و گردشگری در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.
    
بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند
روزنامه شرق

بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند

سال‌هاست بسیاری از شهروندانی که روزی از سر اعتماد یا ناچاری، ضامن وام کسی شده‌اند، خود را در وضعیتی می‌بینند که هیچ ربطی به بدهی آنها ندارد: حساب بانکی‌شان‌ بی‌آنکه دادگاهی رأیی صادر کرده باشد یا اجرائیه‌ای در کار باشد، یک‌شبه مسدود یا از موجودی آن برداشت می‌شود. این رویه که سال‌ها بر پایه بندهای یک‌طرفه …
موتورسواری بانوان  نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه
روزنامه شرق

موتورسواری بانوان نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه

در هر نظام سیاسی، فاصله‌ای میان تغییرات جامعه و به‌روزرسانی قواعد حاکمیتی وجود دارد، اما هنگامی که این فاصله بیش از حد عمیق شود، جامعه ناگزیر دست به خودتنظیمی می‌زند. یعنی پیش از آنکه نظام سیاسی، قواعد جدید را وضع و اجرا کند، شهروندان برای پاسخ به نیازهای روزمره خود، راه‌حل‌هایی را می‌یابند. نمونه این …
سایت خبرفوری

خبر تلخ در باره موتورسواری بانوان: مرگ ۱۸ زن موتورسوار در حوادث رانندگی اصفهان/ هنوز هم گواهینامه مشکل اصلی است

ورود صاحبان سالن‌های زیبایی به عرصه تئاتر/ شاخ‌های مجازی اینستاگرامی روی صحنه آمده‌اند
سایت عصرایران

ورود صاحبان سالن‌های زیبایی به عرصه تئاتر/ شاخ‌های مجازی اینستاگرامی روی صحنه آمده‌اند

منوچهری خاطرنشان کرد: یادم هست سالن تئاتری که صاحبش سبزی فروش بود و در میدان میوه و تره‌بار کار می‌کرد یکبار از من خواست به عنوان مشاور به او کمک کنم؛ او اصل...
سایت خبرفوری

داستان عجیب کشف جسد بی سر یک دختر در دماوند

«ادب» میراثی فراتر از یک نام
روزنامه آرمان امروز

«ادب» میراثی فراتر از یک نام

فردین کمانگر آرمان امروز : هر سال با نزدیک شدن به سالروز درگذشت مهندس بهاءالدین ادب، بار دیگر نام او در فضای سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای کردستان زنده می‌شود؛ پیام‌های تسلیت و یادبود منتشر می‌شود و بسیاری از چهره‌های سیاسی و اجتماعی از او به نیکی یاد می‌کنند. این اتفاق، اگرچه نشانه ماندگاری نام یک [ ]
‌جایزه‌ای برای آنهایی که معلمی را زندگی می‌کنند
سایت جوان آنلاین

‌جایزه‌ای برای آنهایی که معلمی را زندگی می‌کنند

‌محمد رضایی: ۶۰ هزار معلم در فرآیند «جایزه معلم» نامزد شده‌اند و مردم نیز ۲۰۰ هزار معرفی از معلمان اثرگذار داشته‌اند
         
‌عادی‌شدن قانون‌شکنی در خیابان‌های پایتخت
سایت جوان آنلاین

‌عادی‌شدن قانون‌شکنی در خیابان‌های پایتخت

تهران مدت‌هاست با پدیده‌ای فراتر از چند تخلف پراکنده رانندگی روبه‌رو است؛ بی‌توجهی به قانون راهنمایی و رانندگی در بخش‌هایی از شهر به رفتاری عادی تبدیل شده است
سایت جوان آنلاین

‌متهم: آن‌قدر مست بودم که نمی‌دانم چه شد!

با این طرح، مراجعه به سفارتخانه‌ها ممنوع می‌شود!
سایت برترینها

با این طرح، مراجعه به سفارتخانه‌ها ممنوع می‌شود!

