قیمت طلا امروز




 تنش در منطقه

 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۴ ساعت قبل

امارات از ترس تصمیم جدید گرفت + جزئیات

امارات که در ماه‌های اخیر با وجود تنش‌های منطقه، نفتکش‌های خود را روانه تنگه هرمز می‌کرد، حالا با توقف کامل تردد در این آبراه، از کاهش فروش نفت خود به آسیا خبر داده است.
 امارات از ترس تصمیم جدید گرفت + جزئیات
به گزارش همشهری آنلاین، خبرگزاری بلومبرگ امروز چهارشنبه در گزارشی اختصاصی اعلام کرد: شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) تصمیم دارد سهمیه نفت خام خود را که به مشتریان آسیایی عرضه می‌کند، در ماه‌های آگوست و سپتامبر (مرداد و شهریور) به طور قابل‌توجهی کاهش دهد. نوزده بار حمله به شناورهای اماراتی در تنگه هرمز | ادعای مضحک ترامپ: ایالات متحده کنترل کامل تنگه را در دست دارد

این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که بازار نفت با ابهامات جدی درباره آینده تنگه هرمز و تداوم توقف تردد نفتکش‌ها در این آبراه استراتژیک دست‌وپنجه نرم می‌کند.

بر اساس این گزارش، ادنوک به خریداران خود در کشورهای آسیایی از جمله ژاپن، کره جنوبی، چین و هند اطلاع داده که مقدار نفت اختصاص‌یافته به آن‌ها در دو ماه پیش‌رو، کمتر از درخواست اولیه آن‌ها خواهد بود.

بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشته است که این کاهش عرضه، فراتر از کاهش معمول فصل تابستان است و نشان از تغییر رویکرد ادنوک در مدیریت ذخایر و صادرات خود دارد.

کاهش فروش نفت امارات در بستر تحولات اخیر در تنگه هرمز رقم خورده است. داده‌های دریایی نشان می‌دهد که در روزهای گذشته، هیچ نفتکشی از این گذرگاه حیاتی عبور نکرده و تردد کشتی‌های حامل کالاهای اولیه نیز به کمتر از نصف میانگین هفتگی کاهش یافته است.

این شرایط باعث شده که حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز نسبت به تداوم صادرات نفتی خود با احتیاط بیشتری عمل کنند. امارات با وجود احداث خط لوله ابوظبی به فجیره با ظرفیت ۱.۵ میلیون بشکه در روز، همچنان به تنگه هرمز وابسته است، چراکه صادرات روزانه این کشور پیش از جنگ حدود ۳.۵ تا ۴ میلیون بشکه بود و خط لوله مذکور تنها نیمی از این میزان را پوشش می‌دهد.

با بسته‌شدن هرمز در روزهای اخیر، صادرات از این مسیر به صفر رسیده و کل صادرات فعلی امارات به حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

نکته قابل تأمل دیگر اینکه، بر اساس گزارش‌ها هفته گذشته سه فروند نفتکش متعلق به امارات در منطقه تنگه هرمز هدف حملات قرار گرفته‌اند.

هرچند جزئیات دقیق این حملات و میزان خسارت وارده به این نفتکش‌ها به طور رسمی اعلام نشده، اما همین موضوع نیز بر نگرانی‌های شرکت‌های نفتی منطقه افزوده است.

همچنین یک نفتکش توقیف شده توسط ایران در کریدور شمالی تنگه هرمز امروز چهارشنبه به سمت بندرعباس تغییر مسیر داده است.

منابع آگاه می‌گویند که ادنوک پس از این حوادث، سیاست صادراتی خود را مورد بازبینی قرار داده و تصمیم به کاهش سهمیه مشتریان آسیایی گرفته است.

این تصمیم ادنوک در حالی اعلام می‌شود که بازارهای آسیایی به شدت به نفت خاورمیانه وابسته هستند.

ژاپن، کره جنوبی، چین و هند از بزرگ‌ترین خریداران نفت خام امارات محسوب می‌شوند و هرگونه کاهش در سهمیه‌های صادراتی می‌تواند قیمت‌های نفت را در این منطقه به طور محسوسی افزایش دهد.

بلومبرگ در گزارش خود تأکید کرده که این کاهش عرضه، نه تنها بر قیمت نفت خام تأثیر خواهد گذاشت، بلکه می‌تواند زنجیره تأمین پالایشگاه‌های آسیایی را نیز با اختلال مواجه کند.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده که تداوم تنش‌ها در منطقه خلیج فارس و عدم قطعیت درباره بازگشایی تنگه هرمز، بزرگ‌ترین تهدید برای عرضه پایدار نفت به بازارهای جهانی محسوب می‌شود.

این نهاد تأکید کرده که حتی یک هفته توقف کامل تردد نفتکش‌ها در هرمز، می‌تواند قیمت نفت را به شدت افزایش دهد و اقتصاد جهانی را با شوک نفتی مواجه کند.

بر اساس این گزارش، شرکت ادنوک معمولاً در ماه‌های تابستان به دلیل افزایش مصرف داخلی امارات برای تولید برق و سرمایش، مقدار کمتری نفت صادرات می‌کند، اما حجم کاهش فعلی بیش از روال معمول ارزیابی شده است.

در روزهای اخیر با افزایش تنش‌ها در منطقه، اغلب مالکان کشتی‌ها از تردد در این آبراه حیاتی خودداری کرده‌اند.

داده‌های شرکت کپلر نشان می‌دهد که روز یکشنبه هیچ ترددی در تنگه هرمز ثبت نشده و روزهای دوشنبه و سه‌شنبه نیز تنها چند فروند کشتی حامل کالاهای اولیه از این مسیر عبور کرده‌اند و خبری از عبور نفتکش‌ها نبوده است. کد خبر 1061938







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.