قیمت طلا امروز




 آئین روز رحمت

 خبرگزاری مهر / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۰۵

خوانندگی احسان یاسین در تئاتر شهر؛ در اولین روز «روایت رحمت» چه گذشت؟

نخستین شب رویداد هنری «روایت رحمت» ویژه گرامیداشت هزار و پانصدمین سال میلاد حضرت محمد (ص) با مجموعه‌ای از برنامه‌های موسیقایی، نقالی، نمایش و آئین‌های نمایشی در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
 خوانندگی احسان یاسین در تئاتر شهر؛ در اولین روز «روایت رحمت» چه گذشت؟
به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین شب رویداد هنری «روایت رحمت» ویژه گرامیداشت هزار و پانصدمین سال میلاد حضرت محمد (ص) با مجموعه‌ای از برنامه‌های موسیقایی، نقالی، نمایش و آئین‌های نمایشی شب گذشته ۴ شهریور در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، شبی که اجرای گروه‌های مختلف هنری، محوطه این مجموعه را به محل گردهمایی مخاطبان و علاقه‌مندان هنر تبدیل کرد.

با ورود گروه دف‌نوازی «دفافان» به استیج طراحی شده در محوطه تئاتر شهر، نخستین بخش برنامه که اجرای آن را عباس سجادی برعهده داشت، آغاز شد. صدای دف‌ها فضای محوطه تئاتر شهر را در بر گرفت و اعضای گروه به مدت ۱۵ دقیقه، قطعات مختلفی را اجرا کردند، اجرایی که توجه تماشاگران حاضر در محوطه را به خود جلب کرد و با استقبال آنها همراه شد. سرپرستی این گروه دف‌نوازی را مرتضی میر برعهده داشت.

در ادامه مراسم شب اول و در بخش نقالی، گروه «خورشید رحمت» از شهر آمل استان مازندران روی صحنه رفت و جواد آقاپور نویسنده و کارگردان این مجلس نقالی با اجرای خود، روایت و موسیقی را در قالبی آئینی پیش روی مخاطبان قرار داد. این نقالی حال‌وهوای برنامه را از موسیقی به روایت و قصه‌گویی پیوند زد و تشویق حاضران را در پی داشت.

پس از اجرای گروه «خورشید رحمت» عباس سجادی روی سن حاضر شد و ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: این برنامه به مناسبت هزار و پانصدمین سالگرد تولد پیامبر رحمت و مهربانی، از سوی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از امشب، چهارم شهریور تا هفتم شهریور، از ساعت ۱۹:۳۰ و پس از اقامه نماز مغرب و عشا برگزار می‌شود و طی این چهار شب، هنرمندانی از نقاط مختلف ایران به ارائه آثار و اجراهای خود می‌پردازند.

بخش بعدی این مراسم به اجرای نمایش آئینی «رستاخیز» اختصاص داشت، این نمایش در کنار روایت با دف‌نوازی بازیگران همراه بود و استفاده از عناصر نمایشی برای شبیه‌سازی کعبه و مراسم طواف، از نکات قابل توجه آن بود که حال و هوای معنوی را در محوطه اجرای نمایش جاری کرد. نمایش «رستاخیز» به نویسندگی فاتح بادپروا و کارگردانی مختار محمدی از مریوان اجرا شد و فاتح بادپروا، مختار محمدی، ابراهیم علیپور، آراد علیپور، سعید نادری مقدم، محمد رویین، محمد کرمی، زانیار عباسی، هاوالن محمدی، هیژا محمودی، شادی صیدی، سمیه قادری ملک، پریسا یعقوبی، کژال راست بین، فاطمه خدر نیز بازیگران آن بودند.

بخش موسیقی نواحی برنامه با اجرای گروه موسیقی «میسان» از اهواز ادامه پیدا کرد، این گروه با اجرای قطعاتی در مدح وطن فضای پرنشاطی را در محوطه تئاتر شهر و میان حاضران رقم زد. باسم حمادی سرپرستی گروه موسیقی «میسان» را برعهده داشت. این اجرا رنگ‌وبوی موسیقی نواحی را به فضای رویداد آورد که مورد توجه مخاطبان نیز قرار گرفت.

در ادامه، پس از پخش کلیپی درباره حضرت محمد (ص)، آئین نمایشی «دعای باران» اجرا شد، اجرایی از شهر بجنورد استان خراسان شمالی که با نوای موسیقی همراه بود و وجه آئینی برنامه را پررنگ‌تر کرد. نویسندگی این نمایش برعهده مهدی کشمیری بود و حامد مطرانلویی کارگردانی آن را برعهده داشت. مهدی کشمیری، حامد مطرانلویی، امیر حصاری، پوریا حصاری، محمدرضا طوفان، رضا ساده قدم، رحمان اسالمی، رضا باغچقی، سروش جایری، یوسف قربانزاده بازیگرانی بودند که این اجرا را روی صحنه بردند.

آخرین بخش نخستین شب «روایت رحمت» به اجرای احسان یاسین اختصاص داشت، خواننده جوانی که طرفدارانش او را با اجراهای چند زبانه‌اش می شناسند. یاسین در این برنامه مجموعه‌ای از قطعات خود را با همراهی گروه موسیقی اجرا کرد و اجرای او با استقبال مخاطبان حاضر در محوطه تئاتر شهر همراه شد.

او در این اجرا، متناسب با حال‌وهوای این ایام، قطعات شادتری را برای مخاطبان انتخاب کرده بود. از جمله قطعات اجراشده می‌توان به «اول و آخر»، «جانیم سن سن»، «حسبی رب» که به زبان‌های عربی، فارسی و هندی بود، «لایا دنیا» به فارسی و عربی و «ساقیا» اشاره کرد. در میان قطعات اجراشده، آثاری به زبان‌های فارسی، عربی و ترکی نیز اجرا شد.

گروه موسیقی همراه احسان یاسین را امیرسالار اسماعیلی به عنوان رهبر ارکستر و نوازنده درام، مهران مریخی نوازنده کیبورد، نریمان سبطی نوازنده بیس، احسان گودرزی نوازنده گیتار الکتریک و رضا فاراب نوازنده پرکاشن تشکیل می‌دادند.

مهدی شفیعی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسماعیل خلج پیشکسوت تئاتر و حجت‌الاسلام محمدمهدی بهداروند عضور شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر فجر از حاضران اولین شب از برگزاری رویداد «روایت رحمت» بودند.

نخستین شب «روایت رحمت» در حالی به پایان رسید که ترکیب موسیقی، نمایش، نقالی و آئین‌های نمایشی، تلاش این رویداد برای ارائه روایتی متنوع از مفاهیم مرتبط با میلاد پیامبر اکرم (ص) را پیش روی مخاطبان قرار داد.

برگزاری رویداد هنری «روایت رحمت» به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همراهی بخش‌های موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی، ویژه گرامیداشت هزار و پانصدمین سال میلاد حضرت محمد(ص) تا ۷ شهریور از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ در محوطه مجموعه تئاتر شهر ادامه خواهد داشت. کد مطلب 6929491







شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ - 29 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.