روزنامه اعتماد در گفتگو با محسن برهانی حقوقدان، طرح جدید مجلس با عنوان «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی، دولت‌ها و نهادهای بیگانه» را بررسی کرده است.
آدرس «بی‌اعتمادی» اشتباهی داده شد!
سایت جوان آنلاین

آدرس «بی‌اعتمادی» اشتباهی داده شد!

مردم ایران- و بلکه جهان- روزنامه نمی‌خرند ولی روزنامه می‌خوانند، زیرا روزنامه‌نگاران اصلی که در سکو‌ها تولید محتوا می‌کنند همچنان یک پای‌شان در روزنامه است!...
روایت حبیب‌الله؛ مرثیه‌ای بی‌پایان برای عدالت گمشده
روزنامه توسعه ایرانی

روایت حبیب‌الله؛ مرثیه‌ای بی‌پایان برای عدالت گمشده

سال ها کار کردن، در بدترین شرایط و عرق ریختن و استخوان خرد کردن، برای آنکه نان آور آبرومند خانواده ات باشی، همگی به این امید است که روزی در
روایتی متفاوت از ریشه‌های «تعلیق و اخراج» در دانشگاه
روزنامه توسعه ایرانی

روایتی متفاوت از ریشه‌های «تعلیق و اخراج» در دانشگاه

طهمورث گیلانی در حالی که فضای عمومی کشور همچنان تحت تأثیر وقایع سیاسی و اقتصادی ماه های اخیر قرار دارد، نهاد دانشگاه بار دیگر به کانون اصلی تنش ها
سه شهر تشنه، یک خطای مشترک
روزنامه شرق

سه شهر تشنه، یک خطای مشترک

بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آب دشت نیز کشاورزی است. براساس ارقام ارائه‌شده در نشست ۵۴.۹ درصد آب دشت مشهد در این بخش مصرف می‌شود؛ حدود ۴۸۷.۵ میلیون مترمکعب در سال. در مقابل حدود ۹۲۳ هزار تن محصول زراعی تولید می‌شود و بهره‌وری آب نزدیک به ۱.۷ کیلوگرم محصول به ازای هر مترمکعب است.
سایت عصرایران

حریق مرموز در قلب گرگان؛ از سیم‌کشی فرسوده تا شایعات داغ / گرگان چه چیزی را از دست داد؟

سایت تابناک

جزئیات جنایت مقابل مترو: متلک به زن و قتل شوهر

جاسوس کشف شده مهمتر از جاسوس پنهان/ زمانی که صداها خاموش شود دیگر خیلی دیر شده/ نشانه های پوسیدگی و اضمحلال سازمان
سایت خبرآنلاین

جاسوس کشف شده مهمتر از جاسوس پنهان/ زمانی که صداها خاموش شود دیگر خیلی دیر شده/ نشانه های پوسیدگی و اضمحلال سازمان

ناپلئون شمشیر داشت، فوشه گوش داشت. ناپلئون فرمان می‌داد، فوشه نجوا جمع می‌کرد. و در بسیاری از مواقع، این نجواها از توپخانه مهم‌تر بودند. فوشه خوب می‌دانست که بهترین جاسوس، آن کسی نیست که پنهان باشد؛ آن کسی است که در هیأت دوست، همکار، محرم و همراه ظاهر شود. اما درس بزرگ‌تر فوشه فقط ساختن شبکه‌ی خبرچینی …
پاسخ قوچانی به نقد مهدوی و واکاوی متناقض‌نماهای جریان سروشیه/ استبداد صوفیانه یا اصلاح‌گری دینی؟ /قوچانی «سروشیه» را فرقه‌ای منزوی و متناقض می داند
سایت خبرآنلاین

پاسخ قوچانی به نقد مهدوی و واکاوی متناقض‌نماهای جریان سروشیه/ استبداد صوفیانه یا اصلاح‌گری دینی؟ /قوچانی «سروشیه» را فرقه‌ای …

چه کسی گفته است مقاله نوشتن هیاهوست و بیانیه صادر کردن فروتنی؟ هیاهو و محکمه، مصاحبه‌ی سروش است که یک جا در یک مصاحبه به حساب رضا داوری و احمد فردید و محسن کدیور و آرش نراقی و دکتر وحید دستجردی و … رسیده است و در پوستین خلق افتاده و به منکرات و مسکرات فردید پرداخته است و یکی را (ولو نابخرد) ملعون خوانده …
چرا در طوفان‌ها، جوان‌ها زودتر غرق می‌شوند؟
سایت خبرآنلاین

چرا در طوفان‌ها، جوان‌ها زودتر غرق می‌شوند؟

فردا که زیردریایی‌های تغییر، کشتی کسب‌وکار ما را هدف گرفتند، این آپدیت‌های نرم‌افزاری نیستند که ما را نجات می‌دهند؛ این سرسختی روانی آدم‌هاست. در طوفان، آن‌که تکنیک می‌داند شاید خیلی خوب شنا کند و دست‌وپا بزند؛ اما آن‌که دریا را می‌شناسد، کشتی را به ساحل می‌رساند.
خبرگزاری ایلنا

کودک ۸ ساله بیمار را در مرکز نگهداری کتک زدند/دوربین‌ها خاموش شدند

مقاله قوچانی علیه سروش فاقد اعتبار علمی است / نازنینی تو ولی در حد خویش / الله الله پا منه از حد بیش
سایت خبرآنلاین

مقاله قوچانی علیه سروش فاقد اعتبار علمی است / نازنینی تو ولی در حد خویش / الله الله پا منه از حد بیش

روش به‌کاررفته در این مقاله عقیم است و نتایج آن فاقد اعتبار علمی است۰ زیرا به‌لحاظ منطقی گرفتار مغالطه کنه و وجه شده؛ به‌لحاظ عقلانی از قانون تناسب حکم و سند پیروی نکرده؛ به‌لحاظ اخلاقی جنبه‌های بسیار روشن شخصیت منتقد را کاملا نادیده گرفته و به‌لحاظ حقوقی مجرم را (به زعم قوچانی) در حد جرمش تقلیل داده …
سایت خبرآنلاین

ببینید | روایتی از نجات معجزه آسای جان کودک قمی با سرعت عمل کارشناس اورژانس

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

لحظه تکان‌دهنده انفجارهای پی‌درپی در خیابان شریعتی تهران ناشی از بمباران؛ ویدئوی تازه از «جنگ رمضان»

پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است
روزنامه هفت صبح

پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است

اغلب مدل‌های عددی بارش‌های قوی برای پاییز و زمستان آینده، پیش‌بینی می‌کنند
سایت هم میهن

عجیب‌ترین اعتیاد دنیا: اشتیاق شدید یک دختر به نوشیدن بنزین

سایت تابناک

اعترافات خجسته، رپری که تازه معروف شده

تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟
سایت جماران

تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل …

تحلیل داده‌محور موج توئیتری قتل حمیدرضا رجب‌زاده نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی در ایران همچنان بستری فعال برای شکل‌گیری و رقابت روایت‌های متفاوت درباره رویدادهای بحرانی هستند. این پرونده، با وجود ماهیت جنایی و خشونت‌بار خود، به‌سرعت در معرض تفسیرهای سیاسی و اجتماعی متفاوت قرار گرفت و هر یک از طیف‌های …
روزنامه هفت صبح

انتقام اسیدی مرد قهوه‌چی از همکاران همسرش

روزنامه هفت صبح

ال‌نینو باران می‌آورد؛ سیلاب در کمین ایران

جنگلبانان با جیب خالی به مراسم روز ملی جنگلبان آمدند
روزنامه هفت صبح

جنگلبانان با جیب خالی به مراسم روز ملی جنگلبان آمدند

جنگلبانان با حقوق حداقلی و مشکلات معیشتی، همچنان مسئول حفاظت از میلیون‌ها هکتار عرصه طبیعی کشور هستند
فرمولی برای حذف تبانی و حقوق‌های صوری
روزنامه هفت صبح

فرمولی برای حذف تبانی و حقوق‌های صوری

حقوق بازنشستگان آینده چگونه محاسبه خواهد شد؟ بررسی جزئیات پیشنهاد تامین اجتماعی برای محاسبه مستمری در گفت‌وگو با کارشناسان